صفحه اصلی
اخبار
مصاحبه
مسابقات
رویدادها
کتاب ها
یادداشت
آموزش
دانشگاه
نشریات
بین الملل
مطالب گروه: گزارش
ساخت آثار هنری شهری با شعبدهبازی متفاوت است!
مجسمهسازی شهری همانند بسیاری دیگر از حوزههای تخصصی، به متخصصان خود نیاز دارد تا نتیجهای مطلوب حاصل شود اما اگر متخصصان این حوزه را حذف کنیم و تنها به شاخصههای ابتدایی یک مجسمهساز مانند قالبگیری بسنده کنیم، نتیجه کار جز شلختگی در فضای شهری نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
حال نزار باغشهرهای ایران
در این گزارش در پرونده ویژهای، وضعیت این روزهای ۱۳ باغشهر نامدار کشور را بررسی شده است.
آسباد؛ مهندسی باد!
آسباد یا آسیاب بادی را باید نماد استفاده از انرژی پاک در روزگاران قدیم خراسان جنوبی دانست
بازبینی طراحی آندره گدار و نیکلای مارکوف دو معمار بنام در قلب تهران
یک شهر در دل دانشـگاه تهـران!
دانشگاه تهران، اوج آرزو، نهایت خواسته و حسرت بهدلمانده خیلیهاست.
بندهای تخریب در برج آزادی!
پنجاهمین سال بهره برداری از برج آزادی زمانی جشن گرفته میشود که در کنارش ۸ توپ شلیک شد و در طی این سالها هر بار گزندی به آن وارد شده، کاشیهایش ریخته و دیوارهایش نم دارد و ترک برداشته است.
مارکوف روسی، معمار ساختمان شاخصترین دبیرستان ایران
«البـرز» جلوهای از معماری ایرانی و فرهنگی
دبیرستان البرز شناختهشدهترین دبیرستان تهران است و بعد از دارالفنون قدیمیترینش. اما ساختمان فعلی آن، زیر پل کالج و در کوچه البرز، نخستین ساختمان آن نیست.
گفتهها و ناگفتههایی از تمدن اَرَتَّ در جنوب و جنوب شرق ایران/ سازه بزرگ مذهبی کنار صندل، زیگورات یا معبد باستانشناسان چه میگوید؟
تمدنی کهن خفته در جنوب ایران، برخی آنرا تمدن اَرَتَّ با ناگفتههای فراوان میدانند چراکه کاوشهای باستانشناسی، سالها پیش آن هم بسیار محدود انجام شده و سازه بزرگ مذهبی آن ناگفتههای زیادی برای گفتن دارد.
ثبات در بازار فولاد
حذف مداخله قیمتی در بازار فولاد به کاهش نرخ منجر شده است و رفته رفته آرامش بیشتری در بازار خودنمایی میکند. این اتفاق شاهد زندهای است که نشان میدهد حذف نرخگذاری دستوری با افزایش شفافیت معاملاتی همراه است و در نهایت به عادلانهتر شدن بازار و منطقیتر شدن قیمتها منجر میشود.
به مناسبت ششمین سالگرد درگذشت معمار ایرانی
سیحون نماد یک هنرمند چند رسانهای / نگاهی به وجوه معمارانه و نقاشانه هوشنگ سیحون
در ششمین سالگرد درگذشت هوشنگ سیحون که مصادف با 100 سالگی این هنرمند است؛ نگاهی کردهایم به جنبههای معماری، نقاشی و معلمی او که تاثیر زیادی بر هنر ایران در یک قرن اخیر داشته است.
چالشهای معماری موزهها در ایران / ساخت موزههای لوکس در دنیا تا تغییر کاربری عمارتهای قدیمی در ایران
به مناسبت روز جهانی موزهها و میراث فرهنگی به بررسی معماری موزه و تاثیر آن در جذب مخاطب موزهها پرداختیم.
سفری مجازی به قدیمیترین شهر جدید ایران + تصاویر
تصاویری از قدیمیترین شهر جدید ایران را در قالب یک سفر مجازی ببینید.
