صفحه اصلی
اخبار
مصاحبه
مسابقات
رویدادها
کتاب ها
یادداشت
آموزش
دانشگاه
نشریات
بین الملل
مطالب گروه: مصاحبه
برنده مسابقه جهانی Evolo در مصاحبه با رسانه تخصصی “اخبار معماری”:
مسابقه Evoloاز اعتبار خوبی برخوردار است/طبیعت مسیر طراحی را برای ما نشان داد/معماری گذشته و اکنون ما دچار گسست شده است
“حبیب شاه حسینی” معمار مطرح تبریزی و رتبه دوم مسابقه جهانی Evolo پیرامون مسابقات معماری، چالش های پیش رو در معماری و … با رسانه تخصصی "اخبار معماری" به گفتگو پرداخت.
عملکرد معماری در ۱۴۰۰ از زبان رئیس انجمن مفاخر معماری ایران
معماران ایرانی از لاک خود بیرون آمدند؟
رئیس انجمن مفاخر معماری ایران ضمن ارائه توضیحاتی درباره تأثیرات کرونا بر ارتباط معماران و شهرسازان با جامعه، از احتمال برگزاری ششمین دوره دوسالانه کتاب معماری و شهرسازی (جایزه دکتر منوچهر مزینی) خبر داد.
گفت وگو با معمار ایرانی برگزیده جایزه بین المللی ریبا
نگذاریم دیر شود/آجر هنوز زنده است!
یک گروه طراحی معماری از ایران، اخیرا در مسابقه معماری «ریبا» در انگستان موفق به دریافت جایزه بخش پروژههای تجاری و دسته بندی معمار نوظهور در سال ۲۰۲۱ شده است.
گفتگو با حسین محجوبی ـ معمار پارک ساعی و نقاش معاصر
ساخت پارک های جدید برای تهران روی بوم نقاشی!
طراح و معمار پارک های معروف تهران که از نقاشان معاصر کشورمان هم هست، مدتی است که برای طراحی پارک های جدید به بن بست خورده است. می گوید، تهران آب ندارد. او خلاقیت را جایگزین ماندن در این شرایط کرده است و پارک هایی که طراحی کرده و قرار بوده زمانی عملیاتی شود را در تابلوهایش به تصویر می کشد.
مصاحبه اختصاصی به مناسبت روز جهانی شهرسازی با دکتر فریدون فراهانی؛
بدون شهرسازی، حیات مدنی و تکامل اجتماعی امکان پذیر نخواهد بود/شهر ایرانی در حال مصرف شدن است/ باید به دنبال برخورد با "معمار نماها" باشیم
دکتر فریدون فراهانی از معماران برجسته و شهیر کشور ، طی مصاحبه ای با تحریریه رسانه تخصصی "اخبار معماری"، به سوالات خبرنگاران این رسانه خبری پاسخ داد.
مصاحبه منتشر نشده ایسنا با پدرشهرسازی ایران؛
معماری در جهان امروز آشفته است
موهای یکی در میان سفید و مشکی، با قدی بلند. اگرچه چند ساعت سخنرانی علمی را پشت سر گذاشته اما لبخند و صدای ملایمش نسبت به لحظات افتتاحیه و ابتدایی کنفرانس تغییری نکرده است. پس از صرف ناهار چند دقیقهای وقت استاد سیدمحسن حبیبی را گرفتیم و چند سوال کوتاه درباره وضعیت فعلی معماری در ایران مطرح کردیم.
ناگفتههای طراح ایرانی فرودگاه «شارل دوگل» فرانسه
«برای من یکی در این خانه مرده و آن هم این درخت است. شهرداری به من میگفت باید این درختها را ببری و جایش پارکینگ درست کنی چون اینجا بیش از ۵۰۰ متر است. اما من زیر بار نرفتم. من برای حفظ این درختها، ستون خانه را جایی طراحی کردهام که به ریشه آنها آسیبی نرسد.»
«گیتی اعتماد»، معمار و شهرساز :
جای تندیس مشاهیر در محلهها خالی است
شنیدن مزایای نصب احجام، مجسمهها و المانهای شهری در معابر، بوستانها و محلهها از زبان دکتر «گیتی اعتماد» یکی از صاحبنظران حوزه شهرسازی و معماری کشور خالی از لطف نیست.
