صفحه اصلی
اخبار
مصاحبه
مسابقات
رویدادها
کتاب ها
یادداشت
آموزش
دانشگاه
نشریات
بین الملل
مطالب گروه: استان ها
مسجد جامع ارومیه میراثی ماندگار در مسیر جهانی شدن
مسجد جامع ارومیه نگین درخشان میراث تاریخی در آذربایجان غربی و روایت تاریخ پرفراز و نشیب شهر ارومیه است؛ این اثر تاریخی که در دل خود روزها و دوره های مختلف را ثبت کرده، اکنون در مسیر جهانی شدن گام بر می دارد تا مردم دنیا با این میراث جاودانه بیشتر آشنا شوند.
معاون میراثفرهنگی قزوین خبر داد؛
آغاز مرمت تزئینات کاخ موزه چهلستون قزوین
معاون میراثفرهنگی قزوین از آغاز مرمت شیرسرهای منقوش قاجاری ضلع جنوب و جنوب شرقی کاخ چهلستون خبر داد.
یادداشت؛
«تاریخانه دامغان» در نوبت ثبت جهانی
تاریخانه دامغان، نخستین الگوی معماری مسجد در نوبت ثبت جهانی است موضوعی که امروز یکی از مهمترین مطالبات مردم نیز محسوب می شود.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
آرامگاه سه گنبد در ارومیه
آرامگاه سه گنبد ارومیه مربوط به آرامگاهی در ارومیه است که ساخت آن به ۸۰۰ سال قبل برمیگردد.
مسجد جامع ساوه برای ثبت جهانی نیازمند چه اقداماتی است؟
مسجد جامع ساوه با قدمتی یک هزار ساله همراه با ۲۰ مسجد تاریخی کشور نامزد ثبت در فهرست آثار جهانی نیازمند برخی اقدامات عمرانی و مرمتی است.
روزگار غریب بزرگترین تک بنای سنگی ایران
معبد آناهیتا یکی از مهمترین بناهای باستانی ایران است که طبق متون تاریخی از هزاره اول قبل از میلاد تا قرن چهارم میلادی همواره به عنوان بنایی مذهبی و مورد تقدس، مورد توجه بوده است.
ونمایی استودیو معماری Kengo Kuma & Associates از سازه چوبی پیچیده برای پاویون قطر
طراحی پاویون ملی قطر در نمایشگاه 2025 اوساکا با الهام از قایقهای سنتی دهو و پیوند چوبی ژاپنی
استودیو معماری ژاپنی Kengo Kuma & Associates با همکاری اداره موزههای قطر، از طراحی پاویون ملی قطر در نمایشگاه 2025 اوساکا پردهبرداری کرد. این پاویون با الهام از قایقهای سنتی دهو قطر و هنر پیوند چوبی ژاپنی طراحی شده و ساختار پیچیدهای از چوب را با پوششی سفید که یادآور بادبان قایق است، به نمایش میگذارد.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
نقاشی ها و تزیینات در حمام فین کاشان کوشک قاجار
کوشک قاجار با دستور فتحعلی شاه در سال ۱۱۸۹ شمسی ساخته شد و به همین جهت با نامهای صوفه فتحعلی شاهی و شترگلوی فتحعلی شاهی نیز شناخته میشود.
گزارشی از روند یک تصمیم نادرست در مسجد جامع قزوین،
داربست هایی که نباید برچیده شود
طی روزهای برگزاری دومین جشنواره ملی چند رسانهای میراث فرهنگی که از ۸ تا ۱۰ آذرماه در قزوین به طول انجامید، قائممقام و معاون وزیر میراث فرهنگی کشور دستور برداشتن داربست و الحاقات فلزی مسجد جامع عتیق قزوین را صادر کرد.
مرمت دیواره غربی سازههای آبی شوشتر غیراصولی است؟
مدیر پایگاه جهانی شوشتر با بیان اینکه در روزهای گذشته خبری در فضای مجازی مبنی بر مرمت غیراصولی دیواره غربی سازههای جهانی آبیتاریخی شوشتر منتشر شده بود، اعلام کرد: مرمت و تثبیت دیواره غربی سازههای آبی شوشتر به صورت کاملا کارشناسی دنبال میشود.
حرکت لاکپشتی مقاومسازی کاخ «مرجان»/بنایی که کاربری مصوب ندارد
با وجود اینکه قرار بود آذرماه طراحی کاخ تاریخی مرجان کیش انجام شود اما مقاوم سازی و استحکام بخشی این بنا پس از دو سال هنوز تمام نشده و تا آخر سال طول خواهید کشید.
حریم بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی ساماندهی میشود
رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل گفت: تکمیل طرح آزادسازی و ساماندهی حریم مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی به عنوان نگین گردشگری بافت تاریخی مرکز استان در دستور کار است.
«مسجد تاریخانه دامغان» در یک قدمی ثبت در فهرست آثار جهان اسلام
ثبت جهانی مسجد تاریخانه دامغان در فهرست آثار جهان اسلام به عنوان یکی از چهار مسجد گنبدی دنیا، از قدیمیترین بناهای پس از اسلام در ایران و میراثی به جای مانده از قرن دوم هجری، نشان از هویت و اصالت ایرانیان است که فرایند آن در یک قدمی ثبت جهانی قرار دارد و نتیجه تا پایان تابستان امسال مشخص میشود.
واکنش میراث کرمان به ساخت کاروانسرای طلا: نگران نباشید!
فعالان میراث فرهنگی استان کرمان درحالی نسبت به ساخت یک بازار جدید در بافت تاریخی کرمان هشدار داده و بر ضرورت استفاده از کاروانسراهای تاریخی شهر تاکید کردهاند، که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان معتقد است «ساخت این بنای جدید جای نگرانی ندارد و بنا با ضوابط میراث فرهنگی ساخته خواهد شد.»
کشف جدید در مسجد جامع ارومیه
باستانشناسان با کاوش در مسجد جامع ارومیه، سازههای معماری را شناسایی کردند که با این مسجد ارتباط دینی و آیینی ندارد و بیشتر سیستم انتقال و هدایت آب بوده است. کاوش در این مسجد همچنان ادامه دارد تا به ابهامها و تردیدهای بیشتر پاسخ داده شود.
با سهگوش اهواز چه باید کرد؟
یک فعال گردشگری در خصوص وضعیت ساختمان سهگوش اهواز گفت: هماکنون آنچه که در خصوص این بنای تاریخی اولویت دارد موضوع مرمت، تغییر کاربری و بهرهبرداری از آن است.
سرانجام بافت تاریخی قم اندرخم پیچ و تاب های اداری
اتفاقات اخیر در حوزه تصمیم سازی برای چگونگی ساخت و ساز در بافت تاریخی قم به نوعی رقم خورده است که مشخص نیست پیچ و تاب های بین دستگاه های مختلف چه سرانجامی را به خصوص برای وسعت تعریف شده این بافت ایجاد می کند.
تخریب دو اثر تاریخی برای ساخت پارکینگ!
یک باستانشناس از تخریب کامل دو عمارت شاخص تاریخی در شهرستان نرماشیر کرمان به خاطر ساخت پارکینگ خبر داد.
باستانشناسان در «چمشیر» به عیلامیها رسیدند
در محوطه ۱۴ «چمشیر» چه آثار تاریخی پیدا شد؟
باستانشناسان در کاوش نجاتبخشی محوطه شماره ۱۴ در محدوده سد چمشیر به سازهای با معماری سنگی مرتبط با اقوام کوچرو، یک گوشواره مفرغی شکسته، یک سپیدمُهره، شیشه، نخ، قطعات فلزی، زغال و سفال، دست یافتند.
هزار میلیارد ریال برای پروژه میراث جهانی گنبد سلطانیه مصوب شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: با پیگیریهای انجام گرفته، هزار میلیارد ریال اعتبار برای پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه به مدت سه سال تصویب شد.
رنگآمیزی غیراصولی یک اثر ثبت ملی در آبادان به اسم مرمت
یک دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به ورود آسیب به مدرسه ثبت ملی شده مهرگان در آبادان اظهار کرد: دیوارهای مدرسه را مدتی است رنگآمیزی کردهاند و متاسفانه این امر نما و معماری اصیل آن را مخدوش کرده است.
از طرح ویژه سلطانیه چه خبر؟
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستانهای ابهر، خرمدره و سلطانیه گفت: اداره کل راه و شهرسازی برای نهایی کردن طرح ویژه سلطانیه جدی است.
پرونده مخوف ۱۴۰۰ هکتاری ؛ در آیلند چه خبر است؟
مشایی، ۱۴۰۰ هکتار زمین در کیلومتر ۳۵ آزادراه تهران-ساوه را بهصورت رایگان و بهمنظور ایجاد منطقه نمونه گردشگری به شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایران یا همان آیلند واگذار کرد، یک واگذاری مشکوک و بدون برگزاری مناقصه که خشت اول احداث آیلند را کج گذاشت.
کاخ مروارید به موزه گالری جواهرات تبدیل میشود
کاخ مروارید قرار است به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز پس از مرمت و احیای کامل و حل مشکل مالکیت زمینهای آن به مجموعهای با کاربری متنوع از جمله موزه گالری جواهرات تبدیل شود.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه مطرح کرد:
تدوین پرونده ثبت جهانی "تاق بستان" تا پایان سال
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از تدوین پرونده ثبت جهانی تاق بستان تاپایان امسال خبر داد و اعلام کرد: همچنین طی هفته های آینده اسب کُرد ثبت ملی خواهد شد و در گام بعدی به سمت تدوین پرونده ثبت جهانی آن میرویم.
آثار تاریخی مجموعه نفت آبادان در دست مرمت
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان گفت: تعداد قابل توجهی از آثار تاریخی مجموعه نفت آبادان با همکاری پالایشگاه نفت، مجموعه دانشکده نفت آبادان و آموزش و پرورش شهرستان آبادان در حال مرمت هستند.
تصرف غیرقانونی یک خانه تاریخی در دزفول
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول میگوید: خانه تاریخی «سوزنگر» نزدیک به ۱۰ سال است که متصرف غیرقانونی دارد.
کشف کاشیهای تک رنگ در قلعه لمبسر
گمانهزنی قلعه لمبسر الموت که در متون تاریخی به کلید قلاع گیلان ملقب است به منظور حفاظت و مرمت این اثر تاریخی انجام شد در این گمانه زنی چند کاشی رنگی نیز کشف شده است.
یک تعرض به محوطه ساسانی
سرپرست هیأت باستانشناسی محوطه «کهنهقلعه میرآباد امامقلی» در ریگان از تعرض شرکت گاز استان کرمان و همچنین جادهسازی در این محوطه ساسانی خبر داد و تاکید کرد: وزارت راه و شرکت گاز آسیب جبرانناپذیری به این میراث ملی وارد کردهاند و باید جبران مافات کنند.
غار باستانی کرفتو در فهرست موقت جهانی یونسکو ثبت شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان از ثبت غار باستانی کرفتو در فهرست موقت آثار جهانی یونسکو خبر داد.
«منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» تنها نماینده ایران برای ثبت جهانی
پس از آن که قرار شد به جای مجموعه باستانی «هگمتانه»، پروندهای با عنوان «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» به یونسکو ارسال شود، ثبت جهانی این مجموعه وارد فاز جدیدی شد. محدوده فوق که مجموعه هگمتانه، بافت تاریخی و بازار همدان را در خود جای داده شامل بیش از ۱۰۰ اثر ارزشمند تاریخی است که از این منظر پروندهای بینظیر است.
حریم کوچک «بقعه شیخ صفیالدین» بهانهای برای تعرض شد
معاون میراثفرهنگی اردبیل، بقعه شیخ صفیالدین را از جمله آثار تاریخی این استان معرفی کرد که حریم آن بیشترین چالشها را پشت سر گذاشته و کوچک بودن حدِ حریم آن بهانهای برای ساختوساز در محدوده این میراث جهانی شده است.
فرآیندهای شهرسازی در کیش هوشمند میشود
سرپرست معاونت معماری و شهرسازی شرکت عمران، آب و خدمات کیش گفت: فرایندهای شهرسازی این جزیره با هدف زمینه سازی ارتباط موثر با ساکنان ، فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران هوشمندسازی می شود.
کشف بقایای معماری تاریخی در غرب ایران
کاوشها در محوطه قصرشیرین در غرب ایران، به کشف بقایایی از معماری قرون متأخر اسلامی منجر شد. باستانشناسان به این نتیجه رسیدهاند در ساخت این بناها از مصالح قدیمیتر (احتمالاً ساسانی) استفاده شده است.
«باشقورتاران» قلعهای گمنام با رد پای ساسانی
قلعه تاریخی «باشقورتاران» یا «قز قلعه سی» در فاصله ۱.۵ کیلومتری جنوب روستای باشقورتاران بر فراز کوهی قرار گرفته که پس از طی مسیری مالرو با شیبی تند، امکان دسترسی به آن فراهم میشود. این قلعه در روستای باشقورتاران در بخش شیرینسو از توابع شهرستان کبودراهنگ و در شمالیترین نقطه استان همدان قرار دارد.
