صفحه اصلی
اخبار
مصاحبه
مسابقات
رویدادها
کتاب ها
یادداشت
آموزش
دانشگاه
نشریات
بین الملل
مطالب گروه: اخبار
معماری جالب ساختمانی در سمنان که در جهان دیده شد
پروژه کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه سمنان، یکی از پروژه های موفق در زمینه طراحی کتابخانه است، پروژهای با زیر بنای ۸۰۰۰ مترمربع شامل کتابخانه و یک سالن اجتماعات که در کنار یکدیگر ساخته و در قطب مرکزی و نقطه کانونی دانشگاه واقع شده است.
خانهای در کرج که برنده جایزه جهانی معماری شد
پروژ i معماری «ایوان دهکده» که در سال ۱۴۰۲ به فینال «جایزه معمار» راه پیدا کرده بود، امسال در فهرست برندگان چهل و هشتمین دوره جایزه جهانی معماری (WA Awards) قرار گرفت. هدف این پروژه برقراری پیوندی میان معماری مدرن و قدیمیترین عناصر معماری ایرانی بوده است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
پاویون چین در اکسپو 2025 اوزاکا: تجسم هماهنگی انسان و طبیعت
چین با پاویونی الهام گرفته از فلسفه باستانی خود و طراحی منحصربهفردی که به شکل طومار سنتی چینی ساخته شده است، پیام همزیستی انسان و طبیعت را در اکسپو 2025 اوزاکا ارائه میکند. این پاویون نمایانگر تعهد چین به توسعه پایدار و حفظ هماهنگی با محیط زیست است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
پاویون استرالیا در اکسپو 2025: سفری به قلب انرژی و پایداری
پاویون استرالیا در اکسپو 2025 اوزاکا با الهام از زیباییهای طبیعی، پویایی جامعه مدرن و تعهد به پایداری، بازدیدکنندگان را به سفری چندحسی با موضوع *«تعقیب خورشید»* دعوت میکند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
پاویون جمهوری آذربایجان در اکسپو 2025: پلی به سوی پایداری
پاویون جمهوری آذربایجان در اکسپو 2025 اوزاکا با الهام از داستان *«هفت زیبایی»* و با تمرکز بر پیوندهای فرهنگی و معماری، سفری بهسوی آیندهای پایدار و هماهنگ را برای بازدیدکنندگان به تصویر میکشد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
پاویون ایرلند در اکسپو 2025؛ جایی که خلاقیت مردم را به هم پیوند میدهد
پاویون ایرلند در اکسپو 2025 اوزاکا با طراحی الهامگرفته از نماد باستانی تریسکل، ترکیبی از تاریخ، هنر و نوآوری را به نمایش میگذارد. این پاویون بستری برای ارتباط فرهنگی، کشف خلاقیتهای مشترک و تقویت همکاری میان ایرلند و ژاپن فراهم میکند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
نمایش جهانی نوآوری و فرهنگ در اکسپو 2025 ژاپن
اکسپو 2025 ژاپن با حضور گسترده کشورهای جهان، بستری برای نمایش خلاقیتهای فرهنگی، فناوریهای نوین و راهحلهای پایدار خواهد بود. این رویداد بینالمللی فرصتی بینظیر برای تعامل فرهنگی و علمی در مسیر طراحی آیندهای بهتر فراهم میکند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
نمایش مفهوم چرخه حیات و معماری پایدار در پاویون ژاپن اکسپو 2025
پاویون ژاپن در اکسپو 2025 اوزاکا با طراحی دایرهای و استفاده از مواد پایدار مانند چوب، مفاهیم احترام به طبیعت، چرخه حیات و بازآفرینی را به نمایش میگذارد. این سازه نمادی از اتصال بین زندگیها و فرایندهای بیپایان طبیعت است.
خانه تاریخی کلانتر تبریز در خطر نابودی
خانه قدیمی و زیبای خانه کلانتر تبریز به عنوان یکی از مورایث تاریخی و فرهنگی، شرایط نامطلوب را تجربه کرده و با ادامه روند کنونی نابودی این اثر فاخر دور از تصور نیست.
معاون وزیر میراث فرهنگی:
پرونده ثبت جهانی ماسوله در اولویت قرار گرفته است
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی اعلام کرد: پرونده ثبت جهانی ماسوله در اولویت برنامه های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفته است.
مسجد سیچان اصفهان تخریب شد
صبح امروز خبری مبنی بر تخریب مسجد سیچان اصفهان در فضای مجازی منتشر شد با این مضمون که «مسجد کوچک و باصفای سیچون در اصفهان تخریب شد».
یکی از آخرین خواستههای معمار استادیوم تختی چه بود؟
جهانگیر درویش در طول سالیان زندگی خود آثار ماندگاری را از خود برجای گذاشت. او به عنوان معماری کاردرست، آثاری از خود به جای گذاشته که به آنها اطمینان دارد و میداند کار درست، جواب درست خواهد داد. او استادیومِ تختی را یکی از درستترین آثار خود میدانست و در گفتوگویی هم از حفظ این استادیوم به عنوان یکی از آخرین خواستههایش یاد کرده بود.
از چه زمانی رنگ و تصویر روی سردرها نشست؟
یکی از زیباییهای سبک معماری تهران قدیم مربوط به ترکیب رنگها است؛ موضوعی که تهرانیها بهویژه در ساخت سردر وروردی خانههایشان به آن توجه میکردند و این خصیصه در مواردی از جیب پر پول مالک خبر میداد. اهمیت رنگ سردر خانههای تهران قدیم قصه جالبی دارد.
گزارش تصویری تحریریه اخبار معماری :
گزارش تصویری از نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان تبریز
نمایشگاه بینالمللی صنعت ساختمان تبریز، میزبان نوآوری و تکنولوژیهای روز دنیا
ماجرای مسجد ساعت و معماری متفاوتی با الهام از شمسالعماره
نگاهی به مسجد و مدرسه اقصی از بناهای قدیمی دوره قاجار .
آماری از بناهای تاریخی لالهزار وجود ندارد/ بدرفتاری سازندگان فیلمهای تاریخی با خانههای تاریخی باعث تاسف است
تئاتر نصر تعطیل است، اما بازی نور و سایه در لالهزار تهران هنوز ادامه دارد. خیابانی که روزی شانزلیزه ایران بود را اینبار مغازههای الکترویکی نورافشانی کردهاند و در سایه نور تند لوسترهای آویزان و چراغهای سرگردان، زیباترین بناهای تاریخی تهران در سایه فرورفتهاند. «ترانه یلدا» فارغالتحصیل دکتری معماری و شهرسازی از دانشگاه پلی تکنیک تورینو دانشگاه پاریس است. او که از طراحان طرح جامع تهران بوده است، میگوید: آماری از بناها و خانههای تاریخی لالهزار در دست نیست. سینماها انبار شدهاند و مهمترین بناها از جمله خانه بوشهریها و خانه پیرنیا نیز از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.
سنگ قبرهای قدیمی قشم از موزههای قطر سردرآوردهاند؟ / نماینده دولت: خبر نداریم
برخی ساکنان محلی در جزیره قشم از قاچاق سنگ قبرهای تاریخی گورستانهای قدیمی قشم به موزه قطر خبر داده و میگویند؛ سنگهای قبور قدیمی دشت توریان قشم از این جزیره خارج شده و به کشورهای حاشیه خلیج فارس قاچاق شدهاند.
کابلهای خطرناک برق در بازار تبریز/ خطر آتش سوزی در کمین است
کابلهای فرسوده و سیمکشیهای موقت، بازار تاریخی تبریز را با خطر آتش سوزی مواجه میکند و وعدههای ساماندهی شبکه برق این میراث جهانی هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
آغاز فعالیتهای حفاظتی و مرمتی ارگ کریمخانی و عمارت دیوانخانه شیراز
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از آغاز فعالیتهای حفاظتی و مرمتی مجموعه زندیه ارگ کریمخانی و دیوانخانه شیراز خبر داد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
برج خورشید، نمادی مدرن از زمان و طبیعت در چین
استودیوی Open Architecture چین برج خورشید ۵۰ متری را در یانتای، شمال شرق چین، به پایان رسانده است. این سازه فرهنگی و اجتماعی، با الهام از ساعت آفتابی و فانوس دریایی، فضایی برای نمایشگاهها، تئاتر نیمهروباز، کتابخانه و کافه ایجاد کرده و طراحی آن بر اساس مسیر حرکت خورشید در طول سال صورت گرفته است.
سند تنها بنای تیموری در اصفهان به نام میراث فرهنگی منتقل شد
معمار استادیوم تختی درگذشت
جهانگیر درویش ـ طراح و معمار ایرانی ـ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
افتخارآفرینی تیم دانشگاه تهران در المپیاد جهانی معماری منظر
تیم دانشگاه تهران موفق شد در المپیاد جهانی معماری منظر در بخش «همکاری دانشجویی»، رتبه نخست را کسب کند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری؛
طراحی بهینه بامها در اقلیمهای متنوع ایران
این پژوهش به بررسی نقش بامها در چهار اقلیم مختلف ایران میپردازد و راهکارهای طراحی بهینه را برای بهبود بهرهوری انرژی و آسایش ساکنین ارائه میدهد.
فروشگاه بهجای پژوهشگاه؛ حاشیههای ساخت و سازهای جدید دانشگاه مازندران
ساخت و سازهای جدید در محدوده ساختمان مرکزی دانشگاه مازندران در کنار یکی از جاده های بابلسر موجی از اعتراضات پژوهشگران این استان را به همراه داشت و منتقدان اجرای طرح های عمرانی از این دست در یک محیط آموزشی مهم را به هیچ عنوان پذیرفتنی نمیدانند.
بلندمرتبهسازی در مازندران مجوز میگیرد؟
برجسازی و بلند مرتبهسازی که شیوه اجتنابناپذیری در توسعه شهری است اما به دلایلی تاکنون در مازندران مسکوت مانده که به گفته معاون عمرانی وزیر کشور «در شورای عالی شهرسازی، محدودیتهای ارتفاع برای ساختمانها وضع شده که ممکن است به استانهایی مانند مازندران که امکان گسترش افقی ندارند، آسیب بزند که این موضوع نیازمند بازنگری فوری است.»
مدیرکل میراث فرهنگی فارس:
سنگهای تاریخی موزه پارس شیراز مرمت شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از مرمت سنگهای تاریخی موزه پارس به همت کارشناسان مرمت سنگهای تاریخی استان خبر داد.
برای نخستین بار اتفاق افتاد
کشف «عصر مفرغ جدید» در ری
سرپرست برنامه باستانشناسی دژ رشکان ری از شناسایی لایه «عصر مفرغ جدید» در کاوش باستانشناسی شهر تاریخی ری برای نخستین بار خبر داد و درخواست کرد ثبت جهانی شهر باستانی ری در اولویت قرار داده و دستور محکم و نجاتبخشی برای احیاء و نجات این شهر پرآوازه تاریخی و دوران اسلامی صادر شود.
عبدالرضا گلپایگانی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران شد
وزیر راه و شهرسازی طی حکمی عبدالرضا گلپایگانی را به عنوان معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران منصوب کرد.
مساجد جامع اردستان و زواره در آستانه ثبتجهانی
اردستان-رئیس اداره میراث فرهنگی اردستان گفت: آماده سازی و تکمیل پرونده ثبتجهانی مساجد جامع اردستان و زواره در حال انجام است.
مسجد جامع ارومیه میراثی ماندگار در مسیر جهانی شدن
مسجد جامع ارومیه نگین درخشان میراث تاریخی در آذربایجان غربی و روایت تاریخ پرفراز و نشیب شهر ارومیه است؛ این اثر تاریخی که در دل خود روزها و دوره های مختلف را ثبت کرده، اکنون در مسیر جهانی شدن گام بر می دارد تا مردم دنیا با این میراث جاودانه بیشتر آشنا شوند.
گزارش تصویری اختصاصی رسانه "اخبار معماری" از:
مسجد جامع ارومیه
مسجد جامع ارومیه نگین درخشان میراث تاریخی در آذربایجان غربی و روایت تاریخ پرفراز و نشیب شهر ارومیه است؛ این اثر تاریخی که در دل خود روزها و دوره های مختلف را ثبت کرده، اکنون در مسیر جهانی شدن گام بر می دارد تا مردم دنیا با این میراث جاودانه بیشتر آشنا شوند.
تالار تیموری اصفهان در آستانۀ مرمت
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: پروژه مرمت تالار تیموری که یکی از سه بنای تاریخی باقیمانده از دوره یادشده در اصفهان است، آغاز شد.
رئیس پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی و فرهنگی میراث کشور:
عدم شناسایی بسیاری از آثار معماری دستکند
رئیس پژوهشکده ابنیه و بافتهای تاریخی و فرهنگی میراث کشور گفت: بسیاری از آثار معماری دستکند در استانهای کشور همچنان شناسایی نشدهاند.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد؛
لزوم توجه ویژه به مشکلات بازار تاریخی تبریز
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به مشکلات متعدد بازار تاریخی تبریز بر لزوم توجه ویژه به این مشکلات توسط نهادهای مسئول تأکید کرد.
معاون میراثفرهنگی قزوین خبر داد؛
آغاز مرمت تزئینات کاخ موزه چهلستون قزوین
معاون میراثفرهنگی قزوین از آغاز مرمت شیرسرهای منقوش قاجاری ضلع جنوب و جنوب شرقی کاخ چهلستون خبر داد.
معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی؛
ضرورت احیای جلوه تاریخی روستای "کندوان"
معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، گفت: روستای تاریخی کندوان به دلیل معماری منحصر بهفردش توجه ویژهای میطلبد، از این رو معاونت میراث فرهنگی استان عملیات اندودکاری، حذف مداخلات معماری و احیای جلوه تاریخی کندوان را با جدیت دنبال میکند.
در مراسم رونمایی کتاب «طراحی سینومرفی در معماری» عنوان شد:
رونمایی از کتاب «طراحی سینومرفی در معماری»
کتاب «طراحی سینومرفی در معماری»، در عین جامعیت محتوای زیبا، راهگشا و پاسخدهندهای دارد.
مقاله اختصاصی رسانه "اخبار معماری":
مکانیابی مناسب شهر از نظر اقلیمی و انرژی
شهرسازی یکی از مهمترین زمینههای معماری و برنامهریزی شهری است که تأثیر بزرگی بر محیط زیست و کیفیت زندگی انسانها دارد. یکی از جنبههای حیاتی در مکانیابی شهرها، ارتباط آن با اقلیم محلی و اهمیت تعیین مکانهای مناسب از نظر اقلیمی میباشد.
طی نشست تخصصی مطرح شد؛
اعلام نتیجه ساماندهی نقش رستم/تاثیر فرونشست بر آرامگاه هخامنشی
پایش چهار ماهه و گزارش کاوش و ساماندهی محوطه نقش رستم در نشست علمی مشترک اساتید زمین شناسی دانشگاه شیراز و گروه باستان شناسی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید مورد بررسی قرار گرفت.
بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی :
نشست تخصصی واکاوی معماری و شهرسازی معاصر تبریز
به همت کارگروه معماری و شهرسازی بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی نشست تخصصی واکاوی معماری و شهرسازی معاصر تبریز برگزار شد
افتتاح پارک عمومی بر روی بندر صنعتی سابق لسآنجلس
طراحی و ساخت پارکی با فضاهای سبز و زمینهای بازی در بندر لسآنجلس
پارک Wilmington Waterfront Promenade با طراحی استودیو ساساکی در سال ۲۰۲۴ افتتاح شد و به منظور فراهم کردن دسترسی عمومی به آبهای ساحلی و ایجاد فضایی تفریحی برای ساکنان و بازدیدکنندگان ساخته شده است.
معاون توسعه مدیریت ،حقوقی و منابع انسانی حفاظت محیط زیست استان آذربایجان شرقی:
عملیات تکمیل مرکز تحقیقات فسیل شناسی ایران در مراغه با سرعت ادامه دارد
معاون توسعه مدیریت ،حقوقی و منابع انسانی حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از تسریع روند عملیات تکمیل مرکز تحقیقات فسیل شناسی ایران در شهرستان مراغه خبرداد.
با «چشم در چشم» و «همسفر با آفتاب»؛
میزبانی موزه هنرهای معاصر تهران برای ۲ نمایشگاه
نمایشگاه «چشم در چشم» شامل آثاری از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران و نمایشگاه «همسفر با آفتاب» مروری بر آثار فرخ شایسته، روز یکشنبه ۱۵ مهر در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح میشود.
برج مسکونی سنای برزیل، نمادی از سفر قهرمانانه
بلندترین برج مسکونی جهان در برزیل
برج سنای 500 متری، توسط هنرمند برزیلی، لالالی سنا طراحی شده و به عنوان بلندترین برج مسکونی جهان در شهر بالنیاریو کامبوریو ساخته میشود. این پروژه با هدف بازتاب سفر قهرمانانه آیرتون سنا و دستیابی به گواهی LEED Platinum برنامهریزی شده است.
معرفی نامزدهای جایزه نیک براون برای مسکن 2024
اهدای جایزه نیک براون به برترین مسکنهای اجتماعی در بریتانیا
پروژههای بازسازی املاک دهه 1960 و یک تراس آجری در فهرست نامزدهای جایزه نیک براون 2024 قرار گرفتهاند. این جایزه توسط مؤسسه سلطنتی معماران بریتانیا (RIBA) به بهترین مسکنهای جدید و مقرون به صرفه اهدا میشود.
در حاشیه جلسه هیات دولت مطرح شد؛
رونمایی گلنبشتههای هخامنشی با حضور رئیسجمهوری
وزیر میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گفت: گلنبشتههای هخامنشی که از آمریکا به ایران بازگردانده شده به زودی در موزه ملی و با حضور رئیس جمهوری رونمایی میشود.
آغاز مرمت کاخ مروارید/ ارتقای سیستمهای حفاظتی
معاون میراث فرهنگی استان البرز از شروع فاز مرمتی ۱۴۰۳ کاخ مروارید خبر داد و گفت: در این فاز ارتقای سیستمهای حفاظتی، ایزوگام برخی اتاقها و بهسازی سرویسهای بهداشتی محوطه مد نظر قرار دارد.
مصوبه ساخت برجهای ۲۰ طبقه در تهران ابلاغ شد | جزئیات و شرط موافقت با این مصوبه
شورایعالی شهرسازی و معماری ایران مصوبه مکانیابی و ضوابط و مقررات ساخت بناهای بلندمرتبه در محدوده شهر تهران را به شهرداری تهران ابلاغ کرد.
عملیات «خواناسازی بافت تاریخی» اصفهان آغاز شد
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان از اجرای «طراحی، ساخت و نصب تابلوهای معرفی محورهای تاریخی اصفهان» با هدف تسهیل گردشگری در این کلانشهر خبر داد.
جنجال بر سر نماد المپیک در برج ایفل
طرح شهردار پاریس برای نگه داشتن حلقههای المپیک روی برج ایفل با انتقاداتی مواجه شد.
وزیر راه و شهرسازی، معاون و مشاور خود را تغییر داد
وزیر راه و شهرسازی، احمد نیکخواه نائینی را به عنوان سرپرست معاونت شهرسازی و معماری و اطهره نژادی را به سمت مشاور عالی خود منصوب کرد.
معرفی 13 پاویون ملی نمایشگاه Expo 2025 اوساکا
شگفتیهای معماری Expo 2025 اوساکا/13 پاویون ملی با طراحیهای منحصر به فرد
طرحیهای متنوع و خلاقانه 13 پاویون ملی برای نمایشگاه Expo 2025 اوساکا رونمایی شدند. این پاویونها از 13 آوریل تا 13 اکتبر 2025 در جزیره Yumeshima به نمایش خواهند درآمد و با استفاده از سازههای نوآورانه و چندرسانهای به معرفی فرهنگ و فناوری کشورهای مختلف خواهند پرداخت.
معاون شهردار تهران:
مجلس به مسئله «گارانتی ساختمان» از سوی سازندگان ورود پیدا کند
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران بر ضرورت اتخاذ قوانینی در مورد «گارانتی ساختمان» در پایتخت تأکید کرد.
یونان میزبان بزرگترین و سبزترین شهر هوشمند اروپا
طی دهه آینده، فرودگاه بینالمللی سابق الینیکو به اولین شهر هوشمند یونان تبدیل خواهد شد که اصول شهرسازی پایدار و فراگیر را همراه با مدیریت هوشمند منابع و جمعیت در بر میگیرد و قرار است بهعنوان مدل آینده شهرهای ۱۵ دقیقهای مدیترانهای شناخته شود.
خانه ژاپنی با فرمی عجیب
یکی از بناهای عجیب و جالب در قسمت شمالی شهر یوکوهامای ژاپن واقع شده؛ یک مجتمع مسکونی سهطبقه منحصر به فرد در قطعه زمینی مستطیل شکل به مساحت ۴۵۸ مترمربع.
اِصفهک در یک قدمی جهانی شدن
روستای اِصفهک طبس با قدمت ۴۰۰ سال در دل کویر میان نخلستانهای منطقهای با آب و هوای خاص قرار گرفته است که ۴۶ سال پس از زلزلهای مهیب، احیا شده و اکنون در یک قدمی ثبت میراث جهانی قرار دارد.
مجموعه جهانی تخت جمشید با اجرای ۱۶ طرح توسعه مییابد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس از تهیه و اجرای ۱۶ طرح توسعه مجموعه جهانی تخت جمشید خبر داد.
المپیک پاریس و اثر جزیره گرمایی شهری
پاریس که پس از گذشت ۱۰۰ سال، بار دیگر میزبان بازیهای المپیک بود، افزایش دمایی بیشتر از ۲.۷ درجه سانتیگراد را نسبت دوره پیشین میزبانی تجربه کرد و همین امر بروز جزایر گرمایی را تشدید کرد.
روند تعیین تکلیف گودهای پرخطر شتاب گرفت | خروج ۹۴ گود پایتخت از فهرست رها شدهها
از مجموع ۲۵۲ گود رها شده تهران در سال ۱۴۰۱، تاکنون ۳۰ گود به طور کامل مقاومسازی شدهاند و ایمنسازی ۶۴ گود در مرحله اجرا یا طی فرایندهای قضایی است
«مساجد ایرانی» ثبت جهانی میشوند
مدیر پرونده ثبت جهانی «مسجد ایرانی» از آغاز کار روی این پرونده خبر داد و با امیدواری زیاد که این پرونده تا پایان سال به سرانجام برسد، گفت: پرونده مسجد یا مساجد ایرانی یکی از مهمترین پروندههای ایران در ۵۰ سال اخیر است.
یادداشت؛
«تاریخانه دامغان» در نوبت ثبت جهانی
تاریخانه دامغان، نخستین الگوی معماری مسجد در نوبت ثبت جهانی است موضوعی که امروز یکی از مهمترین مطالبات مردم نیز محسوب می شود.
کارنامه و سوابق وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت چهاردهم
«فرزانه صادق مالواجرد» به عنوان وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی دولت چهاردهم به مجلس معرفی شد.
امحاء خضابِ وندالیستی از چهره شیرِ پل خواجوی اصفهان
چهره شیر سنگی پل «خواجو» اصفهان که توسط افراد ناآگاه با اسپری رنگ، مخدوش شده بود، توسط گروه امانی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان پاکسازی شد.
رونمایی شیگرو بان از پاویون نوآورانه سهگنبدی خود برای Expo 2025 اوساکا
ساخت پاویون "گنبد اقیانوس آبی" با استفاده از لولههای کاغذی، بامبو و پلاستیک تقویتشده با فیبر کربن
شیگرو بان از طراحی پاویون "گنبد اقیانوس آبی" برای Expo 2025 اوساکا رونمایی کرد؛ این پاویون با استفاده از لولههای کاغذی، بامبوی لمینتشده و پلاستیک تقویتشده با فیبر کربن ساخته خواهد شد. هدف این طراحی، تأکید بر نوآوری در سازهها و کاهش ضایعات ساختمانی است.
شهردارمنطقه 8 تبریز عنوان کرد:
برگزاری مسابقه عکاسی "خشت استوار "
به همت شهرداری منطقه 8 تبریز مسابقه عکاسی "خشت استوار " برگزار می شود.
ویژگی ورزشگاههای جام جهانی ۲۰۳۴ به میزبانی عربستان سعودی
عربستان سعودی قرار است میزبان جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴ باشد و به این منظور قصد دارد ۱۱ استادیوم جدید بسازد و چهار استادیوم موجود را بازسازی کند تا استانداردهای فیفا را برآورده سازد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس:
بانک اطلاعاتی هوشمند بافت تاریخی شیراز تهیه شود
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس با تاکید بر لزوم تهیه بانک اطلاعاتی هوشمند برای بافت تاریخی شیراز گفت: هماکنون بافت تاریخی شیراز نیازمند طرح جامع و یک بانک اطلاعاتی هوشمند است.
کشف باستانی کارگران ساختمان
گروهی از کارگران ساختمان بقایایی از موزائیکهای باستانی را کشف کردند که دو شخصیت اساطیر یونان باستان را به تصویر میکشد.
باستانشناسان چرا سراغ «نقش رستم» رفتهاند؟
زمین در «نقش رستم»، مجموعه آرامگاهی شاهان هخامنشی دهان باز کرده است. فرونشست به این منطقه تاریخی رسیده است. اکنون باستانشناسان به دنبال فرضیههایی، کاوش در نقش رستم را آغاز کردهاند و میگویند هدفشان ساماندهی و حل مشکل فروشُستهاست.
نخستین شهر دایرهای جهان در ایران | شهری به قدمت بیش از ۲ هزار سال + تصاویر
به تازگی هوش مصنوعی تصویری رویایی از دارابگرد، نخستین شهر مدور دنیا ارائه کرده. این شهر در استان فارس است و تاریخچهای کهن دارد.
برای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۴؛
عربستان در ارتفاع ۳۵۰ متری زمین استادیوم ورزشی می سازد
عربستان سعودی رسما خواستار میزبانی جام جهانی فیفا ۲۰۳۴ میلادی شده است. این کشور تصمیم دارد در صورت میزبانی جام جهانی ۱۱ استادیوم نوآورانه در ۵ شهر میزبان این مسابقات بسازد.
مرمت شلخته چهارتاقی تاریخی + عکس
یک کنشگر و پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: مرمتهای غیراصولی و شلخته در چهارتاقی «صحرای پوشنج» استان فارس به هویت آن آسیب رسانده و چهرهای نازیبا از این چهارتاقی تاریخی برجای گذاشته است.
سازههای هخامنشی علاوه بر فرونشست، درگیر شکافهای عمیق سنگی است
رئیس گروه آبزمینشناسی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با بیان این که دشت مرودشت طی ۲ سال اخیر ۲۱ سانتی متر فرونشست داشته و سازههای هخامنشی نیز علاوه بر فرونشست، درگیر شکافهای عمیق سنگی هستند، گفت: زیرساخت اصلی سازههای هخامنشی روی بستر سنگی است که فرونشست خاک تاثیری در آن ندارد، اما سازههایی که در بخش خاکی قرار دارند، با فرونشست خاک و ایجاد شکاف، به مرور آسیبپذیر شده است.
معاون میراث فرهنگی به دنبال ثبت جهانی «هگمتانه» اعلام کرد:
ایران رتبه نهم ثبت میراث جهانی یونسکو را بهدست آورد
قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام اینکه با ثبت جهانی هگمتانه، ایران رتبه نهم فهرست میراث جهانی یونسکو را بدست آورد، از اقدام برای تدوین پیوست حفاظت از آثار جهانی با تعیین وظایف تمام نهادها و وزارتخانهها خبر داد.
برنده مسابقه جهانی Evolo در مصاحبه با رسانه تخصصی “اخبار معماری”:
مسابقه Evoloاز اعتبار خوبی برخوردار است/طبیعت مسیر طراحی را برای ما نشان داد/معماری گذشته و اکنون ما دچار گسست شده است
“حبیب شاه حسینی” معمار مطرح تبریزی و رتبه دوم مسابقه جهانی Evolo پیرامون مسابقات معماری، چالش های پیش رو در معماری و … با رسانه تخصصی "اخبار معماری" به گفتگو پرداخت.
«هگمتانه» ثبت جهانی شد
پرونده «هگمتانه» در یونسکو به عنوان بیست و هشتمین اثر جهانی ایران ثبت شد.
مدرسه روستایی که جهانی شد + تصاویر
یکی از زیباترین مدارس دنیا در جنوبی ترین نقطه ایران است؛ در چابهار که به تنها بندر اقیانوسی کشور شناخته میشود. عکسهایی از معماری مدرسه روستای سیدبار جدگال در جنوب سیستان و بلوچستان این روزها بار دیگر در فضای مجازی دست به دست میشود.
نامزدهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معرفی شدند
کمیته معرفی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام اسامی نامزدهای این وزارتخانه و ارائه گزارشی از چکیده اقدامات انجام شده، پایان فعالیت این کمیته را اعلام کرد.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
آرامگاه سه گنبد در ارومیه
آرامگاه سه گنبد ارومیه مربوط به آرامگاهی در ارومیه است که ساخت آن به ۸۰۰ سال قبل برمیگردد.
معاون وزیر راه و شهرسازی:
بسته تشویقی بافتهای تاریخی تصویب شد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: بسته تشویقی بافتهای تاریخی با عنوان «راهکارهای تشویقی احیا و تقویت سکونت در بافتهای تاریخی» با هدف حمایت از رونقبخشی و ارتقای کیفیت سکونت در بافتهای تاریخی در پنجمین جلسه شورایعالی شهرسازی و معماری ایران در سال جاری به تصویب رسید.
گزارش تصویری از مسجد جامع تبریز
مسجد جامع تبریز با اسم های دیگری همچون مسجد جامع کبیری و یا مسجد جمعه هم در بین مردم شناخته می شود.این مسجد نمونه ای زیبا از معماری ایرانی و اسلامی است که در قرن ۵ هجری قمری ساخته شده است.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
خانه کمپانی تبریز
خانه کمپانی در داخل کوچه کمپانی قرار گرفته و دارای دو در ورودی دریک راستاست که یکی به اندرونی و دیگری به بیرونی راه دارد.
مسجد جامع ساوه برای ثبت جهانی نیازمند چه اقداماتی است؟
مسجد جامع ساوه با قدمتی یک هزار ساله همراه با ۲۰ مسجد تاریخی کشور نامزد ثبت در فهرست آثار جهانی نیازمند برخی اقدامات عمرانی و مرمتی است.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید خبر داد:
ساماندهی محوطه تاریخی نقش رستم
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید از اجرای طرح ساماندهی محوطه تاریخی نقش رستم خبر داد.
آیا شهرهای شناور چاره مقابله با تغییرات اقلیمی است؟
افزایش سطح آب دریاها، اقیانوسها و بروز سیلهای ناگهانی که ناشی از پدیده گرمایش جهانی است، زندگی بسیاری از مردم سراسر جهان را با مشکل مواجه کرده است، اما شهرهای شناور میتوانند راهحلی برای مقابله با این مشکل باشند.
بازاندیشی در بتن برای ساخت شهرهای پایدارتر
بتن از مصالح پایه و اساسی در ساختمانسازی با طول عمر بالا است، با این حال اثرات زیستمحیطی منفی بالایی دارد که جایگزینی آن را با مصالح پاکتر و بازاندیشی در بهرهگیری از آن را در شهرهای پایدار آینده ضروری میکند.
نتیجه یک مطالعه نشان میدهد
وضعیت نقشبرجستههای ساسانی نگرانکننده است
مطالعات کارشناسان مرمت نشان میدهد نقش برجستههای ساسانی در نقش رستم بر اثر هوازدگی فیزیکی و شیمیایی در ساختار سنگ آهک، دچار آسیبهای متعددی از جمله فرسایش، تورق، ترک و شکستگی شدهاند و به اقدامات حفاظتی، مرمتی و استحکامبخشی نیاز دارند.
کمال کمونه معمار سرشناس ایرانی درگذشت
کمال کمونه، معمار پیشکسوت و مطرح ایرانی در سن 91 سالگی درگذشت.
روزگار غریب بزرگترین تک بنای سنگی ایران
معبد آناهیتا یکی از مهمترین بناهای باستانی ایران است که طبق متون تاریخی از هزاره اول قبل از میلاد تا قرن چهارم میلادی همواره به عنوان بنایی مذهبی و مورد تقدس، مورد توجه بوده است.
ونمایی استودیو معماری Kengo Kuma & Associates از سازه چوبی پیچیده برای پاویون قطر
طراحی پاویون ملی قطر در نمایشگاه 2025 اوساکا با الهام از قایقهای سنتی دهو و پیوند چوبی ژاپنی
استودیو معماری ژاپنی Kengo Kuma & Associates با همکاری اداره موزههای قطر، از طراحی پاویون ملی قطر در نمایشگاه 2025 اوساکا پردهبرداری کرد. این پاویون با الهام از قایقهای سنتی دهو قطر و هنر پیوند چوبی ژاپنی طراحی شده و ساختار پیچیدهای از چوب را با پوششی سفید که یادآور بادبان قایق است، به نمایش میگذارد.
چرا غرفه برگزیده بینال ونیز نیستیم؟/ جایگاه نامناسب غرفه ایران
امیر عبدالحسینی معتقد است غرفه ایران در بینال ونیز به لحاظ ایده، طراحی و روایت، خوب است اما به لحاظ اجرا، بنا به دلایلی مانند مکان برگزاری که برای این چیدمان در نظر گرفته شده، مناسب نیست.
ریسباف اصفهان، آغاز احیای میراث صنعتی ایران
کارخانه ریسباف اصفهان یکی از بزرگترین میراث های صنعتی ایران است که در سال ۲۰۱۷ به همراه ۱۲ کارخانه دیگر ایران در فهرست موقت یونسکو برای ثبت جهانی قرار گرفت؛ این موضوع نشان میدهد که مرمت اصولی و تعیین کاربری متناسب با آن تا چه اندازه اهمیت دارد.
هنرمند پیشکسوت کاشیکاری درگذشت
مرتضی کاشی تراش اصفهانی، هنرمند پیشکسوت کاشی کاری و یکی از آخرین بازماندگانِ هنر سنتی کاشی کاری ایران درگذشت.
تاثیر مصرف انرژی بر رشد اقتصادی و محیط زیست: ضرورت توسعه پایدار و انرژیهای تجدیدپذیر
توسعه اقتصادی و تخریب محیط زیست در عصر مصرف انرژی فسیلی؛ راهکارها و اهداف بهرهبرداری از انرژیهای پاک برای آیندهای پایدار
مصرف انرژی فسیلی بر رشد اقتصادی و محیط زیست تأثیرات عمیقی دارد و ضرورت بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر و توسعه پایدار بیش از پیش احساس میشود.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
تئاتر شهر تهران
تئاتر شهر بزرگترین مجموعه نمایش تئاتر ایران است که شامل پنج سالن نمایش میشود.تئاتر شهر در دوران پادشاهی محمدرضا شاه پهلوی، آخرین شاه ایران و به ابتکار شهبانو فرح در شهر تهران ساخته شد.
ماجرای ساخت مسجد در بوستان قیطریه تهران چیست؟
ساخت مسجد در بوستان قیطریه موافقان و مخالفانی پیدا کرده است که هر کدام دلایل خود را دارند.
غبار فراموشی بر پیکر دومین بنای بزرگ خشتی ایران
کهن شهر تاریخی «بلقیس» به عنوان دومین بنای خشتی و گلی کشور که از یادگارهای عصر ساسانی و صدر اسلام است این روزها به دست فراموشی سپرده شده و حدود ۶ سال است که کاوش های باستان شناسی اش متوقف شده است.
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی فارس:
نقش برجسته سراب بهرام تخریب نشده است
فرمانده یگان حفاظت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان فارس تأکید کرد: دوستداران میراث فرهنگی نگران نباشند، نقش برجسته سراب بهرام تخریب نشده است.
ساخت آثار هنری شهری با شعبدهبازی متفاوت است!
مجسمهسازی شهری همانند بسیاری دیگر از حوزههای تخصصی، به متخصصان خود نیاز دارد تا نتیجهای مطلوب حاصل شود اما اگر متخصصان این حوزه را حذف کنیم و تنها به شاخصههای ابتدایی یک مجسمهساز مانند قالبگیری بسنده کنیم، نتیجه کار جز شلختگی در فضای شهری نتیجهای به همراه نخواهد داشت.
بام در معماری ایران: از فضای زندگی تا حفاظت اقلیمی
نقش و انواع بامها در معماری اقلیمی ایران؛ از مناطق گرم و خشک تا اقلیم سرد کوهستانی
نقش و انواع بامها در معماری اقلیمی ایران، با تمرکز بر تاثیرات اقلیمی و راهکارهای طراحی بهینه برای هر منطقه تحلیل و بررسی میشود.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
نقاشی ها و تزیینات چهلستون اصفهان
باغ چهل ستون درون بافت شهری اصفهان و در غرب خیابان چهار باغ پایین و شمال خیابان سپه و شرق میدان نقش جهان در استان اصفهان واقع شده است.
مسجدی تاریخی با دو محراب
با بیش از ۱۵۰ سال قدمت از مهمترین و زیباترین بناهای به جا مانده از دوران ناصرالدینشاه قاجار است. مسجد سپهسالار قدیم یا همان مسجد بهشتی در نزدیکی مدرسه خان مروی یکی از چشمنوازترین مساجد تهران است و معماری پرجزئیات آن چشم هر بازدیدکنندهای را خیره میکند.
ساخت مرتفع ترین چرخ و فلک بدون پره جهان در سئول!
شرکت «یو ان استودیو» تصمیم دارد مرتفع ترین چرخ و فلک بدون پره را در سئول پایتخت کره جنوبی بسازد.
طرحهای جامع شهرها بر پایه حفظ باغات تدوین و بازنگری میشود
معاون معماری و شهرسازی وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر حفظ و صیانت از باغها در مناطق شهری، گفت: در بازنگریها، تهیه و تدوین طرح جامع با مصوباتی که با حفظ باغات مغایرت دارند مخالفت خواهد شد.
اصول طراحی معماری در اقلیم سرد: راهکارهای موثر برای آسایش حرارتی و بهرهوری انرژی
تحلیل شرایط اقلیمی و تاثیر آن بر طراحی شهری و معماری با بررسی نمونهای از تبریز
اصول طراحی معماری در اقلیم سرد، ویژگیهای ساخت و ساز و روشهای حفظ آسایش حرارتی در مناطق سردسیر ایران در مقاله زیر بررسی میشود.