محققان بررسی کردند
تاثیر نور و رنگ فضا در کاهش استرس کودکان بیمار
نتایج یک پژوهش نشان میدهد دو عامل رنگ و نور از عواملی هستند که موجب ارتقای کیفیت فضایی میشوند و هماهنگی این دو عامل با سایر معماریهای بیمارستان تاثیر بسزایی در کاهش استرس کودکان و آرامش روانی آنها دارد.
اگر خیابان فلسطین جنوبی ثبت ملی شود...
از یک سو وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امکان ثبت ملی خیابان فلسطین جنوبی به عنوان یک محور ارزشمند در تهران را شُدنی میداند و از سوی دیگر در مقابل مجوزهای رو شده از خانههای تاریخی که از فهرست آثار ملی خارج شدهاند، به ثبت ملی کتابِ «پهنههای تاریخی تهران» که خودش سالها قبل تهیه کرده، قناعت میکند.
تاریخِ تهران، پشتِ این پنجرههایِ یخزده محو می شود
انگار عقربههای ساعت، سالهاست پشت پنجره جاخوش کردهاند. خانهای با سقف شیروانی تا همین چند هفته قبل پردههای سفیدش هر صبح جمع میشدند تا گرمای آفتاب را به جان بخرند، اما حالا همان پنجره منتظر تیزی چنگک لودرهاست...
بومگردی در سال ۹۸ ؛ از سیلاب تا کرونا
کرونا تیر آخری بود که به یکباره قامت گردشگری را نقش بر زمین کرد؛ نونهال گردشگری اما جامعه بومگردی است که اسیر تندباد حوادث همچنان افتان و خیزان راه میپیماید و در این میان بستههای حمایتی دولت نسخهای در خور برای او و جامعه بومی و محلی نیاندیشده است.
رتروفیوچوریسم : تضاد بین هندسه باستانی و فرم های مدرن
محمد حسن فروزانفر طرحی انتزاعی را برای سایت تاریخی پرسپولیس همراه با تصویر سازی و قاب های مینیمالیستی ارائه کرده است.
آشنایی با طراح بلوار کشاورز و تاریخچه شکل گیری آن
بلوار کشاورز در قلب پایتخت قبل از انقلاب «الیزابت» نام داشت اما مردم به دلیل جاری بودن نهری روان نشات گرفته از رودخانه کرج، به آن بلوار کرج هم میگفتند. سال ۵۷ به دلیل وجود ساختمان وزارت کشاورزی که اکنون در اختیار قوه قضائیه است، به «بلوار کشاورز» تغییر نام داد. جالب است که بدانید این بلوار پس از ۶۰ سال و پس از مرگ طراح آن صاحب شناسنامه شد.
دکوراسیون خانهها در طول ۶ قرن؛ از رنسانس تا امروز
سبک معماری و طراحی داخلی در هر دورهای از تاریخ متفاوت بوده است و میتوان آثار و نشانههایی از آن سبک را در اتاق نشیمن مشاهده کرد؛ مبلها، لوسترها، نوع نورپردازی، طرح وسایل و دیوارها همه نشان میدهند در چه دورهای زندگی کردهاید و سبک غالب در طراحی و دکوراسیون خانه چگونه بوده است.
بحران آب و هوا سبک معماری را تغییر میدهد؟
گروهی از مهندسان و معماران مطرح دنیا منع ساخت آسمانخراشهای تمام شیشهای را خواستار شدند، زیرا خنک کردن این ساختمانها، بسیار دشوار و هزینهبر است.
چرا رم کولاس باید الگوی شما در معماری باشد؟
Koolhaas بدون شک یکی از پیشگامان دنیای معماری است این معمار هلندی، از بنیانگذاران یکی از مشهورترین شرکتهای معماری جهان، OMA و برنامه ریز و طراح شهری فوق العاده ای است او فیلسوفی است که نظریه هایش مورد تحسین و انتقادهای زیادی قرار گرفته است در اینجا 7 واقعیت جالب در مورد این شخصیت جنجالی وجود دارد که می تواند از جمله دلایلی باشد که او را معماری موفق و متفاوت ساخته...