پرونده «سیمره» برای ثبت در یونسکو آماده شد
معاون میراث فرهنگی استان ایلام از آمادهسازی و تکمیل پرونده منظر تاریخی ـ فرهنگی شهر باستانی «سیمره» برای ثبت در میراث جهانی یونسکو خبر داد.
معبد "آناهیتا" از خوابِ عمیق بیدار میشود؟
مدیر پایگاه ملی معبد تاریخی آناهیتا از رایزنی برای انجام کاوش های باستانی در معبد تاریخی آناهیتا پس از گذشت حدود دو دهه خبر داد.
شانس بالای یک روستای استان سمنان برای ثبت جهانی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان از پذیرش یکی از پروندههای میراثی استان سمنان برای ثبت جهانی خبر داد و گفت: یکی از سه پرونده پذیرفته شده ایران در یونسکو مربوط به استان سمنان است.
کشف زوایای تازه در سومین فصل کاوش کهنه ماسوله
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: سومین فصل از کاوش های باستانشناختی در محوطه باستانی کهنه ماسوله منجربه کشف زوایایی تازه از پیشینه استفاده از شیوه های معماری بومی رایج در ساخت بناهای موجود در بافت شهر تاریخی ماسوله شده است.
قناتها بلای جان شهر کرمان میشوند؟ | هشدار در مورد ساخت ساختمانهای بلندمرتبه در این شهر
رئیس هیئت مدیره مرکز قنات استان کرمان ضمن هشدار در مورد وضعیت قناتهای این شهر گفت: خاک کرمان تحمل ساختمانهای بلند مرتبه همچون برج اول، پاسارگاد و ... را ندارد زیرا سیستم فاضلاب آنها وارد زمین شده و این آبها در زیر زمین ساماندهی نشدهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان:
«چهارطاقی نیاسر» مصداق معماری و فناوری دوره ساسانی است
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: چهارطاقی نیاسر مصداق بارزی از دانش معماری و فناوری ساخت در دوره ساسانی است و همه جامعه نسبت به این اثر فاخر بهعنوان یک اثر ملی و فراملی احساس مسئولیت میکنند.
کاروانسراهای کویر به یونسکو رفتند
پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای خراسان جنوبی به یونسکو ارسال شده و در مرحله بررسی و تأیید است.
کشف یک حمام مفقود پس از بارشهای سیلابی
بارندگیهای شدید و سیلابی، حمام قاجاری مفقود در کرمان را پدیدار کرد.
ماجراهای «فلک الافلاک» ادامه دارد؛
شاهکار معماری جهان زیر سایه مصائب گران/ «سپهر سپهران» نگران!
به همه مشکلات قبلی شاهکار معماری جهان حالا موضوع برقکشی این بنای باستانی اضافه شده و این روزها کارشناسان از روند فعالیتهای میراث فرهنگی در مجموعه تاریخی فلک الافلاک ابراز نگرانی میکنند.
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی:
خانه قدیمی در بافت تاریخی ارومیه به صورت غیرمجاز تخریب شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: تخریب یک خانه خانه قدیمی در بافت تاریخی ارومیه به صورت غیرمجاز و غیرقانونی انجام شده است.
بادگیر چپقی پاتوق معتادان شد/ اثری منحصر به فرد اسیر وعده ها
کرمان – بادگیرهای چپقی سیرجان که از یکی از آثار معماری منحصر به فرد ایران محسوب میشود این روزها اسیر وعدههای مسئولان شده است.
سند تکبرگ بقعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی صادر شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از صدور سند تک برگ بقعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی به نام این اداره کل خبر داد.
متروپلهای خاموش قزوین را دریابید
رای مقابله با تخلف در ساختوسازها قوانین مؤثری تدوین شده است؛ اما گاه این قوانین که مسئولان هم به آن اشراف کامل دارند صرفاٌ روی کاغذ باقی میماند و یا با تبصرههایی نادیده گرفته میشود؛ بنابراین متولیان شهرسازی باید دقت نظر ویژهای به بلندمرتبهسازی و بررسی ساختمانهای ایمن و ناایمن داشته باشند تا از وقوع حوادث دلخراش پیشگیری کرده و آرامشروانی را برای شهروندان به ارمغان آورند.
اختصاصی پایگاه "اخـبـار مـعمـاری" ؛
اینفوگرافی جزئیات جذاب و ناگفته از برج ایفل
اینفوگرافی جزئیات جذاب و ناگفته از برج ایفل
حریم مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی در آستانه بازگشایی کامل قرار گرفت
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از بازگشایی حریم مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی با تملک دو مغازه باقی مانده در این محوطه خبر داد.
رایزنی شهردار قزوين برای اجرای انصاری شرقی
رئیس شورای شهر قزوین گفت: پروژه شهید انصاری شرقی پروژهای است که بیش از ۲۰ سال است در حال پیگیری است، درحال حاضر شهردار قزوین برای پیگیری و اجرای این پروژه و اخذ موافقتهای قانونی تلاش میکند ضمن اینکه غالب مردم منطقه بلاغی هم با این پروژه موافق هستند.
موانع ثبت جهانی "منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان" رفع میشود
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: موانع ثبت جهانی پرونده "منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان" رفع و این عرصه برای بازدید ارزیابان یونسکو آماده می شود.
بافت تاریخی خوسف خراسان جنوبی مرمت میشود
مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر خوسف، از مرمت بافت تاریخی این شهر با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری خوسف خبر داد.
بافت تاریخی، بازخوانی یک مفهوم
امروزه مباحثی چون مداخله در بافتهای تاریخی، بازآفرینی بافتهای تاریخی، تخریب و نوسازی بافتهای تاریخی، هویت بافتهای تاریخی، لزوم احیا و مرمت و حفاظت بافتهای تاریخی و .. از گزاره های پرکاربردی است که تیتر اکثر مقالات و اخبار معماری و شهرسازی را تشکیل می دهد.
بررسی پروژه شهید انصاری و تأثیر آن بر بافت تاریخی قزوین
عملیات عمرانی پروژه انصاری شرقی قزوین در سال ۱۳۹۷ با مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی متوقف شد چراکه اجرای این پروژه منجر به از بین رفتن بخشی از بافت تاریخی قزوین در محله بلاغی میشد، اگر بنا به شنیدهها اجرای پروژه انصاری شرقی از سر گرفته شود، بخش مهمی از بافت تاریخی قزوین نابود خواهد شد.
به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه
همایش بینالمللی "هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" برگزار میشود
همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اواخر تیرماه به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود.
تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی
تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قدیمیترین کلیسای جهان در این نقطه از ایران قرار دارد
قره کلیسا قدیمی ترین کلیسای جهان است که بر مقبره طادی مقدس و ۳۵۰۰ نفر از پیروان این دین در زمان اشکانیان در چالدران بنا شده و از همین رو نهمین اثر کشور در ردیف آثار جهانی است.
هگمتانه یک قدم نزدیکتر به ثبت جهانی/ مسیر جایگزین بازار آهن فروشان تصویب شد
معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار همدان از طراحی و تصویب مسیر جایگزین بازار آهن فروشان خبر داد و گفت: بزرگترین مانع ثبت جهانی هگمتانه ورود سواره به عرصه آن است که اگر اصلاح شود مهمترین قدم برای ثبت جهانی برداشته میشود.
چرا نباید پروژه انصاری شرقی در بافت تاريخي محله بلاغي قزوین اجرا شود؟
یک پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: پروژه انصاری شرقی در قزوین به دلایل مختلف نباید اجرا شود؛ با احداث خیابان انصاری شرقی، بخش وسیعی از بافت محلات «پنبهریسه» و «فشتهول و بلاغی» تخریب میشود البته اکنون با تخریب خانههای بسیار تا اندازهای این اتفاق افتاده و با ادامه کار پارههای باقیمانده ۲ محله رو به انحطاط رفته و در نهایت هویتی با عنوان محله باقی نمیماند.
تأمین اعتبار از محل مصوبات سفر دولت؛
«ماسوله» یکقدم تا جهانیشدن/ ارزیابان یونسکو به شهر کامل میآیند
«ماسوله» در حالی در مسیر جهانیشدن قرارگرفته است که مسئولان اداره کل میراث فرهنگی گیلان میگویند: ارزیابان سازمان جهانی یونسکو در تابستان و یا پاییز ۱۴۰۱ برای بازدید میدانی خواهند آمد.
همدان جهانی می شود
همدان- همدان گزینه نهایی ایران برای ثبت در سال ۱۴۰۱ به عنوان میراث جهانی یونسکو اعلام شد.
منظر فرهنگی ماسوله در سازمان جهانی اسلامی ثبت شد
سرپرست میراث فرهنگی گیلان گفت: منظر فرهنگی ماسوله در سازمان جهانی اسلامی «آیسسکو» ثبت شد.
ثبت "گنبد علویان" همدان در میراث جهان اسلام
بنای کم نظیر گنبد علویان همدان به همراه چهار اثر فرهنگی و تاریخی ایران در فهرست میراث جهان اسلام ثبت شد.
ماسوله تابستان ۱۴۰۱ میزبان ارزیابان یونسکو برای ثبت منظر فرهنگی خواهد بود
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به ارسال پرونده ثبت جهانی ماسوله به یونسکو از مهیا شدن این شهر تاریخی برای حضور ارزیابان یونسکو برای تابستان ۱۴۰۱ خبر داد.
هگمتانه ثبت جهانی میشود
استاندار همدان گفت: با پیگیریهای انجام شده و قول مساعد وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ثبت جهانی تپه هگمتانه (منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان) در سال جاری انجام میشود.
لنگر تاریخی از دریای کاسپین کشف شد
یک باستانشناس خبر داد: بیستم دیماه امسال یک لنگر تاریخی از بستر دریای کاسپین (دریای خزر) در اطراف کرانههای شهرستان نور در تور صیادان شیلات "ایزدشهر" نور گیر کرد، که به ساحل منتقل شد.
آسیب شناسی و نقد نورپردازی بناهای تاریخی
آسیب شناسی و نقد نورپردازی بناهای تاریخی نيازمند بررسي دقيق و اصولي است كه در اين يادداشت به آن خواهيم پرداخت.
تصاویری از کشف جدید در بیستون
باستانشناسان در محوطه تپه گوهره بیستون آثار و شواهد معماری همچون دیوارهای سنگی، خشتی و سنگفرشی منسوب به دوره احتمالا سلوکی و اشکانی کشف کردند.
نقش برجسته بهرام دوم مرمت شد
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید از اتمام پروژه حفاظت و مرمت نقش برجسته بهرام دوم در نقش رستم خبر داد و گفت: محوطه نقش رستم دارای بیشترین نقش برجستههای تاریخی از دوران ساسانیست و یکی از این نقشها مربوط به بهرام دوم است.
حریم تپه «حسنلو» بعد از نیم قرن تعیین شد!
نقشه محدوده، عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری ۱۵ اثر فرهنگی ـ تاریخی آذربایجان غربی درحالی از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استاندار آذربایجان غربی ابلاغ شد که از ثبت برخی از این آثار در فهرست میراث ملی کشور، بیش از نیم قرن گذشته است.
در آستانه ثبت جهانی مطرح شد؛
ماسوله؛ یک شهرک صنعتی باستانی/ وجود یافته های باستان شناسی ذوب آهن و آهنگری
یک باستان شناس، ماسوله را به مثابه یک شهرک صنعتی باستانی دانست و اضافه کرد: با توجه به حفاری های باستانی شناسی در منطقه کهنه ماسوله در سال ۱۳۹۱ بقایای مربوط به ذوب و استحصال آهن در دوره اشکانیان یافت شده که تا دوران اسلامی وجود داشته است.
پل دختر، شاهکار پل سازی دوران باستان
شهرستان پلدختر با موقعیت استراتژیک خود همواره در طول تاریخ به عنوان یکی از مهمترین گذرگاههای شمال به جنوب کشور مطرح بوده و پلدختر یکی از شاهکارهای پل سازی در این استان است.
ارگ و شهر بم، ۱۸ سال پس از زلزله
«۱۸ سال گذشته و زندگی دوباره به بم بازگشته و ارگ بم دوباره سر برآورده و شهر رنگ و بوی تازهای به خود گرفته است اما کسی در بم نیست که ساعت ۵:۲۸ دقیقه صبح جمعه پنجم دی ماه ۸۲ را با تمام جزئیات لحظهبهلحظه آن فراموش کرده باشد.»
آغاز پژوهشهای جدید باستان شناسی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان
مدیر پایگاه جهانی منظرفرهنگی تاریخی هورامان از آغاز دومین فصل از پژوهشهای هدفمند باستانشناسی پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان خبر داد.