توضیح درباره سازهای که در فرونشست تهران پیدا شد
با فرونشست بخشی از خیابان کارگر جنوبی در تهران سازهای پدیدار شد که احتمال اولیه حاکی از یک حمام عمومی قدیمی بود. درحالی که این حفره اکنون پوشانده شده، معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره ماهیت تاریخی سازه نویافته نظر دیگری داده است.
حریق بیمارستان گاندی و ضرورت جدی گرفتن اخطارهای ایمنی
آتش سوزی پنجشنبه شب در بیمارستان گاندی تهران با تلاش ماموران آتش نشانی مهار شد و خوشبختانه در این حادثه آسیب جانی به کسی وارد نشد اما این حریق گسترده میتوانست خسارات جبران ناپذیری داشته باشد و پلاسکوی دیگری را رقم بزند به همین خاطر ضرورت ایمن سازی ساختمانهای بزرگ و پرتردد و جدی گرفتن اخطارهای ایمنی بیش از پیش احساس میشود.
نقشه اصلی کاخ مروارید برای اولین بار رونمایی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با رونمایی از نقشه اصل معماری و طراحی کاخ مروارید برای اولین بار، گفت: از این نقشه تنها دو نسخه در دنیا موجود است که یکی در اختیار بنیاد رایت و یکی دیگر هم در اختیار اداره کل میراث فرهنگی البرز است.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
نقاشی ها و تزیینات در حمام فین کاشان کوشک قاجار
کوشک قاجار با دستور فتحعلی شاه در سال ۱۱۸۹ شمسی ساخته شد و به همین جهت با نامهای صوفه فتحعلی شاهی و شترگلوی فتحعلی شاهی نیز شناخته میشود.
اعلام جزئیات یک کشف مهم باستانی در نزدیکی تهران | هخامنشیان اینجا چه میکردند؟
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز با اشاره به شرایط ویژه محوطه ازبکی در البرز گفت: فصل جدید کاوشها به دلیل توجهی که در استان البرز و خصوصاً محافل فرهنگی به اهمیت این محوطه وجود داشت آغاز شد.
جایزه معماری دیزین ۲۰۲۳ به «میدانگاه مترو جهاد» رسید
فهرست برندگان جایزه معماری دیزین ۲۰۲۳ اعلام شد که در آن نام پروژه «میدانگاه مترو جهاد» اثر دفتر معماری «کا» از ایران نیز به چشم میخورد.
معرفی برگزیدگان ایرانی جشنواره جهانی معماری ۲۰۲۳ WAF
شانزدهمین دوره جوایزه جشنواره جهانی معماری فهرست برگزیدگان و شایستگان این رویداد را معرفی کرد که در این میان شش جایزه و چهار تقدیر سهم ایران از این رقابت بوده است.
پاسخ یک مسئول به وضعیت کاشیکاری مسجد وکیل:
کاشیهای جدا شده مسجد وکیل ۱۰ روز آینده نصب میشوند / پذیرای هشدار در خصوص اماکن تاریخی هستیم
یک مسئول ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان فارس، در خصوص وضعیت کاشیکاریهای مسجد وکیل شیراز توضیحاتی ارائه داد.
گزارشی از روند یک تصمیم نادرست در مسجد جامع قزوین،
داربست هایی که نباید برچیده شود
طی روزهای برگزاری دومین جشنواره ملی چند رسانهای میراث فرهنگی که از ۸ تا ۱۰ آذرماه در قزوین به طول انجامید، قائممقام و معاون وزیر میراث فرهنگی کشور دستور برداشتن داربست و الحاقات فلزی مسجد جامع عتیق قزوین را صادر کرد.
مرمت دیواره غربی سازههای آبی شوشتر غیراصولی است؟
مدیر پایگاه جهانی شوشتر با بیان اینکه در روزهای گذشته خبری در فضای مجازی مبنی بر مرمت غیراصولی دیواره غربی سازههای جهانی آبیتاریخی شوشتر منتشر شده بود، اعلام کرد: مرمت و تثبیت دیواره غربی سازههای آبی شوشتر به صورت کاملا کارشناسی دنبال میشود.
پایان کابوس ۱۰ ساله گود برج میلاد/ گود در وضعیت سبز
هشتاد و دومین پویش امید و افتخار شهرداری تهران همراه با اتفاقی خواهد بود که شاید بتوان از آن به عنوان پایان کابوس ۱۰ ساله از گودی پر خطر در کنار اتوبانی مهم و مرکزی پر رفت و آمد یاد کرد. ایمن سازی گود برج میلاد انجام شده و این گود با خروج از وضعیت پر خطر و قرمز گذشته، پس از حدود ۱۰ سال در وضعیت سبز قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی گلستان عنوان کرد
آسیب جدی به برج قابوس/ ساخت و سازی که بنیان برج را لرزاند
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با بیان اینکه «برج قابوس» گنبدکاووس به دلایل مختلف دچار ترک و آسیب شده است، افزود: تیمهای دانشگاهی در حال مطالعه بر روی زوایای مختلف مساله هستند.
هتل ولنجک؛ از شایعه ساخت بر روی گسل تا ۴۳ طبقه ارتفاع | پاسخ مبسوط معاونت شهرسازی به همه ابهامات ساخت این هتل
معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران درباره همه شایعات و ابهامات پیرامون هتل ولنجک تهران پاسخ داد.
تَرَکهای بلندترین برج آجری جهان فعال نیست
طی روزهای گذشته در فضای مجازی مطلبی در رابطه با ترک برداشته شدن برج قابوس منتشر شد که به اعتقاد کارشناسان ترکهای سطح داخل و بیرون بلندترین بنای آجری جهان و مقبره «قابوس بن وشمگیر» فعال نیست.
در نشست «آرایههای معماری و میراث ناملموس» مطرح شد
یک پیشنهاد برای ثبت جهانی
یک پژوهشگر آرایههای معماری با اشاره به کمتوجهیهایی که به آرایههای معماری در دانشگاهها و هنگام حفاظت و ثبت شده است و با تاکید بر ضرورت ثبت جهانی آنها، گفت: هر چقدر به گز و سوهان و شیوه تهیه آنها اهمیت دادیم به آرایههای معماری اهمیت ندادیم و در حق آن اجحاف کردیم.
نقاشیهای یک هنرمند فرانسوی از تهران در ۱۸۰ سال قبل
وقتی از دوربین عکاسی خبری نبود، هنر نقاشان سهم مهمی در ثبت تاریخ و فرهنگ و آداب و رسوم مردم داشت. در تهران قدیم، بجز نقاشان بومی، سفرنامهنویسهای خارجی که با هنر نقاشی آشنا بودند آثار مهمی با هدف معرفی تاریخ و فرهنگ تهران از خود به جا گذاشتند. برخی نقاشیهای «پاسکال کوست» را ببینید.
ساختمانهای پایتخت به زودی سبز میشوند | استفاده از فضای مرده بام ساختمانها
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران از ابلاغ دستورالعمل راهنمای طراحی و اجرای بام سبز در ساختمانهای مسکونی پایتخت با هدف ایجاد وحدت رویه در طراحی و اجرا ساختمانها خبر داد.
بند مربوط به مرمت اماکن تاریخی به کمیسیون تلفیق ارجاع شد
با تصویب مجلس شورای اسلامی، بندی از لایحه برنامه هفتم توسعه به کمیسیون تلفیق ارجاع شد که در آن سازوکاری برای توسعه و مرمت اماکن تاریخی از طریق دریافت کمکهای مردمی پیشبینی شده بود.
اولین جشنواره بینالمللی تلفیق مد و معماری برگزار میشود
اولین جشنواره بینالمللی تلفیق مد و معماری با هدف شناسایی متخصصین، اساتید، طراحان و هنرمندان برجسته حوزه عکاسی، مد و معماری در فروردین ماه سال ۱۴۰۳ برگزار میشود.
حرکت لاکپشتی مقاومسازی کاخ «مرجان»/بنایی که کاربری مصوب ندارد
با وجود اینکه قرار بود آذرماه طراحی کاخ تاریخی مرجان کیش انجام شود اما مقاوم سازی و استحکام بخشی این بنا پس از دو سال هنوز تمام نشده و تا آخر سال طول خواهید کشید.
حریم بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی ساماندهی میشود
رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل گفت: تکمیل طرح آزادسازی و ساماندهی حریم مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی به عنوان نگین گردشگری بافت تاریخی مرکز استان در دستور کار است.
پس از ماهها رایزنی و برگزاری جلسات متعدد،
طرح پیشنهادی حائل تئاترشهر به تصویب وزارت میراث فرهنگی و گردشگری رسید
طرح پیشنهادی حائل مجموعه تئاترشهر، پس از ماهها رایزنی و پیگیری توسط این مجموعه به تصویب وزارت میراث فرهنگی و گردشگری رسید.
کشف دیوار شرقی دروازه پارسه تختجمشید
باستانشناسان ایرانی و ایتالیایی در سیزدهمین فصل کاوش در محوطه باستانی تل آجری در مرودشت استان فارس، دیوار شرقی دروازه پارسه تختجمشید را کشف کردند.
«سردر باغ ملی» بسته شد
سردر باغ ملی حدود یک ماه است که بسته شده و راه دسترسی به میدان مشق تهران، موزهها و ساختمانهای خیابان «ملل متحد» نیز محدود شده است.
ماجرای ساخت عمارت سفید در کنار حرم عبدالعظیم حسنی چه بود؟
عمارت سفید ۸ طبقه در خیابان پاکدامن که در دوران گذشته قد علم کرد و سایه بر خانههای فرسوده همجوار انداخت لکه سیاهی در پرونده مدیریت شهری دوره گذشته است و مدیریت شهری فعلی در تلاش است تا با این قبیل اقدامات مقابله کند.
معماری بروتالیسم چیست؟
معماری بروتالیست یک سبک معماری است که در پروژههای بازسازی پس از جنگ در بریتانیا در طول دهه ۱۹۵۰ ظهور کرد، اما بیشتر به دلیل حضورش در کشورهای کمونیستی پس از جنگ شناخته شده است. ساختمانهای بروتالیست با ساختارهای مینیمالیستی مشخص میشوند که دارای مصالح ساختمانی و عناصر ساختاری در طراحی تزئینی هستند.
فراز و فرود پرونده کاروانسراهای ایران در مسیر جهانی شدن
امسال اقبال در ریاض با ایران یار شد و ۵۴ کاروانسرا، مایه پیروزی میراث فرهنگی ایران شد. ثبت جهانی این گونه معماری اما کار آسانی نبود، بررسی همه جانبه ۲۰۰ کاروانسرای ایران برای تهیه پرونده ای که بتواند نظر ارزیابان یونسکو را با خود همراه کند، حاصلِ ۲ سال تلاش بود که توانست کام میراث فرهنگی را در چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی شیرین کند.
طرح جامع شهر اصفهان بازنگری میشود
معاون شهرسازی و معماری اداره راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: طرح جامع شهر اصفهان پس از ۳۳ سال با هدف رفع مشکلات مختلف شهری بازنگری میشود.
در شمسالعماره چه خبر است؟
عکسهایی که اخیرا از شمسالعماره در کاخ گلستان منتشر شده، ابهامهایی را ایجاد کرده است. ورودی این بخش از کاخ گلستان به روی بازدیدکنندگان بسته شده است و مدتی پیش هم بخشهایی از آن پوشانده شده بود. پیگیری از مسئولان کاخ گلستان حاکی از این است که مرمت کاشیها و دیگر تزئینات شمسالعماره آغاز شده است.
بخشی از دیوار چین تخریب شد
بخشی از دیوار چین توسط کارگران در مرکز استان شانشی که از بیل مکانیکی برای حفاری استفاده میکردند، به شدت آسیب دیده و تخریب شده است.
کشف کاشیهای گمشده کاخ گلستان
مدیر کاخ گلستان گفت: در جریان مرمت تالار برلیان، بخشی از کاشیهایی که در معماری اولیه این بنا به کار رفته بود، پیدا شد.
داریوش زمانی درگذشت
رئیس انجمن مفاخر معماری ایران ضمن تایید خبر درگذشت داریوش زمانی یکی از اعضای این انجمن، به بخشی از فعالیتهای او در زمینه معماری اشاره کرد.
کارشناس آمریکایی معماری:
پیشنهاد ساخت بناهای مسکونی با الهام از معماری اصفهان
نشریه تایم در تازهترین مقاله خود درباره تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین نوشت: آمریکا باید در ساخت بناهای مسکونی دستگاههای خنککننده را کنار بگذارد و برای خنک کردن ساختمانها از معماری شهری خاورمیانه مثل نایین اصفهان الهام بگیرد.
معماری فوتوریسم چیست؟
معماری فوتوریسم یک فرم از معماری مربوط به اوایل قرن بیستم است که در ایتالیا متولد شد. مشخصه آن خطوط طولانی و پویا است که نشان دهنده سرعت، حرکت و نور است. معماری فوتوریسم بخشی از این سبک بود که در قالب یک جنبش هنری توسط شاعر فیلیپو توماسو مارینتی ایجاد شد.
«مسجد تاریخانه دامغان» در یک قدمی ثبت در فهرست آثار جهان اسلام
ثبت جهانی مسجد تاریخانه دامغان در فهرست آثار جهان اسلام به عنوان یکی از چهار مسجد گنبدی دنیا، از قدیمیترین بناهای پس از اسلام در ایران و میراثی به جای مانده از قرن دوم هجری، نشان از هویت و اصالت ایرانیان است که فرایند آن در یک قدمی ثبت جهانی قرار دارد و نتیجه تا پایان تابستان امسال مشخص میشود.
کاروانسرای صفوی تابلو تبلیغات شد!
یک باستانشناس گفت: کاروانسرای «شِمش» در مرز استانهای یزد و کرمان روزگار نامناسبی دارد و دیوارهای آن به تابلو تبلیغاتی تبدیل شده است.
رئیس انجمن صنفی مرمتگران:
مرمت «برج طغرل» را متوقف کنید
رئیس انجمن صنفی مرمتگران کشور مرمت «برج طغرل» در شهرری را «غیراصولی» دانست و توقف آن را برای آسیبشناسی بیشتر این بنای نهصد ساله خواستار شد.
گزارش تصویری اختصاصی پایگاه "اخبار معماری" از:
مدرسه خان شیراز
مدرسهٔ خان، مدرسهای تاریخی است که توسط اللهوردی خان گرجی و پسرش امام قلی خان در شهر شیراز و همزمان با حکومت شاه عباس صفوی در سال ۱۰۰۴ هجری قمری مقارن با ۱۵۹۵ میلادی ساخته شدهاست.
معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی:
نقش استراتژیک ایران در جاده ابریشم غیرقابل انکار است
معاون سیاسی، اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی گفت:نقش استراتژیک ایران در جاده ابریشم مهم و غیرقابل انکار است.
رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر کرج:
پل B1 آزاد راه شمالی کرج پیچیدهترین پل در خاورمیانه است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج گفت: پل B1 آزاد راه شمالی کرج تا به امروز جزو پیچیدهترین پلهای موجود در خاورمیانه و جهان است.
فعال میراث فرهنگی فارس:
کاشیهای مسجد وکیل در حال تخریب است
پژوهشگر میراث فرهنگی در استان فارس از تخریب کاشیهای مسجد وکیل شیراز خبر داد.
واکنش میراث کرمان به ساخت کاروانسرای طلا: نگران نباشید!
فعالان میراث فرهنگی استان کرمان درحالی نسبت به ساخت یک بازار جدید در بافت تاریخی کرمان هشدار داده و بر ضرورت استفاده از کاروانسراهای تاریخی شهر تاکید کردهاند، که مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان معتقد است «ساخت این بنای جدید جای نگرانی ندارد و بنا با ضوابط میراث فرهنگی ساخته خواهد شد.»
بافت تاریخی شیراز ثبت ملی شد
جزئیات بیشتر درباره «ثبت ملی بافت تاریخی شیراز»
قائممقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با تایید ثبت ملی بافت تاریخی شیراز، عرصه یکپارچه محدوده این بافت را ۳۶۰ هکتار اعلام کرد.
تاریخ ۵ هزارساله در خطر است/ شهرسوخته از فهرست جهانی خارج میشود؟
زاهدان- با احداث باند دوم زابل به زاهدان و براساس نظرکارشناسان، احتمال خروج شهر سوخته از لیست جهانی یونسکو وجود دارد و این زنگ خطری در حوزه گردشگری و باستانشناسی است.
تصاویر بزرگترین ساختمان اداری جهان | رکورد پنتاگون شکسته شد
این ساختمان که از ساختمان پنتاگون در آمریکا بزرگ تر است و رکورد بزرگترین ساختمان اداری جهان را زده است، محل تجمیع صنعت الماس هند در شهر صورت در استان گجرات خواهد بود و ۷.۱ میلیون فوت مربع مساحت دارد.
کشف جدید در مسجد جامع ارومیه
باستانشناسان با کاوش در مسجد جامع ارومیه، سازههای معماری را شناسایی کردند که با این مسجد ارتباط دینی و آیینی ندارد و بیشتر سیستم انتقال و هدایت آب بوده است. کاوش در این مسجد همچنان ادامه دارد تا به ابهامها و تردیدهای بیشتر پاسخ داده شود.
شهر شناورِ مالدیو، الگویی برای شهرسازی مقاوم در برابر بحران اقلیمی
قرار است در مالدیو شهری روی آب با ظرفیت ۲۰ هزار سکنه ساخته شود و این بزرگترین پروژه جهانی میتواند الگویی برای سایر شهرهایی باشد که تحت تاثیر افزایش سطح آب دریاها قرار گرفتهاند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی:
تبریز در کانون توجه معماران و هنرمندان جهان قرار می گیرد
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی گفت:با حضور معماران و هنرمندان سرشناس ژاپنی در رویداد بین المللی علمی- فرهنگی «فضا و زمان» ایران در جاده ابریشم MA، تبریز در کانون توجه جهانیان قرار خواهد گرفت و زمینه مناسبی برای تبادل تکنولوژیها و دانش فنی در بین کشورهای حوزه جاده ابریشم ایجاد می شود.
احتمال ریزش بنای تاریخی امامزاده سلیمان اشتهارد
اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی البرز در اطلاعیهای در مورد جدیدترین وضعیت آسیب بنای گنبدخانه امامزاده سلیمان(ع) اعلام کرد: وضعیت پایداری بنا بر اساس گزارشات شورای فنی اداره کل بسیار وخیم گزارش شده و احتمال برچیدن بنای گنبدخانه در صورت درخواست اداره کل اوقاف البرز و تأیید وزارت متبوع برای جلوگیری از هرگونه آسیب جانی احتمالی وجود دارد.
استفاده از قارچ در مصالح ساختمانی پایدار
دانشمندان از قارچ برای ایجاد مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست در فرآیندی که میتواند جایگزینی ارزان و پایدار برای فوم، الوار و پلاستیک باشد، استفاده میکنند.
خاکبرداری، منجر به ریزش دیوار یک بنای تاریخی در البرز شد
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در مورد ریزش دیواره امامزاده سلیمان (ع) اشتهارد گفت: دستگاه متولی و پیمانکار باید زیر نظر ناظر عالی از سوی میراثفرهنگی کار را انجام میداد که متأسفانه مرمت علی رغم مکاتبات متعدد بدون ارسال جزئیات اجرای طرح مذکور آغاز میشود.
اولین و بلندترین ساختمان ایران را چه کسی ساخت؟
"اگر این ساختمان را از ته ببریم و بخوابانیم و دوباره سر جایش بگذاریم هیچ آسیبی به آن نخواهد رسید. "این گفتههای «هوشنگ خانشقاقی» طراح و سازنده اولین ساختمان بلندمرتبه تهران حولوحوش سالهای ١٣٢٨-١٣٣٠ است.
نتیجه گزارش مرمت گنبد مسجد جامع عباسی چه شد؟
عضو کمیته نظارت بر مرمت گنبد مسجد جامع عباسی میگوید که با گذشت ۷ ماه از ارائۀ گزارش این کمیته به قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در خصوص مرمت گنبد مسجد جامع عباسی، هنوز به این اعضا اطلاعی داده نشده که وزارتخانه چه زمانی اقدامات لازم را انجام خواهد داد و تأمین بودجۀ لازم به کجا رسیده است.
تدوین الزامات پدافند غیرعامل در تونلها و زیرگذرهای شهری
معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از تدوین الزامات پدافند غیرعامل در تونلها و زیرگذرها خبرداد.
خلاقیت میتواند بر هوش مصنوعی غلبه کند | آیا AI قرار است طراحان را از کار بیکار کند؟
از اوایل سال۲۰۲۲ که هیاهوی ابزارهای متعدد هوش مصنوعی مانند «چت جیپیتی» و «میدجرنی»، در گوشه و کنار فضای واقعی و مجازی به چشم خورد، این احتمال میرفت تا استفاده از این ابزارها بهزودی فراگیر شده و تا حد زیادی در مشاغل و صنایع مختلف کاربردهای گستردهای پیدا کند.
معرفی آسمان خراشهای بادی به دنیا!
شرکت معماری «زومو»(Zumo) تصاویری نفسگیر در حساب کاربری اینستاگرام خود از طرحهای مفهومی آسمان خراشهای بادی منتشر کرده است که ادعا میکند پایدار هستند.
خالق شاهکار تالار آینه کیست؟
کاخ، قصر و ارگ سلطنتی گلستان را تقریبا بیشتر تهرانیها و ایرانیها میشناسند. شاهکاری در قلب پایتخت که هنر معماری، فرشبافی، آیینهکاری و در یک کلام همه هنرهای ظریف ایرانی در آن یکجا جمع شده تا شاهدی باشد بر این مدعا که "هنر نزد ایرانیان است".
تالار یادمان امیرکبیر در کاخ گلستان افتتاح میشود
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از افتتاح تالار و برپایی همایش یادمان «اتابک اعظم میرزا محمد تقی خان امیرکبیر نظام فراهانی» در این مجموعه جهانی خبر داد.
با سهگوش اهواز چه باید کرد؟
یک فعال گردشگری در خصوص وضعیت ساختمان سهگوش اهواز گفت: هماکنون آنچه که در خصوص این بنای تاریخی اولویت دارد موضوع مرمت، تغییر کاربری و بهرهبرداری از آن است.
کیت اُرف؛ تاثیرگذارترین معمار جهان در سال ۲۰۲۳
مجله تایم کیت اُرف ، معمار آمریکایی را در فهرست ۱۰۰ چهره تاثیرگذار سال ۲۰۲۳ خود برگزیده است.
سرانجام بافت تاریخی قم اندرخم پیچ و تاب های اداری
اتفاقات اخیر در حوزه تصمیم سازی برای چگونگی ساخت و ساز در بافت تاریخی قم به نوعی رقم خورده است که مشخص نیست پیچ و تاب های بین دستگاه های مختلف چه سرانجامی را به خصوص برای وسعت تعریف شده این بافت ایجاد می کند.
در اقدامی عجیب؛
یک معمار در مسجد شیخ لطفالله از خودش تقدیر کرد!
یک معمار پیشکسوت به پاس فعالیت های معماری که در شهر اصفهان انجام داده، از خودش با برگزاری مراسمی در گنبدخانه مسجد شیخ لطف الله اصفهان تقدیر کرد.
معماری سعدیه از کدام بنای مشهور اقتباس شده است؟
«از تکایای خارج از شیراز، قبر شیخ صالح معروف به سعدی است که از بزرگترین شعرای زبان فارسی است. وی خانقاهی داشته که آخر عمرش را در آنجا صرف میکرده است. داخل این بقعه باغ زیبایی است که در جوار آن نهر بزرگی جاریست و شیخ حوض کوچکی از سنگ مرمر برای شست و شو ساخته بود. مردم این شهر به زیارت قبر میآیند.» ابن بطوطه، جهانگرد مراکشی در کتاب «تحفه النظار فی غریب المصار» درباره آرامگاه سعدی اینگونه مینویسد.
عمارتی که در آستانه تخریب است!
عمارت پیر بکران، یکی از بناهای بهجامانده از قرن هفتم هجری با مجموعهای از داشتههای هنری، معماری، تاریخ و عرفان است، اما همین عمارت پرشکوه بنابه گفته رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان فلاورجان به دلیل فشار و لرزشهای متأثر از انفجارهایی که برای استخراج سنگ آهک از کوه موسی انجام میشود آسیب بسیاری دیده و وضعیت یکی از برجهای آن به حدی خطرناک است که بیم فرو ریختن آن وجود دارد.
طراحی مجدد موزه «آینده» دوبی توسط هوش مصنوعی
اخیرا موزه «آینده» دوبی در حساب اینستاگرام خود چندین تصویر را منتشر کرد که نشان میدهد اگر این سازه توسط هوش مصنوعی(AI) دوباره طراحی شود، چگونه خواهد بود.
برکه های قشم بخشی از تاریخ، فرهنگ و معماری هوشمندانه جزیره
برکه های جزیره قشم (آب انبارها) به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری این جزیره اگرچه امروزه کاربرد خود را به عنوان محلی برای تامین آب مورد نیاز قشموندان از دست داده اند اما به عنوان بخشی از تاریخ، فرهنگ و معماری هوشمندانه و دانش بنیان مردم سرزمین آب و آفتاب به حساب می آیند.
هر آنچه باید در مورد طرح بزرگ فناورانه عربستان بدانید؛
«نئوم»؛ بلندپروازانهترین پروژه "محمد بن سلمان"
مقامهای عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کردهاند که از جمله آنها به پروژه «نئوم»(NEOM) میتوان اشاره کرد که یک کلانشهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلاری است. مقامهای این کشور امیدوارند «نئوم» به یک قطب گردشگری جهانی تبدیل شود. در ادامه به این موضوع که پروژه «نئوم» چه ویژگیهایی دارد، میپردازیم.
رهبر انقلاب اسلامی در پیام نوروزی:
سال ۱۴۰۲؛ سال «مهار تورم و رشد تولید»
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ هجری شمسی، با تبریک عید نوروز به آحاد ملت ایران و همه ملتهایی که نوروز را گرامی میدارند، مهمترین مسئله کشور در سال گذشته را موضوع اقتصاد و معیشت مردم دانستند و با تاکید بر اینکه امسال نیز اقتصاد، مسئله اصلی کشور است، شعار سال ۱۴۰۲ را «مهار تورم و رشد تولید» اعلام کردند.
ملاحظات وزارت میراث فرهنگی در بافت شیراز/ همه بناها تملک شود
معاون میراث فرهنگی در پاسخ به نامه پیگیری معاون شهرسازی درباره بافت تاریخی شیراز از ملاحظات این وزارتخانه خبر داد و نوشت: لازم است کلیه بناهای ثبت ملی و واجد ارزش تملک و احیا شوند.
چهره هایی که امسال هنر را تنها گذاشتند
۱۴۰۱ سال سختی برای هنرهای تجسمی بود. هنرمندان مطرح و محبوبی در حوزه های معماری، نقاشی، عکاسی و گرافیک جان خود را از دست دادند؛ مسعود سپهر، ایرج کلانتری، بابک برزویه، ایرج اعتصام، جبیب الله صادقی، همه و همه چهره هایی بودند که جبرانِ فقدان هرکدامشان در عالم هنر، به سال ها و گاه دهه ها صبر و سرمایه گذاری فرهنگی نیازمند است. این گزارش ایسنا در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱، به بهانه یادبود و ادای احترام به این هنرمندان فقید نوشته شده است.
تخریب دو اثر تاریخی برای ساخت پارکینگ!
یک باستانشناس از تخریب کامل دو عمارت شاخص تاریخی در شهرستان نرماشیر کرمان به خاطر ساخت پارکینگ خبر داد.
یادداشت
بافت تاریخی شیراز در کشاکش مرگ و زندگی
ترانه یلدا/شرق-همیشه خیلی زود دیر میشود. تا تمام مردم یک شهر بخواهند به خود بیایند و قسمتی از شهر قدیم را که با خطر نابودی کامل دستوپنجه نرم میکند نجات دهند، نیمی از آن مکانهای درهمتنیده در پیچ و خم کوچههای باریک و زیبا که از گذشتههای دور برایمان به یادگار مانده، تخریب شده است.
پرویز تناولی، مجسمهساز، نقاش، پژوهشگر و مجموعهدار ایرانی
پرویز تناولی در سوم فروردین ماه سال ۱۳۱۶ در تهران و در محله دروازه شمیران در یک خانواده متوسط بهدنیا آمد.
معمار فرودگاه امام(ره) چه خانههایی را طراحی کرد+تصاویر
زندگی پشتِ درِ خانههای کوچه باریک و قدیمی جریان دارد. درهای چوبی خانهها، یک به یک روی دیوارههای کوچه با فواصلی نامنظم در کنار هم قرار گرفتهاند و راز و رمزشان را پشت سدی محکم پنهان کردهاند. دربِ نسبتا کوچک اما سنگین یکی از خانهها که دو سکوی کوچک در کنارش قرار گرفته، به آرامی باز میشود.
طراحی بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان در ایتالیا
مهندسان دفتر معماری کارلو راتی و ریچارد بوردت از طراحی بزرگترین پارک خورشیدی جهان در رُم پایتخت ایتالیا رونمایی کردند.
بادگیرهای ایران؛ کنترل طبیعت بدون دستکاری
شاید در نگاه نخست بررسی بادگیرها تنها راه برای فرار از گرما تلقی شوند، اما باید گفت اختراع چنین روشی به نوعی کنترل طبیعت بدون دستکاری و آسیبزدن به طبیعت است که ایرانیان کهن به خوبی این مهارت را داشتند.
راهاندازی «میکروهتل» در ایران
معاون نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری از فراهم شدن امکان راهاندازی میکروهتل در ایران خبر داد.
در رثای ایرج کلانتری
خبر درگذشت ناباورانه ایرج کلانتری، معمار، هنرمند نوگرا و آموزگار خیل عظیمی از معماران جوان و معاصر ایران در دوم اسفند، جامعه معماری ایران را در بهت و اندوهی بزرگ فرو برد.
نتایج نهایی برگزیدگان جایزه ساختمان ۲۰۲۳ اعلام شد | مدرسه جدگال از ایران در میان برندگان
فهرست برندگان جایزه ساختمان ۲۰۲۳ سایت آرک دیلی اعلام شد که در آن نام «مدسه جدگال» اثر آرش علیآبادی از ایران نیز به چشم میخورد.
«طرح ایتالیاییها» برای نجات شیراز چرا مسکوت ماند؟
«طرح جامع حفاظت بافت تاریخی شیراز» که به «طرح یوکا» یا «طرح ایتالیاییها» نیز معروف است، در بازه زمانی ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۰ تهیه شد. شیرازیها و کارشناسان میراث فرهنگی معتقدند این طرح که آن زمان بیش از یک میلیارد تومان برایش هزینه شده نیز میتواند بافت تاریخی این شهر را که در معرض تخریب قرار دارد، نجات دهد. اکنون پرسش پیش آمده برای بسیاری این است که سرانجام آن طرح چه شده و چرا تاکنون مسکوت و بینتیجه مانده است؟
کشف کاخ ۴۵۰۰ساله در عراق
باستانشناسان با کاوش در عراق بقایای یک کاخ سلطنتی سومری و یک معبد را کشف کردند.
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان مطرح کرد
از ایجاد گذرفرهنگی همدان تا احیاء فرودگاه تاریخی جنگ جهانی دوم
مدیرعامل سازمان عمران و بازآفرینی شهری شهرداری همدان از ایجاد گذرفرهنگی همدان خبر داد و گفت: گذرفرهنگی همدان از میدان آرامگاه بوعلی تا میدان باباطاهر با محوریت اجتماعی ایجاد خواهد شد.
یادداشت
مینگذاری در شهر
این روزها تصاویر اندوهباری از ترکیه و سوریه میبینیم،آمار جانباختگان ورای تصور،میزان تخریب گسترده،فروپاشیِ کامل ساختمانهای عموماً نوساز مبهوت کننده و دردناکتر از همه،سرعت گذشت زمان برای نجات زیر آوار ماندگان است،آواربرداری سنگین به کندی و زمان به تندی سپری میشود و چه جانهایی که در این ساعات حساس در جدال با زمان از دست رفتهاند.
تخریب شتابان بافت تاریخی شیراز
دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز: بعد از تصویب طرح ۵۷ هکتاری در سال ۸۹ شورایعالی شهرسازی اجازه عملیاتی شدن طرح را نداد و حالا کنار گذاشتن شورایعالی خطر بزرگی است
برنده جایزه معماری AIA معرفی شد
دیوید پاول، معمار آمریکایی برنده جایزه معماری AIA انتخاب شد.
در جستجوی گنج در قلب یک آتشکده ساسانی
یک فعال میراث فرهنگی، از حفاری غیرمجاز به انگیزه گنجیابی در دل یک آتشکده ساسانی در بخش «سیمکان» استان فارس خبر داد.
باستانشناسان در «چمشیر» به عیلامیها رسیدند
در محوطه ۱۴ «چمشیر» چه آثار تاریخی پیدا شد؟
باستانشناسان در کاوش نجاتبخشی محوطه شماره ۱۴ در محدوده سد چمشیر به سازهای با معماری سنگی مرتبط با اقوام کوچرو، یک گوشواره مفرغی شکسته، یک سپیدمُهره، شیشه، نخ، قطعات فلزی، زغال و سفال، دست یافتند.
ترندهای معماری سال ۲۰۲۳؛ شهرسازی بیوفیلیک تا سازههای مدورلار
دگرگونیها در ترندهای معماری همیشه با سرعت کمتری نسبت به ترندهای معمولی طراحی داخلی و گرایشهای مد رخ میدهد.
پرونده ثبتجهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» تحویل یونسکو شد
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: پرونده ثبتجهانی «هگمتانه و مرکز تاریخی همدان» به منظور درج در فهرست میراثجهانی تحویل یونسکو شد.
وداع با شهرکهای تهران؟
آیا پایان کار «طرح تفصیلی تهران» صادر شده است؟
چشم طمع لودرها هنوز به «بافت تاریخی شیراز» است/ لزوم پایبندی به دستور 8 مادهای رهبر انقلاب
بافت تاریخی شیراز هنوز میزبان لودرهاست. علی رغم هشدارهای جدی درباره تخریب بناهای ثبت ملی و ارزشمند در بافت تاریخی شیراز برای ساخت پاساژ و مال و به بهانه توسعه حرم شاهچراغ، این تخریبها همچنان ادامه دارد و حیات تاریخی شیراز و هویت ملی کشور را تهدید میکند.
تبدیل خانه «استاد لرزاده» به «خانه معمار»
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از تحویل خانه استاد لرزاده با عنوان «خانه معمار» به شورای راهبردی خبر داد و گفت: این خانه، به اتاق فکری بــه منظــور تــرویج معمــاری ایرانــی، اســلامی و نجات شهر از ناهنجاریهای معماری و شهرسازی تبدیل میشود.
کشف تاریخی زیر یک مسجد
باستانشناسان در گمانهزنی مسجد جامع نوشآباد، سفالنوشتههایی به قدمت احتمالی ساسانی و اشکانی و همچنین بناهایی پیشا سلجوقی کشف کردند.
ساختمان ۹۵ ساله راه آهنتهران الهام از معماری ایران باستان و سبک آرمانگرا
تاریخچه و زمان ساخت ساختمان ایستگاه راهآهن تهران به دوران پهلوی اول برمیگردد که در مهرماه سال ۱۳۰۶ خورشیدی بیرون از دروازه گمرک تهران ساخته شد.
نگاهی به رویدادهای معماری و طراحی ۲۰۲۳
۲۰ رویداد معماری به شکل فیزیکی در سال جاری میلادی برگزار میشود.
هزار میلیارد ریال برای پروژه میراث جهانی گنبد سلطانیه مصوب شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: با پیگیریهای انجام گرفته، هزار میلیارد ریال اعتبار برای پایگاه میراث جهانی گنبد سلطانیه به مدت سه سال تصویب شد.
اثر تاریخی « ریسباف اصفهان » در دوراهی بودن یا نبودن؟
اثر تاریخی «کارخانه ریسباف » در چهارباغ اصفهان همچنان بین ویرانی و تبدیل شدن به موزه منطقه ای معطل است. در حالی که از سال ۸۸ به این سو وعده ها برای تعامل و تبدیل این بنا به موزه منطقه ای عملی نشده است، حالا زمزمه های دیگری به گوش می رسد و آن احیای ریسباف با مشارکت شهرداری و بانک ملی است.
تایید مرمت گنبد مسجد جامع عباسی درصورت تحقق شروط ۹ گانه
عضو شورای عالی نظارت بر مرمت گنبد مسجد جامع عباسی گفت: باید صورتجلسه اتمام و تحویل مرمت کاشیکاری گنبد مسجد جامع عباسی با شروط ۹ گانه مورد تایید ما تنظیم شود و در آن، شرط تادیه غرامت و ضررهای وارده در صورت عدم صحت کار توسط ناظر و پیمانکار گنجانده شود.
پیشبینی استادیومهای آینده به وسیله هوش مصنوعی توسط معمار ایرانی
«پوریا باباخانی»، معمار ایرانی در طراحیهایی که با کمک هوش مصنوعی انجام شدهاند، شکل ظاهری استادیومهای آینده را پیشبینی کرده است.
طرح مجموعه شهری کلانشهر همدان ابلاغ شد
مدیرکل راه و شهرسازی استان همدان از ابلاغ طرح مجموعه شهری کلانشهر همدان خبر داد.
ایسوزاکی، معمار برجسته ژاپنی درگذشت
آراتا ایسوزاکی ـ معمار برجسته و پرکار ژاپنی ـ در سن ۹۱ سالگی درگذشت. ایسوزاکی در سازههای اصلی در دهها کشور، از جمله موزه هنرهای معاصر در لسآنجلس، سنتهای شرقی و غربی را جذب، ادغام و بازتفسیر کرد.
بزرگترین و گرانترین خانه تهران کجاست؟ | ۱۲سال ساخت برای ۲سال سکونت
«حبیبالله ثابت» ۱۲سال از وقت و سرمایه خود را صرف ساخت خانهای کرد که فقط ۲سال در آن ساکن بود؛ بنایی که لقب بزرگترین و گرانترین خانه تهران را برای خود ثبت کرده است.
