کد خبر: 961 زمان انتشار: 21:17:54 - 1399/06/18
پای گنبد مسجد شیخ لطف‌الله دوباره به دفتر ریاست جمهوری باز شد

هفت ماه بعد از آنکه ۱۴ تن از اساتید و متخصصان امر مرمت و کاشی‌کاری اصفهان، در نامه‌ای مفصل به معاون اول رئیس‌جمهور خواستار پیگیری و جلوگیری از ادامۀ تخریب گنبد مسجد شیخ لطف‌الله تا رسیدن به مرمتی درست به دست افراد دانا و کاربلد شدند، نمایندۀ مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از رئیس‌جمهور خواست که شخصا به فکر گنبد مسجد شیخ لطف‌الله باشد.

به گزارش پایگاه " اخبار معماری  "  به نقل از ایسنا، عباس مقتدایی  در این خصوص گفت: اصفهان از ادوار گذشته به‌عنوان یکی از مناطق مهم کشور در زمینۀ ابنیۀ تاریخی و میراث فرهنگی شهرت داشته است و متأسفانه در یک دهۀ گذشته اقداماتی که باید در راستای حفظ و حراست از این میراث عظیم فرهنگی کشور و بلکه جهان به عمل آید، در فرازوفرودهایی بوده، به‌طوری‌که در برخی ادوار رسیدگی‌ها قابل‌توجه و در برخی از دوره‌ها کامل به آن بی‌توجهی شده است.

وی ادامه داد: در بازدید میدانی که از گنبد مسجد شیخ لطف‌الله و بخشی از میدان امام اصفهان داشتم، کاملاً مشهود بود که با بودجه‌های موجود و با کندی حرکت به سمت حفظ و حراست و مرمت این ابنیه، عملاً  بخشی از این میراث گران‌بها دستخوش آسیب جدی خواهد شد.

نمایندۀ مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: میلیون‌ها قطعه کاشی در گنبد مسجد شیخ لطف‌الله به‌مرور زمان دچار خوردگی و آسیب‌هایی شده و مصالح ساختمانی مانند گچ و آجرهایی که در بخش‌های میانی و بالایی گنبد شیخ لطف‌الله کار شده، مورد گزند باد و باران قرارگرفته و اکنون، صدها هزار قطعه کاشی کوچک و بزرگ بر روی گنبد دچار پستی‌وبلندی‌هایی شده که کوچک‌ترین بارندگی و به‌خصوص برف، می‌تواند روی آن اثر تخریبی بگذارد.

مقتدایی افزود: در حال حاضر بخشی از این گنبد مورد مرمت قرارگرفته اما واقعیت این است که تا تمام گنبد به شکل کامل مرمت نشود، موضوع آسیب باد و باران از این گنبد دور نخواهد شد، بنابراین کارهای انجام‌شده قابل‌تقدیر و تشکر است اما حقیقتی که نباید آن را از مردم کتمان کرد این است که گنبد مسجد شیخ لطف‌الله در معرض آسیب‌های جدی است و بودجۀ اعطایی میراث فرهنگی کفاف مرمت این اثر گران‌بهای ثبت ملی و جهانی شده را نمی‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: به همین دلیل باید به‌طور ویژه شخص رئیس‌جمهور به فکر گنبد مسجد شیخ لطف‌الله باشد.

مقتدایی توضیح داد: امروز معیشت مردم دچار مشکلات جدی است و نگران این هستم که در این پیچ‌وخم‌های اقتصادی و معیشتی، بی‌توجهی به آثار گران‌بهای میدان امام، به‌خصوص مسجد شیخ لطف‌الله به حوادثی غیرقابل‌جبران منتهی شود، به همین دلیل در روزهای آینده موضوع را در قالب مکاتباتی با بالاترین مقامات کشور که تصمیم‌گیرنده‌اند، در میان خواهم گذاشت و انشالله جلساتی را در سطح استان برای تصمیم‌گیری فوری برای مسجد شیخ لطف‌الله و گنبد مسجد برگزار خواهم کرد.

این نمایندۀ مجلس ابراز امیدواری کرد که استاندار اصفهان نیز با همراهی‌های خود کمک کند تا قبل از وقوع حادثه علاج آن به نحو شایسته اندیشیده شود.

وی در پاسخ به این پرسش که بعد از دریافت بودجه آیا قرار است مرمت به همان شیوۀ قبلی ادامه پیدا کند؟ گفت: کار مرمت گنبد مسجد شیخ لطف‌الله کاملاً تخصصی و در برخی بخش‌ها پیچیده و فنی است، به همین جهت نباید این مرمت به دست افراد ناشی یا غیر کارآزموده بیفتد، بلکه برعکس باید مجرب‌ترین و کارآزموده‌ترین معماران و بنایان و مهندسینی که در این زمینه تخصص و تجربه‌دارند به کمک بیایند. بنابراین هم‌زمان با پیگیری اصل مرمت بر این موضوع هم نظارت خواهیم داشت که افراد دارای صلاحیت‌ترمیم این گنبد افسانه‌ای را که آوازه و شهرت جهانی دارد بر عهده بگیرند.

مقتدایی تصریح کرد: چون بنده از گنبد بازدید دقیق میدانی داشتم، اکنون این مسئله را با مردم و مسئولان کشور در میان گذاشتم که گنبد مسجد شیخ لطف‌الله دچار آسیب و بیماری است. این گام اول است، گام‌های بعدی را متناسب با شرایط برخواهیم داشت و  همه باید کمک کنند تا بهترین وضعیت برای گنبد مسجد شیخ لطف‌الله رقم بخورد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه قبلاً ریاست پژوهشکده هنرهای سنتی اسلامی وزارت ارشاد را بر عهده داشته‌ام و در زمان مسئولیت خودم در اواخر دهه هشتاد، گروه هنر معماری را نیز در این پژوهشکده تأسیس کردم، اکنون ذهنیت‌هایی دارم که به نظرم می‌رسد، بلافاصله و هم‌زمان با تأمین بودجه برای گنبد مسجد شیخ لطف‌الله و ترمیم آن باید موضوع هنر معماری و به‌کارگیری بالاترین سطح فنی و تکنولوژی و دوربین‌ها و تجهیزات پیشرفته رصدی و حدنگاری و نظایر آن، برای مرمت این بنای عظیم و پراهمیت تاریخی به کار گرفته شود.


ارسال نظر


رویداد

کلیه حقوق مادی و معنوی این پایگاه محفوظ می باشد.