روایت مهدی حجت از
تخریب قبر دو شاه و چند ماجرای بحثبرانگیز
مهدی حجت به مرور چند ماجرای بحثبرانگیز و حاشیهساز در میراث فرهنگی و همچنین مدیریت شهری پرداخت و از پیشفرضهای انتخابات ریاستجمهوری گفت.
گفتوگو با دکتر منصور فلامکی پیرامون
شهرسازی خالی از هویت ایرانی
با روند روبهرشد شهرنشینی، سبک زندگی مردم نیز بهتدریج تغییر یافته و خانههای یک طبقه قدیمی و باصفا جای خود را به آپارتمانهای بیروح داده است.
تغییر پارادایم از شهرسازی سوداگرا به شهرسازی انسانگرا
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر توقف چرخه باطل شهر فروشی را ابر پروژه مدیریت شهری دوره پنجم دانست و با بیان اینکه دوقطبی شدن شهر نتیجه شکل گیری چرخه باطل شهر فروشی است به تشریح این چرخه باطل و دستاوردهای این دوره مدیریت شهری در راستای دستاوردهای کیفیسازی و تحقق حقوق عمومی پرداخت.
آموزش عالی، معماری را دچار عدم اهلیت کرده است
پیشکسوت حوزه میراث فرهنگی تاکید کرد که آموزش عالی، معماری را دچار عدم اهلیت کرده است.
گیتی اعتماد:
معماری امروز ایران ملغمه ای ناگفتنی است
گیتی اعتماد مطرح کرد:معماری امروز ایران ملغمه ای ناگفتنی است
به مناسبت درگذشت سردار افخمی گفتگو با یک طراح صحنه پیشکسوت
فقدان معمار تئاتر شهر و یک حسرت تاریخی
بنای زیبای چهارراه ولیعصر را همه میشناسند، حتی انبوه دستفروشان و تصاویر نازیبای اطراف هم نمیتواند مانع دیدن این ساختمان مدور با آن معماری خاصش بشود.
هویت از دست رفته ساختمانهای شهر در گفت و گو با گیتی اعتماد، معمار
سودجوها برند معماری تهران را از بین بردند!
ساختمانهای یک شهر با شناسنامهای از معماریهایشان بخشی از کالبد محیطی و فیزیکی شهر محسوب میشوند که بیانگر بسیاری از ارزشهای فرهنگی، سنتها و در یک نگاه کلی، ترسیمکننده الگوی معماری محلههای آن هستند.
گفتوگو با رییس انجمن مفاخر معماری
کرونا پایههای معماری را میلرزاند؟
رییس انجمن مفاخر معماری درباره فرصتی که کرونا برای مطالعه و تفکر ایجاد کرد و تأثیر آن بر آینده معماری میگوید: «به نظر نمیرسد بحرانی مانند کرونا تأثیر چندانی بر تغییر الگوی رفتاری ما داشته باشد؛ برای مثال وقتی زلزله میآید، تنها از نوسازی ساختمانها و بهبود ساختار آنها صحبت میشود و در عمل اتفاقی رخ نمیدهد. اکنون نیز وضع به همین صورت است و در این مدت اساتید زیادی از نامناسب بودن خانهها برای سپری کردن مدت زمان طولانی در این مکانها صحبت کردند ولی باید دید که بعد از کرونا تغییری در ساخت و ساز خانهها ایجاد میشود و یا این موضوع هم به فراموشی سپرده میشود؟»
گفتوگو با هادی ساعی، عضو سابق شورای شهر تهران
آسمانخراشها ریه شهر را زخمی کردهاند
منطقه ۲۲ شهر تهران به سبب موقعیت جغرافیاییاش آب و هوای بکر و مطلوبی دارد و بوستانهای تفریحی و روستاهای زیبایش این مطلوبیت را دوچندان کرده است.
مهدی حجت:
معماری مسجد نباید بیهویت شود / میزان درکمان از فرهنگ را تغییر دهیم تا منظر شهریمان ارتقا یابد
مهدی حجت معتقد است، متولیان دینی جامعه باید سعی کنند به صورت نرمافزاری، ارزشهای دینی را تقویت کنند تا به طبع آن مسجد اولویت پیدا کند و پس از آن خواستههای استثنائی و زیبا یعنی لطافت وضوخانه، حضور نور در معماری و مسائل دیگری که خواست طبیعی هر مسلمانی است، آرام آرام خودش را پیدا خواهد کرد.
