کد خبر: 1496 زمان انتشار: 23:02:33 - 1400/04/18
انتشار فراخوان جایزه معمار 1400

فراخوان بیست و یکمین دوره جایزه معمار 1400 منتشر شد.

تمام پروژه‌هاي ساخته‌شده پس از انقلاب در چهار گروه عمومي، بازسازي، مسكوني تك‌واحدي و مسكوني آپارتماني در ايران که در دوره‌هاي قبل جايزه معمار شرکت نکرده‌اند، مجاز به شرکت در رقابت سال جاري هستند و در چهار گروه جداگانه مورد ارزيابي قرار مي‌گيرند. پروژه‌هاي  معماري داخلي، اگر دخل و تصرف در اجزاي ثابت فضاي آنها صورت گرفته باشد، امکان شرکت در گروه بازسازي را خواهند داشت. اما پروژه‌هاي مرمتي مجاز به شركت در رقابت نيستند.

 

معيارهاي داوري

معيارهاي عمومي زير در داوري تمامي پروژه‌ها مدنظر قرار خواهند گرفت:

- خلاقيت و نوآوري در طراحي و نوآوري در کاربرد مصالح و فناوري ساختمان

- مواجهه خلاقانه با مشکلات خاص پروژه از‌جمله: محدوديت‌هاي اقتصادي، شرايط خاص سايت از‌ نظر ابعاد و اندازه‌ها،‌ ضوابط و رويه‌هاي قانوني (به‌ويژه در شهرها)، دشواري‌هاي فني و...

- دقت و نوآوري در طراحي جزئيات

- توجه به محيط پيراموني و شرايط اقليمي،‌ ارزش‌هاي زيست‌محيطي و تعهدات اجتماعي

بديهي است که قضاوت نهايي در ‌مورد هر پروژه نه از ‌طريق مشخص کردن امتياز آن در هر‌کدام از موارد فوق و معدل‌گيري از امتيازات، که با قضاوت درباره تماميت آن صورت خواهد گرفت.

 

داوري

روش داوري همچون سال‌هاي گذشته شامل چند مرحله حذف و انتخاب براي گزينش پروژه‌هاي نيمه‌نهايي، نهايي و برندگان در هر چهار گروه خواهد بود. 

 

نحوه شرکت در جايزه معمار

1- در مرحله‌ نخست همه ‌شرکت‌کنندگان مي‌بايست مدارک خود را پرينت‌شده در حداکثر 25 صفحه A3 (به جز صفحه شرح پروژه که حداکثر در دو صفحه  A4 بايد باشد) به صورت سيمي در موعدهاي مقرر (شنبه 6 شهريور براي طرح‌‌هاي مسكوني، يكشنبه 7 شهريور براي طرح‌‌هاي بازسازي، دوشنبه 8 شهريور براي طرح‌‌هاي عمومي) تا ساعت 4 بعدازظهر به آدرس مجله در خيابان شريعتي، پايين‌تر از ميرداماد، نرسيده به بزرگراه همت، كوچه ديباج، پلاك 6،  طبقه دوم، واحد 6 (تلفن‌ و دورنگار:‌ 2-26400980) بفرستند.

 روي هيچ‌کدام از پرينت‌هاي A3 نام طراح و دفتر طراحي ذکر نشود. نام پروژه، نام طراح، نشاني، شماره تلفن و دورنگار در صفحه شرح پروژه A4 و روي پاکت نوشته شود.

مدارك لازم عبارت‌اند از:

الف‌ـ شرح پروژه حداکثر در دو صفحه  A4 با حروفي که به‌راحتي قابل خواندن باشند شامل موارد زير:

 تيم طراحي معماري، سازه، تأسيسات و... و همچنين مجريان اصلي پروژه

• مشخصات کارفرما و بهره‌برداران                         • محل پروژه با کروکي و نشاني دقيق

• کاربري بنا با ذکر جزئيات                 • سازه و تأسيسات بنا به‌طور کلي

• سطوح زيربنا و زمين پروژه                              • ايده طراحي

• سال شروع و خاتمه‌ اجرا                 • نوآوري‌ها و مزاياي پروژه

• در اين مرحله CD لازم نيست.

طراحان پروژه‌هاي بازسازي بايد توضيحات اضافي در موارد زير ارائه دهند:

• کاربري قبلي و فعلي بنا                   • محدوده مداخلات

• وضعيت بنا قبل از بازسازي               • مهم‌ترين ارزش‌هاي بناي موجود

• سازه و تأسيسات اوليه ‌بنا

 

بـ تصاوير و نقشه‌ها براي هر چهار گروه

• پلان نشان‌دهنده موقعيت بنا در محيط اطراف

• پلان طبقات اصلي

• مقاطع و نماهاي اصلي

• تصاوير نشان‌دهنده ساختمان در محيط اطراف، داخلي و خارجي ساختمان و جزئيات مهم

• هرگونه تصوير، طرح يا نموداري که درک پروژه را تسهيل کند.