پرونده ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان به یونسکو ارسال شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گفت که با پایان تدوین پرونده ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان، این پرونده برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد.
طرح نيويورك براي جلوگيري از تغييرات اقليمي
مسئولان شهري نیویورک امیدوارند با طرح انعطاف پذیری ساحلی از بدترین تغییرات آب و هوایی در دهه های آینده جلوگیری کنند.
نامه ۲۰۰ معمار برای نجات خانه اقبالیان همدان
چندین معمار برای نجات خانه اقبالیان همدان به مدیرکل میراثفرهنگی استان همدان نامه نوشتند و خواستار توجه ویژه به این بنا شدند.
برج هزار ساله وشمگیر گنبد کاووس سنددار شد
همزمان با سفر رییس قوه قضاییه به گلستان علاوه بر تثبت مالکیت یک میلیون و ۲۵۳ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی این استان، سند مالکیت برج هزار و ۶۸ ساله وشمگیر گنبدکاووس نیز صادر شد.
بزرگترین بنای خشتی ایران بعد از ارگ بم مرمت می شود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان از مرمت باروی تاریخی دامغان خبر داد.
شهر تاریخی حریره کیش در فهرست یونسکو ثبت می شود
شهر تاریخی حریره کیش بر اساس معیارهای یونسکو از گزینه های قرار گرفتن در بین نامزدهای این سازمان فرهنگی و اجتماعی در فهرست آثار جهانی است.
زخم کاخ موزه انزلی از خطاهای ریز مرمت غیراصولی
طی روزهای اخیر انتشار تصاویر و فیلمهای ویدئویی از مرمت کاخ موزه انزلی که نشان از مرمت غیراصولی این بنای تاریخی یکصد ساله دارد، انتقادات دوستداران و متولیان میراث فرهنگی گیلان را به همراه داشت.
حذف بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی از آثار ثبت جهانی تکذیب شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: شایعه خطر قریبالوقوع حذف بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از فهرست آثار ثبت جهانی یونسکو صحت ندارد و تکذیب میشود.
سازه های آبی شوشتر در گِردباد تخریب
جداره ای به طول ۷۵۰ متر باعث رانش و جداشدگی بخشی از دیواره غربی سازه های آبی تاریخی شوشتر شده و این اثر جهانی را در معرض تخریب قرار داده است .
پرونده ثبت جهانی ماسوله در حال تدوین و اصلاح است/ ماسوله در مسیر مدیریت مولفههای پایداری اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی است
سرپرست پایگاه ملی پژوهشی میراثفرهنگی ماسوله عنوان کرد: پرونده ثبت جهانی شهر تاریخی ماسوله مطابق با نظر کارشناسان دفتر ثبت جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال تدوین، اصلاح و ویرایش است.
بافت تاریخی روستای سرآقاسید کوهرنگ ثبت ملی شد
رییس گروه حفظ و احیای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: بافت تاریخی روستای سرآقاسید دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
ثبت جهانی ماسوله قوت یافت
سرپرست پایگاه میراثفرهنگی ماسوله گفت: با توجه به مطالبات عمومی، مطالعات تکمیلی و جامع در زمینه های طبیعی، باستانشناسی، تاریخی و اجتماعی انجام شده، پرونده این شهر تاریخی در حال تدوین، اصلاح و ویرایش مطابق با نظر کارشناسان دفتر ثبت جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
افزوده شدن ۲ قرن به سن قطعی بنای میراث جهانی کاخ ساسان سروستان
مدیر پایگاه جهانی منظر ساسانی فارس فیروزآباد و سروستان،گفت:سنسنجی دقیق بنای میراث جهانی کاخ ساسان سروستان،صورت گرفت ، بنای سروستان یک پروژه معماری متعلق به پایان دوره ساسانی است که در همان زمان آغازشده و در سه دهه پس از ورود اعراب به پایان رسیده است.
سرّ و سِحر چغازنبیل
با وجود کاوشهای انجام شده در بنای باستانی زیگورات چغازنبیل در استان خوزستان، کاربری برخی کاخهای این مجموعه هنوز مشخص نشدهاست
پایگاه جهانی لوت در بم ایجاد میشود
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت کشور گفت: ایجاد پایگاه جهانی لوت در شهرستان بم با در اختیار قراردادن زمین برای احداث آن و همچنین تخصیص بودجه لازم توسط دستگاههای متولی به طور حتم در آینده رقم خواهد خورد.
شوشتر "شهر کامل ایران" لقب گرفت
مدیر پایگاه میراث جهانی شوشتر گفت: در اولین رویداد انتخاب شهر کامل ایران که توسط نشریه بینالمللی ـ تخصصی 2A برگزار شد، شهر شوشتر در کنار یزد و ماسوله عنوان «شهر کامل» ایران را از آن خود کرد.
بررسی وضعیت اولین اثر ثبتجهانی ایران
چان بینان ارزیاب سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در جریان سفر به استان خوزستان از محوطه باستانی چغازنبیل و زیگورات این محوطه بازدید کرد.
پرونده ثبت جهانی "منظر تاریخی هگمتانه تا همدان" ارسال شده است
مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه در سال جاری شش پرونده برای ثبت جهانی ارسال شده است، گفت: یکی از این پروندهها، پرونده "منظر تاریخی هگمتانه تا همدان" بوده که برای بررسی ایرادها ارسال شده است.
"مینیوُرلد" ملایر جایزه برتر مدیریت شهری اسلامی ایرانی را کسب کرد
شهردار ملایر گفت: بر اساس اعلام دبیرخانه دائمی جایزه مدیریت شهری اسلامی- ایرانی از سوی هیات داوران در هشت کارگروه تخصصی، شهرداری ملایر با پروژه تفریحی و توریستی "مینیوُرلد" رتبه نخست را در حوزه گردشگری کسب کرد.
ارزیابان یونسکو برای بررسی تیتی کاروانسرا وارد گیلان میشوند
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: ارزیابان یونسکو به منظور بررسی تی تی کاروانسرای سیاهکل برای ثبت جهانی در نیمه دوم مهرماه وارد استان میشوند.
احداث قلعه فلکالافلاک در مینیورلد ملایر، نمادی از شاهکار معماری
سرپرست شهرداری ملایر گفت: به دنبال ساخت نمادها و المانهای ایرانی و خارجی در مجموعه تفریحی توریستی جهان کوچک (مینی ورلد) ملایر، المان بنای تاریخی " قلعه فلکالافلاک" در این فضا ساخته میشود.
ارگ گوگد؛ اثری ملی در گلپایگان و دومین سازه خشتی ایران
ارگ گوگد دومین سازه خشتی ایران در گلپایگان واقع شده است.
استقرار دائم اقوام بومی هزاره سوم قبل از میلاد در حوضه جنوبی دریاچه ارومیه/ بررسی کانونهای حوزه نفوذ سفال نارنجی رنگ
فصل دوم کاوشهای باستانشناسی در تپه بروه سردشت به عنوان یکی از کانونهای حوزه نفوذ سفال نارنجی رنگ انجام شد.
وسیع ترین دستکند ایران ثبت ملی میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: بزرگترین معماری دستکند ایران در استان مرکزی، ثبت ملی می شود.
تنها روستای دالانی کشور مرمت میشود
مرحله چهارم مرمت بافت تاریخی تنها روستای دالانی کشور در شهرستان سامان استان چهارمحال وبختیاری تا ۲۰ روز دیگر به اتمام میرسد.
تامین اعتبار، نیاز اصلی ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
با ثبت جهانی شدن منظر فرهنگی تاریخی اورامانات به عنوان دومین اثر ثبت جهانی شده کرمانشاه، جنب و جوشها برای ثبت جهانی دیگر آثار تاریخی استان آغاز شده که یکی از آنها محور ساسانی است.
ساخت درگاه ورودی کویر لوت در کرمان آغاز شد
مدیر پایگاه میراث جهانی لوت در استان کرمان با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز نخست درگاه ورودی به کویر لوت در منطقه شهداد آغاز شده است گفت که این پروژه تا چهار ماه آینده به اتمام می رسد.
مرمت محوطه تاریخی جندی شاپور دزفول در حال اتمام است
روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول گفت: مرمت محوطه تاریخی جندی شاپور دزفول از جمله سازههای آبی و پلهای تاریخی با ۲.۵ میلیارد ریال اعتبار ملی در حال اتمام است.
اولین آتشکده ساسانی و پساسانی در مازندران کشف شد
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به پایان فصل اول کاوش تپه کلای سوادکوه گفت: اولین آتشکده ساسانی و پساسانی در آن کشف شده است.
بی مهری به گراند هتل قزوین
گراند هتل، برند گردشگری قزوین و از قدیمیترین گراند هتلهای باقیمانده از زمان قاجار مدتهاست مورد بی مهری قرار گرفته و خاموش شده است.
پرونده ثبت جهانی "هگمتانه" در آستانه ارسال به یونسکو
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: پرونده ثبت جهانی "منظر تاریخی هگمتانه تا همدان" تکمیل و در وزارت میراث فرهنگی در حال ویرایش نهایی است و پس از این مرحله ترجمه و به یونسکو ارسال میشود.
هیچ خطری نارین قلعه را تهدید نمیکند
مدیر پایگاه پژوهشی میراثفرهنگی میبد در اشاره به اخبار و کلیپ منتشرشده در خصوص تخریب قسمتی از بنای نارین قلعه، تاکید کرد: حال نارین قلعه خوب است و خطری متوجه این بنای تاریخی نیست.
خطر خروج بقعه شیخ صفیالدیناردبیلی از فهرست یونسکو / توقف احداث ساختمان 6 طبقه
نقض حریم منظری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی سر و صدای زیادی در فضای مجازی و در میان مهندسان، متخصصان و صاحبنظران، فعالان مدنی و دوستداران و کنشگران میراث فرهنگی به پا کرده است.
سودای جهانی شدن در سر «قیصریه»
ثبت جهانی بازار تاریخی اردبیل با اجرای طرحهای مرمتی براساس اصول علمی، در دسترس است.
تعرض به حریم بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی
ساختمانی ششطبقه حریم منظری بقعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی را مخدودش کرده است. حالا پرونده به دادگاه کشیده شده و درخواست تخریب دو طبقه از این ساختمان داده شده است.
پای باغ دولت آباد یزد به مجموعه مینیورلد ملایر باز شد
شهردار ملایر گفت: عمارت، بادگیر خشتی و حوض اصلی باغ دولت آباد واقع در شهر یزد با نصف ابعاد واقعی در مجموعه مینیورلد ملایر در حال ساخت است و تا اواخر مرداد ماه اتمام و به بهرهبرداری میرسد.
افتتاح جدیدترین پروژه فرانک گری با ۱۱ هزار ورق فولادی به یاد ونگوگ
برجی که فرانک گری با حدود ۱۱ هزار پنل فولادی ضد زنگ به یاد مشهورترین ساکنان شهر آرل ساخته، در آینده نزدیک در جنوب فرانسه افتتاح میشود.
دروازه عالی قاپوی اردبیل بعد از هفتاد سال احیا شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: دروازه عالی قاپو مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی با اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار بعد از ۷۰ سال احیا شد.
با حضور وزیر میراث فرهنگی
هتل بوتیک اُرُسی تبریز افتتاح شد
هتل بوتیک اُرُسی تبریز با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این کلانشهر افتتاح شد و به بهره برداری رسید.
سرو آجری گلستان در انتظار بازبینی تعیین حریم منظری
بلندترین برج تمامآجری جهان در گنبدکاووس استان گلستان نیاز به مرمت دارد و امسال سه میلیارد ریال برای مرمت بنا از محل اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافت.
طرحهای مختلفی برای پیشگیری از آبگرفتگی معابر غرب تهران در حال اجراست
سیــلاب دیــگر میدان آزادی را نمیبرد
بارش باران در سالهای گذشته برای ساکنان حوالی میدان «آزادی» دردسرهای بسیاری را به همراه داشت.
دروازه تازه کشفشده تخت جمشید به روی گردشگران گشوده شد / ۱۰ سال تحقیق روی دروازه ۲۵۰۰ ساله
دروازه تخت جمشید بعد از یک دهه کاوش باستانشناسی به روی گردشگران گشوده شد تا به عنوان جاذبه جدید گردشگری استان فارس در فهرست جاذبههای تاریخی و گردشگری ایران قرار گیرد.
کلنگ ساخت پل سبز زندگی گیشا به زمین میخورد
عملیات ساخت پروژه «پل سبز زندگی» پس از یک سال تعویق، به زودی با هزینه کلی ۱۴۰ میلیارد تومانی، آغاز خواهد شد.
نجات باغهای شهر با لغو یک مصوبه / خانهباغها جای «برجباغ» را گرفتند
در راستای حفظ باغهای پایتخت اجرای مصوبه خانهباغ به جای برجباغ در پایتخت به اجرا درآمده است.