رنگآمیزی غیراصولی یک اثر ثبت ملی در آبادان به اسم مرمت
یک دوستدار میراث فرهنگی با اشاره به ورود آسیب به مدرسه ثبت ملی شده مهرگان در آبادان اظهار کرد: دیوارهای مدرسه را مدتی است رنگآمیزی کردهاند و متاسفانه این امر نما و معماری اصیل آن را مخدوش کرده است.
شماره جدید مجله تخصصی “پردیس معماری” منتشر شد
شماره جدید مجله سراسری “پردیس معماری” منتشر شد.
صفر تا صد ساختمان ۸۹ ساله کفش ملی که تخریب شد
ساختمان ۸۹ ساله کفش ملی از نظر کارشناسان میراث فرهنگی واجد ارزش تاریخی شناخته شده بود و از نظر کارشناسان شهرداری ناایمن که در نهایت تخریب شد. اما ماجرا از چه قرار است؟
وضعیت اسفناک آتشکده ساسانیان
یک پژوهشگر میراث فرهنگی از وضعیت اسفناک آتشکده ساسانی «کنارسیاه» خبر داد و گفت: این چهارتاقی به حال خود رها شده و به تدریج درحال تخریب است.
طراح مجموعه حرم شاهچراغ درگذشت
ایرج اعتصام، معمار معاصر و شهرساز در سن ۹۲ سالگی درگذشت.
رونمایی از شهر کریستال و بلندترین برج چندمنظوره در متاورس
فیلیپه اسکودرو، بنیانگذار استودیو معماری EFE از آخرین طرح متاورس خود برای LEDY رونمایی کرد.
از طرح ویژه سلطانیه چه خبر؟
رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستانهای ابهر، خرمدره و سلطانیه گفت: اداره کل راه و شهرسازی برای نهایی کردن طرح ویژه سلطانیه جدی است.
پرونده مخوف ۱۴۰۰ هکتاری ؛ در آیلند چه خبر است؟
مشایی، ۱۴۰۰ هکتار زمین در کیلومتر ۳۵ آزادراه تهران-ساوه را بهصورت رایگان و بهمنظور ایجاد منطقه نمونه گردشگری به شرکت توسعه سیاحان سرزمین ایران یا همان آیلند واگذار کرد، یک واگذاری مشکوک و بدون برگزاری مناقصه که خشت اول احداث آیلند را کج گذاشت.
بهترین خانۀ جایزه ریبا ۲۰۲۲ معرفی شد
پروژه «خانه سرخ» عنوان بهترین خانه سال ۲۰۲۲ جایزه معماری سلطنتی بریتانیا را کسب کرد.
کاخ مروارید به موزه گالری جواهرات تبدیل میشود
کاخ مروارید قرار است به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان البرز پس از مرمت و احیای کامل و حل مشکل مالکیت زمینهای آن به مجموعهای با کاربری متنوع از جمله موزه گالری جواهرات تبدیل شود.
کتاب ناصر فکوهی درباره مدرنیته شهری و آسیبهایش منتشر شد
کتاب «مدرنیته شهری و آسیبهایش» نوشته ناصر فکوهی توسط نشر همشهری منتشر و راهی بازار نشر شد.
محدوده شهر یزد گسترش می یابد
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر یزد از افزایش محدوده شهر یزد با هدف خدمات رسانی به مناطق کمتر برخوردار خبر داد.
آسفالت بر سیمای تنها کاندیدای ثبت جهانی ایران!
پنج سال پیش بود که ۴۵۰ متر از «هگمتانه» آسفالت و بخش مهمی از پرونده ثبت جهانی همدان لکهدار شد. پس از این اتفاق که سالها دوستداران میراث فرهنگی، کارشناسان و رسانهها را نگران کرد، برای حل چالش آسفالت در پرونده ثبت جهانی، راهکار معبرگشایی از مسیر پیاده راه به دباغ خانه و آهن فروشها نسخه ای بود که اسفندماه ۱۴۰۰ و پس از چهار سال توسط میراث فرهنگی و شهرداری پیچیده شد.
تصاویر| سبزترین شهرهای جهان | ویژگیهای این ۵ شهرچیست؟
سبز شدن و سازگاریهای زیستمحیطی از جمله مهمترین چالشهای موجود برای شهرهای امروزی بهشمار میرود که در راستای دستیابی به آن اقدامات گوناگونی انجام میگیرد.
بهترین مدلهای معماری سال ۲۰۲۲ | تعاملی تا مواد غیرمتعارف
با توجه به پیشرفت معماری در دنیای مجازی، معماری فیزیکی هنوز اولویت معماران محسوب میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه مطرح کرد:
تدوین پرونده ثبت جهانی "تاق بستان" تا پایان سال
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه از تدوین پرونده ثبت جهانی تاق بستان تاپایان امسال خبر داد و اعلام کرد: همچنین طی هفته های آینده اسب کُرد ثبت ملی خواهد شد و در گام بعدی به سمت تدوین پرونده ثبت جهانی آن میرویم.
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان:
پایان مرمت یکچهارم گنبد مسجد شیخ لطفالله / مرمت گنبد مسجد جامع عباسی در مرحله مطالعه است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه نقشه راهی با اولویتهای سازهای برای مسجد جامع عباسی در حال تهیه است که با توجه به شرایط گنبدِ آن، از این بخشِ مسجد شروع شده است، از پایان مرمت سه نیمترک دیگرِ گنبد مسجد شیخ لطفالله نیز خبر داد.
برگزیدگان جشنواره جهانی معماری ۲۰۲۲ اعلام شد | ایران در فهرست برندگان
سه پروژه ایرانی در پانزدهمین دوره جوایز جشنواره جهانی معماری برنده جایزه شدند.
برندگان قارهای جایزه معماری ورسای اعلام شد | ساختمان پلاسکو از ایران در میان برندگان
ساختمان پلاسکو از منطقه آفریقا و غرب آسیا برنده قارهای دسته مراکز خرید جایزه ورسای ۲۰۲۲ شد.
سومین ژئوپارک ایران ثبت جهانی شد
ارزیاب و عضو شورای عالی ژئوپارکهای یونسکو از رأی مثبت یونسکو برای ثبت جهانی ژئوپارک طبس، به عنوان سومین ژئوپارک ایران خبر داد.
بلاتکلیفی ۷ ساله طرح جامع همدان
رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای اسلامی شهر همدان با بیان اینکه حاشیه شهر همدان با حاشیه بسیاری از شهرها قابل مقایسه نیست، گفت: امکانات حاشیه شهر همدان بهتر از خیلی شهرهاست و کارهای زیادی برای این مناطق انجام شده است.
تصاویری از جاهطلبانهترین پروژه معماری تاریخ | شهری شناور با خیابانهایی در زیر آب!
طرحهای حیرتانگیز برای ساخت یک شهر شناور بزرگ با خیابانهایی زیر آب برای حرکت زیردریاییها رونمایی شده است.
معرفی برگزیدگان جایزه طراحی روشنایی LIT | مدرسه چهارباغ اصفهان در صدر
مدرسه چهارباغ اصفهان برنده جایزه طراحی روشنایی LIT سال ۲۰۲۲ معرفی شد.
مشهورترین کلیسای ونیز چگونه در برابر سیل محافظت شد؟
ونیز برای محافظت از کلیسای جامع «سینت مارکو» در برابر سیل، در اطراف این بنا حصار شیشهای قرار داد.
آثار تاریخی مجموعه نفت آبادان در دست مرمت
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آبادان گفت: تعداد قابل توجهی از آثار تاریخی مجموعه نفت آبادان با همکاری پالایشگاه نفت، مجموعه دانشکده نفت آبادان و آموزش و پرورش شهرستان آبادان در حال مرمت هستند.
پنج رویداد معماری در جهان؛
جشنواره نور آمستردام تا هفته طراحی هنگکنگ
پنج نمایشگاه معماری و طراحی ماه جاری در قارههای آسیا و اروپا برگزار میشود.
کارشناس معماری:
گنبد مسجد جامع عباسی اصفهان باید هر ۶ ماه یکبار پایش شود
امیرحسین دهباشی معمار حفاظتگر ابنیه تاریخی گفت: بدلیل کاهش آبهای زیرزمینی، حجم رانش خاک و فرونشست در ، گنبد مسجد جامع عباسی اصفهان باید هر ۶ ماه یک بار پایش استاندارد داشته باشد.
یونسکو به ایران دو جایزه برای حفاظت از میراث فرهنگی داد
جوایز آسیا و اقیانوسیه یونسکو ۲۰۲۲ برای حفاظت از میراث فرهنگی به دو اثر خانه تاریخی شهید صدوقی(جایزه ممتاز) و قنات جهانی زارچ(جایزه شایستگی) در استان یزد داده شد.
فهرست نهایی جشنواره عکاسی معماری ۲۰۲۲ معرفی شد
جشنواره جهانی معماری فهرست ۲۳ تصویر را که برای جایزه عکاسی معماری ۲۰۲۲ رقابت میکنند، اعلام کرد.
رصد هوشمند ساخت و سازهای شهر یزد با استفاده از پهپاد
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر یزد ضمن تاکید بر هوشمندسازی کمیسیونهای ماده ۱۰۰ و همچنین آراء صادره به عنوان یکی از راههای کاهش تخلفات ساختمانی شهر، بررسی و کنترل هوشمند ساخت و سازها به صورت هوایی و با استفاده از پهپاد را پیشنهاد کرد.
معمار ایرانی برنده جایزه طراحی آینده شد
روناک روشن گیلوانی با پروژه «مطب دندانپزشکی بشردوست» برنده مدال طلا جایزه طراحی آینده ۲۰۲۲ در زمینه معماری و طراحی داخلی شد.
نگاهی به کتاب «مواجهه در شهر» | شهرنشینی و شهرسازی در ایران
کتاب «مواجهه با شهر»؛ از دریچه رشته و حرفه شهرسازی در ایران از بدو تأسیس تا ۱۳۵۹- (جلد اول) نوشته منوچهر طبیبیان، نوید پورمحمدرضا، حامد ولدخانی در انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسید.
یک کارشناس معماری:
فقر معماری متعهدانه، موجب دهن کجی به هویت شهر اصفهان شده است
یک کارشناس معماری و فعال میراث فرهنگی در اصفهان گفت: نبود بلوغ در همه حوزههایی که با معماری سر و کار دارند و فقر معماری متعهدانه به این منجر شده است تا به هویت تاریخی و معماری شهر اصفهان دهن کجی شود.
تصرف غیرقانونی یک خانه تاریخی در دزفول
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول میگوید: خانه تاریخی «سوزنگر» نزدیک به ۱۰ سال است که متصرف غیرقانونی دارد.
پروژه معماری ایرانی نامزد بهترین ساختمانهای جهان | فهرست نهایی جایزه معماری دیزین ۲۰۲۲ معرفی شد
فهرست نهایی نامزدهای جوایز دیزین ۲۰۲۲ در بخش بهترینهای ساختمانهای جهان اعلام شد که پروژه کارخانه آرگو اثر دفتر معماری احمدرضا شریکر در آن حضور دارد.
مرمت گنبد مسجد جامع عباسی اصفهان در انتظار تصمیمات سرنوشت ساز
آنچه برخی اعضای شورای عالی نظارت بر مرمت گنبد مسجد جامع عباسی اصفهان توصیه میکنند، انجام فوتوگرامتری و اسکن لیزر بر روی این اثر تاریخی است، اقدامی که میتواند تا حدودی بر نقاط تاریک مرمت این گنبد عظیم نور بتاباند.
کشف کاشیهای تک رنگ در قلعه لمبسر
گمانهزنی قلعه لمبسر الموت که در متون تاریخی به کلید قلاع گیلان ملقب است به منظور حفاظت و مرمت این اثر تاریخی انجام شد در این گمانه زنی چند کاشی رنگی نیز کشف شده است.
یک تعرض به محوطه ساسانی
سرپرست هیأت باستانشناسی محوطه «کهنهقلعه میرآباد امامقلی» در ریگان از تعرض شرکت گاز استان کرمان و همچنین جادهسازی در این محوطه ساسانی خبر داد و تاکید کرد: وزارت راه و شرکت گاز آسیب جبرانناپذیری به این میراث ملی وارد کردهاند و باید جبران مافات کنند.
تصاویر کمتر دیده شده از کاخ نیاوران را ببینید | سقف این کاخ شگفتانگیز، متحرک است
مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران که به موزه یا کاخ نیاوران هم معروف است، شگفتانههای بسیاری را در دل خود جا داده است؛ از معماری خاص و منحصربهفرد برخی کاخهای این مجموعه تا آثار هنری اهدایی و وقایع مهم تاریخ معاصر ایران که در این مجموعه رخ داده است. گوشهای از جذابیتهای این کاخ موزه را در ادامه ببینید.
مرمت ستون سنگی ایوان خلوت کریمخانی در کاخ گلستان
مدیر مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از ساماندهی عایق رطوبتی بام حجرههای عمارت بادگیر این مجموعه جهانی خبر داد و گفت: مرمت کاشیکاری و ستون سنگی ایوان خلوت کریمخانی نیز به پایان رسید.
استفاده از متاورس برای حفظ بناهای تاریخی | تجربه گردشگری جدید
متاورس بناهای منحصربهفرد و دیدنی در تاریخ معماری را به زبانی آسان و قابل دسترس برای نسلهای جدید ترجمه میکند.
چین و چروکهای سیمای گنبد بابا رکن الدین در اصفهان
اینکه کبوترها بتوانند به راحتی بر دامنه یک گنبد رُک بنشینند و فارغ از آب و دانه دمی بیاسایند، یک تعبیر دارد و آن اینکه، بی شک کاشیهای گنبد ۱۲ ترکی مقبره تاریخی " بابا رکن الدین " در گورستان تاریخی تخت فولاد اصفهان موج برداشتهاند یا به تعبیر بهتر تبله کردهاند.
غار باستانی کرفتو در فهرست موقت جهانی یونسکو ثبت شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان از ثبت غار باستانی کرفتو در فهرست موقت آثار جهانی یونسکو خبر داد.
«منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» تنها نماینده ایران برای ثبت جهانی
پس از آن که قرار شد به جای مجموعه باستانی «هگمتانه»، پروندهای با عنوان «منظر تاریخی، شهری هگمتانه تا همدان» به یونسکو ارسال شود، ثبت جهانی این مجموعه وارد فاز جدیدی شد. محدوده فوق که مجموعه هگمتانه، بافت تاریخی و بازار همدان را در خود جای داده شامل بیش از ۱۰۰ اثر ارزشمند تاریخی است که از این منظر پروندهای بینظیر است.
از معماری قبل از اسلام تا قاجار، همه در یک شهرک!
تقریباً تمام دکورهای شهرک سینمایی ایران مربوط به دوره رضاشاه و اوایل محمدرضاشاه است، اما در این شهرک از دکور شهر اورشیلم تا کوفه هم دیده میشود. این شهرک پر است از خیابانها، مکانهای شاخص و فضاهای تهران قدیم که فیلمها و سریالهای بسیاری در آن فیلمبرداری شده است.
ادوارد خاچاطوریان، از نسل نخستین طراحان و معماران داخلی ایران
ادوارد خاچاطوریان با پشتوانه علمی، بینش فرهنگی و تفکری پیشرو با تلفیق هنر غرب و شرق، آغازگر طراحی و ساخت مبلمان مدرن در ایران بود.
یک پژوهشگر حوزه معماری و برنامهریزی شهری:
اصفهان؛ جولانگاه ساختوسازهای بیکیفیت/ معماری امروز از کجفهمیهای رایج رنج میبرد
نویسنده کتاب «جوهره مکان؛ پژوهشی درباب معماری کردن در اصفهان» با بیان اینکه معماری شهر اصفهان نه تنها در امتداد گذشته خود عمل نکرده، بلکه هیچ اصفهان معاصری را نیز به نمایش نگذاشته است، گفت: این شهر در حال حاضر جولانگاه ساختوسازهای عمدتاً بیکیفیتی شده که نهتنها خارج از ظرفیت زیستمحیطی منطقه توسعه اصفهان است، بلکه با روحیه این شهر هیچ تناسبی ندارد.
شش رویداد معماری در جهان؛ جشنواره جهانی معماری تا هفته طراحی دبی
شش نمایشگاه معماری و طراحی ماه جاری در سه قاره برگزار میشود.
بررسی ایرادات شرعی و فنی قانون حفظ آثار تاریخی
مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی نوشت: در موضوع ثبت آثار تاریخی در فهرستهای ذیربط مسائل بسیار فنی و شرعی وجود دارد که موجب شده داشته های حقوقی این حوزه از نظر کیفی کم اثر و ناتوان شود.
حریم کوچک «بقعه شیخ صفیالدین» بهانهای برای تعرض شد
معاون میراثفرهنگی اردبیل، بقعه شیخ صفیالدین را از جمله آثار تاریخی این استان معرفی کرد که حریم آن بیشترین چالشها را پشت سر گذاشته و کوچک بودن حدِ حریم آن بهانهای برای ساختوساز در محدوده این میراث جهانی شده است.
جلوی تخریب قلعه فلک الافلاک گرفته شد
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: قلعه فلک الافلاک شاهکار معماری استان طی سالیان اخیر دچار آسیبهایی شده که خوشبختانه جلوی تخریب آن گرفته شد.
طراحی بلندترین ساختمان اتحادیه اروپا در ورشو | ۵۳ طبقه در ۳۱۰ متر
استودیو معماری فاستر و شرکا چهارمین آسمانخراش اروپا و بلندترین ساختمان اتحادیه اروپا را با عنوان «وارسو» در ورشو طراحی کردند.
کبوترخانههای منحصربهفرد ۱۰ قلو و ۱۸ قلو در مبارکه
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان مبارکه گفت: کبوترخانههای ۱۰ قلو و ۱۸ قلو شهر زیباشهر از شاهکارهای معماری ایرانی بوده که در تلاشیم این آثار ارزشمند را به ثبت جهانی برسانیم.
سهسالانه معماری لیسبون ۲۰۲۲ افتتاح شد
ششمین دوره سهسالانه معماری لیسبون این روزها در پایتخت پرتغال در حال برگزاری است.
نگاهی به ضرورت ایمنسازی، نوسازی و بهسازی مجموعه ورزشی آزادی
استادیوم آزادی در خطر
««آزادی»، فراتر از ورزش، نماد یک مملکت است و نامش هم آرمان دیرپای ایرانیان برای آزادی و استقلال را تداعی میکند. این مجموعه باید اینقدر فاخر و باعظمت و پاکیزه و مرتب باشد که هر ایرانی در داخل و خارج مانند گذشته به وجود آن ببالد و احساس افتخار، سربلندی و عظمت کند.»
پیشکسوت هنر گچبری سنتی مطرح کرد:
انتخاب اشتباهِ گچ در مرمت دو گنبد میدان نقش جهان
پیشکسوت هنر گچبری سنتی و نویسنده کتاب «تکنولوژی گچکاری و گچبری» گفت: علت اصلی ایجاد اشکال در مرمت گنبد مسجد شیخ لطفالله،آگاهی نداشتن نسبت به گچ و انتخاب اشتباه در نوع گچ بوده که در مورد مرمت گنبد مسجد جامع عباسی نیز یکی از ایرادها همین موضوع است.
معماری و رنگ؛ ۲۰ پروژه با پلکان بیرونی قرمز
پلکان وسیله معمول رسیدن به طبقات ساختمان است که باید امکان دسترسی آسان، راحت، ساده و ایمن را فراهم سازد.
فرآیندهای شهرسازی در کیش هوشمند میشود
سرپرست معاونت معماری و شهرسازی شرکت عمران، آب و خدمات کیش گفت: فرایندهای شهرسازی این جزیره با هدف زمینه سازی ارتباط موثر با ساکنان ، فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران هوشمندسازی می شود.
کشف بقایای معماری تاریخی در غرب ایران
کاوشها در محوطه قصرشیرین در غرب ایران، به کشف بقایایی از معماری قرون متأخر اسلامی منجر شد. باستانشناسان به این نتیجه رسیدهاند در ساخت این بناها از مصالح قدیمیتر (احتمالاً ساسانی) استفاده شده است.
«باشقورتاران» قلعهای گمنام با رد پای ساسانی
قلعه تاریخی «باشقورتاران» یا «قز قلعه سی» در فاصله ۱.۵ کیلومتری جنوب روستای باشقورتاران بر فراز کوهی قرار گرفته که پس از طی مسیری مالرو با شیبی تند، امکان دسترسی به آن فراهم میشود. این قلعه در روستای باشقورتاران در بخش شیرینسو از توابع شهرستان کبودراهنگ و در شمالیترین نقطه استان همدان قرار دارد.
جشنواره معماری اسپانیا افتتاح شد | والنسیا شهر سازههای عجیب
جشنواره معماری والنسیا در اسپانیا با عنوان «خانه باز» از امروز میزبان مخاطبان است.
راهیابی فیلم کوتاه «با پل حرف بزن» به بخش نهایی جشنواره معماری و دیزاین ایتالیا
فیلم کوتاه «با پل حرف بزن» (Talk To The Bridge) که پیش از این به بخش مستند کوتاه فستیوال بینالمللی فیلم معماری و دیزاین Al di là della visione ۲۰۲۲ شهر آفراگولای ایتالیا راه پیدا کرده بود، فینالیست این فستیوال شد.
معرفی برگزیدگان جوایز معماری ادویک | پنج جایزه به استودیو معماری آلادیزاین از ایران رسید
استودیو معماری آلادیزاین از ایران در میان شرکتکنندگان ۳۴ کشور جهان، برنده پنج جایزه از رویداد معماری ادویک شد.
کارگروه معماری و مرمت در موزه آبگینه تشکیل میشود
مدیر موزه آبگینه و سفالینه از تشکیل کارگروه معماری و مرمت بعد از برگزاری نخستین رویداد ملی «تعاملات سنت و مدرنیته در معماری» خبر داد.
در پی بحران انرژی در اروپا
«لوور» و «ورسای» زودتر از همیشه خاموش میشوند
چراغهای موزه لوور و دیگر اماکن دیدنی فرانسه، در پی بحران انرژی در اروپا، چند ساعت زودتر از موعد همیشگی خاموش شدند.
مدیرکل میراث فارس خبر داد:
شروع مرمت کاشیکاری سردر مسجد عتیق شیراز
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس از آغاز مرمت بخشی از کاشیکاری معرق مسجد جامع عتیق شیراز خبر داد.
بزرگترین کارخانه جذب کربن جهان در آمریکا ساخته میشود
قرار است بزرگترین کارخانه جذب مستقیم کربن دی اکسید از هوا در ایالت وایومینگ ایالات متحده ساخته شود.
نخستین دوسالانه و نمایشگاه انرژی خورشیدی جهان در هلند افتتاح شد
دوسالانه و نمایشگاه انرژی خورشیدی فرصتی برای طراحان و عموم مردم است تا روند گذار به انرژی و فناوری خورشیدی را در حالی که به سمت آیندهای بدون کربن حرکت میکنیم، بررسی کنند.
وضعیت اسفناک کاخ ساسانی
کاخ ساسانی سروستان در استان فارس در وضعیت آشفته و نابهسامانی به سر میبرد. این کاخ بخشی از «محور ساسانی» است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.
مناقشه به داخل خیابانِ «خمینیشهر» کشید
بلوا بر سر خیابانکشی به قلب بافت تاریخی خمینیشهر کشیده شده است؛ یک خانه، با وجود اختلاف نظرها از صحنه روزگار محو شده تا شاید راه برای عریض کردن و البته تجاری شدن کوچه پر از کژی، باز شود.
پروژه "ماه دبی" چیست؟
با پول کافی تقریبا میتوان هر کاری را در دبی انجام داد. جالب است بدانید اکنون میتوانید حتی قدم زدن روی ماه یا حداقل رزرو یک اتاق لوکس در آنجا را نیز به کارهایی که میشود طی سالهای آینده در دبی انجام داد، اضافه کنید چراکه اخیرا شرکت معماری کانادایی Moon World Resorts اعلام کرده که قصد دارد یک استراحتگاه ۵ میلیارد دلاری شبه ماه در دبی بسازد.
تصاویری از آسمان خراش های پر پیچ و خم جهان
معماران برای طراحی ساختمان از اشکال مختلفی الهام میگیرند. برخی از حیرتانگیزترین ساختمانهای بلند جهان با پیچخوردگیهای چشمنوازی طراحی شدهاند.
با ۵ نمایشگاه هنری هیجان انگیز ۲۰۲۲ آشنا شوید
پس از دو سال سکوت و تعطیلی فعالیت های هنری به دلیل همه گیری کرونا، حالا مدتی است که رویدادهای هنری فرصت نفس کشیدن پیدا کرده اند و در این راستا گالری ها و موزه های هنر دنیا تلاش می کنند برای آشتی دوباره مخاطب با هنرهای تجسمی با بهره گیری از عنصر خلاقیت، بهترینشان را به نمایش بگذارند.
پرجمعیت ترین شهر جهان کجاست؟ | ۳۷.۵ میلیون نفر در این شهر سبز با هوای پاک زندگی میکنند
شلوغترین شهر دنیا معادل ۳۷,۴۳۵,۱۹۱ جمعیت دارد و به همین دلیل در رتبه اول پرجمعیتترین شهرها نام برده میشود. سازمان ملل متحد پیشبینی کرده است که توکیو تا سال ۲۰۳۰، همچنان بالاترین میزان جمعیت را در میان شهرهای دنیا حفظ کند.
انتشار فراخوان دوسالانه کتاب معماری و شهرسازی
فراخوان ششمین دوره دوسالانه کتاب معماری و شهرسازی و جایزه دکتر منوچهر مزینی منتشر شد.
آیا میتوان فضای عمومی را در متاورس ایجاد کرد؟
متاورس میتواند دسترسی به جنبههای خاصی از زندگی اجتماعی را گسترش دهد بنابراین باید آن را به عنوان یک نهاد جداگانه در نظر گرفت.
«پارتنون» کوچک ساخته میشود
نمونهای از معبد باستانی و مشهور «پارتنون» در ابعاد کوچکتر در یکی از موزههای استرالیا ساخته میشود.
شورای جهانی موزهها اعلام کرد:
تعریف جدیدِ «موزه»
همزمان با گردهمایی موزهداران در پایتخت جمهوری چک، تعریف جدیدی از «موزه» اعلام شد.
پرونده «سیمره» برای ثبت در یونسکو آماده شد
معاون میراث فرهنگی استان ایلام از آمادهسازی و تکمیل پرونده منظر تاریخی ـ فرهنگی شهر باستانی «سیمره» برای ثبت در میراث جهانی یونسکو خبر داد.
درهای «میدان مشق» پس از ۱۹ سال باز میشود؟
قائم مقام وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خبر داده است که طرح میدان مشق در هیأت دولت مطرح شد و در حال نهایی شدن است.
معبد "آناهیتا" از خوابِ عمیق بیدار میشود؟
مدیر پایگاه ملی معبد تاریخی آناهیتا از رایزنی برای انجام کاوش های باستانی در معبد تاریخی آناهیتا پس از گذشت حدود دو دهه خبر داد.
میدان عتیق در دو راهی سنت و مدرنیته/عبور مترو بر روی هویت اصفهان
خط دوی مترو اصفهان این روزها در آستانه گذر از میدان عتیق و به قولی قلب اصفهان است، پروژه ای که برخی اعتقاد دارند برای هویت این شهر تاریخی گران تمام میشود.
شانس بالای یک روستای استان سمنان برای ثبت جهانی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان از پذیرش یکی از پروندههای میراثی استان سمنان برای ثبت جهانی خبر داد و گفت: یکی از سه پرونده پذیرفته شده ایران در یونسکو مربوط به استان سمنان است.
کشف زوایای تازه در سومین فصل کاوش کهنه ماسوله
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: سومین فصل از کاوش های باستانشناختی در محوطه باستانی کهنه ماسوله منجربه کشف زوایایی تازه از پیشینه استفاده از شیوه های معماری بومی رایج در ساخت بناهای موجود در بافت شهر تاریخی ماسوله شده است.
معرفی نامزدهای جایزه بینالمللی بلندمرتبهسازی ۲۰۲۲ | چین در صدر
فهرست نامزدهای جایزه بینالمللی بلندمرتبهسازی ۲۰۲۲ با معرفی ۳۴ پروژه از ۱۳ کشور اعلام شد
این جایزه در موزه معماری آلمان (DAM) از میان بیش از ۱۰۰۰ بلندمرتبه جدید در سراسر جهان در دو سال گذشته انتخاب شدهاند. مانند سالهای گذشته، کاهش قابل توجهی در سازههای بلندمرتبههای تکمیلشده دیده میشود. هیات داوران این دوره از جایزه از معماران، مهندسان، منتقدان و کارشناسان بینالمللی تشکیل شده است.
قناتها بلای جان شهر کرمان میشوند؟ | هشدار در مورد ساخت ساختمانهای بلندمرتبه در این شهر
رئیس هیئت مدیره مرکز قنات استان کرمان ضمن هشدار در مورد وضعیت قناتهای این شهر گفت: خاک کرمان تحمل ساختمانهای بلند مرتبه همچون برج اول، پاسارگاد و ... را ندارد زیرا سیستم فاضلاب آنها وارد زمین شده و این آبها در زیر زمین ساماندهی نشدهاند.
افتتاح مرکز هنرهای نمایشی در تایوان | ترکیببندی حجمهای کلاسیک
مرکز هنرهای نمایشی تایپه با ۱۹۵ هزار مترمربع مساحت دارای سه سالن تئاتر است که مستقل از هم کار میکنند و کاربری نسبتاً متفاوت دارند.
اظهارات یک مرمتگر در پی تخریبهای سیل
چرا از تختجمشید درس نمیگیریم؟
عضو هیات مؤسس انجمن صنفی مرمتگران، تشکیل کمیته مدیریت بحران در بافت و بناهای تاریخی را با توجه به افزایش بلایای طبیعی، الزامی دانست و در برابر اشتباهاتی که عامل تخریب بافت تاریخی یزد، برخی بناهای تاریخی تهران و فارس در سیل اخیر شده؛ معماری «تخت جمشید» را نمونهای قابل تأمل و درسگرفتنی دانست.
کشف موزائیک تاریخی دوازدهخان «هرکول»
کاوش باستانشناسی در یکی از شهرهای باستانی ترکیه به کشف موزائیک تاریخی عظیمی منجر شد که دوازده خان «هرکول» را به تصویر میکشد.
شهر حیرتانگیز «مایا»ها
شهر باستانی «تیکال» که در بخشی از «گواتمالا» واقع شده است، یکی از محوطههای تاریخی حیرتانگیزی به شمار میآید که پس از گذشت قرنها هنوز بناهای هرمیشکل در آن پابرجا باقی ماندهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان:
«چهارطاقی نیاسر» مصداق معماری و فناوری دوره ساسانی است
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: چهارطاقی نیاسر مصداق بارزی از دانش معماری و فناوری ساخت در دوره ساسانی است و همه جامعه نسبت به این اثر فاخر بهعنوان یک اثر ملی و فراملی احساس مسئولیت میکنند.
کاروانسراهای کویر به یونسکو رفتند
پرونده ثبت جهانی کاروانسراهای خراسان جنوبی به یونسکو ارسال شده و در مرحله بررسی و تأیید است.
سرنوشت نامعلوم مسجد بدون گنبد و مناره تهران | سخنگوی شورای شهر: موضوع را پیگیری میکنیم
سخنگوی شورای شهر تهران درخصوص سرانجام مجتمع فرهنگی و مذهبی ولیعصر گفت : ما تا الان در مورد این پروژه کوتاهی کردیم به خاطر این که در تفکر انقلاب اسلامی توقف نداریم ، فکر می کنیم، راه حل پیدا می کنیم ،این که تا کنون وضعیت آنجا رها و بیتکلیف است حداقل در دوره جدید نشان میدهد که شاید کوتاهی شده باشد.
ساخت و سازهای جدید مانع اصلی ثبت جهانی کندوان است
فرماندار شهرستان اسکو ساماندهی اساسی روستای کندوان و حذف زوائد و ساخت و سازهای جدید این روستا را شرط اصلی برای ثبت جهانی روستای صخرهای کندوان اعلام کرد.
واکنش یونسکو به تخریب بافت تاریخی یزد | چند درصد بافت تاریخی یزد در سیل آسیب دید؟
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد گفت: در سیل اخیر حدود ۱۳۵۰ میلیارد تومان خسارت به ابنیه تاریخی و زیرساختهای گردشگری استان وارد شده است.
کشف یک حمام مفقود پس از بارشهای سیلابی
بارندگیهای شدید و سیلابی، حمام قاجاری مفقود در کرمان را پدیدار کرد.
شش پروژه طراحی شهری با راه حلهای مبتنی بر طبیعت
بسیاری از پروژههای طراحی شهری شروع به استفاده از راهحلهای مبتنی بر طبیعت برای مقابله با چالشهای زیستمحیطی کردهاند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران مطرح کرد؛
۲۰ درصد تهرانیها در بافت فرسوده زندگی میکنند
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفت: از نظر جمعیتی، ۲۰ درصد جمعیت تهران در این بافت زندگی میکنند.
حضور استاد دانشگاه مازندران در هیئت داوری جشنواره بینالمللی معماری «ترزینی»
دکتر محسن موسوی، عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران برای دومین سال پیاپی بهعنوان یکی از داوران جایزه معتبر بینالمللی گلدن ترزینی (The Golden Trezzini Awards) انتخاب شد.
ماجراهای «فلک الافلاک» ادامه دارد؛
شاهکار معماری جهان زیر سایه مصائب گران/ «سپهر سپهران» نگران!
به همه مشکلات قبلی شاهکار معماری جهان حالا موضوع برقکشی این بنای باستانی اضافه شده و این روزها کارشناسان از روند فعالیتهای میراث فرهنگی در مجموعه تاریخی فلک الافلاک ابراز نگرانی میکنند.
برگزاری نمایشگاه عکاسی معماری «روزنه» در نیاوران
گروه سان نمایشگاه عکسهای مهشید کاریزی را با موضوع معماری برگزار میکند، در این نمایشگاه ۸۱ اثر به انتخاب امید پورآذر به معرض نمایش در خواهد آمد.
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان غربی:
خانه قدیمی در بافت تاریخی ارومیه به صورت غیرمجاز تخریب شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی گفت: تخریب یک خانه خانه قدیمی در بافت تاریخی ارومیه به صورت غیرمجاز و غیرقانونی انجام شده است.
بررسي و تنوير مداخلات در بافتهای تاریخی/ بخش اول
موضوع شروع تخریب و مداخلات در بافتهای تاریخی را میتوان به دوران پهلوی اول نسبت داد. دورانی که شهرهای ایران شاهد خیابان کشیهای رضاخانی در دل بافتهای تاریخی بود. در نتیجه این خیابان کشیها، بدنه خیابانها تبدیل به مغازه شدند. اما پس از انقلاب اسلامی این خیابان کشیها و ساخت مغازهها جای خود را به ساخت و سازهای وسیعتر اعم از ساخت پاساژها و مراکز تجاری دادند.
مهمانسرای عباسی در «خاطره جمعی یونسکو» ثبت میشود
مهمانسرای عباسی با تلاش کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران در فهرست «خاطرات جمعی یونسکو» ثبت ملی میشود.
درخواست جامعه دانشگاهی از مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان؛
مرمت گنبد مسجد جامع عباسی را متوقف کنید
جمعی از استادان دانشگاه و متخصصان معماری و مرمت، با امضای نامهای خواستار توقف مرمت گنبد مسجد جامع عباسی تا انجام تحقیقات بیشتر، پس از اخذ نظر خبرهترین صاحبنظران ملی و بینالمللی دراینباره شدند.
سهسالانه معماری شارجه برگزار میشود | آینده پایدار
هور القاسمی رئیس سهسالانه معماری شارجه و توسین اوشینوو معمار نیجریهای موضوع سهسالانه ۲۰۲۳ را با عنوان «زیبایی ناپایداری: معماری سازگاری» اعلام کردند. این موضوع علاوه بر انعکاس چالش کمبود در جنوب جهانی، به چگونگی فرهنگ استفاده مجدد، تخصیص مجدد، نوآوری، همکاری و سازگاری میپردازد.
تصاویر دیدنیترین محلههای جهان با یک ویژگی مشترک | میدان امام خمینی شهر همدان را ببینید
تصویری که ما از بالای زمین و یا کشور و شهر خود در ذهن داریم معمولا توسط تلسکوپهای ایستگاه فضایی گرفته شده؛ استفاده ما از نقشه معمولا برای مسیریابی و حرکت افقی داخل خیابانهاست اما اگر شهرها را از بالا نگاه کنیم، البته نه به دوری ایستگاه فضایی، ممکن است با صحنههایی دیدنی مواجه شویم؛ تصویری شبیه دایره!
بادگیر چپقی پاتوق معتادان شد/ اثری منحصر به فرد اسیر وعده ها
کرمان – بادگیرهای چپقی سیرجان که از یکی از آثار معماری منحصر به فرد ایران محسوب میشود این روزها اسیر وعدههای مسئولان شده است.
معماری جالب میلهای تاریخی کورههای آجرپزی | بعثیها چرا دودکشها را بمباران میکردند؟
آدم مات و مبهوت میماند که چطور میلهای بلند کورههای آجرپزی، در دورهای که هیچگونه امکانات معماری و شهرسازی به شکل امروزی وجود نداشت رو به آسمان بالا و بالاتر رفت، بدون آنکه از جرثقیل و بالابر استفاده شده باشد. اما جالب اینکه هنوز در برخی محلههای جنوب شهر از این بناها نمونههایی باقی مانده است.
سند تکبرگ بقعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی صادر شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از صدور سند تک برگ بقعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی به نام این اداره کل خبر داد.
همزمان با جشنواره تابستانی یزد؛
جشنواره «خشتانه» در بافت تاریخی یزد برگزار شد
یزد- رئیس گروه موزههای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد از برگزاری جشنواره خشتانه همزمان با جشنواره تابستانی یزد خبر داد.
یک چهارم مساحت شهرهای کشور در اختیار بافتهای فرسوده و حاشیهای
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: یک چهارم سطح شهرها را بافتهای هدف بازآفرینی شهری اعم از سکونتگاههای غیررسمی و حاشیهای، بافتفرسوده میانی و بافت فرسوده تاریخی تشکیل میدهند.
با اجرای طرح یک معمار بلژیکی
کلیسای نوتردام زنده میشود
یک معمار بلژیکی برنده مسابقه بینالمللی طراحی محیط اطراف و چشمانداز کلیسای تاریخی نوتردام پاریس شد.