پروژه‌هاي بازسازي مي‌بايست تصاوير وضعيت بنا را قبل و بعد از مداخله نشان دهند.

 

2- در مرحله نخست هيئت داوران در روزهاي 13 و 14 شهريور مدارك رسيده را بررسي و مواردي را كه از‌ نظر آنها در مرحله نخست حذف مي‌شوند مشخص مي‌كنند. پروژه‌هاي باقيمانده به مرحله نيمه‌نهايي راه‌ مي‌يابند.

 

3- همه طراحاني كه به مرحله نيمه‌نهايي راه يافته‌اند، مي‌بايست مدارک پروژه خود (شامل: شيت‌ها و CD) را مطابق جدول زماني:‌ طرح‌هاي مسكوني در روز شنبه 3 مهر،‌ طرح‌هاي بازسازي و عمومي در روز يکشنبه 4 مهر، تا ساعت 4 بعدازظهر به آدرس مجله در خيابان شريعتي، پايين‌تر از ميرداماد، نرسيده به بزرگراه همت، كوچه‌ ديباج، پلاك 6، طبقه دوم، واحد 6 (تلفن‌ و دورنگار:‌ 2-26400980) تحويل دهند.

الف‌ـ  شيت‌ها: همه نقشه‌ها، عکس‌ها و توضيحات مي‌بايست روي فوم (foamboard) به ابعاد 50×70 سانتي‌متر (حداکثر 5 صفحه)‏ و به صورت عمودي چسبانده شوند (حتماً از صفحات چوبي و PVC استفاده نشود).

 روي هيچ‌کدام از شيت‌ها نام طراح و دفتر طراحي ذکر نشود. نام پروژه، نام طراح، نشاني، شماره تلفن و دورنگار روي پاکت نوشته شود.

ب‌ـ CD : CD بايد حاوي متن با فرمت Word‏، تصاوير و نقشه‌ها با فرمت JPEG يا TIF‌ و 300 DPI باشد (عکس‌ها به ترتيب اولويت شماره‌گذاري شود). از اين تصاوير براي تهيه فيلم فيناليست‌ها و برندگان استفاده مي‌شود.

• پروژه‌هاي متعدد متعلق به يک معمار (مشاور) در پاکت‌هاي جداگانه ارسال شود.

 

اعلام نتايج داوري و اعطاي جوايز

داوري پروژه‌هاي راه‌يافته به مرحله نيمه‌نهايي در روزهاي 10، 11 و 12 مهرماه 1399 برگزار خواهد شد.

• برندگان اين دوره در 16 مهر 1400 طي مراسمي که محل برگزاري آن متعاقباً اعلام خواهد شد، اعلام مي‌شود.

علاقمندان براي اطلاعات بيشتر درباره جايزه‌ معمار مي‌توانند با دفتر مجله تماس بگيرند يا با شماره تلگرام 09337469280 تماس برقرار کنند. 

داوران

عليرضا تغابني

متولد 1356، معمار، طراح و مدرس دانشگاه، دانش‌آموخته کارشناسي ارشد معماري از دانشگاه گيلان و دکتري معماري از دانشگاه علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد، مؤسس دفتر«ديگر» است که از سال 83 به طور مستقل به تمرين و تجربه در معماري مي‌پردازد. طراح حدود 60 پروژه است که شاخص‌ترين آنها «خانه شريفي‌ها» در دنيا شناخته شده است. سه بار رتبه اول جايزه معمار، رتبه اول جايزه سالانه دورفمن از رويال آکادمي لندن، داور مسابقه‌هاي جايزه سالانه معماري دورفمن و فستيوال جهاني معماري و جوايز داخلي و منطقه‌اي را در کارنامه دارد. 

مقاله‌هاي «وقتي از تأليف حرف مي‌زنيم از چه حرف مي‌زنيم» و «ساختمانفارسي»  او در مجلات معماري به چاپ رسيده است.

 

مهران خوشرو
متولد 1353 مشهد، دانش‌آموخته کارشناسي ارشد معماري از دانشگاه شهيد بهشتي است. فعاليت حرفه‌اي را در سال 1386 با تأسيس دفتر معماري الگو آغاز کرد. رتبه سوم مسابقه معمار سال 1395 براي طراحي مجتمع مسکوني باغ زعفرانيه، راهيابي به فستيوال جهاني معماري سال 2018 ميلادي، رتبه اول مسابقه جايزه معماري داخلي ايران در سال 1396 براي طراحي انبار سيستم و تقديرشده ويژه براي ساختمان اداري- تحقيقاتي پردازش سامانه پايدار در سال 1390، حاصل حضور او در رقابت‌هاي معماري داخلي و خارجي است. همچنين پژوهش‌هايي در زمينه زيست آپارتماني انجام داده كه در قالب مقالاتي در نشريات داخلي و بين‌المللي منتشر شده است.