رویکرد جدید ساخت تراس و پشت بامهای سبز تهران تبیین شد
مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران از قوانین جدید ساخت تراس و پشت بامهای سبز خبر داد و گفت: در قوانینی که پیشبینی میشود دنبال آن هستیم که فضای باز و نیمه باز را از جریان اقتصادی مسکن خارج کنیم و تعریفهایی برای آنها داشته باشیم.
توضیحات شهردار منطقه ۹ در باره تخریب یک پارکینگ:
هویت تاریخی برج آزادی احیا میشود
شهردار منطقه ۹ تهران، هدف از تخریب یک پارکینگ در میدان آزادی را احیای هویت تاریخی این میدان عنوان کرد و مدعی شد که ساخت این پارکینگ در ۱۴ سال پیش از سوی بنیاد رودکی بدون اخذ مجوزهای لازم صورت گرفته است.
یک شهر جدید دیگر در حاشیه شرق تهران ساخته میشود
شورای عالی شهرسازی از تقاضای استانداری تهران و اداره کل راه و شهرسازی استان تهران برای تأسیس شهر جدید خوارزمی در اراضی معوض شهرک زیتون خبر داد.
بیستون در انتظار یک ثبت جهانی دیگر
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از ارسال پرونده کاروانسرای بیستون برای ثبت جهانی در قالب پرونده "کاروانسراهای ایرانی" خبر داد.
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی منطقه آزاد کیش:
مقاوم سازی کاخ مرجان کیش در حال انجام است
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی منطقه آزاد کیش گفت: طرح مقاوم سازی کاخ مرجان این جزیره هم اکنون با ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده در حال انجام است.
۴۱ زیبای خفته ایرانی در خلیج فارس
حدود ۹۵ جزیره در خلیج فارس وجود دارد که بیش از ۴۰ جزیره در جغرافیای ایران قرار گرفته است. بیشتر این جزیرهها زیستگاه گونههای جانوری، پایگاه نفتی و غیرمسکونی است و فقط در دو جزیره ایرانی زیرساخت گردشگری وجود دارد.
«مینی ورلد» ملایر، میزبان المان یکی از عجایب هفت گانه دنیا
شهردار ملایر از پیشرفت ۸۰ درصدی عملیات عمرانی ساخت المان بنای مسجد تاج محل هندوستان به عنوان یکی از عجایب هفت گانه جدید دنیا، در مجموعه مینی ورلد ملایر خبر داد.
بهسازی سازههای گرادیان مجموعه فرهنگی گردشگری دریاچه خلیج فارس
مدیرعامل شرکت عمرانی کارکنان شهرداری تهران از بهسازی و مرمت سازههای گرادیان موجود در پهنه جنوبی مجموعه فرهنگی گردشگری دریاچه شهدای خلیج فارس که دچار فرسودگی و گسست شده بود، خبر داد.
افشا راز 400 ساله میدان نقش جهان اصفهان
در جوار زاینده رود شهری است که آن را سپاهان یا اسفهان مینامند، شهری تاریخی که برای 300 سال پایتخت یکی از مهمترین و موثرترین حکومتهای ایران بوده است. صفویه اصفهان را برگزیدند چون از مرزها به دور بود و هم آب و هوایی مناسب داشت. شاه عباس اول، پادشاه معتبر صفویه تصمیم گرفت تا علاوه بر بناهای فاخر معماری، یک فضا معماری فاخر نیز پدید بیاورد و اینجا بود که مهندسان بیهمتا عصر صفوی، یکی از ممتازترین و بزرگترین فضاهای معماری تاریخ ایران را طراحی و اجرا کردند، میدان نقش جهان، میدانی که در آن دو مسجد و یک کاخ قرار گرفته و یک بازار بزرگ آن را در آغوش گرفته است، میدانی برای بازی چوگان و رژههای نظامی و آتشبازی، تا عظمت دربار صفوی را به رخ همگان و علیالخصوص مهمانان خارجی آن بکشد.
افتتاح فاز اول پایگاه ملی محوطه باستانی شهر یری تا یک ماه آینده
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان مشگینشهر گفت: با توجه به پیشرفت اجرا، پیشبینی میشود فاز اول پایگاه ملی محوطه باستانی شهر یری تا یک ماه آینده افتتاح شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی خبر داد
مرمت و بازسازی کاروانسرای "مقصودیه" توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از مرمت و بازسازی کاروانسرای مقصودیه واقع در مجموعه دانشکده معماری تبریز، توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز خبر داد.
بازگشایی در تاریخی کاخ گلستان در اردیبهشت
مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان از بازگشایی باب عالی واقع در خیابان ناصر خسرو این کاخ در اردیبهشت سال جاری خبر داد.
فاز دوم آواربرداری خانه علی مسیو در تبریز آغاز شد
شهردار منطقه هشت تبریز گفت: عملیات اجرایی فاز دوم آواربرداری خانه قدیمی و تاریخی علی مسیو در این شهر آغاز شده است.
باغ مشاهیر جهان اندرخم یک کوچه/ وعده ۳ سالهای که ۱۳ ساله شد
ساخت سه ساله باغ موزه مشاهیر جهان در جوار آرامگاه حافظ به عنوان یکی از ارزشمندترین پروژه های فرهنگی کشور به ۱۳ سال رسید تا چشم لسان الغیب به حضور همسایگانش هنوز روشن نباشد.
تملک باغ علاءالدوله؛ احیا و مرمت خانه حاکم تهران در قلب طهران
شهردار منطقه ۱۲ تهران اعلام کرد: تنها بخش بهجامانده از خانه-باغ علاءالدوله، حاکم تهران در دوره ناصرالدینشاه و انقلاب مشروطه، واقع در حد فاصل خیابان لالهزار و خیابان فردوسی خریداری شد.
نگاهی به قلعه بمپور بلوچستان
قلعه بمپور که بر فراز تپهای مصنوعی در شهرستان ایرانشهر بنا شده یکی از بزرگترین بناهای خشت و گلی جنوب سیستان و بلوچستان است که همچون نگینی در جنوب این استان میدرخشد.
ساخت نخستین جزیره مصنوعی کشور در دریای خزر
نخستین جزیره مصنوعی کشور به شکل گل ارکیده در دریای خزر ساخته می شود.
ثبت جهانی قلعه پرتغالی های جزیره هرمز شایعه است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: این اداره کل درحال حاضر برنامه ای برای ثبت جهانی قلعه پرتغالی های جزیره هرمز نداشته و این موضوع شایعه است.
مسجد جامع ارومیه شاهکار معماری ایرانی اسلامی
حکایتهای شگفتآوری برای تعریف دارد اما همچنان ساکت و آرام، روزشمار تاریخ را نظارهگر بوده و پیشهاش رازداری و مهماننوازی است؛ اسم آن "مسجد جامع ارومیه" است که شاهکاری از هنر معماران ایرانی به شمار می رود.
میدان بزرگ امام علی (ع) بهارستان در آستانه بهره برداری
در آستانه نوروز، میدان امام علی (ع) یکی از بزرگترین میدانهای ورودی شهرهای جدید کشور در ورودی شهر بهارستان آماده بهره برداری شد.
ابلاغ نقشه محدوده عرصه و حریم ۶ اثر به استاندار تهران
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامههایی به استاندار تهران نقشه محدوده، عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری شش اثر فرهنگیتاریخی در این استان را ابلاغ کرد.
از سوی معاون شهردار تهران ابلاغ شد:
ساختوساز و گودبرداری در تهران از ۲۳ اسفند ممنوع است
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، بخشنامه استقبال از بهار ۱۴۰۰ را با محوریت ساماندهی کارگاههای ساختمانی و توقف کلیه فعالیتهای ساختوساز در ایام منتهی به پایان سال و تعطیلات نوروزی ابلاغ کرد.
کمپین نمای تبریز در خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود
معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز از برگزاری کمپین نمای تبریز در خرداد ۱۴۰۰ خبر داد که هدف از آن معرفی نما و نماکاران تبریز و سبک نمای تبریزی است.
لغو مجوز ساخت کافی شاپ در حریم کاروانسرای مشیرالملک
در پی اعتراض برخی از فعالین حوزه میراث فرهنگی و پیگیری رسانه ها مجوز کافی شاپ در حریم کاروانسرای مشیرالملک برازجان لغو شد.
پارک ملی «ایران کوچک» در کرج افتتاح شد
پارک «ایران کوچک» در کرج توسط رئیس جمهور به وسیله ویدئوکنفرانس و با حضور محدود مسئولان استان البرز افتتاح شد.
یک کارشناس درباره حریم تئاتر شهر مطرح کرد
ایجاد حریم برای تئاتر شهر سادهترین راه است
یک معمار و کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه ایجاد حریم فیزیکی دور تئاتر شهر نوعی عوامفریبی است چون دیوار، بزه را از بین نمیبرد،میگوید برای رفع مشکلات اطراف تئاتر شهر نباید نگاه بسته داشت و به جایش باید یک جریان اجتماعی به راه انداخت.
معاون شهرسازی شهرداری خبر داد؛
آغاز فراخوان جشنواره «ساختمان برتر سال شهرداری تهران»
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از آغاز فراخوان «جشنواره ساختمان برتر سال» با هدف ارتقای کیفی فرهنگ ساختوساز در شهر تهران خبر داد.
اکوموزه قلعه صلصال لیسار تالش به بهرهبرداری میرسد
معاون میراثفرهنگی گیلان از برنامهریزی ادارهکل میراثفرهنگی گیلان برای راهاندازی اکوموزه قلعه صلصال لیسار تالش در شش ماهه اول ۱۴۰۰ خبر داد.
انتقاد شهرسازان و فعالان هنرهای نمایشی از طرح حصارکشی دور تئاتر شهر
تئاتر شهر محصور میشود
قرار است دور تئاتر شهر حصار بکشند. اطراف بزرگترین مجموعه تئاتری ایران که در زمان پهلوی دوم ساخته شد. اینکه بنا از هویت اصلی خودش فاصله گرفته است را بهانه کردهاند و میگویند باید دورتا دور ساختمانی که علی سردار افخمی در سالهای ۴۶ تا ۵۱ ساخته را محصور کنند تا از گزند آسیب محفوظ بماند.
آسبادهای شرقی؛ هنری جهانی برای بهرهگیری از انرژیهای پاک
مدیر پایگاه آسبادهای خراسان جنوبی گفت: آسبادها که در خراسان جنوبی تعدد زیادی دارند، جلوهای از ترکیب معماری سنتی با نیازهای زیستبوم زندگی و بهرهگیری مناسب از انرژیهای پاک بهشمار میآیند.
هر ۱۰ روز یک بنای میراثی تهران تخریب میشود
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اعطا گفت: هر ده روز یکبار خبر تخریب یکی از بناهای میراثی را که هویت کالبدی و منظری تهران است را میشنویم.
طرح نورپردازی صحن حضرت زهرا(س) به اتمام رسید
صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهمترین بخشهای توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار میرود و شامل ۴ طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز:
تبریز، دومین شهر بلند مرتبه کشور بعد از تهران است
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهر تبریز به دلیل توپوگرافی نامناسبش موجب سختی اجرای عملیات اطفاء حریق شهر برای آتش نشانان شده و به لحاظ بافت شهری و بلند مرتبهسازی، دومین شهر بلند مرتبه کشور بعد از تهران است.
۲ خانه تاریخی اردبیل ثبت ملی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از ثبت ۲ خانه تاریخی شهر اردبیل در فهرست آثار ملی ایران خبر داد.
ساماندهی خیابان ولیعصر(عج) تهران تا خرداد ۱۴۰۰ برای ثبت جهانی
مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران اعلام کرد: طرح ساماندهی خیابان ولیعصر تا خرداد ۱۴۰۰ تکمیل می شود تا در مسیر ثبت جهانی این خیابان حرکت کنیم.
چهار کاروانسرای آذربایجانشرقی نامزد ثبت جهانی شدند
معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی اعلام کرد: تعداد چهار کاروانسرای این استان در فهرست نهایی وزارتخانه برای نامزدی ثبت جهانی در سال جاری میلادی قرار گرفتند.
پایههای عمارت تاریخی ساعت تبریز مرمت میشود
شهردار منطقه هشت تبریز گفت: به منظور ساماندهی و بازسازی عمارت تاریخی ساعت این شهر، عملیات مرمت پایههای این مکان شروع شده است.
ثبت ملی نخستین اثر معماری صنعتی استان اردبیل
پل فیروزآباد به عنوان نخستین اثر معماری صنعتی استان اردبیل در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
رییس کمیته معماری و طرح های شهری شورای اسلامی تهران:
۱۰۳ هکتار از باغهای پایتخت به برج تبدیل شد
رییس کمیته معماری و طرح های شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: معتقدم مفهوم میراث را علاوه بر میراث فرهنگی باید به میراث طبیعی نیز تعمیم داد و در قوانین و مقررات ادبیات موضوع میراث طبیعی را توسعه داد.