جشن ثبت جهانی یزد با حضور وزیر میراث فرهنگی برگزار شد
جشن ویژه پنجمین سالگرد ثبت بافت تاریخی یزد در فهرست جهانی یونسکو یکشنبه شب با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و جمعی از سفرای کشورهای مختلف در باغ دولت آباد یزد برگزار شد.
بازگشت به عقب برای تخریب بافت تاریخی شیراز
اگرچه سالها از بررسی اجرای طرح ساماندهی، تخریب و ایجاد بین الحرمین می گذرد اما تصمیمات اخیر درباره شیراز نشان می دهد؛برای تخریب این بافت تاریخی، به گذشته نگاه شده است.
تعارض بلندمرتبه سازی با الگوی ایرانی و اسلامی
تهران در شرایط فعلی از بسیاری از کلانشهرهای دنیا متراکمتر است و مصوبه مجوز بلند مرتبه سازی شورای عالی شهرسازی به تراکم فروشی و شهرفروشی دامن میزند.
لاکچریترین کتابخانه ایران اینجاست | عکس یادگاری با کتابخانه هریپاتر
چند سالی است کتابخانهای درست در بغل گوش ما طراحی و ساخته شده که از حیث معماری اعجابانگیز و تجهیزات لوکس به کار رفته در آن به همه کتابخانههای زیبای دنیا تنه میزند؛ معماری و منابع غنی موجود در آن افراد بسیاری را به سوی خود جذب میکند تا با قدم زدن در لابهلای قفسه کتابخانه جندیشاپور در انتهای بزرگراه شهید همت تجربه متفاوتی داشته باشند.
«خانه لرزاده» پشت درهای بسته در انتظار چیست؟
«خانه موزه لرزاده» مدتی است به بهانه بازسازی تعطیل شده، در حالیکه مشخص نیست شهرداری به عنوان مالک این بنای ثبت شده در فهرست آثار ملی، برای هر نوع تغییر و یا دخل و تصرف در آن از میراث فرهنگی مجوزهای لازم را گرفته است؟ از طرفی، وضعیت نامعلوم این خانه موزه، نگرانیهایی را درباره سرنوشت مبهم آن ایجاد کرده است.
سرزندگی یک میدان تاریخی و ریشهدار در قلب تهران
خانه شهر در چهار طبقه و با مساحتی حدود ۱۶.۰۰۰ متر مربع در حال احداث است و معماری این بنا از موزه هنرهای معاصر و فرهنگسرای نیاوران برگرفته شده است.
متروپلهای خاموش قزوین را دریابید
رای مقابله با تخلف در ساختوسازها قوانین مؤثری تدوین شده است؛ اما گاه این قوانین که مسئولان هم به آن اشراف کامل دارند صرفاٌ روی کاغذ باقی میماند و یا با تبصرههایی نادیده گرفته میشود؛ بنابراین متولیان شهرسازی باید دقت نظر ویژهای به بلندمرتبهسازی و بررسی ساختمانهای ایمن و ناایمن داشته باشند تا از وقوع حوادث دلخراش پیشگیری کرده و آرامشروانی را برای شهروندان به ارمغان آورند.
نخستین هرمی که ساخته شد
وقتی صحبت از مصر باستان در میان باشد، این اهرام "سهگانه جیزه" هستند که در ذهن خودنمایی میکنند، سازههای باستانی و با شکوهی که خلاقیت در معماری مصریان باستان را به تصویر میکشند. با این حال، این اهرام نمونههای تکامل یافته یک هرم قدیمیتر محسوب میشوند، هرم پلکانی «جوزر».
گشتی در تاریخچه و هویت نخستین دانشگاه ایران
ساخت اونیورسته با ۲۵۰ هزار تومان!
میرزا تقیخان امیرکبیر سال ۱۳۲۰ شمسی با راهاندازی دارالفنون در واقع سنگبنای نخستین دانشگاه ایران را بنا نهاد. دارالفنون تحقق رویایی بود که ایرانیان را به دنیای دانشهای جدید و پیشرفتهای اروپائیان در صنعت، اقتصاد و سیاست وارد میکرد.
چگونه ساختمانهای شیک و مدرن، آبستن فاجعه میشوند؟
مدیرکل دفتر تشکل ها و نظام مهندسی وزارت راه و شهرسازی تعارض منافع را یکی از عوامل اصلی بروز فاجعه متروپل می داند. شهرداری آبادان هم شریک این ساختمان بود و هم مسئول برخورد با تخلفات!
اختصاصی پایگاه "اخـبـار مـعمـاری" ؛
اینفوگرافی جزئیات جذاب و ناگفته از برج ایفل
اینفوگرافی جزئیات جذاب و ناگفته از برج ایفل
بررسي نمایشگاه های جهانی و نقد غرفه ايران در اكسپو2020 دبي
پیشینه نمایشگاههای جهانی به انقلاب صنعتی گره خورده است؛ دورانی که بشر به توانایی تازهای مسلح شد و البته این موضوع پیامدهای مثبت و منفی فراوانی داشت.
در نشستی درباره بافت تاریخی شیراز مطرح شد؛
نحوه تخریب بناها در شیراز برخلاف نظر رهبری/ ۳۵ بنای تاریخی در خطر
نحوه تخریب بافت تاریخی شیراز همانند بافت اطراف حرم رضوی در مشهد است اما این اقدامات از جمله نوع سلب تملک بناها از مردم و تخریب ۳۵ بنای ارزشمند و ملی پذیرفته نیست.
یک خراسانپژوه:
تخریب بافت تاریخی مشهد تعرض بر هویت اسلامی و فرهنگ ایرانی است
یک خراسانپژوه ابراز عقیده کرد: بر بافت پیرامونی حرم و شهر مشهد نگاههای سیاسی و یا اقتصادی وجود دارد؛ اگر چنین نگاهی به واقعیت شهر مشهد نبود، این تخریبها صورت نمیگرفت، تمام این تخریبها را تعرضی بر هویت اسلامی و فرهنگ ایرانی میدانم.
فهرست برترین دفاتر معماری جهان اعلام شد
از بین ۱۰۰ استودیو معماری برتر جهان، استودیو معماری گنسلر رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
نخستین شماره مجله ” پردیس معماری” منتشر شد
نخستین شماره مجله سراسری ” پردیس معماری” منتشر شد.
تصاویر خانه ١۵٠ ساله ملک در قلب تهران | آشنایی با بزرگترین موقوفه فرهنگی ایران
در میان همهمه و شلوغی بازار تهران خانهای تاریخی با قدمت ۱۵۰ ساله جای گرفته است که میتواند برای مدتی سکوت و آرامش را به شما هدیه دهد. این مکان، خانه ملک یا خانه حاج حسین آقا ملک یکی از واقفان بزرگ ایران است که در بازار بینالحرمین قرار دارد. این خانه محل پیشین کتابخانه و موزه ملی ملک و اولین موزه وقفی ایران است.
طراح ایستگاه شهدای هفده شهریور تهران عنوان کرد:
فلسفه معماری ایستگاه مترو هفده شهریور | طراحی این ایستگاه در ذهن مسافران میماند
معمار فضای داخلی ایستگاه متروی هفده شهریور تهران با بیان اینکه در طراحی اولیه از معماری دوره صفویه و قاجار بهره گرفته شده گفت: این ایستگاه را مطابق با شرایط منطقه ۱۲ طراحی کرده و ساختهایم تا مسافران داخلی و خارجی از ابتدای ورود خود به این منطقه بدانند وارد یک محیط تاریخی میشوند.
استاد معماری دانشگاه تهران:
اجرای مقررات ملی ساختمان ضروری است
استاد معماری دانشگاه تهران گفت: اجرای مقررات ملی ساختمان امری ضروری است و باید در همه بخشها این موضوع رعایت شود.
داستان هتلی به نام آسمان شیراز!
هتل آسمان شیراز، خیلی زودتر از آنکه آماده بهرهبرداری شود، به شهرت دست یافت و آوازه آن از دروازههای ایران نیز فراتر رفت؛ اتفاقی که گذشتهی هتل دیگری را در این شهر تداعی میکند! سازهای نیمهکاره که ظاهرا فعالیت کارگاهی آن مدتهاست متوقف شده است، اما وقوع حادثه متروپل آبادان، بار دیگر آن را به راس اخبار آورد.
تصاویر قدیمیترین ساعت خورشیدی تهران | برج ۹۰۰ ساله شهر ری؛ راهنمای مسافران جاده ابریشم
حوالی آرامگاه ابن بابویه در شهرری برجی آجری سر به فلک کشیدهای با قدمت ۹۰۰ ساله، گوشهای از تاریخ ایران زمین را درگوشه دل خود جای داده است. این برج در عهد سلجوقی و احتمالا در زمان انتقال پایتخت از نیشابور به ری به دستور طغرل بیک؛ مؤسس سلسله سلجوقیان ساخته شده است و برای همین به این نام شناخته میشود.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور:
طراحی ساختمانها حس تعلق را در محلات تقویت نمیکند
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای وزارت کشور گفت: طراحیها و ساختمان سازی در کشور هویت و حس تعلق را در محلات تقویت نکرده است.
مصاحبه تخصصي
عدم نگاه تخصصي يه معماري به اين رشته آسيب مي زند
با توجه به آمارها، فارغالتحصیلان رشته معماری در بیست سال اخیر بخش اصلی جامعه معماران امروزی ما را تشکیل میدهد کسانی هستند که با همین آموزشهای به روز نشده وارد جامعه معماری شدند. پس حتی مشکلاتی مانند جایگاه ضعیف معماران در صنعت ساختمان کشور و نهادهایی مثل سازمان نظام مهندسی را میتوان گردن آموزش انداخت.
بزرگترین یخچال تاریخی تهران را ببینید
یک بنای ۲۷۰ ساله بهعنوان مقاومترین و بزرگترین یخچال تاریخی تهران ثبت ملی شده است. طبق آنچه از بزرگان روستا روایت شده، زمینهای این روستا به علاوه این یخچال تاریخی، متعلق به فردی به نام «حسین خان شفاعی» بوده که پس از مرگ او فرزندانش این املاک و زمینها را فروختند.
تصاویر بلندترین برج تمام چوبی جهان | طراحی داخلی واحدهای این برج خاص را ببینید
بلندترین برج چوبی جهان در سوئیس برنده جایزه طراحی شده است؛ این ساختمان که توسط یک شرکت دانمارکی طراحی شده تمرکز خود را روی هدایت نور خورشید به فضای داخلی ساختمان قرار داده است.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معماری ونیز با نگاه به آفریقا
دوسالانه معماری ونیز با نام رسمی هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معماری از ۲۰ می تا ۲۶ نوامبر ۲۰۲۳ برگزار میشود.
نمایشگاهی از طرحهای تحققیافته معماران زاها حدید در سئول
درسا بخشندگی: نمایشگاهی در سئول آثار معماران زاها حدید را در زمینههای مختلف، از فناوری دیجیتال تا هوش مصنوعی و واقعیت مجازی بررسی میکند.
کشف مجسمه معمار هرم باستانی مصر
باستانشناسانی که در نزدیکی قاهره مشغول کاوش بودند، مجموعهای از تابوتهای تاریخی و مجسمه یک معمار را کشف کردند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری Extreme Habitat 2022 Volume Zero
فراخوان مسابقه معماری Extreme Habitat 2022 Volume Zero منتشر شد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
تاثیر پنهان اینترنت بر محیط
هنرمند هلندی Thijs Biersteker ماشینی ساخته است که انتشار گازهای گلخانهای مرتبط با فعالیتهای آنلاین روزمره از جمله: چتهای ویدیویی، ارسال ایمیل و معاملات ارزهای دیجیتال و NFT را به صورت انتشار گاز CO2 در یک محفظه نشان میدهد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
رئیس جمهور السالوادور از طراحی شهر آتشفشانی بیتکوین رونمایی کرد
نایب بوکله، رئیس جمهور السالوادور، طرحهای استودیو معماری FR-EE را برای شهری با سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال که قرار است در کنار منطقه آتشفشانی در جنوب کشور ساخته شود رونمایی کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
نمایشگاه آثار تجزیه شونده Neri Oxman برگزار شد
نمایشگاه SFMOMA, Nature X Humanity به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه این آثار، انگیزشی حیاتی برای معماری در دوران تغییرات آب و هوایی ایجاد میکنند.
حریم مجموعه شیخ صفیالدین اردبیلی در آستانه بازگشایی کامل قرار گرفت
مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از بازگشایی حریم مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی با تملک دو مغازه باقی مانده در این محوطه خبر داد.
سینمای پولدارها | نخستین سینمای ماشینرو تهران کجا بود؟
در اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۹ برای اولین بار در کشورمان سینمای ماشینرو به نام «درایوین سینما» در تپههای تهرانپارس افتتاح شد. در این نوع سینما که هنوز نمونههایی از آن در تعدادی از شهرهای جهان وجود دارد، تماشاگران با اتومبیل به آن وارد میشدند و در حالی که در ماشین نشسته بودند فیلم را تماشا میکردند.
بلندترین ساختمان ژاپن در توکیو ساخته شد
برج A District دارای فضای اداری بزرگ، اقامتگاههای لوکس، مراکز پزشکی، مدارس و مراکز تحقیقاتی خواهد بود.
سرای «عزیز اللهاف» مرمت میشود
موضوع مرمت و بهسازی «سرای عزیزاللهاف» در جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر مشهد مقدس مورد بحث و بررسی قرار گرفت و اعضای کمیسیون با آن موافقت کردند.
مهندسی آب هخامنشیان زیر ذرهبین کاوشگران
فصل دوم کاوش بند هخامنشی دیدگان (بستان خانی) با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در حال انجام است و ساماندهی، مرمت و حفاظت این شاهکار مهندسی آب ایرانباستان پس از پایان کاوش توسط پایگاه میراثجهانی پاسارگاد آغاز خواهد شد.
ساخت اولین هتل کربن مثبت در آمریکا
در پروژه هتل پاپیولس از مخلوط بتن کمکربن، مواد و مصالح با امکان بازیافت بالا استفاده شده است.
انتقال پادگان ارتش در مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی رسید
شهردار مشهد گفت: انتقال پادگان لشکر ۷۷ ارتش در مشهد در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی به تصویب رسید.
رایزنی شهردار قزوين برای اجرای انصاری شرقی
رئیس شورای شهر قزوین گفت: پروژه شهید انصاری شرقی پروژهای است که بیش از ۲۰ سال است در حال پیگیری است، درحال حاضر شهردار قزوین برای پیگیری و اجرای این پروژه و اخذ موافقتهای قانونی تلاش میکند ضمن اینکه غالب مردم منطقه بلاغی هم با این پروژه موافق هستند.
کشف مقبره «حافظ رازهای سلطنتی» در مصر
کاوش در مصر به کشف مقبره عظیم باستانی یکی از مقامات دربار فرعون منجر شده است.
موانع ثبت جهانی "منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان" رفع میشود
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: موانع ثبت جهانی پرونده "منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان" رفع و این عرصه برای بازدید ارزیابان یونسکو آماده می شود.
سمیه والی نمایشگاهگردان اولین دوسالانه هنرهای اسلامی شد
سمیه والی، معمار سرشناس اهل آفریقای جنوبی نمایشگاهگردان دوسالانه هنرهای اسلامی شد که نخستین دوره آن دسامبر ۲۰۲۳ در جده برگزار میشود.
با دو ماه تلاش شبانه روزی؛
سازه ۱۰۰ تنی غیرمجاز پالادیوم به طور كامل جمع آوري شد
سازه ۱۰۰ تنی مجتمع تجاری پالادیوم در شمال تهران با کار شبانه روزی ۹۰۰ متخصص، کارشناس و عوامل فنی با گذشت نزدیک به دو ماه با مهندسی معکوس جمع آوری کامل شد.
احداث نخستین مرکز «آب و هوای خنثی» در آلمان
قرار است نخستین مرکز «آب و هوای خنثی» آلمان با نصب چند هزار پنل خورشیدی ساخته شود. این مرکز انرژی مورد نیاز خود را در محل تامین می کند.
نگاهی به تاریخچه حسنآباد به عنوان منحصربه فردترین میدان پایتخت
متقارنترین میدان پایتخت روزگاری ۸ گنبد داشت | هنر «خواهرزاده» هنوز پابرجاست
میدان «حسنآباد» از منحصربه فردترین میدان پایتخت است که معماری خاص، ۴ساختمان مدور و ۸گنبد، آن را زیباتر و دیدنیتر و تبدیل به یکی از جاذبههای گردشگری میکند. حسنآباد را بهعنوان متقارنترین میدان پایتخت و بخشی از بافت تاریخی و سنتی تهران دوره قاجار میشناسند. سری به این میدان خاطرهانگیز زده و نگاهی به هویت و تاریخچه آن انداختهایم.
اعلام آمادگی دانشگاه تهران برای کاوش در معبد آناهیتا
به گفته مدیرپایگاه تاریخی معبد آناهیتای کنگاور، کاوش های باستان شناسی در این معبد تاریخی پس از دو دهه توقف با همکاری دانشگاه تهران از سر گرفته می شود.
بافت تاریخی خوسف خراسان جنوبی مرمت میشود
مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر خوسف، از مرمت بافت تاریخی این شهر با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، اداره کل راه و شهرسازی و شهرداری خوسف خبر داد.
نمایشگاه بینالمللی طراحی شانگهای ۲۰۲۲ به تعویق افتاد
نمایشگاه بینالمللی طراحی شانگهای ۲۰۲۲ که قرار بود ۹ تا ۱۲ ژوئن جاری برگزار شود به دلیل شیوع ویروس کرونا به پاییز موکول شد.
برنده جایزه معماری میس وندروهه ۲۰۲۲ معرفی شد
«خانه شهر» دانشگاه کینگستن لندن برنده جایزه معماری میس وندروهه ۲۰۲۲ شد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
اولین سیستم مسافربری یکپارچه و خودران جهان
استودیوی معماری HyperloopTT از طرح اولین سیستم مسافربری کاملا یکپارچه و خودران جهان رونمایی کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
طرح 250 میلیون دلاری بازسازی ساختمان Transamerica Pyramid
استودیوی نورمن فاستر، طرح 250 میلیون دلاری خود را برای باز طراحی فضای داخلی ساختمان Transamerica Pyramid در سانفرانسیسکو ارائه کرد.
روز جهانی طراحی داخلی ۲۰۲۲: غرور گذشته، انگیزهای برای آینده
موضوع روز جهانی طراحی داخلی ۲۰۲۲ با عنوان «غرور گذشته، انگیزهای برای آینده» در بیست و نهمین مجمع عمومی فدراسیون بینالمللی معماران/طراحان داخلی در دبی انتخاب شد.
برترین دانشگاههای جهان در رشته "معماری"
نتایج رتبهبندی برترین دانشگاههای جهان در رشته "معماری" توسط نظام رتبهبندی کیواس منتشر شد.
کشف معبد «زئوس» در مصر
باستانشناسان مصری اعلام کردند ویرانههای یک معبد باستانی متعلق به «زئوس» را در دل خاک کشف کردهاند.
معماری محیطهای مجازی: طراحی برای متاورس
متاورس بدون محدودیتهایی مانند فیزیک، خواص مواد و هزینههای ساخت، قلمرو جدیدی از معماری را بیان میکند.
تماشای معماری آلوار آلتو
موزه معماری و خلاقیت با همکاری گالری اکنون اصفهان و سفارت فنلاند در ایران، نمایشگاه «معماری منظر آلوار آلتو» را برگزار میکند.
ثبت جهانی روستای کندوان با همکاری دولت و بخش خصوصی ممکن میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی، گفت: ثبت جهانی روستای تاریخی کندوان با همکاری همهجانبه بخش دولتی و خصوصی ممکن میشود و میبایست تمامی تلاش خود را در این راستا انجام دهیم.
تبدیل کارخانه سیمان ری به مرکز فعالیت شرکتهای دانشبنیان
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، از افتتاح فاز نخست تبدیل کارخانه سیمان ری به مرکز فعالیت شرکتهای دانشبنیان در شهریور امسال خبر داد.
بافت تاریخی، بازخوانی یک مفهوم
امروزه مباحثی چون مداخله در بافتهای تاریخی، بازآفرینی بافتهای تاریخی، تخریب و نوسازی بافتهای تاریخی، هویت بافتهای تاریخی، لزوم احیا و مرمت و حفاظت بافتهای تاریخی و .. از گزاره های پرکاربردی است که تیتر اکثر مقالات و اخبار معماری و شهرسازی را تشکیل می دهد.
اصلاحیه "مصوبه طراحی، پایش و اجرای نماهای شهر تهران" ابلاغ شد
سرپرست اداره کل معماری و ساختمان شهرداری تهران از ابلاغ اصلاحیه "مصوبه طراحی، پایش و اجرای نماهای شهر تهران" خبر داد و گفت: این اصلاحیه در راستای به روز رسانی مصوبه سال ۹۷ شورای اسلامی شهر تهران و با هدف ارتقاء کیفی فعالیت کمیته های نما تصویب و ابلاغ شده است.
معاون زیارت استانداری خراسان رضوی:
تغییر معماری بافت اطراف حرم رضوی یک خطای بزرگ بود
معاون هماهنگی و مدیریت امور زائران استانداری خراسان رضوی گفت: با معماری جدید بافت اطراف حرم را نابود کردیم و کسبهای که خدمت به زائر را ارزش میدانست، از بین بردیم؛ این اقدام خطای بزرگی بود که در حوزه معماری شهری اطراف حرم رخ داد و امروز با آثار آن دست و پنجه نرم میکنیم.
بازتعریف ارتباط بین معماری و علم پزشکی
طراحی بیمارستان Al Daayan قطر | معمار مسئول: کاوه دبیری
استودیو معماری OMA با همکاری استودیو Squint/Opera تصاویر و ویدیو طرح جدید از نمونه اولیه یک بیمارستان خودگردان به نام Al Daayan را منتشر کردند.
ارشناس میراثفرهنگی عنوان کرد:
ضعف بافت تاریخی شیراز عدم ثبت در فهرست میراث ملی است
یک کارشناس میراثفرهنگی عنوان کرد: بافت تاریخی شیراز این پتانسیل را دارد که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شود اما حتا طی دو دهه اخیر هم آنرا در فهرست آثار ملی ثبت نکردهایم. پیشنیاز ثبت در یونسکو، ثبت در میراث ملی است. امیدواریم دغدغه میراث فرهنگی و مسئولان امر در راستای این مهم قرار گیرد. این ضعف مسئولان میراث را نشان میدهد که چرا طی این دو دهه به سوی ثبت بافت تاریخی به عنوان یک عنصر واحد نرفتهاند.
تصاویر ترسناکترین پل ماشین رو در جهان | پل عجیبی که دو شهر را به هم متصل میکند
در ژاپن پل عجیبی وجود دارد که دو شهر «ماتسوئو» و «ساکایی میناتو» را از روی دریا به هم وصل میکند. پل «ایشیما اوهاشی» ۱.۷ کیلومتر طول دارد و از این رو سومین پل طولانی جهان به حساب میآید.
طراحی بلندترین برج چوبی جهان در سوئیس
استودیو معماری اشمیت همر لاسن از طرح خود را برای ساخت یک بلوک مسکونی با ارتفاع ۱۰۰ متر در سوئیس رونمایی کرد.
یک باستان شناس:
انسانها بزرگترین نابودگران بناهای تاریخی هستند
یک باستان شناس کرمانشاهی گفت: هیچ عاملی به اندازه انسان ها باعث نابودی بناها و محوطه های تاریخی نیست.
دبیر همایش ملی صنعت ساختمان خبر داد
برگزاري همایش ملی ساختمان در آمل
همایش ملی صنعت ساختمان با عنوان مازندران آباد بيستم اردیبهشت امسال در شهرستان آمل برگزار مي شود.
بررسی پروژه شهید انصاری و تأثیر آن بر بافت تاریخی قزوین
عملیات عمرانی پروژه انصاری شرقی قزوین در سال ۱۳۹۷ با مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی متوقف شد چراکه اجرای این پروژه منجر به از بین رفتن بخشی از بافت تاریخی قزوین در محله بلاغی میشد، اگر بنا به شنیدهها اجرای پروژه انصاری شرقی از سر گرفته شود، بخش مهمی از بافت تاریخی قزوین نابود خواهد شد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
ساخت تله کابین شهری به طول چهار کیلومتر در پاریس
پاریس میزبان اولین تله کابین شهری خود به طول 4.5 کیلومتر خواهد بود که چندین حومه در جنوب شرقی شهر را به سیستم مترو متصل خواهد کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
نمایشگاه حرکت نورمن فاستر با عنوان " هم افزایی فرهنگی "
نمایشگاه حرکت به سرپرستی نورمن فاستر که در موزه گوگنهایم به نمایش گذاشته شده است، ارتباط بین انواع مختلف خودرو، زیبایی و فناوری آنها را با هنر و معماری بررسی و به نمایش گذاشته است.
تصاویری از یادگار حیرتانگیز آل بویه در بازار تهران
مسجد جامع بازار با آن معماری استخواندارش سالخوردهترین بنای تهران محسوب میشود. قدمت آن به دوره آل بویه برمیگردد و همچنان نگین انگشتری راستههای پرهیاهوی بازار قدیمی تهران است.
راهبردهای معماری برای تولید محلی در دوسالانه معماری تالین
دوسالانه معماری تالین یکی از برجستهترین رخدادهای منطقه اروپای شرقی است که تبادل ایدهها را در خارج از مرزها تشویق میکند.
عملکرد معماری در ۱۴۰۰ از زبان رئیس انجمن مفاخر معماری ایران
معماران ایرانی از لاک خود بیرون آمدند؟
رئیس انجمن مفاخر معماری ایران ضمن ارائه توضیحاتی درباره تأثیرات کرونا بر ارتباط معماران و شهرسازان با جامعه، از احتمال برگزاری ششمین دوره دوسالانه کتاب معماری و شهرسازی (جایزه دکتر منوچهر مزینی) خبر داد.
انتخاب دكتر معماريان به عنوان چهره شاخص هنر انقلاب در سال 1400 در رشته معماري
شب بزرگداشت چهرههای سال هنر انقلاب در هنرهای تجسمی، عکس و معماری در هفته هنر برگزار شد و منتخبین این بخش نیز معرفی شدند.
تصویر دلهرهآور از ترسناکترین خانه ایران
ویلای متروکه در کلاردشت با معماری عجیبش خانه ارواح است یا قرار بود یک اثر هنری باشد؟
«محوطه ریوی»؛ دری ناشناخته به سوی تاریخ هخامنش
در روند کاوشهای باستانشناسی در شهرستان مانه و سملقان که در مهرومومهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۳ در محوطه تاریخی ریوی انجام شد، نتایج چشمگیری از وجود یک محوطه تاریخی بزرگ به دست آمد که از حدود ۹۰۰ پیش از میلاد تا اواخر دوران ساسانی، حدود ۱۵۰۰ سال تداوم استقراری داشته است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
طرح ساخت سالن موسیقی کروی شکل با ارتفاع 90 متر رونمایی شد
استودیوی معماری Populous تاییدیه طرح ساخت سالن موسیقی کروی شکل با ارتفاع 90 متر را در لندن دریافت کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
استودیوی هیترویک از طرح مرکز هنرهای نمایشی چین رو نمایی کرد
استودیوی بریتانیایی توماس هیترویک تصاویر مرکز هنرهای نمایشی استان هاینان در چین را که از مناظر آتشفشانی جزیره و لباس های اپرای محلی الهام گرفته شده است، منتشر کرد.
گنج پنهان نادرشاه اینجا نگهداری میشود | دهسرخ؛ روستایی نزدیک مشهد که شبیه ابیانه است+تصاویر
کلات نادری یکی از شهرهای خوش آب و هوای ایران هست که در نزدیکی مشهد قرار دارد و شهرتش را مدیون نادرشاه است.
عاشقانه ساسانی در قفس انداخته شد!
یک فعال میراث فرهنگی از فنسکشی و دیوارچینی در حریم درجه یک سنگنگاره ساسانی «تنگ قندیل» خبر داد و آن را «نقض قانون» دانست. به گفته برخی باستانشناسان این نقشبرجسته، صحنهای از ازدواج بهرام دوم ساسانی با شهبانوی ایرانی را روایت میکند.
باریکترین آسمان خراش جهان بالاخره تکمیل شد
باریکترین آسمان خراش جهان با ارتفاع ۴۳۵ متر (۱۴۲۸ فوت) در نیویورک آمریکا سرانجام تکمیل شد که بلندترین آسمان خراش مسکونی در جهان غرب محسوب میشود.
مرمتکاران پیشکسوت پاسخ میدهند؛
مرمت گنبد شیخ لطفالله هنوز چاره دارد
«میراث فرهنگی به جای نگهداری از بناها شاید بهتر است، حافظ تجربیات استادکاران قدیمی و فراهم کننده زمینه تعامل آنها و نسل جدید مرمتکاران باشد، چراکه اگر صد مدیر دیگر هم بیایند و بروند، این میراث با این روش حفظ نخواهد شد»؛ این جمله دیدگاه بسیاری از مرمتکاران قدیم اصفهان در مواجهه با عملکرد اداره میراث فرهنگی است.
یادداشت
مرمتهای عوامپسند
سعید فلاحفر با پرداختن به موضوع «مرمتهای عوامپسند» میگوید: این روزها «نقدهای علمی صاحبنظران» پشت لایکها و هوراهای عوامانه، پشت کوتاهبینیها و خواستههای محقر از اثر تاریخی و هویت تاریخی گم میشوند.
ساکنین جدید منطقه ۲۰۲۰ دوبی بعد از اکسپو | نخستین شهر ۱۵ دقیقهای امارات
مکان برگزار شدن اکسپو دوبی به یک منطقه مسکونی و تجاری پایدار تغییر کاربری میدهد.
معمار ایراني، برنده جایزه معماری «ادکس» شد
استودیو معماری کیوانی با دو پروژه ساختمانی «کبوترخانه» و «پردیسخانه»، برنده مدال پلاتینیوم و ساختمان سال جایزه «اَدِکس» در زمینه معماری و طراحی داخلی شدند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
موزه المپیک و ورزش دوحه قطر | اولین موزه خاورمیانه متصل به شبکه موزههای بینالمللی
جوآن سیبینا طراح موزه ورزش در دوحه قطر، به شکل استوانه که در حلقه های المپیک محاط شده است را تکمیل کرد.
قبرستان زیبای جنگی تهران که برای بازدید از آن باید مجوز دریافت کنید! + تصاوير
در محله قلهک، پشت دیوارهای آجری آرامستانی به جا مانده از جنگهای جهانی قرار دارد.
مادر کاروانسراهای ایران کجاست؟
دِیرِ گچین نام کاروانسرایی بر سر راه جاده تاریخی ری به قم در مرکز پارک ملی کویر است. دیر گچین یکی از بزرگترین کاروانسراهای ایران است و ویژگیهای منحصربهفرد این اثر باعث شده آن را «مادر کاروانسراهای ایران» بنامند.
نگاهی به پنج رویداد معماری و طراحی ۲۰۲۲ | سخنرانی معمار ایرانی در جشنواره جهانی اوپن هاوس
رویدادهای معماری ماه جاری آخرین مجموعهها و خلاقیتهای طیف گستردهای از طراحان و معماران مناطق مختلف جهان را عرضه خواهد کرد.
فراخوان ارسال اثر برای حضور در نمایشگاه گروهی معماری «در کوچهباغهای شیراز»
فراخوان برپایی دومین نمایشگاه گروهی برترین آثار معماری و معماری داخلی دفاتر جوان استان فارس با عنوان «در کوچهباغهای شیراز» منتشر شد.
معماری در پویانمایی: کاوش در جهانهای خیالی هایائو میازاکی
هایائو میازاکی سیر تحول جامعه ژاپن را در پویانمایی با تمرکز بر شهرگرایی و طبیعت روایت میکند.
به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه
همایش بینالمللی "هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار" برگزار میشود
همایش بینالمللی «هورامان؛ ثبت جهانی، فرهنگ و توسعه پایدار» اواخر تیرماه به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار میشود.
بررسی «مبانی نظری مولانا در طراحی شهری»
انجمن علمی دانشجویی شهرسازی دانشگاه گیلان، بیست و ششمین نشست از سلسله نشستهای شهرسازی را برگزار میکند.
پاندمي كرونا و تاثيرات آن بر كيفيت فضاهاي معماري
پاندمی کووید19 در ابتدا به عنوان تهدیدی برای سلامت عمومی شناخته می شد اما در ادامه تهدید و آسیب های دیگری مانند اقتصادی و اجتماعی،... را نیز در بر گرفت. این ویروس بخش های اقتصادی از قبیل بازار سرمایه، بازار ارز، مسکن، گردشگری، بازرگانی خارجی، کسب و کارهای عمومی و خرد، نیروی کار، ... را کاملا تحت تاثیر خود قرار داده است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات "
فراخوان مسابقه معماری " موزه احساسات " منتشر شد.
خانهای عجیب در بازار تهران | قاتل امیرکبیر اینجا زندگی میکرد
خانه علی خان فراشباشی، در کوچه هفت تن، هنوز هم نصفه و نیمه سر پا است. کوچه باریک و کم عرض هفت تن، پاساژی آنتیک را پیش چشم میگذارد که تفاوت مهمی با پاساژهای دیگر بازار تهران دارد؛ از معماری و ستونها و پلههای این پاساژ پیداست که روزگاری بخشی از عمارتی قدیمی بوده است.
گالری ملی ویکتوریا از طرح نهایی ساختمان جدید پردهبرداری کرد | برج ایفل ملبورن
گالری ملی ویکتوریا در استرالیا از طراحی یک گالری جدید رونمایی کرد که به عنوان برج ایفل ملبورن از آن نام برده شده است.
یک فعال میراث فرهنگی خبر داد
تعرض به سنگنگاره ساسانی به خاطر گنج!
یک فعال میراث فرهنگی در استان فارس از تخریب و تعرض به یک سنگنگاره ساسانی توسط سوداگران گنج خبر داد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
متریال هایی که در آینده نزدیک روش ساخت را تغییر خواهند داد
با توسعه تکنولوژی و علم، محققان در حال توسعه موادی هستند که عملکرد بهتری داشته باشند و در صنعت ساخت و ساز شاهد بوجود آمدن متریال های سخت تر، بادوام تر و سبک تر هستیم.
معماران زاها حدید یک شهر متاورس طراحی کردند
پروژه متاورس با شعار «دنیای شما فراتر از واقعیت» برای کشور لیبرلند در گروه معماری زاها حدید در حال طراحی است.
برگزیدگان اکسپو دبی؛ از کشورهای جنگزده تا نوظهورها
اکسپو ۲۰۲۰ دبی با واگذاری میزبانی این نمایشگاه در سال ۲۰۲۵ به ژاپن، به ۵۱ کشور مدال طلا، نقره و برنز اهدا کرد و با جذب ۲۳ میلیون نفر بازدیدکننده، پس از شش ماه برگزاری به کار خود پایان داد.
جزئیاتی از گلخانه خورشیدی دانشجویان اسپانیایی
گروهی از دانشجویان انستیتو "معماری پیشرفته کاتالوینا" اسپانیا، گلخانهای خورشیدی با سیستم جدید طراحی کردهاند.
عکسی هشدارآمیز از تختجمشید
پایگاه میراث جهانی تختجمشید ـ پرسپولیس با انتشار عکسی قدیمی از این اثر باستانی، نسبت به خشکسالی و بیآبی در کشور هشدار داد.
تصاویری از باریکترین خانههای جهان | انتقام از برادر و بردن مسابقه معماری؛ این ساختمانها به چه دردی میخورند؟
از خانههای وسیع و پنت هاوسهای لوکس زیاد شنیدهاید اما داستان باریکترین ساختمانهای جهان خواندنیتر است.
تیمچه قم بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی
تیمچه قم به عنوان بزرگترین سقف ضربی جهان و شاهکار هنر و معماری ایرانی است که به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
تکمیل برج بیومیمتیک در لندن
استودیوی معماری Tonkin Liu پروژه ای با کانسپت بیومیمتیک که نمودی از توجه انسان به طبیعت است را در لندن تکمیل کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
جوایز طراحی نور و نورپردازی LIT 2022
مسئولین برگزار کننده جوایز طراحی نورپردازی اعلام کردند که اکنون در دو دسته اصلی، طراحی محصولات نورپردازی و طراحی نورپردازی، آمادگی پذیرایی از آثار طراحان، معماران و دانشجویان حرفه ای را در این زمینه از کل دنیا تا تاریخ 22 اکتبر 2022، را دارند.
۸ معمار زن مشهور دنیا را بشناسید
ورود زنان جهان به عرصه هنر حرفهای در بخش اعظمی از تاریخ دشوار بوده است. اگر فعالیت به عنوان نقاش و مجسمهساز آسان نبوده در نتیجه ورود به عرصه معماری برای زنان دشوارتر نیز بوده است. با این حال شماری از زنان هنرمند تسلیم دشواریها نشدند و نام خود را به عنوان هنرمندان برجسته در تاریخ هنر ثبت کردند.
قدیمیترین کلیسای جهان در این نقطه از ایران قرار دارد
قره کلیسا قدیمی ترین کلیسای جهان است که بر مقبره طادی مقدس و ۳۵۰۰ نفر از پیروان این دین در زمان اشکانیان در چالدران بنا شده و از همین رو نهمین اثر کشور در ردیف آثار جهانی است.
برگزاري رايگان دوره آنلاین «معماری اسلامی: از گذشته تا امروز» در موزه آقاخان تورنتو
دوره آنلاین «معماری اسلامی: از گذشته تا امروز» در موزه آقاخان تورنتو به شکل رایگان برگزار میشود.
مهمترین رویدادهای فرهنگی و هنری ۱۴۰۰ | از طنین ناقوس شمسالعماره تا خانه «نیمایوشیج»
در سالی که گذشت شهروندان شاهد تغییرات محسوسی در عرصه فرهنگ و هنر بودند از به صدا درآمدن ناقوس شمس العماره بعد از سالها تا افتتاح کوشک هنر باغ کتاب که در پایتخت رخ داد.
برج ایفل ۶ متر رشد کرد
مهندسان با کمک هلیکوپتر آنتن جدید رادیویی بر فراز برج ایفل، بنای تاریخی پاریس نصب کردند و ارتفاع آن را ۶ متر افزایش دادند.