نقدی برارزشهای هنری و کارکردهای فرهنگی «ایرانمال»؛
ترکیب پوسته صفوی با روح سرمایهداری/ ۵۰۰ میلیارد جریمه ناقابل!
پرونده پنجمین مرکز تجاری بزرگ جهان و اولین در خاورمیانه، با بزرگترین پرونده تخلفات در کمیسیون ماده ۱۰۰ با جریمهای ۵۰۰ میلیارد تومانی خاتمه یافت و نقدا هم پرداخت شد!
هواپیماهایی که در دوران بازنشستگی رستوران شدهاند
رستورانهایی در جهان وجود دارند که داخل کابین هواپیماهای بازنشسته و از ردهخارج راهاندازی شدهاند و محیطی خاص و تجربهای متفاوت را به مشتریانشان عرضه کردهاند.
فوق تخصص بیماری آلرژی و ایمنولوژی مطرح کرد:
تغییر سبک معماری از علل گسترش بیماری آسم و آلرژی
پزشک فوقتخصص بیماری آلرژی و ایمونولوژی در خراسان شمالی گفت: تغییر سبک معماری از علل گسترش بیماری آسم و آلرژی در افراد است.
پارکینگ هواپیماها در تهران، موزه میشود
هواپیماهایی که روزی بر فراز ایران مثل عقاب پرواز میکردند حالا پس از اتمام ماموریتشان دوره بازنشستگی را نزدیک فرودگاه مهرآباد میگذرانند؛ جایی که قرار است موزه هوایی شود.
غول لاکچریپسند
بازار بزرگ ایران به مساحت ۲۷ هکتار که حالا با نام ایرانمال شناخته میشود، یکی از 5 مال بزرگ دنیاست اما تخلفات موجود در ساخت این پروژه پروندهای مفصل دارد که در انتظار رای کمیسیون ماده 100 است.
مقاومت مونسان در مقابل ساخت هتل در حریم بزرگترین خانه تهران
میگویند؛ «بزرگترین خانهی تهران» است اما به اندازهای که عظمت دارد، برایش ارزش قایل نیستند. چون هر گاه از یادش غافل میشوند، شایعههای مختلفی دربارهی خروج از ثبت تخریب یا تهیهی طرحهایی جدیدی که میتواند به راحتی عرصه و حریم این بنای نفیس در تهران را از بین ببرد، منتشر میشود؛ مانند آخرین زمزمهها مبنی بر احتمال خروج از ثبت خانهی «ثابت پاسال».
پروژه های مطرود به عنوان خانه اپرای سیدنی
خانه اپرای سیدنی جزء شناخته شده ترین نمادهای معماری در سراسر جهان به شمار می رود که توسط یورن اوتزان طراحی شده است. سالن اپرای سیدنی بین رقابت بین 222 مدل در سال 1956 به عنوان طرح برتر انتخاب شد. از زمان افتتاح این پروژه در سال 1973، ساختمان جاه طلبی های زیرساخت های استرالیا را به نمایش گذاشته است، که این مورد در ماه سپتامبر به نقطه عطف دیگری تاکید داشت: تبدیل کامل مجموعه به کربن خنثی.
چطور مبلمان شهری جان تازه میبخشد؟
آیا میدانید زیبایی نقش اساسی و بنیادینی در آرامش و سکون روح در عالم ماده ایفا میکند؟
گنبد علویان؛ گنجینهای شگرف از تزئینات معماری
بنای گنبد علویان در شمال غربی شهر همدان، به فاصله اندکی از قسمت جنوبی تپه باستانی هگمتانه و سمت راست بلوار علویان قرار گرفته است.
شاهکار معماری غرب کشور
همدان از جمله شهرهایی است که ساخت و استفاده از کاروانسرا در آن رواج داشته است و مردم در طول راهها، بنایی را برای اسکان و استراحت میساختند و در سفرهای طولانی خود در این مکانها تجدید قوا کرده و مسیر خود را ادامه میدادند.
رطوبت، بلای جان گنبد قابوس!