پروژه شارباغ تهران به ایستگاه اجرایی رسید
رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران،با اشاره به اینکه شارباغ بر اساس خواستههای ساکنان جنوب پایتخت طراحی شده و موجب کاهش آسیب های اجتماعی در این مناطق میشود، گفت:روز شنبه/بیستم دی ماه/ با حضور معاون اول رئیس جمهوری و مسئولین مدیریت شهری، اجرای این پروژه رسما آغاز خواهد شد.
درخواست ثبت ملی همزمان ۱۸ سینمای لاله زار
سخنگوی شورای اسلامی شهر طی نامه ای به وزارت میراث خواستار ثبت ملی ۱۸ سینما در لاله زار شد.
بیتوجهی به عمارت تاریخی «ساعت» تبریز جبرانناپذیر است
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تبریز ضمن هشدار نسبت به رسیدگی به وضعیت مرمتی عمارت تاریخی «ساعت» (شهرداری)، گفت: بی توجهی به این عمارت باشکوه که نمادی از تاریخ و فرهنگ کهن این شهر است، جبران ناپذیر خواهد بود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان:
پرونده ثبت جهانی منظر تاریخی «هگمتانه تا همدان» به یونسکو میرود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان گفت: پرونده ثبت جهانی «منظر تاریخی هگمتانه تا همدان» تا پایان سال تکمیل و سال آینده به یونسکو ارسال میشود.
تئاتر شهر دوباره دارای حریم میشود/ تئاترشهر قابلیت ثبت ملی در یونسکو دارد
پروژه تعیین حریم مجموعه تئاتر شهر در دیدار معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد مرحله تازهای شد.
مار سرخ استرآباد در راه یونسکو
گام آخرثبت جهانی دیوارتاریخی گرگان/تصویربرداری هوایی انجام می شود
یکی از آرزوهای دیرینه اهالی گلستان ثبت جهانی دیوار تاریخی گرگان در یونسکو بوده که طبق گفته مدیر این پایگاه، با تکمیل مطالعات میدانی و اقدامات مقدماتی در دست انجام است.
انتقاد متخصصان شهرسازی به طرح جامع شهر همدان
طبق قانون، بازنگری طرح جامع همدان باید سال ۹۶ ارائه و تصویب میشد اما امسال، بعد از سه سال تأخیر در حالی توسط مشاور ارائه شده که انتقادات زیادی از سوی کارشناسان، مدیران و مسئولان همدان به آن وارد است.
رای تخریب سینما "ایران" به میراث ابلاغ شده است / تلاش برای حفظ سینما
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران میگوید: با ابلاغِ حکمِ تخریب سینما «ایران» در لالهزار به میراث فرهنگی از سوی دیوان عدالت اداری، برای به دست آوردن راهکاری مناسب با هدف حفظ این سینمای تاریخی و قدیمی، جلسهای رسمی در وزارتخانه میراث فرهنگی برگزار میشود.
ساخت و ساز غیرمجاز مانع اصلی ثبت جهانی کندوان
فرماندار اسکو بزرگترین مانع برای ثبت جهانی کندوان را وجود ساخت و سازهای غیرمجاز در این روستای تاریخی خواند.
ساماندهی ۵ گورستان تاریخی در تهران/ایجاد میدانگاه صلح در گورستان ارامنه در تهران
اعضای شورای شهر تهران با لایحه شهرداری مبنی بر ساماندهی حفاظت و احیاء مجموعه گورستانهای دولاب، شامل پنج گورستان واقع در محدوده منطقه ۱۴ موافقت کردند.
آماده سازی برج آزادی برای ۵۰ سالگی
شستوشو و عایقبندی طبقات داخلی برج آزادی در آستانه ۵۰ سالگی این بنا برای نخستین بار انجام شد.
امینالدوله نخستین قلمرو سبز عمومی بوده که اکنون اثری از آن نیست
نخستین پارک تهران کجاست؟
وجود فضای سبز و پارکها در عصر حاضر ضرورتی انکارناپذیر برای محیط شهری است.
حال و روز میدان حکومتی تبریز که نقش جهان اصفهان از روی آن ساخته شد
شاید اگر سلطان مراد عثمانی سالها قبل، انتقامش را از ایوان زیبای میدان صاحب آباد نمیگرفت و شهرداری هم پاساژ صاحبالامر را بر روی بقایای تاریخی میدان سلطنتی شاه طهماسب بنا نمیکرد، تبریزیها هم میتوانستند میدان صاحب آباد و مجموعهی حسن پادشاه را نگین تبریز بنامند.
با دستور قضایی:
جلوی ساخت و ساز غیرقانونی درحریم پلخواجو اصفهان گرفته شد
ادامه کار ساختمانی که در حریم منظری پل خواجو اصفهان برافراشته شده بود بعد از انتشار گزارش هفته جاری خبرگزاری ایرنا در همین ارتباط، با دستور قضایی متوقف شده است.
خطر خارج شدن کاخ گلستان از ثبت جهانی / حفظ حریم بناهای تاریخی بر عهده کدام نهاد است / تراکمفروشی معضلی که همچنان ادامه دارد
با توجه به این موضوع که چند سالی است شهرداران تهران و شورای شهر تاکید دارند که تراکمفروشی در تهران متوقف شده، اما این روزها شاهد هستیم که در مجاور برخی از بناهای تاریخی، این اقدام سبب تهدید خارج شدن این بناها از فهرست ملی و جهانی است.
۱۱۶۸ هکتار به بافت فرسوده تهران افزوده شد
ریییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از اضافه شدن ۱۱۶۸ هکتار به بافت فرسوده شهر تهران خبر داد.
چطور و با چه مجوزی کلیسای «آدونتیست روز هفتم» تخریب شد؟
بعضی اتفاقها در تاریخ، مثل جنگ و زلزلهاند. میآیند، همه چیز را در هم میکوبند، ویران میکنند و میروند. بعضیهای دیگر اما...
طرح تفصیلی حوزه مرکزی مشهد تایید شد
طرح تفصیلی پیشنهادی حوزه مرکزی شهر مشهد به تایید رسید.
«عمارت آمریکایی ها» زیر سایه برج ۳۳ طبقه
«عمارت آمریکاییها» بنایی در انتهای پارک پرواز همدان، یکی از زیباترین خانه باغهای شهر در منطقه اعتمادیه، عمارتی که در اوایل دوره پهلوی در دو طبقه با سقفی شیروانی و ستونهایی در چهار طرف ساخته شد.
ترک مرمت شدۀ گنبد مسجد شیخ لطفالله شوره زده؟
یک مرمتگر و کاشیکار باسابقه که از زمستان سال گذشته تا کنون از او برای بازدید از گنبد مسجد شیخ لطف الله دعوتی نشده، بر اساس عکس و فیلمهایی که یکی از فعالان اینستاگرامی به تازگی از گنبد این مسجد گرفته و منتشر کرده، به وجود شوره بر روی ترک مرمت شدۀ گنبد اشاره کرد و گفت: شاید هم به همین خاطر است که از ما برای بازدید از گنبد دعوت نمیکنند. کسانی که متخصص نیستند میروند، اما ما که متخصصیم نه.
انتقاد مسجدجامعی از تخریب یک «معبد دینی» در تهران
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران نسبت به تخریب یک معبد دینی در تهران و تبدیل آن به مرکز تجاری انتقاد کرد و گفت: تهران به چهارراه ادیان شهرت دارد و تا حالا سابقه نداشته که یکی از مراکز دینی تخریب شود.
سرپرست تیم کاوش سد "بستانخانی" مطرح کرد
تلاش برای پردهبرداری از راز سازههای آبی دوران هخامنشی
سرپرست تیم کاوش سد "بستانخانی" دیدگان، با بیان اینکه این سد الگوی سدسازی در دوران هخامنشی محسوب میشود، از تداوم بررسیهای باستانشناسی برای پیبردن به رازها، روشها و تکنیکهای ساخت این سازه و دیگر سازههای آبی در آن دوران خبر داد.
ایمنسازی گود برج میلاد پیش از زمستان
مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران گفت: به زودی قرار است قرارداد شهرداری با شریک خود در پروژه فاز ۲ برج میلاد به صورت توافقی فسخ شود بنابراین تا پیش از فصل زمستان گود برج میلاد ایمن سازی خواهد شد.
رئیس کمیته معماری شورای شهر تهران:
ولیعصر یک باغ-خیابان است / نگاه حفاظتی بر طرح تفصیلی ولیعصر حاکم شود
رئیس کمیته معماری و طرح های شهری شورای شهر گفت: خیابان ولیعصر یک باغ-خیابان است که به لحاظ تاریخی نیز روایتگر تاریخ معاصر است و تاریخ، فرهنگ و ارزشهای طبیعی در سرتاسر خیابان ولیعصر متبلور شده است.
سایه ناامیدی بر یک شاهکار معماری
سرپرست معاونت میراث فرهنگی البرز گفت: مرمت کاخ مروارید با محاسبات گذشته حدوداً ۵۰ میلیارد تومان اعتبار لازم داشت که در شرایط تورمی فعلی باید ۱۰ میلیارد تومان دیگر به آن اضافه کرد.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی
معماری تهران وارداتی است
تهران بهعنوان پایتخت ایران اسلامی و پرجمعیتترین شهر کشور از یک طرف نماد آبادانی و سبک زندگی در کشور است و از طرف دیگر بهعنوان الگو برای دیگر شهرهای کشور، مطرح است.
در نشست شورای عالی شهرسازی؛
حریم گسلهای پایتخت مشخص شد
در سیزدهمین نشست شورای عالی شهرسازی و معماری، موضوعاتی مانند راهاندازی سامانه مکانیزه پایش توسعه شهری، تدقیق گسل کلان شهرها و اصلاح ضوابط بلندمرتبهسازی مورد بررسی قرار گرفت.
کشف شواهد معماری و باستانیِ ساسانی در مسجد جامع ارومیه
کاوش ضلع شرقی مسجد جامع ارومیه به کشف شواهد معماری و یافته های باستان شناختی از قرون میانه اسلامی،صدر اسلام و اواخر دوره ساسانی منجر شد.
افتتاح مرکز پژوهش کتیبهشناسی و متون تختجمشید
مرکز مطالعات کتیبه شناسی و متون تاریخی با هدف پژوهش و دستیابی به اطلاعات دوران تاریخی ایجاد و با مدیریت پایگاه میراث جهانی تخت جمشید افتتاح شد.
اتمام مرمت مقبره مجموعه تاریخی چهارمنار تبریز
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از اتمام مرمت مقبره مجموعه تاریخی چهارمنار تبریز خبر داد.
اسپی مزگت؛ قدیمیترین مسجد استان گیلان در یک قدمی ویرانی
اسپی مزگت (مسجد سفید) به عنوان کهنترین مسجد استان گیلان بر روی یک آتشکده بنا شده؛ اما این بنا قدیمی به علت عدم رسیدگیدر چند قدمی تخریب قطعی قرار دارد.
ایجاد رمزینه برای آثار تاریخی و گردشگری پایتخت
اعضای شورای اسلامی شهر تهران کلیات طرح « الزام شهرداری تهران به تهیه رمزینه پاسخ سریع ( Q.R.Code )برای آثار معماری ارزشمند معاصر ، بافت و بناهای تاریخی و گردشگری و مکان رویدادهای شهر تهران» را با ۱۴ رای تصویب کردند.
ساوه در مرز جهانی شدن
شهرستان ساوه در استان مرکزی افزون بر ۴۰۰ اثر تاریخی دارد که تاکنون حدود ۱۱۰ مورد از این آثار به ثبت ملی رسیده است.
تخریب سازهای غیرمجاز در بافت جهانی یزد
فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی یزد از تخریب یک سازه در بافت جهانی این شهر خبر داد و گفت: ساخت و ساز غیر مجاز در این بافت رفع تخلف و سازهی ایجاد شده تخریب شد.
اجرای ۲۰ پروژه مرمتی و حفاظتی در مجموعه تاریخی سعدآباد
مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد گفت: حدود ۲۰ پروژه مرمتی، حفاظتی و عمرانی با بهرهگیری از توان و دانش شرکتهای ذیصلاح در حوزه مرمت آثار و ابنیه و عمران و معماری در مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد در حال اجراست.
پای گنبد مسجد شیخ لطفالله دوباره به دفتر ریاست جمهوری باز شد
هفت ماه بعد از آنکه ۱۴ تن از اساتید و متخصصان امر مرمت و کاشیکاری اصفهان، در نامهای مفصل به معاون اول رئیسجمهور خواستار پیگیری و جلوگیری از ادامۀ تخریب گنبد مسجد شیخ لطفالله تا رسیدن به مرمتی درست به دست افراد دانا و کاربلد شدند، نمایندۀ مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از رئیسجمهور خواست که شخصا به فکر گنبد مسجد شیخ لطفالله باشد.