عبدالحمید نقرهکار:
معماری و شهرسازی امروز کشور هویت عقلانی ندارد / برای رسیدن به معماری اسلامی - ایرانی باید در نظر ایدهآلیست و در عمل نسبیگرا باشیم
عبدالحمید نقرهکار در برنامه "شب معماری" اصول رسیدن به معماری اسلامی - ایرانی را بررسی کرد.
گفتگو با احمد جعفرینژاد
او معماری شرقی را به دیزنیلند برد
او معمار قصههاست. داستانهای زیادی را با ساختههایش برای کودکان تعریف کرده است. «شوخطبع، تلاشگر، با حوصله و مسئولیتپذیر»؛ اطرافیانش او را اینگونه توصیف میکنند. پس از پایان تحصیلاتش به آمریکا رفت و در دیزنیلند مشغول به کار شد.
محمود گلابچی:
معماری امروز دچار غفلت شده است / باید ارزشهای پایدار معماری ایران را بازتعریف کنیم
پژوهشگر برجسته و مؤلف بیش از 60 عنوان کتاب در حوزه معماری معتقد است که معماری دیجیتال و کامپیوتر به هیچ عنوان نمیتواند جایگزین خلاقیت، نوآوری، ابداع و ایدههای یک معمار شود.
گفتوگو با امیرمسعود انوشفر - معمار
از آرامسازی خیابان انقلاب تا معماری ایرانی برج آزادی
«معضل سلیقه در معماری و دلایل از بین رفتن معماری ایرانی در سالهای اخیر بحث گستردهای است. هویتی که معماری ایران در حال حاضر به خود گرفته، هویتی غریبه است. مانند تمام بناهای سنگی رومنی که در شمال شهر دیده میشود و این روزها در بناهای جنوب تهران نیز تأثیرگذار بوده است؛ البته این معضل تنها مختص به تهران نیست و در شهرستانها هم دیده میشود؛ به گونهای که وقتی در کاشان به سمت باغ فین میروید تأثیر مخرب این سبک معماری را میبینید.»
تکرار تجربه آتشسوزی پلاسکو در بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا
روز ۱۸ اردیبهشت ماه در حالی شاهد آتش سوزی در بازار تاریخی تبریز به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا بودیم که به گفته محققان در این حادثه تجربه آتش سوزی پلاسکو به عنوان نمونه بارز از نوع عملکرد نادرست در حفاظت از ابنیه و ساختمان، تکرار شد و این حادثه به دلیل اتصال برق و وجود مواد اشتعالزا رخ داد.
معمار بنای "هفت خوان":
زیرساختهای شهری دچار مشکل تکنیکی است / مقایسه معماری امروز با گذشته اشتباه است
مهرداد ایروانیان معتقد است که مقایسه کردن معماری امروز با گذشته کار درستی نیست زیرا شرایط بهرهبرداری از بناها و شهر در شرایط کنونی متفاوت است.
سیروس باور:
جای ابتکار عمل در معماری کشور خالی است
سیروس باور معتقد است که نبود ابتکار عمل در عرصههای مختلف برنامهریزی و اجرا سبب شده که اساساً در بخشهای مختلف از جمله معماری به کپی و تقلید بسنده کنیم.
جزئیات خوانش کتیبه آرامگاه داریوش بزرگ / کتیبه جدید نقش رستم چه میگوید؟
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید و پژوهشگر حوزه زبانشناسی و محققی که بر روی کتیبه تازه خوانش شده نقش رستم کار کرده است توضیحاتی درباره این کشف بزرگ ارائه کردند.
باغ مجسمهها؛ ذخیره فرهنگی یک شهر
یک مجسمهساز گفت: در کشور به ساخت باغ مجسمهها کمتوجهی شده و اگر قرار بوده اقدامی هم در این راستا شکل بگیرد، یک سری فرآیندهای ناهنجار و بینظم از مجسمههای هنرمندان مختلف صورت گرفته که نه تنها کیفیت مطلوب هنری را ندارند بلکه بهدلیل کارشناسانه نبودن این اقدامها باعث ایجاد آلودگی بصری همراه با اشغال فضا نیز شدهاند.