میراث جهانیِ گنبد قابوس یا همان برج آجری قابوس در شرایط خوبی به سر نمیبرد. نَم و رطوبت به درون سازه رخنه کرده و سراسر بخش پایینی برج را فرا گرفته است.
استفاده اصولی از رنگ در روحیه شهروندان موثر است
ایرج کلانتری استفاده از رنگ در بافت شهر را یک اتفاق مثبت خواند که باید در کنار سایر عناصر، و با استفاده از اصول کارشناسی اجرا شود.
گزارش از تغییر کاربری یک خانه ارزشمند
یک خانه تاریخی در تهران به هاستل تبدیل شد
خانه ارزشمند پهلوان رزاز در محله قدیمی تهران قرار است از اول ژانویه به عنوان هاستل تغییر کاربری داده و پذیرای گردشگران خارجی باشد.
۲۰ اقدامی که شهرها میتوانند جهت بهبود کیفیت زندگی عمومی انجام دهند
استفاده از نیمکت، درختان، حمل و نقل چند وجهی (multi modal) و غذاهای محلی تنها تعداد محدودی از پیشنهادات آورده شده در راهنمای طراحی شهری است، راهنمایی که توسط مرکز طراحی فعال (Center for Active Design(CfAD)) تهیه شده است.
آب و آتش
جستاری دربارهی شتاب، بیگانگی و زوالِ تخیل
پارک آب و آتش تهران چگونه نمادی از یک شهر بدون تخیل است؟ شهری که در آن افراد و جمعیتها شناخت مداخلهگرانهای در آن ندارند؟
تازه ها
1
2
3
نمایش مفهوم چرخه حیات و معماری پایدار در پاویون ژاپن اکسپو 2025
شگفتیهای معماری Expo 2025 اوساکا/13 پاویون ملی با طراحیهای منحصر به فرد
خانه ژاپنی با فرمی عجیب
رویداد
تماشای معماری آلوار آلتو
موزه معماری و خلاقیت با همکاری گالری اکنون اصفهان و سفارت فنلاند در ایران، نمایشگاه «معماری منظر آلوار آلتو» را برگزار میکند.
برگزاري همایش ملی ساختمان در آمل
همایش ملی صنعت ساختمان با عنوان مازندران آباد بيستم اردیبهشت امسال در شهرستان آمل برگزار مي شود.
فراخوان ارسال اثر برای حضور در نمایشگاه گروهی معماری «در کوچهباغهای شیراز»
فراخوان برپایی دومین نمایشگاه گروهی برترین آثار معماری و معماری داخلی دفاتر جوان استان فارس با عنوان «در کوچهباغهای شیراز» منتشر شد.
همایش بینالمللی "هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" برگزار میشود
همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اواخر تیرماه به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود.
بررسی «مبانی نظری مولانا در طراحی شهری»
انجمن علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه گیلان، بیست و ششمین نشست از سلسله نشستهای شهرسازی را برگزار میکند.
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات "
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات " منتشر شد.
جوایز طراحی نور و نورپردازی LIT 2022
مسئولین برگزار کننده جوایز طراحی نورپردازی اعلام کردند که اکنون در دو دسته اصلی، طراحی محصولات نورپردازی و طراحی نورپردازی، آمادگی پذیرایی از آثار طراحان، معماران و دانشجویان حرفه ای را در این زمینه از کل دنیا تا تاریخ 22 اکتبر 2022، را دارند.
آغاز همکاری مشترک ایدیزاین و دوسالانه بستهها/ نمایش آثار برندگان مهمترین جایزه طراحی جهان در تهران
آثار برگزیده رقابت و جایزه بینالمللی A’ Design به عنوان مهمترین و بزرگترین رقابت بینالمللی طراحی در جهان، به زودی در تهران به نمایش گذاشته میشوند. این اتفاق که اولین بار است در حوزه هنرهای تجسمی ایران اتفاق میافتد در پی همکاری این جایزه معتبر جهانی با دوسالانه بستهها که در تهران برگزار میشود رقم خورده است.
» موارد بیشتر
گزارش
ساخت آثار هنری شهری با شعبدهبازی متفاوت است!