باید و نبایدهای اجرای طرح جامع شهری در کلانشهر همدان
معرفی همدان به عنوان یکی از کلانشهرهای کشور هر اندازه دستاوردی مهم برای الوندنشینان به ارمغان آورده اما برای توسعه و جهش روزافزون در عرصههای مختلف نیازمند عملیاتی شدن طرح جامع شهری است.
یــزد کلانشهر شد
سخنگوی شورای شهر یزد از الحاق بخش مرکزی به شهر یزد با موافقت شورای شهرستان و کلانشهر شدن یزد خبر داد.
افتتاح زیباترین ایستگاه مترو ایران در شیراز
بعد از فراز و نشیبهای فراوان و انتظار حضور یک مقام کشوری، بیستمین و آخرین ایستگاه خط یک مترو در شیراز همزمان با پنجمین روز هفته دولت با حضور مقامهای محلی افتتاح شد.
ساماندهی سیمای بصری و منظری مجموعه امیرچقماق یزد
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان یزد از ساماندهی نمای اطراف مجموعه امیرچقماق خبر داد.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران خبر داد:
پروژه پلازای امیرکبیر در ایستگاه پایانی/ افتتاح در روزهای آتی
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران از افتتاح پلازای امیرکبیر در روزهای آتی خبر داد.
حکمی که پای آن را دیوان عدالت اداری امضا کرد
خطر توسعه ساخت و ساز بیخ گوش میدان نقش جهان
نقض حریم میدان نقش جهان منجر شده تا در روزهای اخیر پیرو درخواست انجمن صنفی مهندسان معمار اصفهان از دادستان عمومی، ساخت و ساز مجتمع تجاری در خیابان استانداری و حریم میدان به طور موقت،متوقف شود. این درخواست برای دفاع از منفعت عام با توجه به نقش حساس این میدان تاریخی و خطر خروج این اثر از فهرست آثار جهانی یونسکو صورت گرفته است.
تاسیس موزه هنر و معماری در استان البرز / خانه هنرمندان کرج ثبت ملی میشود
مدیرکل میراث فرهنگی البرز از تاسیس موزه هنر و معماری در این استان خبر داد.
کاخ ثابت پاسال در فهرست آثار ملی ماندگار شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران گفت: حفظ کاخ ثابت پاسال با مشارکت و اقدام درست رسانهها، دستگاه قضایی و کارشناسان حوزه میراث فرهنگی و واحد حقوقی در فهرست آثار ملی ماندگار شد.
گزارش
همه پروژههای عمرانی پایتخت که در سال ۹۹ افتتاح میشود؛ از پلازا تا خانه شهر /عملیات مسجد ارگ و طغرل در گامهای نهایی
توسعه عمرانی تهران در حوزه پروژههای شهری در سال ۹۹ به سمتی میرود که تا پایان امسال ۲۸ پروژه عمرانی در تهران که از سالهای گذشته آغاز شده یا به تازگی کلید خوردهاند، به بهرهبرداری خواهند رسید.
هگمتانه؛ ارثیه مادها در مسیر جهانی شدن
«تپه باستانی هگمتانه» ارثیهای ارزشمند از چند دوره تاریخی تمدن ایران زمین است که در کاوشهای اخیر باستان شناسی نشانههایی از برج و باروی هزارتوی این شهر به جا مانده از هنر و معماری مادها نمایان شد، شاید یونسکو در ثبت جهانی این اثر شتاب کند.
بناهای تاریخی سیراف برای بازدید مجازی طراحی سه بعدی میشوند
سرپرست پایگاه ملی میراثفرهنگی سیراف از طراحی سه بعدی بناهای تاریخی این بندر خبر داد.
هسته مرکزی همدان «ونیز» ایران می شود؟
داستان تأسیس شهرداری منطقه مرکزی یا منطقه ۵ شهر همدان سال ۱۳۹۲ در دوره چهارم شورای شهر به بهانه مدیریت مرکز شهر همدان، ساماندهی کسبه و بازار و بافت فرسوده مطرح و در مردادماه ۱۳۹۸ با تأسیس آن موافقت شد.
مرمت خانه امام جمعه در مرحله تایید شورای فنی / چهار ماه گذشت
چهارماه از ارائه طرح مرمت خانه امام جمعه به شورای فنی صندوق احیای آثار تاریخی گذشت ولی هنوز این شورا تایید نهایی را نداده است.
ثبت ملی 20 بنای تاریخی در اصفهان
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامههای جداگانه به استاندار اصفهان مراتب ثبت 20 اثر فرهنگیتاریخی را ابلاغ کرد.
خانه تاریخی امیرکبیر بنیاد میشود
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: مدیریت خانه تاریخی امیرکبیر در روستای هزاوه برای تاسیس بنیاد امیرکبیر واگذار شد.
کاخ یاقوت موزه طب میشود؟
ساختمان اداری مدیریت بیمارستان شهید دکتر لواسانی، یک عمارت تاریخی است که شهرداری منطقه ۱۳به دنبال تبدیل آن به موزه یا مرکز فرهنگی و امکان بهرهمندی از آنجا به نفع شهروندان است.
گلمان ارومیه، شهر جدید شد
استاندار آذربایجانغربی گفت: با تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، منطقه گلمان ارومیه به شهر جدید تبدیل شد.
پوشش حفاظتی انسان بالدار پاسارگاد نوسازی شد
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: پوشش حفاظتی درگاههای کاخ بارعام و نقش برجسته انسان بالدار مجموعه پاسارگاد تعویض و نوسازی شد.
طرح راهبردی توس در کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری تصویب شد
رئیس کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس شورای اسلامی شهر مشهد از تصویب طرح راهبردی توس در جلسه کمیته فنی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور خبر داد.
نظر شورای شهر دربارۀ هتل پرحاشیۀ چهارباغ چیست؟
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان به نمایندگی از تمام اعضای شورای شهر اعلام کرد که تمام فرایندهای قانونی برای ساخت هتل در کوچه ارفعی چهارباغ طی شده و گفت: فکر میکنم این امکان هست که در سایه نشستهایی با در نظر گرفتن همۀ مصالح شهر، سرمایهگذار، شهرداری، میراث فرهنگی و اداره راه و شهرسازی به یک نظر واحد در این باره برسیم.
تبریز پایلوت شهر دوستدار کودک شد
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز گفت: تبریز به عنوان یکی از شهرهای منتخب برای پایلوت شهر دوستدار کودک انتخاب شد.
یخچال تاریخی قائم مقام فراهانی تبریز تعیین حریم شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از تعیین حریم و محدوده یخچال تاریخی قائم مقام فراهانی تبریز خبر داد.
کن بزرگترین عرصه تفرجگاهی پایتخت میشود
رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران از تصویب و ابلاغ طرح موضعی باغات بهم پیوسته کن توسط شورای عالی شهرسازی و معماری کشور خبر داد.
ساماندهی خانه تاریخی ستارخان تا پایان سال
شهردار تبریز از ساماندهی و توسعه خانه ستارخان با تملک املاک اطراف این خانه مهم تاریخی خبر داد.
احداث موزه پرواز در نخستین فرودگاه تهران
شهردار تهران در بازدید از بوستان ولایت بر سرعتبخشی تبدیل آشیانههای قلعه مرغی بوستان ولایت به موزه پرواز تأکید کرد.
آشنایی با آسبادهای نشتیفان خواف
آسبادهای تاریخی نشتیفان که آن را به عنوان تکنولوژی مردمان قدیم میشناسند در شهری به همین نام، از توابع شهرستان خواف در استان خراسان رضوی واقع شدهاست.
ساماندهی باغ شاهزاده ماهان؛ از تکمیل زیرساختها تا شناسنامهدار شدن درختان
مدیر پایگاه میراث جهانی باغ شاهزاده ماهان از تکمیل زیرساختهای گردشگری این باغ تاریخی خبر داد.
یک دهه مرمت گنبد مسجد امام اصفهان در نوروز 1400 به پایان میرسد
مدیرپایگاه میراث جهانی میدان امام گفت: با تخصیص اعتبار مرمت دو ترک آخر مسجد امام آغاز شده و امیدواریم در نوروز سال آینده گنبد این مسجد از حصار داربستها خارج شود.
حجرات مسجد جامع ارومیه احیا می شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانغربی گفت: حجرات مسجد جامع ارومیه براساس سبک معماری اولیه آن احیا میشود.
برج آزادی ۵۰ ساله می شود
رییس مجموعه فرهنگی هنری برج آزادی به مناسبت روز جهانی «موزه و میراث فرهنگی» برنامه های پنجاهمین سال فعالیت برج را اعلام کرد .
اجرای ۷ طرح مرمتی در مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: ۷ طرح مرمتی برای مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی تهیه شده که با تصویب در شورای راهبردی مجموعه به اجرا در میآید.
ترک زلزله در کاخ صاحبقرانیه؛ روشی برای مقاومسازی ابنیه تاریخی در دسترس نیست
به گفته مدیرکل موزهها، هنوز تجربه و اطلاعات کافی برای مقاومسازی ابنیه تاریخی که در ساخت آنها از آهن استفاده نشده باشد، وجود ندارد.
نقض حریم و منظر چهارباغ اصفهان با مجوزهای قانونی
اسکلتبندی هتلی که مجوز کمیسیون ماده پنج را برای ارتفاع چهار طبقه دارد حالا بالا رفته و از پشت بدنه چهارباغ برافراشته شد. نگرانی کارشناسان شهرسازی، معماری و دوستداران میراث فرهنگی از تصمیم و صدور مجوزهایی است که میتواند در آینده نه چندان دور حریم و منظر این گذرگاه فرهنگی را با ساخت و سازهای ریز و درشت از بین ببرد.
پارادوکس احیای باغ ملی شیراز
طی هفتههای اخیر مباحث مختلفی در مورد احیای باغ ملی و اجرای طرحهای فرهنگی و هنری در این باغ تاریخی شیراز، در سطح شورا، شهرداری و حتی گروههای مختلف مهندسی و معماری و فرهنگی و تاریخی، مطرح و دنبال شده است، اما آنچه در عمل دنبال میشود، با نکات و دیدگاههای مطرح شده تفاوت بسیاری را نشان میدهد و در ذهن صاحبنظران، پارادوکسی را شکل داده است.
آغاز مرمت ریل ماشیندودی شهرری بعد از ۱۴ ماه
«طرح مرمت و استحکامبخشی ریل ماشیندودی شهرری با اعتبار ۶۰ میلیون تومانی در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی شهرری قرار گرفت.»
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس:
ساختوسازهای غیر مجاز به ثبت جهانی توس آسیب میزند
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس با بیان این که ساختوسازهای غیر مجاز به ثبت جهانی توس آسیب میزند، گفت: در نظر داریم برنامههای خود را برای روز ملی فردوسی پس از متعادل شدن اوضاع، در تیرماه در قالب یک هفته فرهنگی برگزار کنیم.
آشنایی با کاخ مروارید (کاخ شمس)
کاخ مروارید یکی از مهمترین کاخهای استان البرز است که توسط سازمان میراث فرهنگی به ثبت ملی رسید.
پارادوکسهایی که بناهای تاریخی را به چالش میکشند
وارثِ آوارِ عالی قاپو کیست؟
نگرانیها تمامی ندارند؛ دلهرههایی که هر بار با شنیدن خبری از نوع یک اتفاق پرهجمه در بناهای تاریخی ایجاد میشوند. چه خبری درباره حضور بیش از حد گردشگران در یک بنای تاریخی باشد و چه احتمال عبور مترو از زیر میدان نقش جهان یا خبرِ برگزاری کنسرتی بدون مخاطب و در قالب پخش زنده در اینستاگرام. هر کدام به تنهایی برای تاریخِ کشور یک هشداردهندهاند؛ هشداری که از سالها قبل تا امروز همه بناهای تاریخی به دوش میکشند، بدون هیچ یاریگری.
بازسازی محوطه باستانی شهر یئری / صحن قزلباشها اردبیل آماده بهرهبرداری
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از آماده شدن صحن قزلباشها در این استان خبر داد که در ایام پساکرونا افتتاح میشود.
آغاز مرمت برج و باروی جنوبی گنبد سلطانیه
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان از آغاز مرمت ضلع جنوبی محوطه تاریخی گنبد سلطانیه خبر داد.
بارندگی به ۲ اثر تاریخی یزد خسارت زد
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد گفت: در اثر بارندگی روزهای اخیر به قنات جهانی زارچ و همچنین مسجد جامع فهرج یزد آسیب های جزیی وارد شد.
ساخت اولین باغ موزه آجر خاورمیانه در تهران
ساخت اولین باغ موزه آجر خاورمیانه در منطقه ١٩ شهرداری بزودی آغاز میشود.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
مقبره چهار منار (دورد قبیرلر)
مقبره چهار منار (دورد قبیرلر) در ضلع غربی بازار تاریخی تبریز، در جنب کاروانسرای میرزا ابوالحسن قرار گرفته است.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس تشریح کرد؛
طرح راهبردی توس به کجا رسید؟
مدیر پایگاه میراث فرهنگی توس گفت: طرح راهبردی توس در دست اقدام است و مراحل پایانی خود را برای اجرایی شدن طی میکند.