زیباترین اثر هنری هم میتواند آلودگی بصری ایجاد کند
یک هنرمند معتقد است اگر آثار هنری بدون مطالعه و تحقیق در یک مکان نصب شوند، میتوانند باعث ایجاد ناهنجاری در محیط شوند.
گفتوگو با معاون فرهنگی امور مساجد
اجازه نمیدهیم مساجد جدید را با بنای اشرافی بسازند/ توضیح درباره مسجد چهارراه ولیعصر (عج)
معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد میگوید: ما در چهار سال اخیر قانونی گذاشتیم که هر مسجدی که میخواهد بنا شود، باید از ما مجوز بگیرد. حتی نقشه اش باید مورد تایید مهندسان ما باشد و تمام قواعد در آن رعایت شود.
گفتگو با دکتر کامران ذکاوت در رابطه با نقش طراحی شهری در ارتقا زندگی شبانه
طراحان چگونه باید به شب بیاندیشند؟
ارتباط دانش شهرسازی و مفهوم زندگی شبانه شهری، موضوع جدیدی را در شهرها شکل میدهد که از آن به عنوان «منظر شبانه شهری» یاد میشود. مفهومی نسبتاً جدید که چند سالی است در طراحی، مدیریت و برنامهریزی شهری مورد توجه متخصصان، مدیران و منتقدان حوزه شهری بوده است. در این ویژهنامه به سراغ دکتر کامران ذکاوت، عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، رفتهایم تا با بررسی مفهوم منظر شبانه شهری، نقشی که طراح شهری در ارتقا زندگی شبانه میتواند بازی کند را مورد مداقه قرار دهیم.
تازه ها
1
2
3
نمایش مفهوم چرخه حیات و معماری پایدار در پاویون ژاپن اکسپو 2025
شگفتیهای معماری Expo 2025 اوساکا/13 پاویون ملی با طراحیهای منحصر به فرد
خانه ژاپنی با فرمی عجیب
رویداد
تماشای معماری آلوار آلتو
موزه معماری و خلاقیت با همکاری گالری اکنون اصفهان و سفارت فنلاند در ایران، نمایشگاه «معماری منظر آلوار آلتو» را برگزار میکند.
برگزاري همایش ملی ساختمان در آمل
همایش ملی صنعت ساختمان با عنوان مازندران آباد بيستم اردیبهشت امسال در شهرستان آمل برگزار مي شود.
فراخوان ارسال اثر برای حضور در نمایشگاه گروهی معماری «در کوچهباغهای شیراز»
فراخوان برپایی دومین نمایشگاه گروهی برترین آثار معماری و معماری داخلی دفاتر جوان استان فارس با عنوان «در کوچهباغهای شیراز» منتشر شد.
همایش بینالمللی "هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" برگزار میشود
همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اواخر تیرماه به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود.
بررسی «مبانی نظری مولانا در طراحی شهری»
انجمن علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه گیلان، بیست و ششمین نشست از سلسله نشستهای شهرسازی را برگزار میکند.
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات "
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات " منتشر شد.
جوایز طراحی نور و نورپردازی LIT 2022
مسئولین برگزار کننده جوایز طراحی نورپردازی اعلام کردند که اکنون در دو دسته اصلی، طراحی محصولات نورپردازی و طراحی نورپردازی، آمادگی پذیرایی از آثار طراحان، معماران و دانشجویان حرفه ای را در این زمینه از کل دنیا تا تاریخ 22 اکتبر 2022، را دارند.
آغاز همکاری مشترک ایدیزاین و دوسالانه بستهها/ نمایش آثار برندگان مهمترین جایزه طراحی جهان در تهران
آثار برگزیده رقابت و جایزه بینالمللی A’ Design به عنوان مهمترین و بزرگترین رقابت بینالمللی طراحی در جهان، به زودی در تهران به نمایش گذاشته میشوند. این اتفاق که اولین بار است در حوزه هنرهای تجسمی ایران اتفاق میافتد در پی همکاری این جایزه معتبر جهانی با دوسالانه بستهها که در تهران برگزار میشود رقم خورده است.