اختصاصی رسانه اخبار معماری ؛
دیبدو فرانسیس کره، برنده پریتزکر 2022، کیست؟
دیبدو فرانسیس کره معمار مشهور از قاره آفریقا برنده جایزه معتبر بین المللی پریتزکر 2022 شد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
کسب جایزه بینالمللی معماري توسط دانشجویان دانشگاه هنر اسلامی تبریز
سارا جاهد و علیرضا توانگر، دانشجویان معماری دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز موفق به کسب رتبه اول مسابقه معماری Abode in Woodland شدند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری Micro House 2022
فراخوان مسابقه معماری Micro House 2022 منتشر شد.
مشهورترین آرامستانهای جهان ؛ از قبرستانی ۱۴ هزار ساله تا بزرگترین گورستان دنیا
آرامستان یا گورستان میتواند آنقدر دیدنی باشد که به عنوان یک جاذبه توریستی شناخته شود؛ علاقه برخی از مردم به بازدید از این اماکن و کشف نکات پنهان شده در تاریخ آن چنان جدی است که گورستانگردی به یک بخش بینالمللی در گردشگری فرهنگی تبدیل شده است.
در پروژه بهسازی و مرمت موزه کتابخانه کاخ موزه نیاوران چه گذشت؟
مرمت و بهسازی فضای معماری و ساماندهی کالبدی و محتوایی آثار موزه کتابخانه اختصاصی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، ۱۱ ماه به طول انجامید که اقدامات آن به شرح ذیل است.
مدیر بافت بناهای تاریخی شهرداری تهران خبر داد:
تجهیز ۷۰ بنای تاریخی زیر نظر شهرداری به QR کد
مدیر بافت و بناهای تاریخی شهرداری تهران از تجهیز بناهای تاریخی زیر نظر شهرداری تهران به QR کد خبر داد.
رئیس هیات داوران جایزه معماری پریتزکر ۲۰۲۲ معرفی شد
پریتزکر معتبرترین جایزه معماری جهان است و به معمار یا معماران در قید حیات اعطا میشود که آثارشان خدماتی پیوسته و چشمگیر برای بشریت انجام داده است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
ساخت پل چوبی به شکل قوس در گوانگدونگ چین
استودیوی LUO پل چوبی قوسی شکل طراحی کرده است که هم زمان با ایجاد ارتباط بین دو بافت روستایی، به قایق ها نیز اجازه میدهد تا به راحتی از زیر پل در اسکله گولو عبور کنند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
پایتخت اداری جدید مصر جایزه بهترین توسعه پایدار کشورهای عربی را دریافت کرد
طی چهارمین کنفرانس پارلمان عربی و مجالس عربی، پایتخت اداری جدید مصر عنوان بهترین پروژه توسعه پایدار کشورهای عربی در سال 2021 را به خود اختصاص داد.
۱۱ پروژه جذاب معماری که سال ۲۰۲۲ افتتاح میشوند | برج بروکلین تا بانک ملی بغداد
درسا بخشندگی- بسیاری از پروژههای معماری که سالهای گذشته طراحی شده و در یک بایگانی بلندمدت قرار داشتند، امسال افتتاح میشوند.
اجرای حکم تخریب پل پالادیوم
رای قطعی ماده ۱۰۰ مبنی بر جمع آوری تخلفات مجتمع تجاری پالادیوم اجرا شد.
در گفت وگو با فرزند پرویز تناولی
پیگیری سرنوشتِ لنگ کفش گرانقیمتی که دزد بُرد!
چندی پیش خبرهایی از سرقت لنگ کفش یکی از مجسمه های پرویز تناولی در پارکی در تهران در برخی رسانه ها منتشر شد که در نهایت به انتشار مطلبی انجامید مبنی بر اینکه پرویز تناولی فردی را معرفی خواهد کرد تا این قطعه را مجددا طراحی کند و بسازد و هزینه هم توسط سازمان زیباسازی شهر تهران پرداخت می شود.
هگمتانه یک قدم نزدیکتر به ثبت جهانی/ مسیر جایگزین بازار آهن فروشان تصویب شد
معاون هماهنگی و امور عمرانی استاندار همدان از طراحی و تصویب مسیر جایگزین بازار آهن فروشان خبر داد و گفت: بزرگترین مانع ثبت جهانی هگمتانه ورود سواره به عرصه آن است که اگر اصلاح شود مهمترین قدم برای ثبت جهانی برداشته میشود.
بررسی لایحه طراحی و نمای ساختمانهای پایتخت در دستور کار شورای شهر
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران از بررسی لایحه طراحی، پایش و اجرای نماهای شهر تهران در جلسه آتی شورا خبر داد.
رئیس باغ گیاه شناسی ملی ایران تاکید کرد
خطرات جدی برای باغ گیاه شناسی در پی ساخت و ساز در اطراف آن
رئیس باغ گیاه شناسی ملی ایران با تاکید بر این که ساخت و ساز در اطراف باغ گیاه شناسی این باغ را در معرض خطرات جدی قرار میدهد، گفت: انتظار میرود مسئولین هر چه سریعتر پروژه ساخت و ساز در قسمت شمالی باغ گیاه شناسی را متوقف کنند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
طراحی انتزاعی از نور در جشنواره مادرید
آنتونی آرولا با همکاری تولید کننده محصولات نوری Simon، اینستالیشنی انتزاعی به نام Fiat Lux.3, Architecture of Light در جشنواره طراحی مادرید ایجاد کرده است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فرشید موسوی، جایزه جین درو و نقش وی در معماری
فرشید موسوی : الگوهای نسبتا کمی برای زنان در معماری وجود دارد و من معتقدم که این به آنها اجازه میدهد تا در پاسخ به چالش های اساسی که معماران امروزی با آن مواجه هستند، خلاقتر عمل کنند.
رهبر انقلاب:
تخریب جنگلها و محیط زیست و پوششهای گیاهی تخریب منافع ملی است
رهبر انقلاب، گیاه زنده را آسایشبخش روح و نگهدارنده جسم انسان و منبع رزق خدادی و همهجانبه برای آحاد بشر دانستند و فرمودند: به همین علت تخریب جنگلها و محیط زیست تخریب منافع ملی است.
لزوم صدور شناسنامه برای مجسمههای فاخر شهر
رئیس انجمن مجسمهسازان ایران شناسایی و ایجاد شناسنامه برای آثار فاخر مجسمه تهران را از مواردی برشمرد که سازمان زیباسازی از آن غافل است و تاکید میکند که در این شرایط اتفاقاتی مشابه آنچه برای مجسمه های پرویز تناولی رخ داده، چندان هم عجیب نیست.
راز «استونهنج» سرانجام مشخص شد
یک باستانشناس معتقد است سازه تاریخی «استونهنج» به عنوان یک تقویم خورشیدی مورد استفاده قرار میگرفته است.
رونمایی از کتاب «خبیر خطه خط» در مسجد جامع یزد
کتاب «خبیر خطه خط» یادنامه «عبدالله قوچانی» کارشناس خطوط اسلامی در نخستین رویداد «گذر و درنگ در معماری ایران» در محل مسجد جامع یزد رونمایی شد.
چرا نباید پروژه انصاری شرقی در بافت تاريخي محله بلاغي قزوین اجرا شود؟
یک پژوهشگر میراث فرهنگی گفت: پروژه انصاری شرقی در قزوین به دلایل مختلف نباید اجرا شود؛ با احداث خیابان انصاری شرقی، بخش وسیعی از بافت محلات «پنبهریسه» و «فشتهول و بلاغی» تخریب میشود البته اکنون با تخریب خانههای بسیار تا اندازهای این اتفاق افتاده و با ادامه کار پارههای باقیمانده ۲ محله رو به انحطاط رفته و در نهایت هویتی با عنوان محله باقی نمیماند.
سارقین به کفش مجسمه هم رحم نکردند
یکی از اهالی محله یوسفآباد تهران میگوید که کفش مجسمه پرویز تناولی، در پارک شفق بریده و دزیده شده است.
تعرض به بافت تاریخی جهانی یزد با ساخت مجتمع مسکونی ملی/مجوزها بر خلاف ضوابط بافت تاریخی است
تنها چندسالی از ثبت جهانی یزد گذشته و در این مدت تخریب های متعددی رخ داده اما اینبار افراد سودجو در قلب بافت تاریخی با ساخت مجتمع مسکونی ملی به بافت تاریخی جهانی یزد تعرض کردند.
طراحی میدان تجریش به مسابقه گذاشته میشود
«حمیدرضا حاجوی» از طراحان و معماران برای بازطراحی میدان تجریش دعوت کرد.
معماران زاها حدید یک شهر متاورس طراحی کردند
پروژه متاورس با شعار «دنیای شما فراتر از واقعیت» برای کشور لیبرلند در حال طراحی است.
تهران دیگر "حریم" ندارد
مدیرکل حریم شهر تهران گفت: مشکلی که امروز به صورت جدی، حریم شهر تهران را تهدید می کند، غالب شدن نگرش حاکمیتی و درآمدزایی به حریم پایتخت است.
راز مهندسی ساخت سدهای هخامنشی کشف شد
کاوش باستانشناسی بندهخامنشی دیدگان بخش مشهد مرغاب که نمونهای بیهمتا از سازههای معماری دوران هخامنشی به شمار میآید با هدف شناسایی بخشهای این سد ازجمله ساختارهای معماری سنگی آن انجام شد.
یک قرن مرمت در ایران مرور شد
هشدار؛ فرسودهسازی و اغتشاش در مرمت!
یکصد سال مرمت در ایران درحالی نقد و بررسی شد که درباره "نوسازی" و "فرسودهسازی" به جای مرمت و "اغتشاش" در رویکرد مرمتگران نوین هشدار داده شد
گفت وگو با معمار ایرانی برگزیده جایزه بین المللی ریبا
نگذاریم دیر شود/آجر هنوز زنده است!
یک گروه طراحی معماری از ایران، اخیرا در مسابقه معماری «ریبا» در انگستان موفق به دریافت جایزه بخش پروژههای تجاری و دسته بندی معمار نوظهور در سال ۲۰۲۱ شده است.
تأمین اعتبار از محل مصوبات سفر دولت؛
«ماسوله» یکقدم تا جهانیشدن/ ارزیابان یونسکو به شهر کامل میآیند
«ماسوله» در حالی در مسیر جهانیشدن قرارگرفته است که مسئولان اداره کل میراث فرهنگی گیلان میگویند: ارزیابان سازمان جهانی یونسکو در تابستان و یا پاییز ۱۴۰۱ برای بازدید میدانی خواهند آمد.
واکنش حناچی به سازۀ "ناجور" در یزد و نامهای به اژهای
پیروز حناچی با اشاره به اتفاقی که در جریان ساخت مسکن در بافت تاریخی شهر یزد درحال وقوع است، گفت: این مجتمع مسکونی داخل عرصه ثبت ملی و حریم ثبت جهانی، خلاف ضوابط بافت تاریخی در حال ساخت است و به نظرم مصوبه کمیسیون ماده ۵ شهر یزد درباره آن "عادی نیست".
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
از طرح بلندترین آسمان خراش جمهوری چک رونمایی شد
استودیوی Chybik + Kristof از چک، آسمان خراش 56 طبقه ای را در شهر استراوا طراحی کرده است که بلندترین ساختمان این کشور تا به حال خواهد شد.
دو استعداد نوظهور ایرانی برگزیده اتحادیه معماری نیویورک
بهناز اسدی و نیما جاویدی برای پروژه مارکهام موفق به کسب جایزه سالانه استعدادهای نوظهور لیگ معماران نیویورک شدند.
معمار ایرانی برنده جایزه جین درو ۲۰۲۲ شد
جایزه جین درو ۲۰۲۲ برای تقدیر از فعالیتها و همچنین تعهد خانم فرشید موسوی برای تعالی فرآیند معماری و ارتقای نقش موثر زنان در معماری معاصر جهان به این معمار ایرانی-بریتانیایی اهدا شد.
همدان جهانی می شود
همدان- همدان گزینه نهایی ایران برای ثبت در سال ۱۴۰۱ به عنوان میراث جهانی یونسکو اعلام شد.
در جلسه ساماندهی بافت تاریخی شیراز مطرح شد؛
همه خانههای ثبتی بافت تاریخی شیراز باید حفظ شود
شناسایی و رفع معضلات بافت تاریخی شیراز در جلسه ساماندهی بافت با حضور مسئولان ارشد استان فارس، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
AIA برندگان جوایز معماری 2022 را اعلام کرد
موسسه معماران آمریکا (AIA) 11 پروژه برنده جوایز معماری سال 2022 را اعلام کرد.
گذرگاه ۷۰۰ ساله در زیر خیابان کشف شد
باستانشناسان با کاوش در آلمان موفق به کشف یک گذرگاه چندصدساله شدند.
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان خواستار شد;
بررسی آخرین ویرایش پیش نویس قانون نظام مهندسی ساختمان
سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان در نامه ای خطاب به روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان کلیه استان ها نسبت به ارائه مهم ترین پیشنهادات اصلاحی هیات مدیره استان ها در خصوص آخرین ویرایش پیش نویس قانون نظام مهندسی ساختمان تاکید کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
مهندسان دانشگاه M.I.T پلاستیکی را اختراع کردند که از فولاد قوی تر است
مهندسان شیمی موسسه فناوری ماساچوست نوع جدیدی از پلاستیک را اختراع کرده اند که دو برابر فولاد مقاومت داشته و در آینده ای نزدیک میتواند به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار گیرد.
سیر تحول تاریخی نقوش تزئینی معماري ايران قبل از ورود اسلام
در اين يادداشت به سیر تحول تاریخی نقوش تزئینی معماري ايران قبل از ورود اسلام مي پردازيم.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
طراحی شهر جدید در آمریکا برای پنج میلیون نفر
معمار دانمارکی Bjarke Ingels در حال طراحی شهری به نام Telosa برای کارآفرین آمریکایی مارک لور است که قرار است در صحرای ایالات متحده ساخته شود.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
ساخت استودیوی فیلمبرداری چند طبقه توسط BIG برای رابرت دنیرو
استودیوی معماری BIG مجوز ساخت استودیوی فیلمبرداری چند طبقه با ارتفاع 44 متر را در محله کوئینز، شهر نیویورک که قرار است اولین استودیو فیلم عمودی در جهان باشد، را دریافت کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فینالیست های نهایی جایزه میس ون دروهه 2022 مشخص شدند
جایزه میس ون دروهه که توسط اتحادیه اروپا و Fundació Mies van der Rohe سازماندهی شده است، هر دو سال یک بار به بهترین پروژه معماری تکمیل شده در اروپا در دو سال گذشته اهدا میشود.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
سقف پروژه " گنبد هزاره " ریچارد راجرز در طوفان یونیس خراب شد!
سقف پروژه گنبد هزاره در لندن که توسط معمار بریتانیایی ریچارد راجرز طراحی شده است، طی اثر گذاری طوفان یونیس دچار آسیب های جدی شد.
جایگاه هنر خوشنویسی در طراحی موزه آینده دوبی
«موزه آینده» در امارات متحده عربی با هدف «تغییر درک خود از آینده آنگونه که میشناسیم»، جهانی را به نمایش میگذارد که ۵۰ سال آینده را قابل تصور میکند.
کشف یک ساختمان ۸۵۰۰ ساله
باستانشناسان در امارات متحده عربی موفق شدند بقایای یک ساختمان چندهزارساله را کشف کنند.
مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی مراکز استان های کشور خواستار شد:
از توجه به بازآفرینی شهری تا ارائه الگوهای معماری ایرانی-اسلامی برای رفع چالشهای شهرنشینی
مجمع روسای کمیسیون های شهرسازی مراکز استان های کشور با صدور بیانهای خواستار توجه به بازآفرینی شهری و ارائه الگوهای معماری ایرانی-اسلامی برای رفع چالشهای شهرنشینی شد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
مرکز برلین بزرگترین منطقه شهری بدون خودرو !
مرکز برلین در پی کمپینی با حمایت 50000 شهروند میتواند به بزرگترین منطقه شهری بدون خودرو در جهان تبدیل شود.
راز قلعه آدمخوار چیست؟ | پا گذاشتن در این نقطه ایران جرات میخواهد
قلعه آدمخوار در روستای کورعباسلو استان اردبیل واقع شده و متروک مانده است؛ به دلیل داستانهای ترسناکی که از آن نقل شده، گردشگران کمتر به سراغ آن میروند.
آغاز همکاری مشترک ایدیزاین و دوسالانه بستهها/ نمایش آثار برندگان مهمترین جایزه طراحی جهان در تهران
آثار برگزیده رقابت و جایزه بینالمللی A’ Design به عنوان مهمترین و بزرگترین رقابت بینالمللی طراحی در جهان، به زودی در تهران به نمایش گذاشته میشوند. این اتفاق که اولین بار است در حوزه هنرهای تجسمی ایران اتفاق میافتد در پی همکاری این جایزه معتبر جهانی با دوسالانه بستهها که در تهران برگزار میشود رقم خورده است.
منظر فرهنگی ماسوله در سازمان جهانی اسلامی ثبت شد
سرپرست میراث فرهنگی گیلان گفت: منظر فرهنگی ماسوله در سازمان جهانی اسلامی «آیسسکو» ثبت شد.
ایجاد گالری هنر ایران در موزه آمریکایی
مسوولان موزه هنرهای زیبای هیوستون از برنامه ایجاد گالریهای جدید مختص هنر اسلامی از جمله ایران خبر دادهاند.
ثبت "گنبد علویان" همدان در میراث جهان اسلام
بنای کم نظیر گنبد علویان همدان به همراه چهار اثر فرهنگی و تاریخی ایران در فهرست میراث جهان اسلام ثبت شد.
جشن روز ملی ایران فرصتی که در اکسپو سوخت
جشن روز ملی ایران میتوانست به بهترین شکل ایران فرهنگی را در میان مخاطبان ۱۹۲ کشور معرفی کند اما این اتفاق نیفتاد و به اجرای موسیقی کلاسیک و پخش شله زرد در میان ایرانیهای داخل پاویون گذشت.
ماسوله تابستان ۱۴۰۱ میزبان ارزیابان یونسکو برای ثبت منظر فرهنگی خواهد بود
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی گیلان با اشاره به ارسال پرونده ثبت جهانی ماسوله به یونسکو از مهیا شدن این شهر تاریخی برای حضور ارزیابان یونسکو برای تابستان ۱۴۰۱ خبر داد.
يادداشت
رابطه انسان و طبیعت در ایران باستان
در ایران باستان پرستش عناصر موجود در طبیعت رواج داشته كه در اين يادداشت به آنها خواهيم پرداخت.
آتش یکی از زیباترین بخشهای بازار تهران را سیاه کرد
آتشسوزی امروز تهران دامن یکی از زیباترین و تاریخیترین بخشهای بازار بزرگ را گرفت. مسؤولان میراث فرهنگی تهران درحال بررسی میزان خسارتهای احتمالی واردشده هستند.
بادگیر چپقی سیرجان ؛ بادگیری الهام گرفته از دودکش کشتی | بنایی متفاوت که هیچ کجای ایران نمیتوانید ببینید
بادگیر چپقی سیرجان یکی از منحصربهفردترین بادگیرهای ایران و جهان است که برای خانهٔ مرحوم دکتر سید علیاصغر رضوی از پزشکان شهرستان سیرجان ساخته شده است. این بادگیر در دوران پهلوی اول با الگوبرداری از دودکشها و هواکشهای کشتیهای قدیمی ساخته شده است.
تجاوز به دژ هخامنشی!
یک پژوهشگر و کنشگر میراث فرهنگی از صدور مجوز ساخت بوستان (پارک) در حریم درجه یک کاخ یا دژ باستانی معروف به «قصر ابونصر»، بازماندهای از اواخر هخامنشی با قدمتی بیش از ۲۳۰۰ سال، خبر داد.
کارتهای بازی صفوی برای نخستینبار رونمایی شدند
کارتهای بازی صفوی با نام «گنجفه» که در مخزن موزه رضا عباسی نگهداری میشد، به مناسبت دهه فجر برای نخستینبار رونمایی شد.
نابودی ساختمان آینهها با کلنگ بیتدبیری +تصاوير
عمارت ارزشمند اقدسیه در حال تخریب و نوسازی است؛ درحالیکه مدیران شهرداری دوره پیش قول داده بودند پس از فروش آن، بنا حفظ میشود.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
نمایشگاه مبلمان Transatlantico مکزیک
نمایشگاه Transatlantico با موضوع مبلمان و زیور آلات، پلی را بین طراحی مبلمان آمریکای لاتین و اروپا تشکیل میدهد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
جایزه مجله معماری Dezeen
جایزه مجله معماری Dezeen امسال با ورود به پنجمین دوره مسابقات خود در نظر دارد میزبان شرکت کنندگان از 8 فوریه (19 بهمن 1400) باشد.
کشف شی ناشناخته در خلیج فارس یا بی اطلاعی یک باستانشناس از وقایع روز؟
درحالی که یک دانشآموخته کارشناسی ارشد باستانشناسی بهطور اتفاقی و در حین غواصی در خلیجفارس از کشف یک شیء ناشناخته در بستر دریا حکایت دارد اما منابع محلی میگویند این محراب فایبرگلاس در سال ۹۲ در قالب برنامهای در دریا نصب شد
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
خانه موسیقی "سو فوجیموتو" در پارک بوداپست
"سو فوجیموتو" پروژه موزه خانه موسیقی را که به موسیقی اختصاص داده شده را تکمیل کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
چرا هومن بالازاده برنده مسابقه RIBA شد؟
امسال، گروه طراحی هوبا به سرپرستی هومن بالازاده برنده جایزه بینالمللی معمار نو ظهور RIBA معرفی شد.
بهترین پروژههای معماری پیشبینی شده در سال ۲۰۲۲
پیادهسازی پروژههای معماری شگفتانگیز زیادی در قارههای مختلف جهان از چند سال پیش آغاز شده و قرار است تا پایان سال ۲۰۲۲ به بهرهبرداری برسد؛ اغلب این سازهها، تلفیقی از موزهها و آسمانخراشهایی با نماهای زیبا را در بر خواهد گرفت.
اختصاصی رسانه تخصصی "اخبار معماری"
طراحی فضای ریلکسیشن در فضای اداری
پروژه فضای ریلکسیشن که توسط Wanmu Shazi در شهر Xiamen چین طراحی و اجرا شده است، در یک ساختمان اداری بلند مرتبه قراردارد و به گونه ای طراحی شده است که کاربران را از شلوغی فضای کاری و محیط شهری دور کند.
شاهنشینهایی که موزه شدند | ۱۸ کاخ کوچک و بزرگ در سعدآباد
اماکن تاریخی به پشتوانه هویتی که دارند، روایتگران قابل اعتمادی محسوب میشوند که بازدید از آنها به مثابه خوانش صفحاتی از کتاب قطور و خاک گرفته گذشتگان است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران مطرح کرد؛
عمر ساختمانها باید ۵۰ الی ۱۰۰ سال باشد
رئیس کمیسییون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه فروش شهر نباید چالشهای دائمی آینده را ایجاد کند، گفت: عمر ساختمانها باید ۵۰ الی ۱۰۰ سال باشد.
توضیحات نرگس آبیار درباره دکور سریالش در «عفیفآباد»
پس از انتقادهایی به ساخت دکور سریال «سووشون» در باغ «عفیفآباد» شیراز، نرگس آبیار، کارگردانِ این پروژه از برداشته شدن بخشی از الحاقات دکور ساختهشده در این باغ تاریخی خبر داد.
چرا "تختجمشید" را سیل نبرد؟
پایگاه جهانی پرسپولیس با انتشار ویدیویی علت نجات این اثر تاریخی از سیل و آبگرفتیها را توضیح داد.
هگمتانه ثبت جهانی میشود
استاندار همدان گفت: با پیگیریهای انجام شده و قول مساعد وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ثبت جهانی تپه هگمتانه (منظر تاریخی شهری از هگمتانه تا همدان) در سال جاری انجام میشود.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
رویداد های معماری مهم سال 2022
برگزاری رویدادهای مرتبط با معماری بخش مهمی از پیشرفت اهداف معماری است که توسط آن کاربران و معماران و دانشجویان نقاط مختلف دنیا گردهم میآیند و به بررسی مسائل روز معماری میپردازند.
مرور تاریخچه شهرک اکباتان در غرب پایتخت
نخستین و بزرگترین شهرک استاندارد خاورمیانه کجاست؟
اکباتان از جمله شهرکهای مسکونی نمونهوار در زمینه شهرسازی، توسط مهندسی ایرانی بنا شده و یکی از قدیمیترین محلههای پایتخت در قالب مجتمع مسکونی است.شهرک اکباتان به دلیل داشتن معماری خاص و امکانات رفاهی و خدماتی متعدد در داخل محدوده شهرک مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است.
پاویون «ایران» در روز ناآرام اکسپو دبی!
با آنکه برخی منابع خبری روز گذشته از شنیده شدن صدای انفجارهایی در داخل نمایشگاه اکسپو دبی خبر دادهاند، اما پیگیریها نشان میدهد بیشتر پاویونها از این موضوع بیاطلاع بودهاند و اکسپو نیز بدون تعطیلی به کار خود ادامه داده است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر:
سومین نشست کمیسیونهای معماری و شهرسازی شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور در تبریز برگزار میشود
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر از برگزاری سومین نشست کمیسیونهای معماری و شهرسازی شوراهای اسلامی کلانشهرهای کشور به میزبانی تبریز خبر داد.
مشهورترین برج باغهای عمودی جهان | ایده جنگلهای عمودی به ایران هم میرسد؟
معماری شهرهای بزرگ هر روز به سمت سبزتر شدن در حرکت است. علاوه بر زیبایی بصری، ساختن ساختمانهایی سبز به خنکی و تازگی هوا کمک میکنند و حال بهتری به شهروندان و ساکنان خود هدیه میدهند. در این گزارش با مشهورترین برج باغهای عمودی جهان آشنا میشویم:
کشف آخرین آمفیتئاتر رومی تاریخ در سوئیس
باستانشناسان بقایای یک آمفیتئاتر رومی را در سوئیس کشف کردند که در مقایسه با دیگر تماشاخانههای مشابه قدمت کمتری دارد.
نمایشگاه بینالمللی طراحی ایران و ایتالیا در نوروز برگزار میشود
مراسم پیش نمایش اولین نمایشگاه مشترک ایران و ایتالیا در حوزه طراحی و معماری با حضور سفیر ایتالیا در تهران افتتاح شد.
در چهل و سومین جلسه شورای شهر تهران مطرح شد؛
انتفاع ۲۰۰ میلیون تومانی هر متر تخلف در تهران
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از پایین بودن هزینه تخلف در مقایسه با نوع تخلف در شهر تهران گلایه کرد.
"هاید ماری کخ" ایرانشناس آلمانی درگذشت
پروفسور هاید ماری کخ، ایرانشناس آلمانی درگذشت. او بیشتر با کتاب «از زبان داریوش» در ایران شناخته میشود.
تاملی بر سالروز انتخاب یزد به عنوان پایتخت شهرهای پایدار جهان!
نهم بهمن ماه سالروز انتخاب یزد به عنوان پایتخت تاریخی و فرهنگی شهرهای پایدار جهان توسط بنیاد جهانی انرژی بود ولی تنها رئیس بنیاد جهانی انرژی چهارمین سالگرد انتخاب یزد به عنوان پایتخت شهرهای پایدار جهان را تبریک گفت و حتی مسئولان این شهر بیتوجه و غرق در مشکلات روزمره از آن گذر کردند.
توسط خانه کتاب و ادبیات ایران؛
نامزدهای کتاب سال در گروه هنر معرفی شدند/حضور پنج کتاب در موضوع «معماری و شهرسازی»
نامزدهای سی و نهمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در گروه «هنر» معرفی شدند.
یعقوب دانشدوست، متخصص باغ ایرانی درگذشت
ایکوموس ایران از درگذشت "یعقوب دانشدوست"، مرمتگر بناها و محوطههای تاریخی و متخصص باغ ایرانی خبر داد.
لنگر تاریخی از دریای کاسپین کشف شد
یک باستانشناس خبر داد: بیستم دیماه امسال یک لنگر تاریخی از بستر دریای کاسپین (دریای خزر) در اطراف کرانههای شهرستان نور در تور صیادان شیلات "ایزدشهر" نور گیر کرد، که به ساحل منتقل شد.
جایزه بهترین معماری جهان به بیمارستان بنگلادشی رسید
«جایزه بینالمللی ریبا ۲۰۲۱» برای بهترین ساختمان جهان به بیمارستانی در بنگلادش با دیوارهای آجری و کانالهای آبی زیگزاگ رسید.
اعلام جزئیات طراحی و قابلیتهای سامانه جامع نقشه باستانشناسی کشور در دانشگاه تهران
عضو هیئت علمی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران به تشریح جزئیات طراحی و پیادهسازی سامانه جامع نقشه باستانشناسی کشور پرداخت.
گشتوگذار در یک عمارت تاریخی که مثل نگین در محله الهیه میدرخشد
ماکت بناهای فاخر ایرانزمین در باغموزه هنر ایرانی
شمیران بود و باغهای پردار و درختش.کلنگ ساختوساز که به جانش افتاد، باغها یکی پس از دیگری به خانههای عمودی و برجهای سرد و بیروح تبدیل شدند، اما خوشبختانه برخی از باغها باقی ماندند. آن هم نه فقط برای یک خانواده، بلکه برای همه افرادی که هم به طبیعت علاقهمندند و هم به هنر ایرانی.
طبق اعلام ایرانداک؛
دانشگاههای برگزیده در ثبت پایاننامه اعلام شدند
پژوهشگاه ایرانداک فهرست دانشگاههای برگزیده در ثبت پایاننامهها، رسالهها و پیشنهادهها در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ را اعلام کرد.
طراحی ساختمان با صفحات خورشیدی از یک گروه معماری هلندی
پروژه سولار راک از صفحات خورشیدی پوشیده شده و سالانه یک میلیون کیلووات ساعت برق تولید میکند.
رونمایی از کتاب "حکمت اسلامی در خلق آثار هنری معماری و شهرسازی" عبدالحمید نقرهکار
کتاب «حکمت اسلامی در خلق آثار هنری معماری و شهرسازی» نوشته عبدالحمید نقره کار توسط انتشارات سروش راهی بازار نشر شد.
آسیب شناسی و نقد نورپردازی بناهای تاریخی
آسیب شناسی و نقد نورپردازی بناهای تاریخی نيازمند بررسي دقيق و اصولي است كه در اين يادداشت به آن خواهيم پرداخت.
نمایشگاهی از جنس معماری اسلامی
مرکز معماری اسلامی حوزه هنری انقلاب اسلامی در تازهترین رویدادهای خود نمایشگاه «ایوان آینه» شامل آثاری از هنرمندان باشگاه معماران جوان مرکز معماری اسلامی را برپا میکند.
افتخارآفرینی دانشجویان دانشگاه الزهرا (س) در مسابقات دیزاین IDA
سه دانشجوی طراحی صنعتی دانشگاه الزهرا (س) در مسابقه International design awards ۲۰۲۲ با شرکت دادن طرح Greeone موفق به کسب رتبه سیلور (دوم) در بخش طراحی اسباب بازی/اسباب بازی آموزشی شدند.
"دژ معبد باستانی نوشیجان"؛ نخستین الگوی معماری ایرانی
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری ملایر و سرپرست پایگاه ملی میراث فرهنگی نوشیجان گفت: یکی از شاخصترین و مهمترین محوطه مادی، تپه نوشیجان در دشت ملایر است که در سال ۱۹۶۵ شناسایی شد و در طی سال های ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۷ توسط هیأتی به سرپرستی "دیوید استروناخ" مورد کاوش و مطالعه قرار گرفت و امروز به عنوان نخستین الگوی معماری ایرانی به شمار میرود.
برترین طرحهای خلاقانه شهری جهان در سال ۲۰۲۱ + تصاویر
اغلب شهرهای جهان در عصر گرمایش کره خاکی به اعمال اقداماتی نوآورانه روی آوردهاند تا اثرات این فاجعه را بر محیطهای شهری و ساکنان آن به حداقل برسانند؛ سبزسازی مناطق شهری یکی از بهترین استراتژیهایی بود که در سال ۲۰۲۱ برای کاهش اثرات جزایر گرمایی در اغلب شهرهای جهان پیاده شد.
مرور داستان ۸۰ معمار زن در نمایشگاه «خبرهای خوب، زنان در معماری»
موزه ماکسی در شهر رم پایتخت ایتالیا با میزبانی از نمایشگاه «خبرهای خوب، زنان در معماری» نقش زنان را در تکامل این حرفه در قرن گذشته مستند میکند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
طراحی فضای داخلی اتوبوس به خانه ای برای زندگی
کیلب براکنی، دانشجوی معماری، یک اتوبوس مدرسه قدیمی را در فیس بوک خریده و آن را جهت زندگی خودش طراحی کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
بدترین شهرهای اروپا برای زندگی از لحاظ آلودگی هوا
گزارش جدید گروه تحقیقاتی Airly نشان میدهد که کدام شهرهای اروپا بدترین کیفیت آب و هوایی را دارند.
تصاویری از کشف جدید در بیستون
باستانشناسان در محوطه تپه گوهره بیستون آثار و شواهد معماری همچون دیوارهای سنگی، خشتی و سنگفرشی منسوب به دوره احتمالا سلوکی و اشکانی کشف کردند.
در مراسم بزرگداشت عطاالله امیدوار عنوان شد
از آغازگران تحول دانشکده هنرهای زیبا بود
مراسم یادمان و بزرگداشت عطاالله امیدوار، روز گذشته در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
مکس فوردهام، معمار و مهندس بریتانیایی درگذشت
مکس فوردهام، معمار و مهندس بریتانیایی و پیشگام طراحی ساختمان های پایدار در سن 88 سالگی درگذشت.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری "بازسازی بندر بیروت"
فراخوان مسابقه معماری "بازسازی بندر بیروت" تمدید شد.
یادداشت
برجسازی نفس تهران را گرفت
تقریباً از اواخر دهه ۴۰ بود که برای پیشگیری از آلودگی هوا و تأمین سرانههای رفاهی و خدماتی زمینهای مناطق ۲۱ و ۲۲ در طرح جامع فرمانفرمایان جا گرفتند.
نگاهی به هویت تاریخی زندان هارونالرشید شهرری
آتشکدهای که زندان شد
یکی از جاذبههای گردشگری ری این شهر باستانی همسایه پایتخت زندان هارونالرشید در ۱۳ کیلومتری شرق تهران، ۱۰ کیلومتری جاده تهران به خراسان است.
نقش برجسته بهرام دوم مرمت شد
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید از اتمام پروژه حفاظت و مرمت نقش برجسته بهرام دوم در نقش رستم خبر داد و گفت: محوطه نقش رستم دارای بیشترین نقش برجستههای تاریخی از دوران ساسانیست و یکی از این نقشها مربوط به بهرام دوم است.
به بهانه سالگرد ۱۷۰ سالگی نخستین مدرسه آکادمیک ایران
دارالفنون؛ دروازهای به سوی دنیای مدرن
بلوای باغ ایلچی که با قتل «گریبادوف» وزیر مختار روسیه به پایان رسید.
حریم تپه «حسنلو» بعد از نیم قرن تعیین شد!
نقشه محدوده، عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری ۱۵ اثر فرهنگی ـ تاریخی آذربایجان غربی درحالی از سوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به استاندار آذربایجان غربی ابلاغ شد که از ثبت برخی از این آثار در فهرست میراث ملی کشور، بیش از نیم قرن گذشته است.
رتبهبندی جهانی کشورها در حوزه طراحی | ایران در رتبه شصت ایستاد
رتبهبندی جهانی طراحی سال ۲۰۲۱-۲۰۲۰ منتشر شد.
طراحی ورزشگاه خانگی غولهای فوتبال شهر میلان با رویکرد معماری پایدار
ورزشگاه جدید تیمهای فوتبال آث میلان و اینترمیلان بر اساس ساختار بدون کربن و معماری پایدار طراحی شده است
وقتی یک زمین بازی به جاذبهای جادویی در فضای شهری تبدیل شد
سومین شهر بزرگ چین با ساخت یک زمین بازی کم نظیر، محیطی تعاملی برای پرورش کودکان و سرگرمی بزرگسالان ایجاد کرده است. این پارک جادویی با الهام از یک اسب افسانهای طراحی و پگاسوس نام گرفته است.
شهردار منطقه هشت تبریز:
«عمارت تاریخی ساعت» مرمت و مقاومسازی میشود
سرپرست شهرداری منطقه تریخی فرهنگی هشت تبریز با اشاره به فرسودگی و استهلاکپذیری عمارت تاریخی «ساعت»، گفت: عملیات مرمت و مقاومسازی این بنای تاریخی در ماههای آینده آغاز میشود.
«پارینهسنگی ایران» چاپ شد
کتاب «پارینهسنگی ایران ۱» سلسله گزارشهای باستانشناسی به کوشش سامان حیدری گوران و الهام قصیدیان منتشر شد.
تصویری از ذهنیت هنرمند در قطعات هندسی آینهها
مجموعه آثار عاطفه محمدپور با عنوان «من رویا را زیستهام» طرحهایی منظم و هندسیوار از قطعات کوچک و بزرگ آیینهها در کنار نقاشی انتزاعی با رنگ سیاه و سفید است که تلفیقی برای ذهنیت رویاگونه هنرمند به دنیای اطرافش شده است.
با حضور سه وزیر دولت کلید خورد؛
ارتقا وضعیت پاویون ایران در اکسپو ۲۰۲۰ / برگزاری آئین نوروز
جلسه بررسی ارتقا وضعیت پاویون ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰ دبی با حضور سه وزیر دولت برگزار و برای برپایی برنامه روز ملی ایران و آئین نوروز تصمیم گیری شد.
۵۰ محوطه و اثر باستانی در اصفهان شناسایی شد
در بررسی باستانشناسی حوضه شرقی رودخانه زایندهرود (دشتهای مابین شهر اژیه و روستای کفرود) ۵۰ محوطه و اثر باستانی از دورههای مفرغ، ساسانی و دوره اسلامی شناسایی شد.
همه چیز درباره پـلازاهای تهران؛ از نشانی تا امکانات
در روزگاری که هنوز خبری از پیشرفتهای امروزی نبود، یک تک پا تا میدان محل یا سر گذر رفتن برای همصحبتی با اهل محل و کسب هر نوع اخباری کافی بود.