برج طغرل در وضعیت هشدار قرار دارد
اوایل دهه ۷۰ طرح ساخت فرهنگسرا در حریم برج طغرل با ضوابط میراث فرهنگی تهیه شد، بعدها آن طرح تغییر کرد و حتی شکل هماهنگ شدهاش از نظر نما و سایر مسایل ضابطهای خارج شد. حالا علاوه بر بحث کج بودن یا نبودن برج، نصب پست گاز و تاسیسات چسبیده به دیوار عرصه برج و در چند قدمی خود اثر از نظر امنیتی وضعیت برج را میتواند در حالت هشدار قرار دهد.
پلمب بنای ۴۰۰ ساله خانه امامی میبد که با بتون مرمت شد!
مسئول واحد حقوقی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد خبر داد: خانه امامی شهر میبد متعلق به دوره صفویه و با ۴۰۰ سال قدمت، به دلیل ساخت و ساز بتنی در آن با دستور دادستان پلمب شد.
طرح یک فوریتی شورا برای حفاظت از معماری معاصر پایتخت
طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه حفاظت از میراث معماری معاصر شهر تهران» با قید یک فوریت تقدیم هیات رئیسه شورای شهر تهران و اعلام وصول شد.
کلنگ زنی نخستین باغ ژاپنی کشور در رشت
در چهارمین روز از دهه مبارک فجر کلنگ احداث نخستین باغ ژاپنی کشور در بوستان مفاخر رشت به زمین زده شد.
جشنواره "پلاک طلایی" نوروز 99 اجرا میشود
معاون هماهنگی امور مناطق سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: جشنواره شمعدانی در قالب جشنواره "پلاک طلایی" در نوروز 99 برگزار خواهد شد.
سرپرست هیات باستانشناسی خیابان چهارباغ خبر داد:
سربرآوردن کف سازی صفویه در چهار باغ
سرپرست هیات باستانشناسی خیابان تاریخی چهارباغ اصفهان از مشخص شدن بخشهای باقی مانده از کفسازیهای تاریخی آجر فرش و سنگفرش دورههای صفوی و قاجار در این خیابان و در روند کاوشها خبر داد.
بررسی علت آبگریزی گنبد شیخ لطفالله
عضو انجمن علمی مرمت بنای دانشگاه تهران در پاسخ به این سؤال که چرا بعد از بارندگی، جذب سطحی رطوبت در ترک مرمتشدۀ گنبد شیخ لطفالله دیده نمیشود، گفت: برای این مسئله دو فرضیه مطرح است؛ یکی استفاده از عایقهای رطوبتی نانو یا پوششهای آبگریز و دیگری وجود ترکیب پلیمری در دوغاب یا استفاده از گچِ پلیمری.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران:
امروز در دنیا نمای ساختمان به عنوان حق بر شهر شناخته میشود
سیدابراهیم امینی در دومین همایش فصلی کمیتههای نمای مناطق ۲۲گانه شهر تهران با اشاره به اهمیت ویژه نمای ساختمانها در شهر اظهار کرد: امروز در دنیا نمای ساختمان به عنوان حق بر شهر شناخته میشود و در دنیای مدرن نمای ساختمانها بسیار مهم است زیرا شهروندان ارتباط مستقیمی با نماها دارند.
پس از باران
نظر ناظر پروژۀ مرمت گنبد مسجد شیخ لطفالله چیست؟
باران هم آمد اما رنگ ترک مرمت شدۀ گنبد شیخ لطف الله تغییر نکرد...
وضعیت بحرانی ساختمان ساعت شهرداری رشت | هر لحظه امکان ریزش این بنای تاریخی وجود دارد
کاخ بلدیه رشت (شهرداری رشت) چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۰۵ به مناسبت تاجگذاری پهلوی اول افتتاح شد و در سال ۱۳۰۸ با آگهی کردن در روزنامهها برای طرح جاگذاری ساعت روی ساختمان دیدهبانی شهرداری رشت اقدام شد. حالا وضعیت این ساختمان تاریخی بحرانی شده است.
شهرداری تبریز جایزه جهانی «خشت طلایی» را دریافت کرد
شهرداری تبریز در بخش معماری و شهرسازی حائز دریافت جایزه جهانی خشت طلایی شد.
در بین ۵۰۰ پروژه شهری
جایزه جهانی خشت طلایی به «عمارت شهرداری اردبیل» رسید
شهردار اردبیل گفت: در بین ۵۰۰ پروژه شهری داخلی و خارجی جایزه جهانی خشت طلایی به «عمارت شهرداری اردبیل» رسید.
معاون شهردار تهران خبر داد
مصوبه خانه باغ عملیاتی شد
معاون شهردار تهران گفت: به منظور حفظ و صیانت از میراث سبز پایتخت، امکان صدور پروانه برای املاک با ماهیت خانه باغ فراهم شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی خبر داد
اتمام مرمت خانه تاریخی «حاج میرزا جعفر سلطان القرائی» در تبریز
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با اشاره به تداوم مراحل پایانی مرمت خانه تاریخی حاج میرزا جعفر سلطان القرائی، از اتمام مرمت این خانه تا پایان پاییز سال 98 خبر داد.
آغاز پروژه بازسازی میدان حسن آباد / کاربری فرهنگی در انتظار میدان تاریخی تهران
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران گفت: تعریف کاربری فرهنگی برای میدان حسن آباد با توجه به بافت تاریخی آن فرصت مغتنمی برای جذب توریست و گردشگران داخلی و خارجی است تا به مرور سایر بخشها نیز کاربریهایی را که به نفع شهر و مردم تهران است برگزینند.
خانه معمار لُرزاده موزه شد
خانه استاد لرزاده در خیابان شریعتی تهران که در محاصره ساختمان های بلند مرتبه قرار دارد، به خانه موزه لرزاده تبدیل شد.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز:
بخش عمده جمعیت تبریز در بافت تاریخی آن سکونت دارند
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تبریز گفت: بخش عمده جمعیت تبریز در بافت تاریخی آن قرار گرفته است اما این به معنی از بین بردن میراث های تاریخی جهت رفاه این جمعیت نیست.
اولین تصاویر دریاچه جدید تهران را ببینید / دریاچهای میان سه باغ با جزیرهای که کافه گالری میشود
«دریاچه» و «محوطه باغ هنر» در ادامه تکمیل پروژههای در حال ساخت اراضی عباس آباد ۲۷ مرداد ماه ۱۳۹۸ با حضور شهردار تهران افتتاح میشود.
جدیدترین گزارش از آسیب میدان تاریخی تهران/ امکان بازسازی گنبدها وجود دارد؟
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از مذاکرات مثبت با مالکان خصوصی بنای تاریخی میدان حسنآباد خبر داد.
خسارت دو میلیاردی به بنای تاریخی میدان حسنآباد
معاون میراثفرهنگی تهران گفت: بیش از ۲میلیارد تومان برآورد اولیه میزان خسارت آتش سوزی به بنای تاریخی میدان حسن آباد است.
خبری از شهر زیرزمینی در تبریز نیست
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با اشاره به یافتههای باستان شناسان در خصوص ابنیه کشف شده طی هفته گذشته در منطقه والمان تبریز اظهار کرد: طبق مستندات تاریخی، این منطقه در دوره صفویه بیابان بوده و دروازههای تبریز تا ارک ادامه داشتهاند، این ابنیه نیز محل عبور فاضلاب بوده است.
مدیر پروژه مرکز همایش های بین المللی اصفهان خبر داد:
پیشرفت ۷۲ درصدی پروژه مرکز همایش های بین المللی اصفهان
مدیر پروژه سالن اجلاس سران اصفهان گفت: پروژه مرکز همایش های بین المللی اصفهان تاکنون ۷۲ درصد پیشرفت داشته است و پیش بینی میشود این پروژه تا پایان سال آینده تکمیل شود.
تکرار تجربه آتشسوزی پلاسکو در بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا
روز ۱۸ اردیبهشت ماه در حالی شاهد آتش سوزی در بازار تاریخی تبریز به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا بودیم که به گفته محققان در این حادثه تجربه آتش سوزی پلاسکو به عنوان نمونه بارز از نوع عملکرد نادرست در حفاظت از ابنیه و ساختمان، تکرار شد و این حادثه به دلیل اتصال برق و وجود مواد اشتعالزا رخ داد.
معماری شگفتانگیز گیلان / از معماری پایدار ماسوله تا بازتاب معماری مدرن
گیلان از جمله مناطق خاصی است که به جز جذابیتهای بی نظیر طبیعی، بناهای زیبایی را نیز به لحاظ هنر معماری در خود جای داده است.
موزهای که شیخ بهایی آن را طراحی کرد
موزه ای که شیخ بهایی آن را طراحی کرد، یکی از زیباترین تالارهای دوران شاه عباس صفوی است.
ورزشگاه شهدای فولاد خوزستان نامزد زیباترین ورزشگاه جهان در سال ۲۰۱۸
ورزشگاه شهدای فولاد خوزستان نامزد زیباترین ورزشگاه جهان در سال ۲۰۱۸ شد.
حسام الدین سراج:
پیاده راه فرهنگی باید مناسب یک فضای کاملا فرهنگی باشد
حسام الدین سراج خواننده باسابقه کشور که تحصیلات عالی در زمینه معماری دارد گفت: پیاده راه فرهنگی باید با برنامه ریزی درست و دقیق صورت گیرد و از کسانیکه در این حوزهها سر رشته دارند کمک گرفته شود.
افتتاح نخستین بوتیک هتل تهران
نخستین بوتیک هتل تهران با حضور پیروز حناچی شهردار تهران و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بنایی مربوط به دوران پهلوی در کوچه تاریخی و قرینه تهران افتتاح شد.
متفاوتترین خانه خشتی ایران در کاشان
خانهای خاص این روزها در فضای مجازی توجههای بسیاری را به خود جلب کرده است.
مدیر مرکز خلاقیت و فناوری های شهرداری یزد:
یزد پایتخت شهرهای پایدار جهان شد
مدیر مرکز خلاقیت و فناوریهای شهرداری یزد از اعطای عنوان پایتخت شهرهای پایدار جهان به شهر یزد خبر داد.
توضیحات مسئولان برج میلاد درباره ترکهای این سازه عظیم
ترکهای برج میلاد و صدای مهیبی که گفته میشود در حوالی این سازه شنیده شده، باعث شد مسئولان این بنا درباره ابهامات پاسخ دهند.
میدان راه آهن، اولین فضای مکث و تعاملات شهری در تهران
با همکاری مشترک سازمان زیباسازی شهر تهران و شهرداری منطقه 11 با جمع آوری ایستگاه بی،آر،تی ضلع شمال شرقی میدان تاریخی راه آهن تبدیل به پلازای شهری خواهد شد.
توسط سازمان زیباسازی شهر تهران
فراخوان طراحی هفت سین نوروزی منتشر شد
سازمان زیباسازی شهر تهران همزمان با برگزاری چهارمین سالانه هنرهای شهری، بهارستان 98، فراخوان طراحی هفت سین نوروزی شهر تهران را منتشر کرد.
تهران قدیم زنده میشود؟
در حال حاضر میتوان گفت شهرداری تهران و وزارت راه و شهرسازی بیش از هر زمانی درخصوص بازآفرینی شهری، احیای تهران قدیم، زیست پذیری و مقابله با آلودگی هوای تهران به اتفاق نظر رسیدهاند.
برگزاری نهمین نمایشگاه میدکس، معماری، خانه مدرن و دکوراسیون
نمایشگاه بین المللی میدکس، معماری، خانه مدرن و دکوراسیون داخلی تهران 97 نهمین دوره، در تاریخ 21 الی 24 دی ماه 97 برگزار می شود.
نمایشگاه تخصصی مبلمان منزل و دکوراسیون داخلی در شیراز برگزار میشود
بیست و ششمین نمایشگاه تخصصی مبلمان منزل و دکوراسیون داخلی هجدهم تا بیست و دوم دیماه در شیراز برگزار میشود.
خیابان ولیعصر(عج) تهران در فهرست موقت یونسکو قرار گرفت
شهردار تهران از قرار گرفتن خیابان ولیعصر (عج) و نیز درختان موجود در آن در فهرست موقت میراث جهانی یونسکو خبر داد.
فراخوان
انتخاب مشاور برای اجرای پروژه با عنوان"برنامه جامع نورپردازی شهر تهران"
فراخوان دومین جشنواره هنرهای شهری مشهد
براساس رسمی نکو، بیش از یک دهه است که مشهد در ایام نوروز و با شروع بهار، رنگ و بوی متفاوتی به خود می گیرد.
تقدیر از"پل معلق آسمان تهران" در کنفرانس ملی سازه و فولاد کشور
پل معلق آسمان تهران که به عنوان اولین پل معلق و شاخصترین پروژه گردشگری سال پایتخت افتتاح شد.