مجسمهسازی شهری همانند بسیاری دیگر از حوزههای تخصصی، به متخصصان خود نیاز دارد تا نتیجهای مطلوب حاصل شود اما اگر متخصصان این حوزه را حذف کنیم و تنها به شاخصههای ابتدایی یک مجسمهساز مانند قالبگیری بسنده کنیم، نتیجه کار جز شلختگی در فضای شهری نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
حال نزار باغشهرهای ایران
در این گزارش در پرونده ویژهای، وضعیت این روزهای ۱۳ باغشهر نامدار کشور را بررسی شده است.
آسباد؛ مهندسی باد!
آسباد یا آسیاب بادی را باید نماد استفاده از انرژی پاک در روزگاران قدیم خراسان جنوبی دانست
یک شهر در دل دانشـگاه تهـران!
دانشگاه تهران، اوج آرزو، نهایت خواسته و حسرت بهدلمانده خیلیهاست.
» موارد بیشتر
تبلیغات
مجوز
گزارش تصویری
1
2
3
مسجد جامع ارومیه
آرامگاه سه گنبد در ارومیه
گزارش تصویری از مسجد جامع تبریز
خانه کمپانی تبریز
خانه قدکی تبریز
گزارش تصویری از عمارت سرخه ای تبریز
تئاتر شهر تهران
مدرسه خان شیراز
تصاویر| سبزترین شهرهای جهان | ویژگیهای این ۵ شهرچیست؟
معماری
معماری جالب ساختمانی در سمنان که در جهان دیده شد
خانهای در کرج که برنده جایزه جهانی معماری شد
» موارد بیشتر
شهرسازی
مکانیابی مناسب شهر از نظر اقلیمی و انرژی
یونان میزبان بزرگترین و سبزترین شهر هوشمند اروپا
» موارد بیشتر
عمران
بازاندیشی در بتن برای ساخت شهرهای پایدارتر
پل B1 آزاد راه شمالی کرج پیچیدهترین پل در خاورمیانه است
» موارد بیشتر
میراث فرهنگی
سند تنها بنای تیموری در اصفهان به نام میراث فرهنگی منتقل شد
مساجد جامع اردستان و زواره در آستانه ثبتجهانی
» موارد بیشتر
فن آوری های نوین
احداث نخستین مرکز «آب و هوای خنثی» در آلمان
معماری در پویانمایی: کاوش در جهانهای خیالی هایائو میازاکی
» موارد بیشتر
استان ها
فروشگاه بهجای پژوهشگاه؛ حاشیههای ساخت و سازهای جدید دانشگاه مازندران
بلندمرتبهسازی در مازندران مجوز میگیرد؟
» موارد بیشتر
کتاب ها
1
2
3
کتاب «چهل خانه؛ کالبد و زندگی در چهل خانه تاریخی نجف آباد» منتشر شد
ابعاد زندگی معمارانه کریم پیرنیا کتاب شد
سرگذشت خیابان سی تیر کتاب شد
گادامر برای معماران منتشر شد
انتشار مجموعه کتاب NORD و EFFEKT در کپنهاگ دانمارک
همگرایی علوم از نظر فناورانه؛ هوش مصنوعی در معماری
شکلدهی به مکانهای مقدس درپیشدرآمدی بر هویت معماری اسلامی ایران
کتاب «۱۰۰ میراث ایران» منتشر شد
نگاهی به کتاب "معماری و انفصال" برنارد چومی
نشریات
1
2
3
شماره جدید نشریه دانشجویی «ساباط» منتشر شد
فصلنامه «ایرانشناسی» منتشر شد
انتشار فصلنامه زمستانی "معماری ما"
شماره ۱۱۹ دو ماهنامه معمار منتشر شد
نخستین شماره از مطالعات عالی هنر منتشر شد
نخستین گاهنامه معماری بومی منتشر شد
شماره ۳۷ مجله «ایرانمهر» منتشر شد
فصلنامه معماری و ساختمان، شماره 57، زمستان 1397
شماره سوم و چهارم فصلنامه احیای بناها و بافتهای تاریخی منتشر شد