کلیسای پارس؛ از تیسفون تا چین
روزنامه ایران در یادداشتی مینویسد: مسیحیت در سده اول میلادی از منطقه تیسفون وارد ایران شد و در کتاب مقدس از ۲ اتفاق مهم در این زمینه سخن رفته است؛ یکی حضور موبدان زرتشتی که از ایران برای بشارت تولد حضرت عیسی مسیح(ع) به بیت اللحم رفتند و دیگری روز نزول روح القدس که ایرانیان بودند.
در آستانه ثبت جهانی مطرح شد؛
ماسوله؛ یک شهرک صنعتی باستانی/ وجود یافته های باستان شناسی ذوب آهن و آهنگری
یک باستان شناس، ماسوله را به مثابه یک شهرک صنعتی باستانی دانست و اضافه کرد: با توجه به حفاری های باستانی شناسی در منطقه کهنه ماسوله در سال ۱۳۹۱ بقایای مربوط به ذوب و استحصال آهن در دوره اشکانیان یافت شده که تا دوران اسلامی وجود داشته است.
پل دختر، شاهکار پل سازی دوران باستان
شهرستان پلدختر با موقعیت استراتژیک خود همواره در طول تاریخ به عنوان یکی از مهمترین گذرگاههای شمال به جنوب کشور مطرح بوده و پلدختر یکی از شاهکارهای پل سازی در این استان است.
پرواز نستعلیق ایرانی از تبریز تا یونسکو
سرانجام پس از سالها فراز و فرود، خوشنویسی ایرانی در پرونده «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی ایران» بهعنوان هفدهمین عنصر فرهنگی ناملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
نیویورک تا سال 2050 زیر آب میرود
نیویورک امیدوار است که با طرح انعطاف پذیری ساحلی از بدترین تغییرات آب و هوایی در دهه های آینده جلوگیری کند.
نگرانی اتحادیه انجمنهای علمی معماری، مرمت و شهرسازی از تخریبهای گسترده بافت تاریخی شیراز
انجمنهای علمی معماری، مرمت و شهرسازی کشور به نمایندگی از دانشجویان سراسر کشور در سه رشته معماری، مرمت و شهرسازی کشور طی نامهای نگرانی خود به خاطر تخریبهای سازمان یافته و گسترده در گذشته و امروز بافت تاریخی شیراز را به اطلاع رییس جمهور رساند.
محله صد میدان کجاست؟ | نقشه اینجا را فرانسوی ها کشیدند
نارمک لنگه ندارد. بین همه محلههای تهران، محلهای نیست که شکل و شمایلش شباهتی به نارمک داشته باشد.
آمار جدید از ساختمانهای ناایمن در تهران | تعیین تکلیف صدور شناسنامه ساختمان
سرپرست سازمان مدیریت بحران شهر تهران گفت: مقاومسازی گران است و میتوانیم به جای نوسازی و مقاومسازی از راهحل بهسازی استفاده کنیم، چون ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت مقاومسازی هزینهبر است.
ارگ و شهر بم، ۱۸ سال پس از زلزله
«۱۸ سال گذشته و زندگی دوباره به بم بازگشته و ارگ بم دوباره سر برآورده و شهر رنگ و بوی تازهای به خود گرفته است اما کسی در بم نیست که ساعت ۵:۲۸ دقیقه صبح جمعه پنجم دی ماه ۸۲ را با تمام جزئیات لحظهبهلحظه آن فراموش کرده باشد.»
نگاه یک معمار پس از بازدید از اکسپوی دبی
پاویون ایران، آدمی با سرِ بزرگ ولی خالی از محتوا بود
یک معمار درباره پاویون ایران در اکسپوی ۲۰۲۰ میگوید که کشور ما درست زمانی به فکر به انجام رساندن تدارکات حضور در اکسپو افتاد که کشورهای دیگر پاویون خود را تکمیل کرده بودند؛ به همین علت سازه آن، همچون آدمی با سر بزرگ بود که وقتی وارد آن میشدید، چیزی نمیدیدید.
آغاز پژوهشهای جدید باستان شناسی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان
مدیر پایگاه جهانی منظرفرهنگی تاریخی هورامان از آغاز دومین فصل از پژوهشهای هدفمند باستانشناسی پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان با همکاری دانشگاه هایدلبرگ آلمان خبر داد.
بزرگترین سردیس فردوسی در مشهد رونمایی شد
بزرگترین سردیس سخنسرای توس حکیم ابوالقاسم فردوسی به ارتفاع بیش از هشت متر روز شنبه طی آیینی در میدان "علوم" دانشگاه فردوسی مشهد رونمایی شد.
عکسهای جدید از لوح حسابداریِ ۴۹۰۰ ساله در ایران
تصاویر جدیدی از لوح تازه کشفشده «حسابداری» در شهر سوخته منتشر شد. این لوح که قدمت آن در حدود ۴۹۰۰ سال تخمین زده شده، به دوره آغاز عیلامی (ایلامی) در شهر سوخته نسبت داده شده است.
گفتگو با حسین محجوبی ـ معمار پارک ساعی و نقاش معاصر
ساخت پارک های جدید برای تهران روی بوم نقاشی!
طراح و معمار پارک های معروف تهران که از نقاشان معاصر کشورمان هم هست، مدتی است که برای طراحی پارک های جدید به بن بست خورده است. می گوید، تهران آب ندارد. او خلاقیت را جایگزین ماندن در این شرایط کرده است و پارک هایی که طراحی کرده و قرار بوده زمانی عملیاتی شود را در تابلوهایش به تصویر می کشد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری ؛
طراحی مجسمه NFT زیرآبی برای سواحل میامی
شارلوت تیلور و نیکلاس پریو مجسمه زیرآبی بر پایه NFT بر اساس طرحی از گروه معماری OMA را برای ساحل میامی ایجاد کردند.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
ورود آدیداس به دنیای متاورس با محصولات NFT
آدیداس اعلام کرده است که مجموعه طراحی بعدی خود ترکیبی از اقلام دیجیتال و فیزیکی خواهد بود و با همکاری شرکت Bored Ape Yacht Club محصولات جدید NFT خود را روانه بازار خواهد کرد.
پرونده ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان به یونسکو ارسال شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان گفت که با پایان تدوین پرونده ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان، این پرونده برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال شد.
بادگیرهای یزد در پیچ و خم جهانی شدن/ ۹ سال پیگیری نتیجه نداد
بادگیرهای یزد ثبت ملی شده اند اما ظاهرا قفلی بر جهانی شدن آن زده شده زیرا هر بار پرونده به بهانههایی از یونسکو باز میگردد و ایران هنوز موفق نشده این سازه زیبا و ارزشمند را جهانی کند.
شماره جدید نشریه دانشجویی «ساباط» منتشر شد
انجمن علمی دانشجویی معماری دانشگاه بناب شماره هفتم ماهنامه «ساباط» را منتشر کرد.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
استفاده از Headset های هوشمند برای بهبود مدیتیشن
استودیو طراحی Layer هدستی با عنوان LightVision ایجاد کرده است که از یک ماتریس نور LED برای تبدیل الگوها و رنگ های طبیعت به الگوهای بیومورفیک برای بهبود مدیتیشن، تشکیل شده است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری Nano House 2021
فراخوان مسابقه معماری Nano House 2021 منتشر شد.
سازههایی که با رنگ سال ۲۰۲۲ طراحی شدند | تاثیر سایههای آبی و لاوندر
در دنیای معماری از سایههای آبی و لاوندر در فضاهای اجتماعی، فضاهای مسکونی، فضاهای درمانی و… استفاده شده است.
طرح نيويورك براي جلوگيري از تغييرات اقليمي
مسئولان شهري نیویورک امیدوارند با طرح انعطاف پذیری ساحلی از بدترین تغییرات آب و هوایی در دهه های آینده جلوگیری کنند.
در نشست راهنمایان اعزامی به اکسپو مطرح شد
سه اخطار به پاویون ایران در دبی
آرش نورآقایی، راهنمای گردشگری میگوید: پاویون ایران در طول دو ماه و نیم برگزاری اکسپو دبی، سه اخطار (پلمب) گرفته است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
ادای احترام نورمن فاستر به ریچارد راجرز
نورمن فاستر به " قدیمی ترین و نزدیک ترین دوست " خود ریچارد راجرز ادای احترام کرد.
۱۰ پروژه برتر با معماری پایدار سال ۲۰۲۱ | مسجد مرکزی کمبریج تا شهر بدون خودرو در ایتالیا
طراحان پروژههای برتر در پی شناسایی اصول زیست اقلیمی و استفاده از مصالح هوشمند برای بهرهبرداری از ساختمانهای کمکربن یا کربن صفر هستند.
گلسنگها تخت جمشید را خوردند/ بودجه مطالعاتی متوقف شد
گلسنگهای تخت جمشید در حال پیشروی هستند و بودجههای مطالعاتی پیرامون شناسایی و مطالعه علمی بر روی آنها طی مدت اخیر متوقف شده است.
اختصاصی رسانه تخصصی اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری Riyadh Dream Villas 2022
فراخوان مسابقه معماری Riyadh Dream Villas 2022 با عنوان طراحی ویلا منتشر شد.
نامه ۲۰۰ معمار برای نجات خانه اقبالیان همدان
چندین معمار برای نجات خانه اقبالیان همدان به مدیرکل میراثفرهنگی استان همدان نامه نوشتند و خواستار توجه ویژه به این بنا شدند.
با تصویب شورای عالی شهرسازی؛
بلندمرتبهسازی در تهران آزاد شد
شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مکانیابی و ضوابط و مقررات ساخت بناهای بلندمرتبه در محدوده شهر تهران را تصویب کرد.
معمار ساختمانهای مشهور جهان درگذشت
«ریچارد راجرز» معمار بریتانیایی که برخی از مشهورترین ساختمانهای جهان همچون «مرکز پمپیدو» در پاریس را طراحی کرده است، درگذشت.
ارائه گالری مجازی بر پایه NFT و Metaverse توسط معماران زاها حدید
معماران زاها حدید گالری مجازی را با کاوش در معماری، NFT و Metaverse ارائه کردند.
برج هزار ساله وشمگیر گنبد کاووس سنددار شد
همزمان با سفر رییس قوه قضاییه به گلستان علاوه بر تثبت مالکیت یک میلیون و ۲۵۳ هزار هکتار از اراضی منابع طبیعی این استان، سند مالکیت برج هزار و ۶۸ ساله وشمگیر گنبدکاووس نیز صادر شد.
بزرگترین بنای خشتی ایران بعد از ارگ بم مرمت می شود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان از مرمت باروی تاریخی دامغان خبر داد.
اختصاصی رسانه اخبار معماری
سالن کنسرت صخرهای
استودیوی معماری OPEN Architecture از سالن کنسرت صخره مانند در درهای خارج از پکن پرده برداری کرد.
خانههای بامبو در مقصد بومگردی خلیج لاکپشت تایلند
تلی که بر روی آبهای مخزن خائو تائو در هواهین تایلند قرار دارد، از پنج خانه بامبو تشکیل شده است که همگی با مصالح محلی ساخته شدهاند. این سری از خانههای میهمان در مقصد بومگردی که بهدرستی بهعنوان خلیج لاکپشت شناخته میشود، کمی هیجانانگیزتر از اتاق متوسط هتل شما هستند، زیرا این طرح بهخودی خود به فرهنگ عمومی و محلی منطقه باز میگردد.
۹۲ سالگی نخستین محبس پایتخت | به بهانه سالگرد تأسیس زندان قصر
فتحعلی شاه قاجار در دومین سال سلطنتش دستور ساخت قصر باشکوهی در خارج از دارالخلافه، حوالی جاده شمیران را میدهد.
۱۰ ساختمان و سازه برتر سال ۲۰۲۱ | انبار موزه آثار هنری در هلند تا اینفینیتوس پلازا در چین
برخی از آثار معماری که سال ۲۰۲۱ در گوشه و کنار جهان افتتاح شدند، نمایانگر امیدهای ما برای آینده هستند و کمک میکنند بدانیم چگونه به زندگی در شهرها ادامه میدهیم و با هم و کنار هم زندگی میکنیم.
گزارش تصویری پایگاه "اخبار معماری" از:
مقبره الشعراي تبريز
مقبره الشعراي تبريز در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۱۹۱ بهعنوان در آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
چراغ سبز برای مدرن شدن داخل «نوتردام»
یک کمیسیون میراث با پیشنهادهای استفاده از هنر معاصر و حذف کردن برخی از لوازم فضای داخلی کلیسای «نوتردام» موافقت کرده اما این تصمیم با انتقادهایی مواجه شده است.
آبروریزی پاویون ایران در اکسپوی دبی | رقص، سوهان و گز ...
نمایشگاه اکسپوی دبی با حضور ۱۹۱ کشور در امارات در حال برگزاری است. این نمایشگاه یکی از مهمترین نمایشگاههای جهان محسوب میشود و قدمتی ۱۷۰ ساله دارد.
اختصاصی رسانه اخبار معماری
پروژه های برتر دانشجویی موسسه پلی تکنیک Rensselaer
موسسه پلی تکنیک Rensselaer از 10 پروژه برتر دانشجویی خود در ترم جاری رونمایی کرد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
استودیوی معماری " Oppenheim Architecture " از پروژه جدید خود در عربستان سعودی رونمایی کرد
طرح پروژه تفرجگاه کوهستانی، جدیدترین پروژه استودیوی معماری " Oppenheim Architecture " در عربستان سعودی توسط معماران این استودیو منتشر شد.
باغهای ایرانی شگفتانگیز در دل کویر
چند باغ ایرانی شگفتانگیز در دل کویر را بشناسید.
معمار مطرح هندی برنده مدال طلای ریبا ۲۰۲۲ شد
بالکریشنا دوشی، معمار سرشناس و ۹۴ ساله هندی مدال طلای سلطنتی ریبا ۲۰۲۲ را دریافت کرد.
شهر تاریخی حریره کیش در فهرست یونسکو ثبت می شود
شهر تاریخی حریره کیش بر اساس معیارهای یونسکو از گزینه های قرار گرفتن در بین نامزدهای این سازمان فرهنگی و اجتماعی در فهرست آثار جهانی است.
احداث هلیپد در ساختمانهای بالای ۱۵ طبقه الزامی است
معاون مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برخی الزامات مقابله با آتش در ساخت و ساز را تشریح کرد.
تصاویر سفارت ایتالیا از کشف "خیرهکننده" پارسه تختجمشید
سفیر ایتالیا در ایران با حضور در محل کشف تازه باستانشناسان ایرانی و ایتالیایی در شهر پارسه تختجمشید، تصاویر جدیدی را از آجرهای لعابدار برجسته که نماد بینالنهرین باستان است، منتشر کرد.
ساخت یک هتل شناور پیشرفته در دبی
مدیریت مجموعه هتلهای لوکس "کمپینسکی" مستقر در سوئیس، در آیندهای نزدیک یک اقامتگاه و هتل شناور در کلانشهر پیشرفته و فوق لوکس جهان یعنی در دبی، افتتاح خواهد کرد.
آقای وزیر دستور توقف تصویب "طرح جامع شهری همدان" را بدهید
جمعی از متخصصان معماری و شهرسازی همدان در نامهای به وزیر راه و شهرسازی ضمن ارائه نمونههایی از ایرادهای طرح جامع شهری همدان درباره مراحل تصویب طرح و ایجاد مشکلات اساسی برای مردم همدان هشدار دادند.
موزه هنر مدرن لوئیزیانا میزبان پروژهای معماری پیتر کوک
موزه لوئیزنا برای اولین بار طراحیهای یک معمار را به نمایش میگذارد. در کنار این مجموعه نمایشگاهی از آثار هنرمندان مختلف روی کاغذ هم میزبان بازدیدکنندگان است.
رئیس پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد:
۱۰ درصد بادگیرهای اصیل یزد مرمت شدند/صدور شناسنامه برای بادگیرها
رئیس پایگاه میراث جهانی شهر تاریخی یزد با بیان اینکه حدود ۹۰۰ بادگیر در یزد وجود داشته است، گفت: ۱۰ درصد بادگیرهای اصیل یزد مرمت یا بازسازی شده اند.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
زیباترین مزارع خورشیدی جهان
علیرغم تمام تلاشهای محققین و فعالان عرصه انرژی، انسانها هنوز نمیتوانند حتی بخشی از پتانسیل انرژی واقعی خورشید را به تصرف خود درآورند. مزارع خورشیدی با تاثیر زیاد، راهی عالی برای استفاده از این نیرو و بانی برخی پروژه های بلند پروازانه انرژی پاک هستند.
معرفی چند نقاشی دیواری معروف در دنیا
گرافیتی که تا مدتها به عنوان وندالیسم و یا رفتاری بزهکارانه از آن یاد میشد، امروزه به عنوان هنری قابل احترام درک شده و هنرمندان بسیاری در سالهای اخیر، به مدد این هنر اعتراض خود را در خیابانها به گوش جهان رساندهاند.
شهرهای کشور بر اساس ۲۰ شاخص هوشمندسازی رتبهبندی میشوند
رییس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران با اشاره به راه اندازی سامانهای برای رتبه بندی شهرهای کشور در حوزه هوشمندسازی گفت: بر اساس منابع بینالمللی ۲۰ شاخص اصلی و ۱۴۰ زیر شاخص تعریف و شهرها بر اساس آن رتبه بندی میشوندو در سال آینده بر اساس آن جایزه ملی هوشمندسازی اعطا خواهد شد
اختصاصی رسانه اخبار معماری
طراحی صخره های چاپ سه بعدی سازگار با محیط زیست
استودیوی تحقیقات Urban Reef مجموعه ای از صخره های جدید چاپ سه بعدی را توسعه داده است که پتانسیل تحریک گردش آب و بهبود تنوع زیستی شهرها را دارند.
مسجد استادشاگرد، تنها اثر بهجامانده از دوره چوپانی در تبریز
مسجد استادشاگرد متعلق به دوره چوپانان، یکی از مساجد قدیمی شهر تبریز است که در خیابان فردوسی این شهر واقعشده است، در شهر تبریز به دلیل موقعیت سیاسی و مذهبی در طول تاریخ مساجد فاخر با معماری تحسینبرانگیزی بنا شده است که این شهر را به مهد مساجد تاریخی تبدیل کرده است.
رونمایی از طراحی جدید موزه هنرهای معاصر مسکو
ساختمان جدید موزه گاراژ هنرهای معاصر مسکو توسط برندگان پریتزکر ۲۰۱۰ طراحی شد.
زخم کاخ موزه انزلی از خطاهای ریز مرمت غیراصولی
طی روزهای اخیر انتشار تصاویر و فیلمهای ویدئویی از مرمت کاخ موزه انزلی که نشان از مرمت غیراصولی این بنای تاریخی یکصد ساله دارد، انتقادات دوستداران و متولیان میراث فرهنگی گیلان را به همراه داشت.
جوهر زنده از جنس میکروب؛ تحولی بزرگ در انتظار صنعت معماری
دانشمندان با مهندسی ژنتیک در باکتری ای. کولای، یک جوهر زنده ساختند که قدرت خودترمیمی دارد و میتوان از آن در چاپگرهای سهبعدی استفاده کرد.
تاریخچه اکسپوها از ابتدا تا کنون کتاب شد
جلد دوم کتاب «دنیای شیشهای»، شش سال پس از انتشار جلد نخست آن، درباره تاریخچه اکسپوهای جهانی از سال ۱۸۵۱ میلادی تا اکسپو ۲۰۲۰ دُبی که در حال برگزاری است، منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
نصب بزرگترین اینستالیشن قلاب بافی توسط ارنستو نتو
اینستالیشن های هنری تاثیر بصری غیرقابل انکاری دارند زیرا یک تجربه هنری منحصر به فرد را به بینندگان منتقل میکنند. با گذشت زمان ایده ایجاد اینستالیشن های هنری به منظور تاثیر گذاری در زندگی و بیان احساسات، افکار و ایده ها جایگاه ویژهای بین هنرمندان پیدا کرده است.
اختصاصی رسانه اخبار معماری
شهرهای شناور سبز
پروژه Mando Xie، شهرهای شناور سبز با هدف ادامه تمدن بشر در اقیانوس فینالیست مسابقه Redesign the World مجله معماری Dezeen شد.
نمایشگاه «میراثفرهنگی ایران از دریچه کارت پستال» افتتاح شد
نمایشگاه «میراثفرهنگی ایران از دریچه کارت پستال» به همت پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری با همکاری موزه ملی ارتباطات افتتاح شد.
گزارش تصویری از ترمیم طاق کسری بدست شرکت ترکیه ای- انگلیسی
شرکتی ترکیه ای به عنوان مجری طرح با مدیریت انگلیسی ها و هماهنگی سازمان ملل متحد، مرمت طاق کسری را به عهده گرفته است.
اختصاصی رسانه اخبار معماری
استفاده از رباتهای هوشمند برای طراحی لنداسکیپ
استودیوی Outpost Office از رباتهای هوشمندی که توسط GPS کنترل میشوند برای طراحی لنداسکیپ استفاده میکند.
انگلستان میزبان کوچکترین فرودگاه جهان برای خودروهای پرنده
برنامهریزان شهری در انگلستان در نظر دارند به زودی ساخت کوچکترین فرودگاه جهان به نام Air- One را در یکی از مناطق پر تردد شهر به پایان برسانند و از آن به عنوان ایستگاهی برای خودروهای پرنده و پهپادها بهره گیرند.
شرکت ترکیه ای-انگلیسی در حال ترمیم طاق کسری است
امروز چهارشنبه وزیر فرهنگ عراق ، گردشگری و آثار تاریخی عراق از مراحل ترمیم طاق کسری در حالی بازدید خواهد کرد که منابع آگاه می گویند یک شرکت ترکیه ای با هماهنگی شرکتی انگلیسی در حال ترمیم طاق کسری است.
سازنده بزرگترین سردیس فردوسی مطرح کرد
نمود جلوه صلابت فردوسی در بزرگترین سردیس ایران
سازنده بزرگترین سردیس فردوسی با اشاره به اینکه جلوه بصری صلابت و نظم فردوسی در بزرگترین سردیس ایران نمود یافته، گفت: اتود اولیه مجسمه فردوسی تحت تاثیر پنج ایده محوری انتشار اندیشه فردوسی، اشاره به ماندگاری، ایجاد ریتم در تندیس، اعتنا به بیتی مشهور از وی و آشناییزدایی از اثر هنری طراحی شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
مرکز مهمان نوازی با سبک معماری جدید روسیه افتتاح شد
مرکز مهمان نوازی جدید روسیه، مجموعه ای از ساختمانهای مختلف چوبی سیاه رنگ در منطقه لیپتسک روسیه برای پاسخ به معضلات معماری مدرن روسیه، عدم وجود هویت افتتاح شد.
تجربه «بازی مرکب» در اکسپو ۲۰۲۰ | نگاهی به پاویون کره جنوبی در دبی
پاویون کره جنوبی هنر و فرهنگ این کشور را در قالب مکعبهایی که تصویر درون آنها دائما در حال تغییر است به تصویر میکشد.
نیمنگاهی از ایران به موزه ملی قومشناسی ژاپن
نشست «نیمنگاهی به موزه ملی قومشناسی ژاپن در اوساکا» به همت رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن و موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با همکاری موزه ملی قومشناسی ژاپن در اوساکا، برگزار می شود.
نصب بزرگترین سردیس خالق شاهنامه در دانشگاه فردوسی مشهد
مراحل نصب بزرگترین سردیس شاعر بزرگ خراسان، حکیم فردوسی به ارتفاع بیش از هشت متر در میدان علوم دانشگاه فردوسی مشهد به پایان رسید.
معرفی فهرست نهایی جایزه بینالمللی ریبا ۲۰۲۱
پروژههای برگزیده جایزه بینالمللی ریبا در سال ۲۰۲۱ اعلام شد.
صادرات نخلهای جنوب به کشورهای عربی | فروش نخل تا اطلاع ثانوی «قاچاق» است
انجمن ملی خرما بهعنوان مدعیالعموم به موضوع فروش نخلها ورود کرده است، با این حال یکی از نخل داران می گوید: من یکی از نخلداران دشتستان هستم که در منطقه سعدآباد بیش از ۳۵۰۰ نخل دارم. تاکنون ۵۰ نفر نخل خود را فروختهام و اگر مشتری خوبی باشد باز هم این کار را میکنم. ناچار به این کار هستیم. واقعیت را نمیتوان کتمان کرد.
طراحی برجی که سالانه هزارتن کربن حذف می کند
یک شرکت معماری آمریکایی طرحی برای یک برج ارائه کرده که سالانه قادر به جذب هزارتن کربن از اتمسفر زمین است.
بازنگری طرح تفصیلی شهر تهران با رویکرد شهر ایرانی_اسلامی
سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تأکید بر ضرورت بازنگری طرح تفصیلی شهر تهران گفت: این طرح با رویکرد شهر ایرانی_اسلامی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
حذف بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی از آثار ثبت جهانی تکذیب شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: شایعه خطر قریبالوقوع حذف بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از فهرست آثار ثبت جهانی یونسکو صحت ندارد و تکذیب میشود.
«میراثفرهنگی ناملموس ایران» منتشر شد
کتاب «میراثفرهنگی ناملموس ایران» از سوی مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری منتشر شد.
کتابی در باب حکمت اسلامی در معماری و شهرسازی
چاپ نخست کتاب «حکمت اسلامی در خلق آثار هنری معماری و شهرسازی» نوشته عبدالحمید نقرهکار (مدیر قطب علمی معماری اسلامی) منتشر شد.
کتاب اصول طراحی بایوفیلیک در معماری منتشر شد
کتاب «اصول طراحی بایوفیلیک در معماری(مجموعه مقالات نیکاسای. سالینگاروس)» توسط انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل منتشر شد.
رویداد استارتاپی طراحی مانتو اجتماع با الهام از معماری سنتی و تاریخی یزد
سرپرست مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی کرج از برگزاری رویداد استارتاپی طراحی مانتو اجتماع با الهام از معماری سنتی و تاریخی یزد با همکاری سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان البرز خبر داد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور:
۶۰ درصد مهندسان ساختمان بیکار هستند
احمد خرم گفت: در جریان انتخابات نظام مهندسی به جز مراجع چهارگانه، مرجع پنجمی که در قانون پیشبینی نشده است، وارد انتخابات شد و تصمیماتی را گرفت.
گفت وگو با طراح معماری پاویون ایران در اکسپو دبی ۲۰۲۰
پاویون ایران در اکسپو دبی چه بود و چه شد؟
طراح معماری پاویون ایران در اکسپو دبی ۲۰۲۰، درباره نقدهایی که نسبت به نحوه بهره برداری و طراحی داخلی بخشهای مختلف پاویون ایران وارد شده است، میگوید: «طراح کالبد پاویون، دخالتی در طراحی داخلی بخشهای مختلف آن نداشته است، ولی با این حال، در حد جایگاه سازمانی در ساختار روابط بین کارفرما و بهره برداران متعدد پروژه، سعی مشاور در ارایه پیشنهاداتی بوده است که طراحی داخلی و سناریوی بهره برداری را تا حد ممکن هم راستا با ایدههای کلان طراحی کالبد کند.»
درخواست جامعه تخصصی میراث فرهنگی برای توقف بازنگری بافت شیراز
جامعه تخصصی میراث فرهنگی در نامهای به رئیس جمهور درخواست کردند تا با دستور توقف فوری طرح بازنگری بافت شیراز فرصت تأمل، چارهاندیشی و گفتوگو با همگی ذینفعان و ذینفوذان محلی و ملی ایجاد شود.
ساخت یکی از بزرگترین پیانوهای زمینی در اصفهان
دو جوان طراح ایرانی، به سفارش شورای خلیفه گری ارامنه اصفهان، یک پیانوی زمینی ساختهاند.
درخواست احمد خرم از وزیر راه و شهرسازی؛
شیوهنامه تشخیص صلاحیت اشخاص حقوقی طراح و ناظر را متوقف کنید
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در نامهای به وزیر راه و شهرسازی خواستار توقف شیوه نامه تشخیص صلاحیت شد.
پرورش گیاهانی که نور ساطع میکنند
محققان با استفاده از نانوذرات تخصصی گیاهانی پرورش دادند که از خود نور ساطع می کنند.
سازه های آبی شوشتر در گِردباد تخریب
جداره ای به طول ۷۵۰ متر باعث رانش و جداشدگی بخشی از دیواره غربی سازه های آبی تاریخی شوشتر شده و این اثر جهانی را در معرض تخریب قرار داده است .
اختصاصی رسانه اخبار معماری
بررسی 10 ساختمان بلند معلق
ساختمان بلندمرتبه به ساختمانی گفته میشود که به صورت چندطبقه و با ارتفاع زیاد ساخته میشود و معمولاً کاربری مسکونی، تجاری یا اداری-مسکونی ساختع می شود و تفاوت آن با آسمانخراش در ارتفاع است.
کافهای که یک ماه عظیم را در حال فرو آمدن در لاسوگاس تصور میکند
اگر فکر میکنید برای رسیدن به رویای دوران کودکی خود برای سفر به ماه دیر شده است، ممکن است یک جایگزین شگفتانگیز برای شما وجود داشته باشد. کافه جدید ماه در لاسوگاس که به درستی نامگذاری شده است، میتواند تجربهای دیدنی را برای کاوشگر فضایی در شما ارائه دهد.
به جای برجباغ، الگوی باغ تهرانی را احیا کنید
به اندازه کافی درباره مصوبه برج باغ شورای دوم و لغو و جایگزینی آن در شورای پنجم صحبت شده است. من هم علاوه بر مصاحبههای متعدد، در دوران شورای پنجم در سلسله یادداشتهایی در روزنامهها به ریشههای موضوع پرداختهام. در تداوم این مجادله که بالاخره برجباغ خوب بود یا بد، حرف تازهای وجود ندارد.
نگاهی به معماری اولین آسمانخراش بروکلین | بنایی ۳۲۵ متری با چشماندازی چشمگیر
برج بروکلین با نمای یونانی-رومی طراحی شده و با ارتفاع ۳۲۵ متر به صورت یک ششضلعی به هم پیوسته نمایی چشمگیر از پنلهای برنزی و سیاه را منعکس میکند.
پرونده ثبت جهانی ماسوله در حال تدوین و اصلاح است/ ماسوله در مسیر مدیریت مولفههای پایداری اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی است
سرپرست پایگاه ملی پژوهشی میراثفرهنگی ماسوله عنوان کرد: پرونده ثبت جهانی شهر تاریخی ماسوله مطابق با نظر کارشناسان دفتر ثبت جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حال تدوین، اصلاح و ویرایش است.
در اولین رویداد ملی سکوی پرتاب؛
پایاننامههای برتر مرتبط با صنعت ساخت و ساز معرفی و تقدیر شدند
در اولین رویداد ملی سکوی پرتاب با موضوعیت روشهای نوین ساخت و ساز که امروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، از پایاننامهها و رساله های برتر این حوزه تقدیر شد.
شمایل دو ایرانی در مهمترین کلیسای ارامنه جهان
عضو هیأت علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری میگوید: شمایل نقشبسته در ورودی «اچمیادزین»، مهمترین کلیسای ارامنهٔ جهان، متعلق به دو ایرانی است.
مسجد شیخ لطفالله سرطان دارد/ بعد گنبد نوبت محراب است
حواشی مسجد شیخ لطف الله به نظر میرسد سر دراز دارد و علاوه بر مشکلات مرمت گنبد آن، این بنای ارزشمند تاریخی با مشکلات دیگری نیز گرفتار شده است.
گزارشی از معماری دانشکده پزشکی دانشگاه تهران؛
بنایی برای همه نسلها
سرانجام سکوت خیابان پورسینا در هم شکست و صدای دانشجو در باغ دلگشا و داخل بناهای ساختمانهایی که پشت آجرهایشان دههها تاریخ نهفته است پژواک پیدا کرد. آری وجب به وجب این ساختمانها مملو از پژواک صدای دانشجوست و اگر این ساختمانها که از همه اهالیاش قدیمیترند خود زبان داشتند بهترین راوی تاریخ خود و نسلهای تحصیل کرده در خود بودند.
چند ایرانی از اکسپو دوبی بازدید کردند؟
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات میگوید تعداد بازدیدکنندگان ایرانی اکسپو دوبی از مرز ۲۰ هزار نفر گذشته است.
مصاحبه اختصاصی به مناسبت روز جهانی شهرسازی با دکتر فریدون فراهانی؛
بدون شهرسازی، حیات مدنی و تکامل اجتماعی امکان پذیر نخواهد بود/شهر ایرانی در حال مصرف شدن است/ باید به دنبال برخورد با "معمار نماها" باشیم
دکتر فریدون فراهانی از معماران برجسته و شهیر کشور ، طی مصاحبه ای با تحریریه رسانه تخصصی "اخبار معماری"، به سوالات خبرنگاران این رسانه خبری پاسخ داد.
اختصـاصی رسـانـه اخبـار مـعمـاری؛
پاویون مجازی استودیوی معماری Make در کنفرانس تغییرات اقلیمی COP26
استودیوی معماری Make ، یک اینستالیشن مجازی توسط واقعیت مجازی طراحی کرده است که در مرکز پاویون Build Better Now ( اکنون بهتر بسازید ) قرار دارد.
اختصـاصی رسـانـه اخبـار مـعمـاری؛
تاکسی هوایی VoloCity به بهره برداری رسید
نمونه اولیه تاکسیهای هوایی با عنوان VoloCopter در شهر رم، وارد ناوگان مسافربری شد.
اداره پست چین با دکوراسیون تاریخ معاصر و مدرن
منطقه نینگبو باند (وایتان) در کشور چین بهعنوان نخستین خانه اداره پست استان از اهمیت تاریخی بالایی برخوردار است. اداره پست «بوند» با ایجاد یک مکان جدید در سواحل رودخانه یونگ جیانگ، به دنبال احیای اهمیت سابق این موسسه و بازیابی نقش آن به عنوان مکانی در قلب جامعه است.
بافت تاریخی روستای سرآقاسید کوهرنگ ثبت ملی شد
رییس گروه حفظ و احیای ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی چهارمحال و بختیاری گفت: بافت تاریخی روستای سرآقاسید دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
سازمان ملل هشدار داد؛ افزایش 2.7 درجهای متوسط دمای کره زمین تا پایان قرن
سازمان ملل هشداد که جهان در مسیر افزایش 2.7 درجه سانتی گرادی متوسط دمای قرن حاضر است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فضای سرگرمی و بازی کودکان با رویکرد خلاقیت ذهنی
گروه معماری Mind Design از پروژه خود که فضای سرگرمی و بازی کودکان با رویکرد خلاقیت ذهنی است رونمایی کرد.
گزارش الجزیره درباره ظرافتهای هنر اسلامی
سرزمینهای اسلامی با وجود تنوع در آداب و رسوم و فرهنگ، هر کدام میراث هنری منحصر به فردی را تشکیل دادهاند که در مجموع به نام هنر اسلامی شناخته میشود.
مرمت گنبد شیخ لطفالله و حاشیههای ناتمامش!
استادکاری که پیشتر اعلام شده بود پس از فوت رحمت الله رضایت قرار است فاز دوم مرمت گنبد شیخ لطفالله را همراه با فرزندان آن مرحوم پیش ببرد، به ایسنا خبر داده: از اسم من سوء استفاده کردهاند!
ایران صاحب «آرشیو ملّی هنر» شد
کوروش کمالیسروستانی با اشاره به نحوه شکلگیری «آرشیو ملّی هنر ایران»، درباره بخشهای مختلف این مجموعه فرهنگی و هنری و همچنین بینظیر بودن آن در سطح جهان میگوید.
پاریس تا ۲۰۲۶ بهشت دوچرخه سواران جهان میشود
شهرداری پاریس فرانسه قصد دارد از سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۶، ۱۳۰ کیلومتر (بیش از ۸۰ مایل) مسیر ایمن دوچرخه احداث کند و برای این کار بودجهای معادل ۲۵۰ میلیون یورو (۲۹۰ میلیون دلار) اختصاص داده است تا پایتخت فرانسه کاملاً برای دوچرخهسواری مناسبسازی شود.
ثبت جهانی ماسوله قوت یافت
سرپرست پایگاه میراثفرهنگی ماسوله گفت: با توجه به مطالبات عمومی، مطالعات تکمیلی و جامع در زمینه های طبیعی، باستانشناسی، تاریخی و اجتماعی انجام شده، پرونده این شهر تاریخی در حال تدوین، اصلاح و ویرایش مطابق با نظر کارشناسان دفتر ثبت جهانی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
مطالعات جامع طرح تفصیلی محدوده حصار ناصری پایتخت آغاز شد
مدیر بافت تاریخی شهرداری تهران گفت: مطالعات جامع طرح تفصیلی محدوده حصار ناصری(مناطق ۱۱ و ۱۲ تهران) در راستای حفاظت بیشتر بناهای واجد ارزش تاریخی با همکاری میراث فرهنگی استان تهران آغاز شد.
«نگاه دوموس به ایران» به «ویلا نمازی» رسید/ضمیمه معماری ایران در دوموس
آخرین قسمت از مجموعه مستند دهقسمتی «نگاه دوموس به ایران» در مورد «ویلای نمازی» به همت سفارت ایتالیا در ایران منتشر شد و همزمان سفیر این کشور از انتشار ضمیمهای در شماره نوامبر ۲۰۲۱ (آبان/آذر) مجله «دوموس» در مورد معماری ایران خبر داد.
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد:
۲ نمونه دیگر از بستهای دمچلچلهای در پاسارگاد نمایان شد
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت:در جریان مرحله سوم پروژه بازپیرایی و ساماندهی بلوکهای صفه بنای برج سنگی پاسارگاد، ۲ نمونه دیگر از بستهای دمچلچلهای بهصورت کاملاً سالم یافت شد.
کتاب «سینما و معماری» منتشر شد
کتاب «سینما و معماری» نوشته سولماز صدقی منتشر شد.
فرصتی برای خروج ایران از «اخبار بد»
«ایران در بخش خبر گوگل ترند، سومین نامی است که زیاد جستوجو شده است. در واقع نام کشور ما در Bad News (خبر بد) است. اکسپو طولانیترین فرصت تبلیغاتی برای ایران است تا خلاف این تصویر را نشان دهد.»