با همکاری جهاددانشگاهی استان کرمان و مرکز تحقیقات وزارت راه انجام میشود
تدوین آییننامه ضوابط اجرای سازههای فضاکار
معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی کشور خبر از تدوین آییننامه ضوابط اجرای سازههای فضاکار با همکاری جهاددانشگاهی استان کرمان و مرکز تحقیقات وزارت راه داد.
دو ساختار جدید ناشناخته در پاسارگاد کشف شد
سرپرست فصل پنجم بررسی های ژئوفیزیکی، باستان شناسی محوطه هخامنشی پاسارگاد و دشت مرغاب از کشف دو ساختار جدید ناشناخته خبر داد.
معرفی نورپردازی ساختمان “افلاک نما” تبریز با هدف پیوستن به کمپین ملل متحد
همزمان با هفتاد و سومین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد، سازمان زیباسازی شهرداری تبریز نور پردازی ساختمان افلاک نما را معرفی کرد و بدین وسیله همکاری خود در راستای پیوستن کشورمان به کمپین ملل متحد را اعلام نمود
گزارش از تغییر کاربری یک خانه ارزشمند
یک خانه تاریخی در تهران به هاستل تبدیل شد
خانه ارزشمند پهلوان رزاز در محله قدیمی تهران قرار است از اول ژانویه به عنوان هاستل تغییر کاربری داده و پذیرای گردشگران خارجی باشد.
شهردار کلان شهر تبریز:
بزرگترین پل ارتباطی شمال غرب کشور در تبریز احداث می شود
شهردار کلان شهر تبریز گفت: پل باغ ائل گلی تبریز به عنوان بزرگترین و زیباترین پل ارتباطی شمال غرب کشور با مشارکت بخش خصوصی در تبربز احداث می شود.
چهار بنای تاریخی توسط صندوق احیا به مزایده گذاشته شد
صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی، چهار بنای تاریخی را در استان های آذربایجان شرقی، گلستان،کرمانشاه و یزد به مزایده گذاشت.
وزارت راه و شهرسازی؛شرکت بازآفرینی شهری ایران برگزار می کند؛
مسابقه طراحی حاشیه رودخانه زرجوب شهر رشت
مسابقه طراحی حاشیه رودخانه زرجوب شهر رشت (حد فاصل پل بوسار تا پل زرجوب)، به کارفرمایی شرکت بازآفرینی شهری ایران، و با مدیریت مرکز مطالعات و تحقیقات شهرسازی و معماری ایران، به منظور دستیابی به طرح های اجرایی با کیفیت بالا، برای تحقق جریان سازی بازآفرینی شهری پایدار در حاشیه رودخانه زرجوب برگزار می شود.
ساخت تنها بنای مدور ایرانی به دست شاه عباس صفوی + تصاویر
تنها کاروانسرای مدور ایران به نام «زینالدین» بنایی خوش طرح و مستحکم است که در 60 کیلومتری جاده یزد به طرف کرمان واقع شده است.
راهیابی 15 تیم برتر به مرحله دوم مسابقه بازآفرینی محور شهری (طراحی فضای فوقانی تونل راه آهن تهران–تبریز)
هیأت داوران مسابقه بازآفرینی محور شهری (طراحی فضای فوقانی تونل راه آهن تهران–تبریز) پس از بررسی اسناد و مدارک آثار ارسالی به دبیرخانه مسابقه، 15 اثر برگزیده را شناسایی کرد تا در ادامه، بر مبنای شرح خدمات مشخص، آثار خود را تا اوایل اسفند جهت ارزیابی و انتخاب طرحهای نهایی به دبیرخانه مسابقه ارسال نمایند.
برگزاری پنجمین جشنواره ایده های برتر و اختراعات مدیریت شهری
معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری تبریز خبر داد: پنجمین جشنواره ملی ایده ها و اختراعات در زمینه مدیریت شهری شهرداری تبریز برگزار می شود.
انتشار فراخوان مسابقه طراحی ، ساخت و نصب المان های شهری شهرداری شیراز
شهرداری شیراز در نظر دارد به منظور ارتقای کیفیت منظر شهری و هویت بخشی به فضای شهری مسابقه ای در خصوص طراحی ، ساخت و نصب المان های شهری در خور شان و نام شیراز پایتخت فرهنگی و هنری کشور و سومین حرم اهل بیت (ع) برگزار نمایند .
انتشار فراخوان طراحي، ساخت و نصب المانهاي نوروزي سال 1398 شهر زنجان
فراخوان طراحي، ساخت و نصب المانهاي نوروزي سال 1398 شهر زنجان منتشر شد..
فراخوان طراحی المانهای ورودی شهر زنجان
فراخوان طراحی، ساخت و نصب المانهای ورودی شهر زنجان
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی خبر داد:
برگزاری سه نشست تخصصی حوزه مرمت و حفاظت اشیای تاریخی ، فرهنگی و باستان شناسی همزمان با هفته پژوهش
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از برگزاری سه نشست تخصصی حوزه مرمت و حفاظت اشیای تاریخی – فرهنگی و باستان شناسی همزمان با هفته پژوهش در سالن موزه آذربایجان خبر داد.
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران :
چهارمین سالانه هنرهای شهری تهران با رویکرد توسعه رنگ در فضای شهری برگزار میشود
دکتر برزین ضرغامی، مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران از برگزاری چهارمین سالانه هنرهای شهری تهران، بهارستان 98 خبرداد و گفت: این اقدام فرهنگی با هدف ایجاد شور و نشاط در سطح شهر و استفاده از مشارکتهای مردمی، گسترش حضور هنرمندان تجسمی در هنرهای شهری برگزار میشود.
گزارش
تهرانی که هرگز ندیده ایم؛ لویی کان و ویکتور گروئن
طراحی شهر تهران و شروع شکل گیری آن بر اساس نظریه های ویکتور گروئن و لویی کان می باشد. این دو معماری توسط دولت وقت ایران در اواسط و اواخر قرن بیستم استخدام شدند تا برنامه ای جامع برای طراحی مرکز شهر تهران در چهارچوب رشد و توسعه آینده پایتخت ارائه دهند.
در راستای حمایت از استارتاپهای فعال و خلاق
هشتمین نمایشگاه تخصصی شهر هوشمند برگزار میشود
هشتمین نمایشگاه تخصصی شهر هوشمند با عنوان "شهر هوشمند؛ شهر امید و زندگی" برگزار میشود. در این نمایشگاه عناوینی چون استارتاپ، شهر من، شهروند هوشمند مد نظر قرار خواهد گرفت.
تازه ها
1
2
3
شگفتیهای معماری Expo 2025 اوساکا/13 پاویون ملی با طراحیهای منحصر به فرد
خانه ژاپنی با فرمی عجیب
عربستان در ارتفاع ۳۵۰ متری زمین استادیوم ورزشی می سازد
رویداد
تماشای معماری آلوار آلتو
موزه معماری و خلاقیت با همکاری گالری اکنون اصفهان و سفارت فنلاند در ایران، نمایشگاه «معماری منظر آلوار آلتو» را برگزار میکند.
برگزاري همایش ملی ساختمان در آمل
همایش ملی صنعت ساختمان با عنوان مازندران آباد بيستم اردیبهشت امسال در شهرستان آمل برگزار مي شود.
فراخوان ارسال اثر برای حضور در نمایشگاه گروهی معماری «در کوچهباغهای شیراز»
فراخوان برپایی دومین نمایشگاه گروهی برترین آثار معماری و معماری داخلی دفاتر جوان استان فارس با عنوان «در کوچهباغهای شیراز» منتشر شد.
همایش بینالمللی "هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" برگزار میشود
همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اواخر تیرماه به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود.
بررسی «مبانی نظری مولانا در طراحی شهری»
انجمن علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه گیلان، بیست و ششمین نشست از سلسله نشستهای شهرسازی را برگزار میکند.
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات "
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات " منتشر شد.
جوایز طراحی نور و نورپردازی LIT 2022
مسئولین برگزار کننده جوایز طراحی نورپردازی اعلام کردند که اکنون در دو دسته اصلی، طراحی محصولات نورپردازی و طراحی نورپردازی، آمادگی پذیرایی از آثار طراحان، معماران و دانشجویان حرفه ای را در این زمینه از کل دنیا تا تاریخ 22 اکتبر 2022، را دارند.
آغاز همکاری مشترک ایدیزاین و دوسالانه بستهها/ نمایش آثار برندگان مهمترین جایزه طراحی جهان در تهران
آثار برگزیده رقابت و جایزه بینالمللی A’ Design به عنوان مهمترین و بزرگترین رقابت بینالمللی طراحی در جهان، به زودی در تهران به نمایش گذاشته میشوند. این اتفاق که اولین بار است در حوزه هنرهای تجسمی ایران اتفاق میافتد در پی همکاری این جایزه معتبر جهانی با دوسالانه بستهها که در تهران برگزار میشود رقم خورده است.
» موارد بیشتر
گزارش
ساخت آثار هنری شهری با شعبدهبازی متفاوت است!
مجسمهسازی شهری همانند بسیاری دیگر از حوزههای تخصصی، به متخصصان خود نیاز دارد تا نتیجهای مطلوب حاصل شود اما اگر متخصصان این حوزه را حذف کنیم و تنها به شاخصههای ابتدایی یک مجسمهساز مانند قالبگیری بسنده کنیم، نتیجه کار جز شلختگی در فضای شهری نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
حال نزار باغشهرهای ایران
در این گزارش در پرونده ویژهای، وضعیت این روزهای ۱۳ باغشهر نامدار کشور را بررسی شده است.
آسباد؛ مهندسی باد!
آسباد یا آسیاب بادی را باید نماد استفاده از انرژی پاک در روزگاران قدیم خراسان جنوبی دانست
یک شهر در دل دانشـگاه تهـران!
دانشگاه تهران، اوج آرزو، نهایت خواسته و حسرت بهدلمانده خیلیهاست.
» موارد بیشتر
تبلیغات
مجوز
گزارش تصویری
1
2
3
مسجد جامع ارومیه
آرامگاه سه گنبد در ارومیه
گزارش تصویری از مسجد جامع تبریز
خانه کمپانی تبریز
خانه قدکی تبریز
گزارش تصویری از عمارت سرخه ای تبریز
تئاتر شهر تهران
مدرسه خان شیراز
تصاویر| سبزترین شهرهای جهان | ویژگیهای این ۵ شهرچیست؟
معماری
کمال کمونه معمار سرشناس ایرانی درگذشت
جایزه معماری دیزین ۲۰۲۳ به «میدانگاه مترو جهاد» رسید
» موارد بیشتر
شهرسازی
مکانیابی مناسب شهر از نظر اقلیمی و انرژی
یونان میزبان بزرگترین و سبزترین شهر هوشمند اروپا
» موارد بیشتر
عمران
بازاندیشی در بتن برای ساخت شهرهای پایدارتر
پل B1 آزاد راه شمالی کرج پیچیدهترین پل در خاورمیانه است
» موارد بیشتر
میراث فرهنگی
مسجد جامع ارومیه میراثی ماندگار در مسیر جهانی شدن
عدم شناسایی بسیاری از آثار معماری دستکند
» موارد بیشتر
فن آوری های نوین
احداث نخستین مرکز «آب و هوای خنثی» در آلمان
معماری در پویانمایی: کاوش در جهانهای خیالی هایائو میازاکی
» موارد بیشتر
استان ها
مسجد جامع ارومیه میراثی ماندگار در مسیر جهانی شدن
آغاز مرمت تزئینات کاخ موزه چهلستون قزوین
» موارد بیشتر
کتاب ها
1
2
3
کتاب «چهل خانه؛ کالبد و زندگی در چهل خانه تاریخی نجف آباد» منتشر شد
ابعاد زندگی معمارانه کریم پیرنیا کتاب شد
سرگذشت خیابان سی تیر کتاب شد
گادامر برای معماران منتشر شد
انتشار مجموعه کتاب NORD و EFFEKT در کپنهاگ دانمارک
همگرایی علوم از نظر فناورانه؛ هوش مصنوعی در معماری
شکلدهی به مکانهای مقدس درپیشدرآمدی بر هویت معماری اسلامی ایران
کتاب «۱۰۰ میراث ایران» منتشر شد
نگاهی به کتاب "معماری و انفصال" برنارد چومی
نشریات
1
2
3
شماره جدید نشریه دانشجویی «ساباط» منتشر شد
فصلنامه «ایرانشناسی» منتشر شد
انتشار فصلنامه زمستانی "معماری ما"
شماره ۱۱۹ دو ماهنامه معمار منتشر شد
نخستین شماره از مطالعات عالی هنر منتشر شد
نخستین گاهنامه معماری بومی منتشر شد
شماره ۳۷ مجله «ایرانمهر» منتشر شد
فصلنامه معماری و ساختمان، شماره 57، زمستان 1397
شماره سوم و چهارم فصلنامه احیای بناها و بافتهای تاریخی منتشر شد