» موارد بیشتر
گزارش
ساخت آثار هنری شهری با شعبدهبازی متفاوت است!
مجسمهسازی شهری همانند بسیاری دیگر از حوزههای تخصصی، به متخصصان خود نیاز دارد تا نتیجهای مطلوب حاصل شود اما اگر متخصصان این حوزه را حذف کنیم و تنها به شاخصههای ابتدایی یک مجسمهساز مانند قالبگیری بسنده کنیم، نتیجه کار جز شلختگی در فضای شهری نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
حال نزار باغشهرهای ایران
در این گزارش در پرونده ویژهای، وضعیت این روزهای ۱۳ باغشهر نامدار کشور را بررسی شده است.
آسباد؛ مهندسی باد!
آسباد یا آسیاب بادی را باید نماد استفاده از انرژی پاک در روزگاران قدیم خراسان جنوبی دانست
یک شهر در دل دانشـگاه تهـران!
دانشگاه تهران، اوج آرزو، نهایت خواسته و حسرت بهدلمانده خیلیهاست.
» موارد بیشتر
تبلیغات
مجوز
گزارش تصویری
1
2
3
مسجد جامع ارومیه
آرامگاه سه گنبد در ارومیه
گزارش تصویری از مسجد جامع تبریز
خانه کمپانی تبریز
خانه قدکی تبریز
گزارش تصویری از عمارت سرخه ای تبریز
تئاتر شهر تهران
مدرسه خان شیراز
تصاویر| سبزترین شهرهای جهان | ویژگیهای این ۵ شهرچیست؟
معماری
یکی از آخرین خواستههای معمار استادیوم تختی چه بود؟
معمار استادیوم تختی درگذشت
» موارد بیشتر
شهرسازی
مکانیابی مناسب شهر از نظر اقلیمی و انرژی
یونان میزبان بزرگترین و سبزترین شهر هوشمند اروپا
» موارد بیشتر
عمران
بازاندیشی در بتن برای ساخت شهرهای پایدارتر
پل B1 آزاد راه شمالی کرج پیچیدهترین پل در خاورمیانه است
» موارد بیشتر
میراث فرهنگی
سند تنها بنای تیموری در اصفهان به نام میراث فرهنگی منتقل شد
مساجد جامع اردستان و زواره در آستانه ثبتجهانی
» موارد بیشتر
فن آوری های نوین
احداث نخستین مرکز «آب و هوای خنثی» در آلمان
معماری در پویانمایی: کاوش در جهانهای خیالی هایائو میازاکی
» موارد بیشتر
استان ها
فروشگاه بهجای پژوهشگاه؛ حاشیههای ساخت و سازهای جدید دانشگاه مازندران
بلندمرتبهسازی در مازندران مجوز میگیرد؟
» موارد بیشتر
کتاب ها
1
2
3
کتاب «چهل خانه؛ کالبد و زندگی در چهل خانه تاریخی نجف آباد» منتشر شد
ابعاد زندگی معمارانه کریم پیرنیا کتاب شد
سرگذشت خیابان سی تیر کتاب شد
گادامر برای معماران منتشر شد
انتشار مجموعه کتاب NORD و EFFEKT در کپنهاگ دانمارک
همگرایی علوم از نظر فناورانه؛ هوش مصنوعی در معماری
شکلدهی به مکانهای مقدس درپیشدرآمدی بر هویت معماری اسلامی ایران
کتاب «۱۰۰ میراث ایران» منتشر شد
نگاهی به کتاب "معماری و انفصال" برنارد چومی
نشریات
1
2
3
شماره جدید نشریه دانشجویی «ساباط» منتشر شد
فصلنامه «ایرانشناسی» منتشر شد
انتشار فصلنامه زمستانی "معماری ما"
شماره ۱۱۹ دو ماهنامه معمار منتشر شد
نخستین شماره از مطالعات عالی هنر منتشر شد
نخستین گاهنامه معماری بومی منتشر شد
شماره ۳۷ مجله «ایرانمهر» منتشر شد
فصلنامه معماری و ساختمان، شماره 57، زمستان 1397
شماره سوم و چهارم فصلنامه احیای بناها و بافتهای تاریخی منتشر شد