چرا حوضهای موزه فرش به باغچه تبدیل شد؟
ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران درباره موضوع «کاشت گل در حوضهای موزه ملی فرش ایران» اطلاعیهای منتشر کرد.
زمینلرزه خاموش پشت دروازه کلانشهرها
فرونشست پدیده ای است که چند سالی می شود نامش به گوشمان آشناست. اگر تا چند دهه قبل درباره فرونشست صحبت می شد کمتر کسی درباره چیستی آن اطلاعی داشت، اما حالا، با حساس شدن شرایطی که فرونشست زمین در کشور ایجاد کرده، کمتر کسی پیدا می شود که با این زمین لرزه خاموش آشنا نباشد. زمین لرزه ای خاموش که گفته می شود حالا به دروازه کلانشهر های کشور نزدیک شده و در کمین آن هاست.
یزد با عنوان"شهر موزه تاریخی" در کنار رم، بارسلونا، سنپترزبورگ و پاریس قرار گرفت
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان یزد گفت: «شهر یزد، در کنار شوشتر و ماسوله از سوی نشریه بینالمللی تخصصی A ۲ بهعنوان شهر کامل انتخاب شد.»
باغ بانک شاهی کجاست؟
قصه باغ «بانک شاهی» در منطقه ۳ به چاپ نخستین اسکناسهای ایران گره خورده است.
دورخیز عربستان برای به دست آوردن میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ با شعار تغییر و دگرگونی
حکومت عربستان سعودی در تلاش برای بالا بردن جایگاه فرهنگی خود در منطقه و جهان پیشنهاد میزبانی از اکسپو ۲۰۳۰ را به نهادهای جهانی ارائه داده است.
افزوده شدن ۲ قرن به سن قطعی بنای میراث جهانی کاخ ساسان سروستان
مدیر پایگاه جهانی منظر ساسانی فارس فیروزآباد و سروستان،گفت:سنسنجی دقیق بنای میراث جهانی کاخ ساسان سروستان،صورت گرفت ، بنای سروستان یک پروژه معماری متعلق به پایان دوره ساسانی است که در همان زمان آغازشده و در سه دهه پس از ورود اعراب به پایان رسیده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
تغییر کاربری سکوی نفتی به پارک تفریحی
عربستان سعودی یک سکوی نفتی را با هدف کاهش وابستگی به درآمد نفتی، به اولین پارک تفریحی فراساحلی در جهان تبدیل میکند.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
اولین مزرعه خورشیدی شناور جهان در ارتفاعات کوه آلپ، سوئیس طراحی و به مرحله بهره برداری رسید
دهکده کوهستانی بورگ سن پیر در سوئیس صاحب اولین نیروگاه خورشیدی شناور جهان در ارتفاع 1810 متری از سطح دریا شد.
ماجرای هتل چهارباغ به کجا رسید؟
معاون شهرسازی و معماری ادارهکل راه و شهرسازی استان اصفهان درباره هتلی که در چهارباغ ساخته می شود و مورد انتقاد دوستداران میراث فرهنگی قرار گرفته است، توضیحاتی ارائه داد.
جزییاتی از اقدامات استحکامبخشی در پاسارگاد/ تهیه شناسنامه برای آثار مخزن
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد از برپایی و فعالیت کارگاههای ساماندهی و مرمتی برپا در این مجموعه میراث جهانی سخن گفت.
کشف بزرگترین موزاییککاری جهان در فلسطین، قدیمیترین سکونتگاه شهری تاریخ | ۸۳۶ مترمربع موزاییک با پنج میلیون قطعه سنگ
مقامهای فلسطینی پس از پنج سال تلاش و کاوش توانستند بزرگترین کف موزاییککاریشده دنیا را در شهر اریحا در کرانه باختری رود اردن بازیابی و رونمایی کنند.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی ایرانگردی و جهانگردی توضیح داد
از بدهی نمایشگاه آلمان تا مجری پرابهام در اکسپو دبی
منتقدان پاویون ایران در اکسپو معتقدند انتخاب اشتباه مجریان و برگزارکنندگان این پاویون، اصلیترین ضعف ایران در اکسپو ۲۰۲۰ دبی است که چشمانداز پنج ماه آینده و کیفیت دستاورد ایران از این رویداد بزرگ جهانی را زیر سوال برده است. با این وجود، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی توسعه ایرانگردی و جهانگردی که در انتخاب یکی از مجریان این پاویون نقش داشته، نظر و دفاعیات دیگری دارد.
سرّ و سِحر چغازنبیل
با وجود کاوشهای انجام شده در بنای باستانی زیگورات چغازنبیل در استان خوزستان، کاربری برخی کاخهای این مجموعه هنوز مشخص نشدهاست
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
نقل قولهایی از فرانک گری اسطوره معماری قرن 21
فرانک گری با پایه گذاری معماری فولدینگ و اجرای آثار خود در این سبک (در مرحله تکامل آثارش) راه باریک و بکری از فرم به سوی محتوا باز کرد.
پایگاه جهانی لوت در بم ایجاد میشود
مدیر پایگاه جهانی بیابان لوت کشور گفت: ایجاد پایگاه جهانی لوت در شهرستان بم با در اختیار قراردادن زمین برای احداث آن و همچنین تخصیص بودجه لازم توسط دستگاههای متولی به طور حتم در آینده رقم خواهد خورد.
مدیر عامل شرکت مترو تهران:
«ایستگاه آهنگ» در چهارمین رویداد میزان معماری برگزیده شد
مدیرعامل شرکت مترو تهران اعلام کرد: در چهارمین دوره رویداد «میزان معماری» ایستگاه آهنگ موفق به دریافت پلاک برنزی و گواهینامه نشان کیفیت شد.
شوشتر "شهر کامل ایران" لقب گرفت
مدیر پایگاه میراث جهانی شوشتر گفت: در اولین رویداد انتخاب شهر کامل ایران که توسط نشریه بینالمللی ـ تخصصی 2A برگزار شد، شهر شوشتر در کنار یزد و ماسوله عنوان «شهر کامل» ایران را از آن خود کرد.
چگاسفلی، مزار جام، بندر کنگ و معماری سواحل خلیج فارس در فهرست موقت میراث جهانی جای گرفتند
ایران مدتی است که پروندههای جدیدی برای قرار گرفتن در فهرست موقت میراث جهانی به یونسکو ارائه داده که در این میان پروندههایی مانند چگاسفلی به چشم میخورد.
لکنت ایران در اکسپو دبی
حدود یک ماه از آغاز اکسپو ۲۰۲۰ دبی میگذرد و در همین مدت، نقدهای بسیاری متوجه پاویون ایران شده؛ رویدادی که تا پنج ماه دیگر ادامه دارد و استراتژی ایران همچنان زیر سوال است.
اختصاصی پایگاه "اخبـار معمـاری"
جزئیات و نحوه برگزاری اکسپو 2025 | میزبانی ژاپن در این نمایشگاه
اکسپو 2025 ژاپن که توسط سازمان Bureau International des Expositions (BIE) و در اوزاکا، ژاپن برگزار میشود، یک نمایشگاه جهانی با موضوع آینده است که قرار است به مدت شش ماه در طول سال 2025 برگزار شود.
وین “شهر درختی” اروپا شد
وین برنده جایزه “شهر درختی” اروپا شد که این جایزه در راستای طرح سازگاری و نوآوری در مبارزه با تغییرات آب و هوایی به شهرهای برتر اعطا میشود.
وزیر راه شهرسازی:
قوانین جدید نظام مهندسی تدوین و به زودی به مجلس ارسال میشود
وزیر راه و شهرسازی از تدوین قوانین جدید نظام مهندسی و ارسال به زودی آن به مجلس جهت تصویب خبر داد.
یادداشت اختصاصی پایگاه اخبار معماری "به مناسبت روز جهانی هنرمند"؛
روز جهانی هنرمند؛ تجلی روح و ذهن خلاق
روز جهانی هنرمند همه ساله برای تجلیل از هنرمندان در تمام عرصه ها در تاریخ 25 اکتبر گرامی داشته می شود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه طراحی پاویون هند "The Iconic Indian Pavilion 2021 "
فراخوان مسابقه طراحی پاویون هند "The Iconic Indian Pavilion 2021 " برای اکسپو 2025 ژاپن منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
تور مجازی اکسپو دبی
اکسپو 2020 به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی تاریخ خاورمیانه است که در کشور امارات و شهر دبی برگزار میشود.
بررسی وضعیت اولین اثر ثبتجهانی ایران
چان بینان ارزیاب سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در جریان سفر به استان خوزستان از محوطه باستانی چغازنبیل و زیگورات این محوطه بازدید کرد.
افتتاح نمایشگاه خودرو؛ از کالسکه ناصرالدین شاه تا رولزرویس احمد شاه
موزه خودورهای تاریخی ایران با نمایش لیموزین آبطلاکاری شده، رولزرویس سیلور گوست احمد شاه قاجار، فانتوم ۴ ضدگلوله، کالسکه سلطنتی ناصرالدین شاه قاجار و نمونههای نادر دیگر در صنعت خودروسازی در جاده مخصوص کرج افتتاح شد.
پاکترین شهرهای جهان
کپنهاگ دانمارک، سنگاپور، هلسینکی پایتخت فنلاند، بریزبن استرالیا، هامبورگ در آلمان و استکهلم سوئد پاکترین شهرهای جهان به شمار میرود.
نخستین نمایشگاه هنری در اهرام ثلاثه مصر پس از ۴۵۰۰ سال
نمایشگاه «ابد همین امروز است» شامل آثار هنرمندان معاصر جهان در حالی از پنجشنبه گذشته نزدیک هرم جیزه مصر افتتاح شد که ۱۰ چیدمان غولآسا در سایه یکی از عجایب هفتگانه دنیا به نمایش درآمدهاند.
تلفیق فرهنگ شرق آسیا و خاورمیانه در پاویون ژاپن در اکسپو ۲۰۲۰
طراحی پاویون ژاپن در اکسپو ۲۰۲۰ دبی ترکیبی از الگوهای سنتی عربی و آسانواست.
حضور چین برای پروژههای مسکن در ایران تایید شد
به دنبال مطرح شدن حضور چینیها برای ساخت مسکن در ایران توسط یکی از نمایندگان مجلس که البته بعدا تکذیب شد، معاون وزیر راه و شهرسازی صراحتا مذاکره با چینیها در ایران را تایید کرده اما گفته که آنها قرار است تکنولوژی وارد کنند نه اینکه بسازند. این ذهنیت نیز ایجاد شد که تکنولوژی چین قرار است به کاهش ۳۰ درصدی قیمت تمام شده مسکن در ایران منجر شود.
از مرمت گنبد مسجد شیخ لطفالله، چه خبر؟
ناظر ارشد مرمت گنبد شیخ لطفالله دربارۀ آخرین تصمیماتی که در کمیته فنی میراث فرهنگی اصفهان برای مرمت این گنبد ارزشمند گرفتهشده توضیحاتی را بیان کرد.
پرونده ثبت جهانی "منظر تاریخی هگمتانه تا همدان" ارسال شده است
مشاور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه در سال جاری شش پرونده برای ثبت جهانی ارسال شده است، گفت: یکی از این پروندهها، پرونده "منظر تاریخی هگمتانه تا همدان" بوده که برای بررسی ایرادها ارسال شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
پروژه سالن مراسم تشریفاتی با عنوان " زادگاه ماه " توسط گروه معماری Zou Yingxi رونمایی شد
این پروژه با مساحت 1446 مترمربع، عمدتا به عنوان یک سالن مراسم تشریفاتی است که طرح آن به منظور فرار از شکلهای عرف سنتی کشور چین در سالنهای مراسم طراحی شده است.
برنده جایزه ریبا استرلینگ ۲۰۲۱ معرفی شد
«خانه شهر» دانشگاه کینگستن برنده جایزه ریبا استرلینگ ۲۰۲۱ شد.
ابلاغ ثبت ملی مسجد الغدیر میرداماد به استاندار تهران
وزیر میراث فرهنگی در ۷ نامه جداگانه به استاندار تهران مراتب ثبت ۷ اثر فرهنگیتاریخی را در فهرست آثار ملی ایران ابلاغ کرد که یکی از این نامه ها درباره ابلاغ ثبت ملی مسجد الغدیر بود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
نگاهی به خط فکری فرانک گری در طراحی مبلمان
گری در مورد اولین بارقههای علاقهاش به طراحی مبلمان میگوید: "من همیشه از طراحی مبلمان خوشم میآمد. شاید چون در تورنتو که بودیم، پدرم یک شرکت کوچک مبلمان داشت. خیلی طول میکشد تا یک پروژهی معماری به ثمر بنشیند، به همین دلیل همیشه در کنار معماری، طراحی مبلمان نیز به نظرم جذاب بوده است."
نتایج انتخابات نظام مهندسی تهران اعلام شد + اسامی منتخبان
نتایج انتخابات اعضای هیئت مدیره نهمین دوره نظام مهندسی ساختمان استان تهران اعلام شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری ؛
اینفو معماری/ آثار ثبت شده ایران در میراث جهانی یونسکو
اینفوگرافی زیر آثار ثبت شده ایران در میراث جهانی یونسکو را به نمایش می گذارد.
فشار ردصلاحیت شدههای انتخابات نظام مهندسی تهران به وزارت راه برای توقف انتخابات
در حالی با پیگیری رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نامزدهای دارای تعارض منافع برای انتخابات نظام مهندسی رد صلاحیت شدهاند که برخی از رد صلاحیت شدهها فشار بر وزارت راه و شهرسازی را تشدید کردهاند.
انتشار کتابی در جهت بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمان
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین گفت: برای رسیدن به ایدههای معماری پایدار، گریزی نیست جز تدوین استاندارد و تعیین میزان ثابتی برای حداکثر میزان مصرف انرژی ساختمانها که باعث کنترل مصرف انرژی در آن میشود و کتاب «انرژی و طراحی پایدار؛ تعادل پویا با سیستم» با این موضوع توسط انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
چرا باید فرانک گری را بشناسیم ؟
فرانک در کودکی در مغازه پدر بزرگش، جایی که ساختمان ها و شهرهای خیالی را از چوب میساختند فعالیت داشت. او از دوران جوانی خلاق و مشتاق شکستن مرزهای معماری بود.استفاده از مصالح ساختمانی غیر متعارف در کار او نقش اصلی را ایفا میکند.
تغییر چهره استخر دریایی دهه 1930 به شکل نقشه توپوگرافی
حمام بندری تاریخی Knubben در آرندال نروژ بهزودی با طراحی مجدد چشمگیری مواجه میشود که کمی متفاوت از مرمت سنتی آن خواهد بود.
وبینار طراحی شهری برای شهرهای آینده برگزار می شود
وبینار «طراحی شهری برای شهرهای آینده» به همت انجمن علمی شهرسازی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.
فدایی خبر داد:
کتیبه نو یافته کوه رحمت از نوع تدفینی و احتمالا به ایجاد سازه ای آئینی اشاره دارد
موضوع و محتوای کتیبه نویافته کوه رحمت در حوالی نقش رجب و شهر باستانی استخر که از جمله کتیبه های خصوصی فارسی میانه به شمار می رود احتمالاً به ایجاد سازهای آئینی اشاره دارد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
معرفی 5 پل شگفت انگیز جهان
پُل، سازهای است که دو مکان را به هم متصل میکند. در گذشته، پل را طاقی بر روی رودخانه، دره، یا هر نوع گذرگاه که رفتوآمد را ممکن میسازد تعریف می کردند.
انقلاب دیجیتال با رویکرد محلی در پاویون فرانسه /«نور، روشنایی» در اکسپو ۲۰۲۰ دبی
درسا بخشندگی: هدف پاویون فرانسه در اکسپو ۲۰۲۰ دبی نگاه به آینده و انقلاب دیجیتال با رویکرد محلی است.
معماری متابولیسم در ششمین دوسالانه معماری تالین
موضوع دوسالانه معماری ۲۰۲۲ تالین «خوراکی یا معماری متابولیسم» است.
نشریه علمی دانشجویی «مطالعات هنرهای زیبا» منتشر شد
نشریه علمی دانشجویی «مطالعات هنرهای زیبا» به صاحب امتیازی «انجمن علمی دانشجویی مطالعات عالی هنر» دانشگاه تهران منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
درامدی بر حوزههای اقلیمی کشور ایران
به گزارش سازمان هواشناسی کشور، ایران دارای چهار نوع اقلیم، معتدل و مرطوب، گرم و خشک، سرد و گرم و مرطوب میباشد که کشور ایران را از لحاظ تقسیمات اقلیمی به چهار منطقه اقلیمی تقسیم کردهاند. این تقسیمات بر اساس روش کوپن، دانشمند اتریشی و توسط آقای دکتر حسن گنجی پیشنهاد شده است.
تخلف آشکار هیئت اجرایی انتخابات نظام مهندسی استان تهران
در حالی دیروز هیئت اجرایی انتخابات نظام مهندسی ساختمان تهران در اطلاعیهای تعداد اعضای هیئت مدیره را اعلام کرد که این هیئت در این زمینه مرتکب تخلف شده است.
اجلاس سازندگان و طراحان تبریز با برگزاری مراسم افتتاحیه آغاز شد
امروز ۲۱ مهرماه ۱۴۰۰، اجلاس سازندگان و طراحان تبریز با انجام مراسم افتتاحیه در سالن خاوران این شهر آغاز شد.
روایتهای معمارانه در خانه موزه استاد لرزاده
معاون شهرسازی ومعماری شهرداری تهران، ضوابط و مقررات ناشی از طرح های توسعه شهری را از عوامل آشفتگی شهر تهران دانست و گفت: قوانینی که جایگزین سنت معماری شده اند، معماری شهر را دچار آشفتگی کرده است.
بیش از یک قرن از ساخت عمارت تاریخی شمسالعماره گذشته است
داستانهای عجیبوغریب شمسالعماره/جغدها که ظاهر میشدند سلطنت تغییر میکرد
طهرانیها داستانهای عجیبوغریبی درباره شمسالعماره میگفتند؛ مثلا گویا در پایان کار محمدعلیشاه، روزی کلاغها به بیرق کلاهفرنگی ساعت شمسالعماره حملهور میشوند و با منقارشان آن را ریزریز میکنند.
برگزیدگان مسابقه «طراحی کتابخانه عشایری» معرفی شدند
مراسم اختتامیه و معرفی آثار برگزیده و شایسته تقدیر مسابقه «طراحی کتابخانه عشایری» با حضور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور برگزار شد.
برافراشتن سازهای بتنی در دل بافت تاریخی یزد زیر چتر قانون!
این روزها در حالی شاهد ایجاد ساختمانی بتنی و ناهمگون با بافت تاریخی یزد در دل این بافت و در مجاورت کتابخانه مرکزی هستیم که بنا به گفتهی متولیان این حوزه، مجوز قانونی دورههای قبل را برای ایجاد شدن دارد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
تاریخ افتتاح موزه گوگنهایم ابوظبی با طراحی فرانک گری اعلام شد
تاریخ افتتاح موزه گوگنهایم ابوظبی تقریبا 20 سال پس از رونمایی طرح و 14 سال پس از شروع ساخت اعلام شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
سانتیاگو کالاتراوا، معمار بلندترین برج آینده در دبی: " تا آخرین لحظه زندگیم فعالیت خواهم کرد "
گفت و گوی اختصاصی سانتیاگو کالاتراوا معمار اسپانیایی با مجله بینالمللی "یورونیوز" منتشر شد.
انبوهسازان چینی در راه ایران
اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس گفته که"در حال مذاکره با چینیها برای ورود به ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید هستیم.
۵ مجموعه تاریخی و فرهنگی به خانه خلاق تبدیل میشوند
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیاء و بهرهبردرای از اماکن تاریخی و فرهنگی از راهاندازی خانههای خلاق در ۵ مجموعه تاریخی در سراسر کشور خبر داد.
چگونه بیسلیقگی یک معمار، خانه نقاشباشی را ویرانکرد | معمار ایرانی معماری چینی!
میدان مخبرالدوله تهران، یکی از قدیمیترین میدانهای شهر است و یادگار دوران قاجار که در دوران پهلوی اول بازسازی شده است. علیقلیخان مخبرالدوله که سالها وزارت علوم و وزارت تلگراف را بر عهده داشت، مجری نخستین خط تلگراف ایران بود و اولین بار به مخبرالدوله ملقب شد و بعد لقب خود را به پسرش حسینقلیخان مخبرالملک داد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
ریچارد مهیر ؛ شوالیه سفید معماری
به اعتقاد او ساختمان ها باید بتوانند صحبت کنند. به کارگیری مجموعه عناصر خاص و درونی ثابت، طی سال ها کار این امکان را داده است که وی شیوهی بیان تکاملی و منسجمی داشته باشد.
چرا سبزسازی شهرها در سراسر جهان با مشکل مواجه است؟
ایده تبدیل چشماندازهای بتنی شهرها به پوششهای سبز، همواره از محبوبیت ویژهای میان مدیران شهری برخوردار بوده و طی چند سال اخیر به خوبی در بعضی از نقاط دنیا پیاده شده است؛ متاسفانه در بسیاری از شهرها نیز سبزسازی نادیده گرفته شده و سازههای خاکستری همچنان به حاکمیت خود ادامه میدهد.
۳ روستای ایران در مسیرجهانی
برندق اردبیل، خرانق یزد و لارک هرمزگان روستاهایی هستند که برای رسیدن بهعنوان دهکده جهانی گردشگری با هم رقابت میکنند.
تلفیق هنر، معماری و فناوری در دبی | نگاهی به پاویون هلند در اکسپو ۲۰۲۰
هدف معماران پاویون هلند در اکسپو ۲۰۲۰ ایجاد «امید در صحرا»ست.
«پل طبیعت» مستند شد
کارگردان مستند «ماندگار» از ساخت یک قسمت از این مجموعه با محوریت «پل طبیعت» خبر داد.
طراحی یک برج فولادی ۲۵ متری با الهام از ساختار مارپیچی DNA
شرکت معماری بیگ در دانمارک برج مارسک را با الهام گرفتن از ساختار مارپیچی DNA طراحی کرده است.
انتشار کتابی از بنیانگذار آکادمی معماری حسی
کتاب «مقدمهای بر محیطهای حِسی سازگار: ایدهای برای معماران» اثر ماریا لورنا لیمن و تالیف و ترجمه مریم پیرهادی و همکارانش منتشر شد. لیمن بنیانگذار آکادمی معماری حسی است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
رتبهبندی دانشگاههای ایران بر اساس آمار مجله Us. News منتشر شد
مجله Us. News رتبهبندی دانشگاههای جهان را بر اساس 13 فاکتور و معیار منتشر کرد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
دروازههای ورودی نمایشگاه "اکسپو2020 دبی"
پس از تکمیل شدن سایت نمایشگاه اکسپو 2020 دبی، دروازه های ورودی این نمایشگاه که توسط آصف خان، طراحی شده بود، پرده برداری شد. این 3 دروازه سیاه رنگ از 20 اکتبر 2020 تا 10 آوریل 2021 پذیرای میلیونها بازدید کننده خواهند بود.
برگزاری وبینار "حفاظت از میراث شهری از نوسازی تا بازآفرینی شهری"
وبینار "حفاظت از میراث شهری از نوسازی تا بازآفرینی شهری" از سلسله سخنرانی های پیش همایش حفاظت و مدیریت شهری برگزار می شود.
مراغه شهربرج مقبرههای تاریخی ایران
مراغه شهر برج مقبرههای تاریخی بوده که متأسفانه این روزها فقط ۴ برج مقبره باقی مانده است و علاوه بر گذر زمان، ساخت و سازهای غیرمجاز انجام گرفته، این بناهای تاریخی را تهدید میکند.
آرشیو ملی هنر ایران در شیراز راهاندازی شد
مرکز اسناد و کتابخانه ملی ایران مرکز فارس در شیراز میزبان آیین راهاندازی آرشیو ملی هنر ایران بود؛ در این آیین گفته شده که این بخش به عنوان نخستین آرشیو دیجیتال هنرهای هفتگانه کشور فعالیت خود را آغاز کرده است.
اسناد ثبت جهانی راهآهن و هورامان به ایران داده شد
یونسکو اسناد و لوح رسمی ثبت جهانی راهآهن سراسری و منظر فرهنگی هورامان/اورامانات و چند میراث جهانی دیگر را به ایران تحویل داد.
انتشار فراخوان طراحی فضای بام ساختمان اداری
فراخوان طراحی فضای بام ساختمان اداری با نگاهی متفاوت به کارکردهای بام در ساختمان های اداری منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
پاویون های کشورهای منطقه آسیا در اکسپو 2020 دبی "بخش دوم"
اکسپو 2020 به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی تاریخ خاورمیانه است که در کشور امارات و شهر دبی برگزار میشود.
گونهشناسی الگوی هشتی در معماری مسکن درونگرای ایران ( اصفهان، یزد و کاشان )
هشتی یکی از عناصر معماری مساکن درونگرای ایران است که در مقاله زیر به جزئیات این عنصر معماری ایرانی خواهیم پرداخت.
ارزیابی پاویون ایران در اکسپو دبی
پاویون ایران در اکسپو دبی درحالی از سوی مجله معماری Architectural Design یکی از هشت پاویون برتر شناخته شده که به محتوای آن نقدهایی وارد شده است، آنچنان که معاون گردشگری میگوید: باید روی محتوا بیشتر کار شود.
ابداع نوع جدیدی از بتن خود ترمیم شونده
نوع جدیدی از بتن، میتواند خود را ترمیم کند و همچنین کارها و هزینههای تعمیر و نگهداری را کاهش میدهد.
"مینیوُرلد" ملایر جایزه برتر مدیریت شهری اسلامی ایرانی را کسب کرد
شهردار ملایر گفت: بر اساس اعلام دبیرخانه دائمی جایزه مدیریت شهری اسلامی- ایرانی از سوی هیات داوران در هشت کارگروه تخصصی، شهرداری ملایر با پروژه تفریحی و توریستی "مینیوُرلد" رتبه نخست را در حوزه گردشگری کسب کرد.
به مناسبت روز ملی باغ ایرانی
سمپوزیوم تخصصی باغ ایرانی برگزار می شود
به مناسبت روز ملی باغ ایرانی سمپوزیوم تخصصی باغ ایرانی به کوشش انجمن علمی منظر ایران (۱۲ اکتبر)برگزار می شود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه واقعیتهای جایگزین "The Alternate Realities 2022"
فراخوان مسابقه واقعیتهای جایگزین "The Alternate Realities 2022" منتشر شد.
سیمرغ ایران مظهر همگرایی ملل در رویداد اکسپو ۲۰۲۱ شد
نمایشگاه جهانی اکسپوی دبی پس از یازده ماه تأخیر، سرانجام در مهرماه ۱۴۰۰ بازگشایی شد و عبدالعلی غنجور قصرالدشتی هنرمند نقاش و مجسمهساز شیرازی با یک اثر فاخر در این نمایشگاه حضور یافت.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
پاویون های کشورهای منطقه آسیا در اکسپو 2020 دبی "بخش اول"
اکسپو 2020 به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی تاریخ است که در خاورمیانه و کشور امارات و شهر دبی برگزار میشود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
پاویون های کشورهای منطقه خاورمیانه در اکسپو 2020 دبی+ پاویون ایران
اکسپو 2020 دبی به عنوان بزرگترین رویداد نمایشگاهی تاریخ خاورمیانه است که در کشور امارات و شهر دبی برگزار میشود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
"پاویون" تاریخچه و مفاهیم آن
پاویون عنصری منعطف در یک فضای باز معماری است که مردم را دعوت به ورود میکند تا وقت خود را در آن بگذرانند. این فضا میتواند موقت یا دائمی باشد و حتی ممکن است شکل و عملکرد خود را تغییر دهد. پاویون میتواند به عنوان؛ سرپناه، محل نشستن، ملاقات، کافه، تئاتر، محل سخنرانی، رویداد، نمایشگاه، ورزش، بازی، استراحت، کار و موارد دیگر استفاده شود.
اجلاس سازندگان و طراحان تبریز
۲۱ و ۲۲ مهرماه سالجاری کلانشهر تبریز میزبان اجلاس سازندگان و طراحان تبریز در سالن خاوران این شهر خواهد بود.
همه آنچه میخواهید درباره بزرگترین نمایشگاه جهان - اکسپو ۲۰۲۰ دوبی بدانید + نگاهی به پاویون ایران
رویداد جهانی اکسپو ۲۰۲۰ دوبی ساعت ۱۹ امروز پنجشنبه سیام سپتامبر ۲۰۲۱ با حضور نمایندگان بیش از ۱۹۰ کشور شرکتکننده در الوصل پلازا شهر دوبی در امارات متحده عربی آغاز به کار میکند.
ارزیابان یونسکو برای بررسی تیتی کاروانسرا وارد گیلان میشوند
معاون میراث فرهنگی ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان گفت: ارزیابان یونسکو به منظور بررسی تی تی کاروانسرای سیاهکل برای ثبت جهانی در نیمه دوم مهرماه وارد استان میشوند.
یادداشت اختصاصی پایگاه اخبار معماری
دوچرخه ها چه تاثیری در روند طراحی شهری دارند ؟
دسترسی به هوای پاک به صورت عادلانه برای عموم مردم، بهره مندی از فضای شهری و صرفه اقتصادی جزء مواردی هستند که در طراحی مسیرهای دوچرخه به آنها توجه میشود. جهت داشتن شهری پاک برای همه در این یادداشت اختصاصی با توضیح این موارد، لزوم نیاز شهر و کاربران به دوچرخه و دوچرخه سواری بیش از پیش آشکار خواهد شد.
ابلاغ حکم تعلیق پروانه مهندسان دارای تعارض منافع ۲۳ استان
درحالی پیش از این رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی پروانه اشتغال بهکار مهندسان دارای تعارض منافع ۸ استان را تعلیق کرده بود که امروز پروانه اشتغال مهندسان متخلف ۲۳ استان دیگر تعلیق میشود.
مصاحبه منتشر نشده ایسنا با پدرشهرسازی ایران؛
معماری در جهان امروز آشفته است
موهای یکی در میان سفید و مشکی، با قدی بلند. اگرچه چند ساعت سخنرانی علمی را پشت سر گذاشته اما لبخند و صدای ملایمش نسبت به لحظات افتتاحیه و ابتدایی کنفرانس تغییری نکرده است. پس از صرف ناهار چند دقیقهای وقت استاد سیدمحسن حبیبی را گرفتیم و چند سوال کوتاه درباره وضعیت فعلی معماری در ایران مطرح کردیم.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان جایزه بین المللی طراحی میآموزد Design Educates Awards 2022
فراخوان جایزه بین المللی طراحی میآموزد Design Educates Awards 2022 منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه طراحی محوطه پیرامون تئاتر باستانی ا.لاریسا
فراخوان مسابقه طراحی محوطه پیرامون تئاتر باستانی ا.لاریسا " Design Of The Surrounding Area Of The Ancient Theatre A’ Of Larissa 2021 " منتشر شد.
صدمین عصرانه علمی موسسه مهندسی روشنایی و نورپردازی ایرانیان با موضوع:
نگاهی به طراحی و ساخت چراغ ،همخوان با معماری و فضای پیرامونی به هنگام طراحی نورپردازی
صدمین عصرانه علمی موسسه مهندسی روشنایی و نورپردازی ایرانیان با موضوع نگاهی به طراحی و ساخت چراغ ،همخوان با معماری و فضای پیرامونی به هنگام طراحی نورپردازی برگزار می شود.
داستان اعتراض پدر معماری اصیل ایران به مدرسان فرانسوی
دانشجوی یزدی که بعدها به پدر معماری اصیل و سنتی ایران شهره شد، در اعتراض به شیوهی آموزش مدرّسان فرانسوی و بیتوجّهیشان به معماری ایرانی، تحصیلات دانشگاهی را رها کرد.
به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت دکتر سید محسن حبیبی
کتاب "سید محسن حبیبی؛ معلم شهرشناسی" منتشر شد
به مناسبت نخستین سالگرد درگذشت دکتر سید محسن حبیبی کتاب "سید محسن حبیبی؛ معلم شهرشناسی" به کوشش مریم ساعدی منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
سازه فولاد سبک نورد سرد ( LSF )
سیستم قاب فولادی سبک نورد سرد، یکی از سیستم های موجود و مناسب برای تولید صنعتی و انبود ساختمان، کاهش وزن ساختمان، افزایش مقاومت ساختمان در مقابل زلزله، کاهش زمان ساخت، ارتقای کیفیت ساخت، کاهش هزینههای ساخت و صرفه جویی در مصرف انرژی است.
واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی درخصوص واژه «هتلآپارتمان» چیست؟
گروه واژهگزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی درخصوص معادل واژه «هتلآپارتمان» توضیح داده است.
سایه سنگین ساختوساز بر سر تخت فولاد اصفهان
صحبت بر سر یک رواق به همراه سالن سخنرانی در حریم تکیه روضاتِ گورستان تاریخی تخت فولاد اصفهان است؛ عملیاتی که گرچه در ظاهر متوقف شده اما معلوم نیست سایه این ساختوساز از سر تخت فولاد کم شده باشد.
دهدشت؛ سرزمینی با تاریخ فراموش شده
این منطقه به عنوان یکی از عظیمترین و ارزشمندترون محوطههای تاریخی ایران در کهگیلویه و بویراحمد شناخته میشود.
چاپ ۳ بعدی تمام خانههای یک خیابان در یک هفته!
یک خیابان در تگزاس آمریکا طی پنج تا هفت روز با چاپ سه بعدی خانهها، سر و شکل تازهای به خود گرفت.
رقابت زشتترین ساختمانهای چین برای ورود به تالار بدنامها؛ به جهنم خوش آمدید تا سه عروسک غولپیکر بابوشکا!
۸۷ طراحی و معماری عجیب و غریب در سرتاسر چین، از یک کلیسای شبیه ویلن تا هتلی که با سه عروسک غولپیکر بابوشکا یا ماتریوشکا پوشانده شدهاند برای ورود به فهرست ۱۰تایی تالار مشاهیر بدنام رقابت میکنند.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
واقعیت مجازی چه تاثیری بر روی پیشرفت هنر و دانش معماری خواهد گذاشت ؟
در طی چند سال اخیر، واقعیت مجازی و فناوریهای مرتبط به آن از شایعات و حدس و گمان اکنون به مرحله اجرا رسیده است و در حال حاضر، با در دست بودن این فناوری برای چندین شرکت و معماران مطرح روند طراحی در حال دگرگونی است.
اصلاح وضعیت شاهکار مهندسی هخامنشیان
جبهه شمال شرقی صفه «برج سنگی» در میراث جهانی پاسارگاد، اصلاح وضعیت و ساماندهی میشود. برج سنگی یکی از شاهکارهای مهندسی هخامنشیان به شمار میآید.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری طراحی خانه کوچک " The Tiny House 2021 "
فراخوان مسابقه معماری طراحی خانه کوچک " The Tiny House 2021 " منتشر شد.
منطقه طراحی لندن در شبه جزیره گرینویچ افتتاح شد
منطقه طراحی لندن در شبه جزیره گرینویچ ۲۴ شهریور افتتاح شد و شامل ۱۶ ساختمان برای فضای کاری بیش از هزار نفر در هشت استودیو معماری مشهور است.
مهوش شیخ الاسلامی «موسیو مارکوف» را تمام کرد
تدوین مستند «موسیو مارکوف» جدیدترین اثر مهوش شیخ الاسلامی به پایان رسید.
انتشار کتابی که نحـوه الهام از طبیعـت در معماری را بررسی میکند
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین گفت: در کتاب «الگوریتمها در معماری و شهرسازی» تـلاش بـر ایـن اسـت ابتـدا بررسـی دقیقـی از نحـوه الهــام از طبیعــت و عملکــرد الگوریتمهای پرکاربــرد در معمــاری و شهرســازی صــورت گرفته و ســپس نحــوه عملکــرد و الگوریتم بهینهسازی فیــزاروم مــورد ارزیابــی قــرار میگیرد تــا شــناخت مناســبی از نحــوه الهـام آن و رفتــار ایــن ارگانیــزم حاصــل شود.
یخچالهای تاریخی تبریز
تبریز، شهری به قدمت تاریخ و دارای آثار باستانی منحصر به فردی هست، هر چند زمین لرزه های ویرانگر در طول تاریخ بخش عمده ای از آثار تاریخی منطقه را از بین برده است اما هنوز هم نشانههایی از گذشته تبریز پیر، سرپا مانده که تاریخ این دیار کهن را به نسل جدید انتقال میدهند، یخچالهای تاریخی از جمله بناهای تاریخی باشکوهی هستند که تاریخ، معماری و روزگار ساده و بیآلایش زندگی مردمان گذشته را به نمایش میگذارند.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
خانههای پیشساخته مدولار فولادی برای اولین بار در جهان توسط پرینترهای سهبعدی ساخته شدند.
استودیو معماری MaskArchitects اولین خانه های مدولار سازه فولادی جهان را که به کمک پرینتر سه بعدی ساخته شدهاند در شهر اورانی، ایتالیا طراحی و به مرحله اجرا رساندند.
انتشار کتاب "معماری دیکانستراکتیویست"
"معماری دیکانستراکتیویست" نوشته فیلیپ جانسون – مارک ویگلی و ترجمه پویان روحی، توسط انتشارات کتابکده کسری در 136 صفحه منتشر شد.
چشم انتظاری بادگیرها برای ثبت جهانی
بادگیر سازهای خشتی و بخشی از معماری سنتی یزد به شمار میرود که پرونده ثبت جهانی ان همچنان باز است و چشمهای زیادی منتظر ثبت جهانی این سازه میراثی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی هستند.
با ۹ شهر و روستای رنگی جهان آشنا شوید
تعداد شهرها یا روستاهایی که یک رنگ مشخص در فضای عمومی، نمای خانهها و دیوارهایشان بر دیگر رنگها غلبه دارد و به نوعی فضای شهری آنها تکرنگ محسوب میشود، چندان زیاد نیست. نام برخی از این شهرها یا روستاها برای ما آشناترند مانند ابیانه در ایران یا شفشاون در مراکش اما نام برخی از این شهرها ممکن است تا به حال به گوش بسیاری از ما نخورده باشد مانند هازکار در اسپانیا یا ایزامال در مکزیک.