 

بابک زيرک

متولد 1333 همدان، دانش‌آموخته کارشناسي ارشد معماري دانشگاه ملي ايران، مدير عامل مهندسان مشاور آران - گروه پژوهش معماري اقليمي ايران از سال 1363، مدير پروژه تحقيقاتي معماري با عنوان «گونه‌شناسي مسکن روستايي» بود که به تهيه و تدوين 14 جلد کتاب گونه‌شناسي مسکن در استان‌هاي چهارمحال و بختياري‏، ايلام و کهگيلويه و بويراحمد انجاميد. در مدت فعاليـت‌ حرفه‌اي خود برنامه‌ريز و طراح پروژه باززنده‌سازي جزيره هندورابي، پروژه احيا و مرمت زيستگاه‌هاي حاشيه درياچه اوان در الموت، و برنده پروژه‌هاي معماري متعددي از جمله طرح غرفه بزرگ ايران در اکسپوي بين‌المللي سال 2000 در هانوور آلمان، طرح شهرک 12000 واحدي تهرانک (همراه با مهندسان مشاور ارگ بم)، و طرح‌هاي ديگري بوده است. عضو شوراي همکاران مجله معمار است و از او بيش از 50 مقاله به چاپ رسيده است. بابک زيرک عضو هيئت‌هاي داوري مسابقات معماري مختلف و همچنين از داوران مسابقه بين‌المللي عکاسي معماري روستايي در ايران و مسابقه بين‌المللي مسکن در حاشيه خليج فارس در دانشگاه وست مينستر انگلستان بوده است.

 

سارا کلانتري

متولد 1356، دانش‌آموخته معماري دانشگاه آزاد تهران. فعاليت حرفه‌اي خود را از سال 83 به همراه رضا صياديان آغاز کرد. علاوه بر تدريس در دانشگاه و سخنراني در دانشگاه‌هاي داخلي و خارجي، جوايز متعدد ملي و بين‌المللي نيز کسب کرده، که برخي از مهم‌ترين آنها عبارت‌اند از: رتبه اول جايزه معمار در سال 1394، رتبه اول چهارمين جايزه معماري داخلي ايران، برنده جايزه آرکيتايزر نيويورک 2017، برنده جايزه شيکاگو در سال‌هاي 2016 و 2012 براي بهترين طرح نوين جهاني، منتخب هيئت داوران فستيوال جهاني معماري 2012 و 2018، منتخب مجله داموس در نگاه ويژه داموس به ايران با عنوان نگاهي بر آثار سارا کلانتري و رضا صياديان.

 

محمد مجيدي

متولد 1346، دانش‌آموخته معماري کارشناسي ارشد از دانشگاه شهيد بهشتي تهران و مؤسس مهندسان مشاور بن‌سار در سال 1375 است. طراحي و ساخت پروژه‌هاي معماري در مقياس‌هاي مختلف با کاربري‌هاي متنوع، دريافت جوايز متعدد ملي و بين المللي، از جمله کسب دو بار رتبه اول جايزه معمار، منتخب فستيوال جهاني معماري در سال 2008 و همچنين داوري در تعداد زيادي از مسابقات مطرح معماري از جمله جايزه معمار را در کارنامه خود دارد. از جمله مقالات، سخنراني‌ها و نمايشگاه‌هاي او مي‌توان به چـاپ مـقـالات و آثـار در اطـلس قرن بيسـت‌و‌يکم معماري جهان، معرفي پروژه بازار چارسو در بينال ونيز در سال 1394 اشاره کرد. از جمله سوابق بين‏المللي او مي‌توان به همکاري با
Guallart Architects براي طراحي پروژه هفت دروازه تهران، Rafael de la-Hoz به منظور ارائه طرح ساختمان اداري و سالن اجلاس اداره گاز جمهوري اسلامي ايران، طراحي طرح توسعه ترمينال جديد فرودگاه امام خميني در مشارکت با شرکت Kincl از کشور کرواسي و ارائه طرح ساختمان چندمنظوره با تلفيق کاربري‌هاي اداري، مسکوني، هتل، تجاري و تلفيق فضاي شهري در منطقه Six Point شهر تورنتو کانادا اشاره کرد.

 


ارسال نظر


رویداد

کلیه حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ می باشد.