تخریب تزئینات غیراصیل بادگیرهای یزد
این روزها پرونده ثبت جهانی بادگیر باز شده و جزئیات توجه به این بنا مهم است لذا نباید استادکاران به ایجاد تزئینات در حین مرمت بادگیرها متمایل شوند و معماری خانهها را از اصالت خارج کنند.
تأثیر کرونا بر سبک معماری!
به گفته یک کارشناس ارشد معماری، وضعیت معماری در کشور به نسبت گذشته بهتر شده اما شیوع ویروس کرونا در جهان به لحاظ سبک معماری تغییراتی را ایجاد کرده است.
انتشار کتاب " ایران و نمایشگاه های جهانی از غرفۀ 1867 پاریس تا پاویون 2020 دوبی "
کتاب " ایران و نمایشگاه های جهانی از غرفۀ 1867 پاریس تا پاویون 2020 دوبی " نوشته امیر بانی مسعود توسط انتشارات کتابکده کسری در 224 صفحه منتشر شد.
اولین بناهایی که در تهران ساخته شدهاند + تصاویر
در این گزارش با اولین بناهایی که در تهران طراحی و ساخته شدهاند، آشنا میشوید.
خرانق برای دو ثبت جهانی کاندیدا شد
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد اعلام کرد: خرانق برای اولین بار در ایران و در اتفاقی بیسابقه در دنیا همزمان کاندیدای دو ثبت جهانی در حوزههای گردشگری و میراث است.
معاون صدا و سیما، معاون میراث فرهنگی شد
علی دارابی، معاون امور استانهای سازمان صدا و سیما با حکم عزتالله ضرغامی، قائممقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین معاون میراث فرهنگی این وزارتخانه شد.
انتشار کتاب " انعطاف پذیری در معماری "
کتاب " انعطاف پذیری در معماری " توسط انتشارات دانشگاه هنر اسلامی تبریز در 234 صفحه منتشر شد.
انتشار کتاب " فناوری معماری ( تحقیق و تمرین ) "
کتاب " فناوری معماری ( تحقیق و تمرین ) " توسط انتشارات دانشگاه معماری و هنر پارس در 283 صفحه منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
طراحی سایهبان معلق به منظور عنصری چند عملکردی
تعاملات اجتماعی به مانند یکی از کلیدی ترین مفاهیم علوم اجتماعی و تشکیل دهنده یکی از بنیانهای فرهنگی جوامع نوین در کنار عناصری مانند عقلانیت و حاکمیت قانون، جایگاه ویژه ای به خود اختصاص داده است.
اعتراف سازمان نظام مهندسی به تعارض منافع اعضای هیئت مدیره
مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه انتشار نامه رئیس سازمان نظام مهندسی مشکوک است،گفت: کارکنان وزارت راه و شهرسازی از بخشنامه های تعارض منافع مستثنا نشدهاند.
وقتی پایتخت صاحب خیابان شد
تهران، این شهر گسترده با آسمان خاکستری، زمانی به داشتن باغ و بوستانهای خرم و باصفایش مشهور بود، شهرتی که برای جمعی از ما امروزیها، که پایتخت را دودگرفته و در چنگ ازدحام جمعیت و ساختمانهای سر به فلک کشیده میبینیم، میتواند دور از ذهن و باورنکردنی باشد.
نخستین عبادتگاه قلعه ارامنه
در زمان حکمرانی محمدشاه قاجار بود که ۱۳ خانواده ارمنی از اصفهان به تهران مهاجرت کردند.
انتشار کتابی برای درک معماری روستا
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین گفت: یکی از مهمترین و ضروریترین ابعادی که در طراحی محیط روستایی باید بـه آن دقت شـود؛ فرایند احسـاس، ادراک و شناخت محیطی است که تجربه مکان را برای انسان هموار میسازد و کتاب «ادراک معماری روستا» توسط توسط انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین در راستای شناخت معماری روستا منتشر شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری خانه پرنده افسانهای "The Legendary Bird Home 2021"
فراخوان مسابقه معماری خانه پرنده افسانهای "The Legendary Bird Home 2021" منتشر شد.
به مناسبت بزرگداشت روز شعر و ادب فارسی
سالروز درگذشت استاد شهریار، همدم سوز نهان و خانه ای که بی دوست ماند
شهریار در سرودن گونههای دگرسان شعر فارسی - مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی - نیز چیرهدست بودهاست. اما بیشتر از دیگر گونهها در غزل شهره بود و از جمله غزلهای معروف او میتوان به «علی ای همای رحمت» و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. شهریار نسبت به علی بن ابیطالب ارادتی ویژه داشت و همچنین شیفتگی بسیاری نسبت به حافظ و فردوسی داشتهاست.
نقشه شهرداری پاریس برای خودروها
پاریس ۶ سال است که تلاش میکند با تبدیل بزرگراهها و خیابانها به پارک، پاکتر و خنکتر شود. همچنین مسیرهای ویژه دوچرخهرو به گسترش است.
رقابت مسجد چوبی کمبریج با یک پل شگفتانگیز برای معتبرترین جایزه معماری انگلستان
فهرست نامزدهای جایزه ریبا استرلینگ ۲۰۲۱ ویژه بهترین معماری ساختمان انگلستان منتشر شد که در آن نام مسجد چوبی کمبریج با طراحی و اجرای مارکز بارفیلد هم به چشم میخورد.
واکنش به انتخاب یک صدا و سیمایی برای معاونت میراث فرهنگی
حکم «علی دارابی» به عنوان قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون میراث فرهنگی هنوز رسما صادر نشده، اما واکنشهایی به انتخاب احتمالی این گزینه برای معاونت تخصصی میراث فرهنگی نشان داده شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری طراحی محل تماشای آتشفشان "ICELAND VOLCANO LOOKOUT POINT 2021"
فراخوان مسابقه معماری طراحی محل تماشای آتشفشان "ICELAND VOLCANO LOOKOUT POINT 2021" منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
بنای جدید الحاقی ورودی دانشگاه کمبریج انگلستان
بنای جدید چند منظوره دانشجویی در بدو ورود کالج هومرتون، دانشگاه کمبریج توسط گروه معماری آلیسون بروکس طراحی و ساخته خواهد شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
10 دانشگاه برتر آمریکا بر اساس رتبه بندی جدید اداره آمار کار آمریکا
رتبه بندی دانشگاههای آمریکا، بر اساس اداره آمار کار آمریکا منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
بیوگرافی معماری از جنس شعر و احساس " پیتر زومتور "
پیتر زومتور معمار برجسته سوئیسی است که کارهای وی بیشتر بر پایه شعر و احساس میباشد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری کوه اورست: چالش معماری متواضعانه "Humble Architecture: EVEREST Challenge 2021"
فراخوان مسابقه معماری کوه اورست: چالش معماری متواضعانه "Humble Architecture: EVEREST Challenge 2021" منتشر شد.
نخستین لابراتوار تخصصی معماری و هوش مصنوعی افتتاح می شود
مراسم افتتاحیه «نخستین لابراتوار تخصصی معماری و هوش مصنوعی» ۳۱ شهریور بصورت آنلاین برگزار میشود.
بررسی «سنگتراشی هخامنشی» توسط آلمان و ایران
سمپوزیوم آنلاین «سنگتراشی دوره هخامنشی: روشها، تئوریها و تکنیکها» توسط مؤسسه باستانشناسی آلمان با همکاری پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری به زبان انگلیسی برگزار میشود.
«استونهنج» مرمت میشود
پروژه مرمت ضروری شکافها و حفرههای تخته سنگهای عظیم سازه تاریخی «استونهنج» آغاز شد.
دوسالانه معماری و شهرسازی ۲۰۲۲ سئول مجازی و حضوری برگزار میشود
دوسالانه معماری و شهرسازی سئول از ۲۵ شهریور به دو صورت مجازی و حضوری میزبان مخاطبان است.
تالین پایتخت سبز اروپا در سال ۲۰۲۳ شد
پایتخت استونی از بین سه نامزد نهایی هلسینگبورگ ، کراکوف و صوفیه به عنوان پایتخت سبز اروپا در سال ۲۰۲۳ انتخاب شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
طراحی " هتل شناور زیست محیطی " در قطر توسط استودیوی معماری ترکیه ای Hayri Atak
استودیوی معماری " Hayri Atak " از طرح جدید هتل شناور خود که بدون زباله و متحرک روی آب است رونمایی کرد.
حریم «تئاتر شهر» توسط وزارت میراث فرهنگی تعیین و تصویب شد
مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد وزارت میراث فرهنگی روز دوشنبه ۲۲ شهریور طی بررسیهای کارشناسانه حریم مجموعه تئاتر شهر را تعیین و مصوب کرد.
ناگفتههای طراح ایرانی فرودگاه «شارل دوگل» فرانسه
«برای من یکی در این خانه مرده و آن هم این درخت است. شهرداری به من میگفت باید این درختها را ببری و جایش پارکینگ درست کنی چون اینجا بیش از ۵۰۰ متر است. اما من زیر بار نرفتم. من برای حفظ این درختها، ستون خانه را جایی طراحی کردهام که به ریشه آنها آسیبی نرسد.»
گزارش تصویری از
باغ پهلوانپور مهریز شاهکاری جهانی در دل کویر یزد
باغ پهلوانپور مهریز به عنوان یکی از نمونههای برتر و زیبای اصیل ایران در سال ۲۰۱۱ طی نشست سی و پنجم در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسید.
وبینار «مرگ روشن در کلانشهرها» برگزار میشود
اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی علوم جغرافیایی ایران با همکاری اتحادیه انجمنهای علمی-دانشجویی محیط زیست ایران، معماری ایران، عمران ایران، باشگاه حامیان محیط زیست، مجله نجوم، انجمن نجوم آیاز تبریز و موسسه نجوم آسمان شب کویر یزد، وبینار «مرگ روشن در کلانشهرها» را برگزار می کند.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
مردی از جنس معماری و هنر "سید هادی میرمیران"
سید هادی میرمیران معمار برجسته ی ایرانی طی چهار دهه فعالیت حرفه ای خود، موفق به خلق آثار برجسته ای گردیده است. ویژگی آثار این معمار حفظ روح معماری کهن ایران با تلفیق روش های نوین طراحی است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
طراحی هتل مدرن در کویر کویت مطابق با اقلیم
طراحی هتل با الهام از تپه های شنی در کویت توسط گروه معماری جاسپر طراحی و به مرحله بهره برداری رسید.
آغاز مسابقه طراحی شهری و جداره سازی مسیر بومی فرهنگی کیش
مسابقه طراحی شهری و جداره سازی مسیر بومی فرهنگی با هدف توسعه متوازن شهری و استفاده از ایدههای برتر طراحی در کیش آغاز شد.
نیمهتمامهای شهری 30 استان در یک نگاه
همشهری در این پرونده مهمترین پروژههای شهری در ۳۰ مرکز استان را بررسی کرده است. بهرهبرداری هرچه سریعتر از این پروژهها، مهمترین دغدغه مدیران شهری جدید است.
پارچهپیچی «طاق پیروزی» آغاز شد
پروژه هنری طراحیشده توسط «کریستو ولادیمیروف جاواچف» برای پوشاندن «طاق پیروزی» از روز گذشته آغاز شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری رستوران – گلخانه ایسلند " Iceland GreenHouse Restaurant 2021 "
فراخوان مسابقه معماری رستوران – گلخانه ایسلند " Iceland GreenHouse Restaurant 2021 " منتشر شد.
رحمت الله رضایت درگذشت
استاد رحمت الله رضایت، معمار و مرمتگر پیشکسوت سنتی به دیدار حق شتافت.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری یادبود آخرین نسل کشی 2021 "The Last Genocide Memorial"
فراخوان مسابقه معماری یادبود آخرین نسل کشی 2021 "The Last Genocide Memorial" منتشر شد.
پروژه نورپردازی حرفه ای برج میلاد کلید خورد
جهاد دانشگاهی اعلام کرد: با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی، پروژه طراحی نورپردازی برج میلاد با مشارکت طراحان حرفهای کلید خورد
انتشار کتاب «دانش علوم اعصاب در معماری»
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین گفت: کتاب «دانش علوم اعصاب در معماری»، تألیف دکتر جمالالدین مهدینژاد عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دکترعلی صادقی حبیبآباد پژوهشگر پسادکتری در دانشگاه فلورانس ایتالیا و دکتری معماری از دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی توسط انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شد.
اختصاصی پایگاه "اخـبـار مـعمـاری" ؛
اینفوگرافی جزئیات جذاب و ناگفته از برج ایفل
اینفوگرافی جزئیات جذاب و ناگفته از برج ایفل
آسبادهای نشتیفان؛ سند تاریخی فناوری در ایران کهن
قدیمیترین آسبادهای ایران در نشتیفان از آثار تاریخی دوره صفویه با قدمت هزاران سال و سندی بر کاربرد دانش و فناوری در ایران کهن و نمادی برای اثبات نبوغ ایرانیان به جهان است نمادی که ثبت جهانی آن اگرچه در دست پیگیری است اما نیازمند عزم و تلاشی بیشتر است.
تجربه یک شهر فانتزی در دوسالانه معماری ونیز / «حضور کامپوزیت» در پاویون بلژیک
هدف پروژه بلژیک در دوسالانه معماری ونیز، تعریف مجدد رشته معماری و مبانی طراحی است.
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران خبر داد؛
ساختمانهای شهر تهران دوستدار محیط زیست میشوند
مدیرکل معماری و ساختمان شهرداری تهران با اعلام لازم الاجرا بودن مصوبه توسعه ساختمان سبز و معماری پایدار در تهران، گفت: با اجرای این مصوبه، ساختمانهای شهر، دوستدار محیط زیست میشوند.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه بینالمللی معماری برلین؛ چالش مسکن مقرون به صرفه "Berlin: Affordable Housing Challenge 2021"
فراخوان مسابقه بینالمللی معماری برلین؛چالش مسکن مقرون به صرفه "Berlin: Affordable Housing Challenge 2021" منتشر شد.
معماری محله «چهارباغ مشهد» احیا میشود
معماری ایرانی- اسلامی و هویتی «چهارباغ مشهد» در قالب پروژه «چهارباغ شیرین» احیا میشود.
احداث قلعه فلکالافلاک در مینیورلد ملایر، نمادی از شاهکار معماری
سرپرست شهرداری ملایر گفت: به دنبال ساخت نمادها و المانهای ایرانی و خارجی در مجموعه تفریحی توریستی جهان کوچک (مینی ورلد) ملایر، المان بنای تاریخی " قلعه فلکالافلاک" در این فضا ساخته میشود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
بنایی با داستان های شگفتانگیز "بقعه / گنبد هارونیه"
بقعه هارونیه در مشهد یک از جذابترین بناهای تاریخی به شمار میرود. این اثر بیمثال تاریخی در حوالی شهر مشهد و در همسایگی آرامگاه حکیم فردوسی و همچنین آرامگاه عارف بزرگ و نامی، امام محمد غزالی واقع شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه معماری طراحی دفتر اداری " ESSAY OFFICE ARCHITECTURE 2021"
فراخوان مسابقه معماری طراحی دفتر اداری " ESSAY OFFICE ARCHITECTURE 2021" منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
نگاهی به معماری بزرگترین شاهکار سازه ای آبی جهان
مجموعه آسیابها و آبشارهای شوشتر بیشک بینظیرترین سازه آبی ایران و جهان است. ساخت این مجموعه از دوره هخامنشیان شروع و در دوره ساسانیان تکمیل و به اوج شکوفایی خود رسیده است.
آغاز فصل جدید ساماندهی و مرمت در محوطه تاریخی گندیشاپور
مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی و گردشگری گندیشاپور و ایوان کرخه از ادامه روند ساماندهی، حفاظت و مرمت در محوطه تاریخی گندیشاپور خبر داد.
ارگ گوگد؛ اثری ملی در گلپایگان و دومین سازه خشتی ایران
ارگ گوگد دومین سازه خشتی ایران در گلپایگان واقع شده است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
درامدی بر کتاب " چگونه مثل یک معمار بیاندیشیم " اثر پیتر زومتور
ما باید اجازه دهیم افرادی که طرح های ما را می بینند در واقع ما را بشناسند و حتی قرن ها پس از گذشتن خود واقعی ما را بشناسند. معماری راهی است که باید برای همیشه به خاطر سپرده شود و به رسمیت شناخته شود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه بینالمللی معماری تالار یادبود COLUMBARIUM 2021
فراخوان مسابقه بینالمللی معماری تالار یادبود COLUMBARIUM 2021 منتشر شد.
استقرار دائم اقوام بومی هزاره سوم قبل از میلاد در حوضه جنوبی دریاچه ارومیه/ بررسی کانونهای حوزه نفوذ سفال نارنجی رنگ
فصل دوم کاوشهای باستانشناسی در تپه بروه سردشت به عنوان یکی از کانونهای حوزه نفوذ سفال نارنجی رنگ انجام شد.
طراحی پایدارترین شهر جهان در آمریکا
شهر تلوس پایدارترین شهر جهان توسط گروه معماری بیگ طراحی میشود.
وسیع ترین دستکند ایران ثبت ملی میشود
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی گفت: بزرگترین معماری دستکند ایران در استان مرکزی، ثبت ملی می شود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مسابقه بینالمللی معماری "طراحی خانه کوچک MicroHome 2021"
فراخوان مسابقه بینالمللی معماری "طراحی خانه کوچک MicroHome 2021" منتشر شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
آب انبار، عنصر معماری، مردم وار و عملکردگرا
آبانبار یا برکه، حوض یا استخر سرپوشیدهای است که برای ذخیره آب معمولاً در زیرزمین ساخته میشود. از دیرباز تمهیدات گوناگونی جهت تأمین آب شیرین در فصول خشک سال اندیشیده میشدهاست. احداث بند، قنات و آبانبار از این جملهاند.
چرا لیورپول از فهرست میراث جهانی یونسکو خارج شد؟
ساختمانهای مدرن باعث شده که شهر انگلیسی لیورپول، عنوان میراث جهانی خود را از دست بدهد که البته در این میان شنیدهها حاکی از آن است که روابط دیپلماتیک و لابی در سازمان ملل نیز ممکن است نقشی در این زمینه ایفا کند.
تنها روستای دالانی کشور مرمت میشود
مرحله چهارم مرمت بافت تاریخی تنها روستای دالانی کشور در شهرستان سامان استان چهارمحال وبختیاری تا ۲۰ روز دیگر به اتمام میرسد.
نگاهی به پنج رویداد معماری و طراحی ۲۰۲۱ | ایتالیا و دانمارک تا چین و آمریکا
پنج نمایشگاه معماری و طراحی در سه قاره برگزار میشود.
مرمت مجسمههای کاخ سعدآباد
معاون اجرایی مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد از مرمت مجسمههای این مجموعه خبر داد.
شکلگیری مدرسه مرمت یزد تا ۱۴۰۲/آغاز فعالیت موقت از مهرماه در قالب هنرستان
مسئول مرمت آثار و امین اموال فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی یزد از آغاز ثبتنام مدرسه مرمت یزد با رشتههای محدود کار و دانش در آستانه مهرماه خبر داد و اعلام کرد: با توجه به زمانبر بودن پروسه شکلگیری این مدرسه پیشبینی میشود راهاندازی آن براساس استانداردهای مورد نظر تا ۱۴۰۲ به طول انجامد.
نگاهی به بزرگترین صندوقهای امانات بانکی ایران و جهان
قلعه سریزد یکی از کهنترین و بزرگترین صندوق امانات بانکی ایران و جهان بوده است.
تامین اعتبار، نیاز اصلی ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
با ثبت جهانی شدن منظر فرهنگی تاریخی اورامانات به عنوان دومین اثر ثبت جهانی شده کرمانشاه، جنب و جوشها برای ثبت جهانی دیگر آثار تاریخی استان آغاز شده که یکی از آنها محور ساسانی است.
جایزه شیر طلایی دوسالانه معماری ونیز به «تالاب» امارات رسید
جایزه معتبر بهترین حضور ملی در هفدهمین دوسالانه معماری ونیز به پروژه «تالاب» در پاویون امارات متحده عربی اهدا شد.
ساخت درگاه ورودی کویر لوت در کرمان آغاز شد
مدیر پایگاه میراث جهانی لوت در استان کرمان با بیان اینکه عملیات اجرایی فاز نخست درگاه ورودی به کویر لوت در منطقه شهداد آغاز شده است گفت که این پروژه تا چهار ماه آینده به اتمام می رسد.
پدر علم آبشناسی کشور مطرح کرد
بسته شدن کلیه چاهها تنها راه علاج بخشی تخت جمشید از رخداد فرونشست و فروچاله
مطالعات استاد دانشگاه شیراز نشان میدهد در محوطه تخت جمشید فرونشست ایجاد شده و به گفته آنها در صورتی که جلوی این روند گرفته نشود، در آن فروچاله رخ خواهد داد.
تکرار اشتباه تاریخی ایران در اکسپو دبی
«متاسفانه در برنامهریزیهای شرکت مادر تخصصی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که عهدهدار برگزاری اکسپو دبی است شاهد تکرار اشتباههای گذشته هستیم. مدل حضور فعالان گردشگری بهویژه استانها در اکسپو دبی مشابه نمایشگاه کتاب تهران است که غرفهداران تنها به چینش کتابها و مراجعه خریداران بسنده میکنند.»
یک معمار زن طراح مسجد مینیمال امارات است
مسجد مدرن عبدالخالق قرقاش را یک معمار زن به نام سمیه دباغ طراحی کرده است.
هیلتی با گنبد مسجد جامع عباسی چه میکند؟
تصاویری در فضای مجازی منتشر شده که بهوضوح نشان میدهد در مرمت گنبد مسجد جامع عباسی اصفهان، از هیلتی استفادهشده و ناظر مرمت گنبد مسجد جامع عباسی دراینباره توضیحاتی را بیان میکند.
اسرار قلعه پرتغالیها به روایت اسماعیل یغمایی
کتاب «دژ استعمار»، اثر تازه اسماعیل (احسان) یغمایی، باستانشناس، پس از ۲۰ سال تلاش منتشر شد.
سفید کردن بامها و کاشت درخت برای مبارزه با تغییر اقلیم در سیدنی
شهرداری سیدنی برای کمک به مقابله با تغییر اقلیم و کاهش گرمای سوزان تابستان، تیره بودن بام خانههای نوساز را ممنوع کرد و از ساکنان این شهر خواست در هر باغچه یک درخت بکارند.
نتایج آزمون کارشناسی ارشد اعلام شد
نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار گرفت.
اعلام نتایج نخستین جایزه سالانه جامعه: نقد معماری در سده واپسین
نتایج نخستین جایزه سالانه جامعه: نقد معماری در سده واپسین اعلام شد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان مقاله نویسی Bcome 2021، شهر 15 دقیقه ای
فراخوان مقاله نویسی Bcome 2021، شهر 15 دقیقه ای منتشر شد.
قصه مرمت میدان تاریخی حسنآباد چه زمانی به سرانجام میرسد؟
ادیبزاده معاون میراث فرهنگی استان تهران، درباره روند مرمت میدان تاریخی حسن آباد توضیح داد.
مرمت خوردگیهای مجسمه نادرشاه
مطالعات ارزیابیِ ایمنی شیوههای ممکن در ترمیم و کنترل خوردگی تَرکهای تنشیِ مجسمه نادرشاه تکمیل شد.
بررسی تغییرات اقلیمی در دوسالانه معماری ونیز | «جوامع مقاوم» در پاویون ایتالیا
پاویون کشور ایتالیا اثر گروهی از معماران و هنرمندان با کیوریتوری الساندرو ملیس را در منطقه آرسناله ونیز به نمایش گذاشته است.
مرمت محوطه تاریخی جندی شاپور دزفول در حال اتمام است
روابط عمومی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان دزفول گفت: مرمت محوطه تاریخی جندی شاپور دزفول از جمله سازههای آبی و پلهای تاریخی با ۲.۵ میلیارد ریال اعتبار ملی در حال اتمام است.
مرکز پژوهش های مجلس خواستار تفکیک بافت تاریخی از فرسوده شد
مرکز پژوهشهای مجلس طی گزارشی به بررسی جایگاه بافتهای تاریخی در طرح باز آفرینی شهری پرداخت.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان بینالمللی ارائه مقاله " معماری دستیابی پذیر " برای مجله و کتاب Archhive Books 2021
فراخوان بینالمللی ارائه مقاله " معماری دستیابی پذیر " برای مجله و کتاب Archhive Books 2021 منتشر شد.
معرفی خیابان لالهزار در «تهرانگرد» تلویزیون
برنامه «تهرانگرد» این هفته پنجشنبه، چهارم شهریور به معرفی خیابان لالهزار تهران میپردازد و مخاطبان را با عمارت «خانه و باغ اتحادیه» بازمانده و یکی ازباارزشترین معماریهای دوره قاجار آشنا میکند.
کتاب "الگوهای هندسی اسلامی؛ توسعه تاریخی و روشهای سنتی ساخت" منتشر شد
کتاب "الگوهای هندسی اسلامی؛ توسعه تاریخی و روشهای سنتی ساخت" تالیف جیبونر ، به کوشش دکتراحد نژاد ابراهیمی و مهندس عارف عزیزپور شویی ترجمه و منتشر شد.
سومین رویداد «کاربرد پترن در محیطهای انسان ساخت» برگزار میشود
سومین رویداد پَتِرنیتِکچِر (کاربرد پترن در محیطهای انسان ساخت)، از پنجم شهریور ماه با حمایت و مشارکت فرهنگسرای نیاوران در گالری شماره ۱.۲ این مجموعه گشایش مییابد.
اثر عکاس کیش برگزیده مسابقه بین المللی HIPA۲۰۲۱ امارات شد
اثر حسین تهوری عکاس جزیره کیش به همراه سه هنرمند دیگر ایرانی در بخش انسانیت مسابقه بین المللی HIPA۲۰۲۱ امارات متحده عربی به عنوان برگزیده انتخاب شد.
اولین آتشکده ساسانی و پساسانی در مازندران کشف شد
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به پایان فصل اول کاوش تپه کلای سوادکوه گفت: اولین آتشکده ساسانی و پساسانی در آن کشف شده است.
حیات کارگاههای خشتزنی شهر میراث جهانی یزد +تصاویر
خشت از مصالح بومی شهر میراث جهانی یزد است که منجر شده تا این شهر به عنوان تنها شهر خشت خام جهان مطرح شود.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان خبر داد؛
تاسیس "باشگاه شهر اندیشان" در دستور کار شورای ششم شهر اصفهان
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان از تاسیس "باشگاه شهر اندیشان" خبر داد و گفت: برای تسهیل دسترسی شورای اسلامی شهر به خبرگان حوزههای مختلف، ایده تاسیس این باشگاه در مرکز پژوهشهای شورا مطرح شد و در حال پیگیری است.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری
فراخوان بینالمللی رقابت بزرگ "2022 Daylight"
رقابت بینالمللی نور روز، جایزه تحقیقاتی در زمینه روز و نور روز در معماری میباشد که هر دو سال یکبار در دو بخش اهدا می شود. جایزه آن به افراد یا گروههایی از دانشمندانی تعلق می گیرد که به عنوان مشارکت کنندگان برجسته در تحقیقات بینالمللی نور روز شناخته شده اند.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری ؛
فراخوان مسابقه بینالمللی معماری/خانه ای برای نابینایان
فراخوان خانه ای برای نابینایان، به بررسی رابطه گم شده بین معماری و عملکرد و قابلیت دسترسی تمرکز دارد. شما باید به جای ایجاد محیطی امن و راحت برای این افراد، به ایجاد دسترسی ها و عملکردهای حسی، شنوایی و حرکتی تمرکز داشته باشید. محیط امن و راحت برای یک فردی که دارای اختلال حرکتی میباشد که به راحتی بتواند در آن حرکت کرده و به فعالیت بپردازد.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری ؛
پروژه The Nest، پارک شهری با رویکرد مهارت و خلاقیت
فضای بازی تنها به معنی فضایی برای تفریح نیست بلکه، ریسک کردن، تجربه کردن، یادگیری، تعاملات اجتماعی و تست کردن توانایی ها نیز جزئی از آن می باشد. پروژه The Nest یک پروژه پارک شهری است که به رویکردهای مهمی توجه داشته است و به فضای بازی فقط به عنوان فضای بازی توجه نکرده و آنرا به عنوان یک مجموعه آموزشی نیز تعریف می کند.
لوکسترین اتوبوسی که دنیا به خود دیده است+تصاویر
برند اروپایی «دِمبل» (Dembell) لوکسترین اتوبوسی که جهان بهخود دیده را ساخته است.
پاویون ایران با هزار و یک شب در اکسپو ۲۰۲۰ دبی
پاویون ایران به عنوان یکی از هشت غرفه برتر معماری در اکسپو دبی معرفی شده است.
ماجرای راهروهای پنهان زیرین خانههای تاریخی یزد چیست؟
یکی از ویژگیهای کمتر دیده شده خانههای تاریخی را میتوان در بافت ارزشمند جهانی یزد دید، داشتن راهروهایی زیرزمینی که منجر به اتصال خانهها به همدیگر میشود، اما ماجرای این راهروهای زیرزمینی که در برخی از خانههای تاریخی باقی مانده چیست؟
رویای عربی حاکمان امارات برای ساختن بهترین شهر جهان تا ۲۰۵۰
ولیعهد دبی، بزرگترین شهر امارات متحده عربی، قطعنامهای وضع کرده که بر اساس آن قرار است یک کمیته عالی برای طراحی شهری تشکیل شود. در نتیجه این اقدام، دبی تا سال ۲۰۵۰ به بهترین شهر جهان برای زندگی تبدیل خواهد شد.
معمار هندی برنده جایزه ریبا و چارلز جنکس شد
آنوپاما کوندو، معمار هندی برنده جایزه معماری ریبا و بنیاد چارلز جنکس شد.
کاشیهای اهدایی ایران برای ساخت مسجدی در آمریکا رفع توقیف شد
وزارت خزانه داری آمریکا محموله کاشی هایی را که هدیه مسجدی در قم برای استفاده در ساختن یک مسجد در ایالت ویرجینیای آمریکا بوده است، رفع توقیف کرد.
هیولاهای زشت بتنی برای ذائقههای خاص
بروتالیسم که به آن معماری وحشی یا زبرهکاری هم گفته میشود، یکی از سبکهای معماری مدرن است که سعی دارد ساختمانها را با استفاده از بتن و بدون هیچگونه روکشی، به اصطلاح لخت و عریان، نمایان کند. این سبک از معماری در دهه ۵۰ میلادی ابداع شد و تا اواسط دهه ۱۹۷۰ به اوج محبوبیت خود رسید اما پس از آن به خشنبودن، زمختی و بدسلیقگی متهم شد و محبوبیتش کاهش یافت.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری ؛
اندیشه مردمان گذشته برای کارکردهای شهری در عنصر ساباط (سابات)
ساباط دارای ارزشهای کارکردی فراوانی در زمینه های اقلیمی، سازهای، اجتماعی و حتی دفاعی بوده که با بررسی اولیه در زمینه مطالعاتی که به موضوع ساباط اشاره داشتهاند، متوجه میشویم که تعاریف متفاوت و گاه متضادی از ساباط ارائه شده است.
قصه محله ۴۰۰ ساله تهران منتشر شد
«قصه عودلاجان» به عنوان نگین انگشتری شهر تهران با بررسی هویت، معماری و جاذبههای گردشگری قلب پایتخت منتشر شد.
این ۲ قاره بیش از ۸۰ درصد میراث یونسکو را در خود جای دادند
سال گذشته، نشست سالانه کمیته یونسکو به دلیل همهگیری جهانی به تعویق افتاد و جلسه برای موضوعات سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ در ماه گذشته بهصورت آنلاین برگزار شد. این مرکز نزدیک به ۴۰ مکان جغرافیایی و تاریخی را برای یافتن مکانهایی با «ارزش برجسته جهانی» در نظر گرفت. از این تعداد، ۳۴ مکان به فهرست اضافه شد که بیش از ۸۰ درصد آنها در اروپا و آسیا واقع شدهاند.
والنسیا پایتخت طراحی جهان در سال ۲۰۲۲ شد
والنسیا هشتمین شهری است که بهعنوان پایتخت طراحی جهان به مدت دوسال انتخاب میشود.
اختصاصی پایگاه اخبار معماری ؛
شوادان، عنصر معماری پاسخده به تغییرات اقلیمی در فصل گرما
شوادان از زمانهای قدیم، مامن مناسب برای فرار از تنگنای شدید اقلیمی بوده که تا به امروز در شهرهایی همچون دزفول در خانههای مسکونی مورد توجه و استفاده بوده است.
برگزاری مدرسه تابستانه معماری منظر (دوره اول، سال١۴٠٠)
مدرسه تابستانه معماری منظر (دوره اول، سال١۴٠٠) به همت انجمن علمی منظر ایران برگزار می شود.
نگاهی به ترکیب بی نظیر اشکال و هندسه در
موزه نجوم شانگهای چین
استودیوی معماری Ennead Architects بزرگترین موزه نجوم جهان را در شانگهای چین با ترکیب بی نظیر اشکال و هندسه طراحی کرده است.
کاوش باستانشناسی قلعه و ارگ حکومتی شهر اوجان به فصل چهارم رسید
کاوش باستانشناسی فصل چهارم قلعه و ارگ حکومتی شهر تاریخی اوجان در آذربایجانشرقی با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری در حال انجام است.
کهنترین کتیبههای تخت جمشید از داریوش شاه چه میگوید؟
مشاور بخش زبانشناسی و کتیبهها با بررسی یکی از کهنترین کتیبههایی که در تخت جمشید نوشته شده از تفاوتها و شباهتها و آنچه داریوش شاه در این کتیبه به یادگار گذاشته سخن گفت.
طرح تبدیل ساختمان جدید شهرداری شیراز به هتل بحثبرانگیز شد
شورای ششم شهر شیراز در آخرین جلسه خود طرحی را برای تبدیل ساختمان جدید شهرداری که به شکل کشتی طراحی شده و در آستانه افتتاح است را به کاربری هتل مطرح کردند که واکنشهایی در پی داشت.
خطری که از سر میراث ملی گذشت
سیزده سال بعد از ثبت ملی محوطه باستانی جوبجی در شهرستان رامهرمز خوزستان و هفت سال انتظار پرونده تعیین عرصه و حریم جوبجی در سازمان وقت میراث فرهنگی کشور و پس از تعرضهای فراوانی که در چند سال گذشته به این محوطه رخ داد، سرانجام عرصه و حریم این محوطه تاریخی تعیین و ابلاغ شد.
زیباترین موزههای جهان از لنز هنر معماری
امروزه از قاره آفریقا تا آمریکا موزههایی به دست معماران خوشذوق بنا شدهاند که با نمای جذاب خود علاوه بر جذب گردشگر، هویت یک منطقه را نیز تغییر دادهاند.
ابلاغی تازه برای حریم محور تاریخی فرهنگی اصفهان
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان، از ابلاغ دومین بخش طرح موسوم به بازنگری در حریم محور تاریخی فرهنگی اصفهان خبر داد؛ بخشی که شامل نقشه محدوده عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری میدان نقشجهان، چهارباغ و آثار پیرامون آن است
اثر هنری که فضای داخلی ساختمان را نشان میدهد
یک هنرمند فرانسوی از یک اثر هنری سبک «فریب چشم» در ایتالیا رونمایی کرد.
قایق باستانی فرعون به خانه جدید رفت
مقامهای مصر قایق باستانی فرعون «خوفو» را به «موزه عظیم مصر» منتقل کردند.
«قلعه جلالالدین» یکی از سازههای معماری دفاعی
یک پژوهشگر و باستانشناس خراسانی گفت: قلعهها فراوانترین و ماندگارترین سازههای معماری دفاعی بودند که از دورههای مختلف تاریخی بر جای ماندهاند و معمولا پناهگاه مبارزان یا اهالی شهرها و آبادیها در مواقع ناامنی و حمله و هجوم دشمنان و چپاولگران بودهاند.
5 ساختمان شاخص که معماری استعمار را نمایش میدهند
اصطلاح معماری استعمار به سادگی معماری گوتیک یا معماری آرت دکو نیست، زیرا فقط در یک سبک صدق نمیکند؛ این کار آثار ایجاد شده در دوره استعمار را توصیف میکند و اغلب ترکیبی بین معماری استعمارگران و معماری کشوری که پروژه در آن ساخته شده است را نشان میدهد.
بی مهری به گراند هتل قزوین
گراند هتل، برند گردشگری قزوین و از قدیمیترین گراند هتلهای باقیمانده از زمان قاجار مدتهاست مورد بی مهری قرار گرفته و خاموش شده است.
فهرست ۵۰ بنای بسیار زیبای جهان / برج آزادی تهران در رده ۴۸، تاجمحل هند صدرنشین شد
سایت بیگسونتراول فهرست زیباترین ۵۰ بنای جهان را منتشر کرد که در آن نام برج آزادی تهران در رده ۴۸ و بالاتر از برج الخلیفه دوبی و مرکز آبدرمانی والس در سوئیس به چشم میخورد.
معمارِ سازه یادبود انفجار بیروت کیست؟
«ندیم کَرَم» هنرمند چندرسانهای اهل لبنان، سازنده تندیس فولادی غولپیکری است که در سالروز فاجعه انفجار بندر بیروت، از میان ویرانهها، ققنوسوار پَر کشید و ایستاد، تا با کبوتری در دستانش، امید را به مردم این کشور یادآوری کند.
مکانهایی که امسال ثبت جهانی شدند
چهل و چهارمین جلسه کمیته میراث جهانی یونسکو به پایان رسید و در این مدت مکانهای مختلفی از نقاط گوناگون جهان به فهرست میراث جهانی یونسکو اضافه شدند.
عضو شورای شهر تهران:
سامانه T.O.D شهر تهران رونمایی شد /برنامه تهران هوشمند در شرایط خوبی قرار دارد
سامانه T.O.D شهر تهران یا همان برنامه توسعه شهر مبتنی بر حمل و نقل عمومی رونمایی شد.
تصاویر متحرک با داستانهای خیالی در پاویون ترکیه در دوسالانه معماری ونیز
هدف پاویون ترکیه در هفدهمین دوسالانه معماری ونیز کمک به درک نقش معماری در جهان است.
انتخاب تبریز به عنوان پایلوت دوره آموزشی شهر دوستدار کودک از سوی یونیسف
معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز از انتخاب این شهر به عنوان شهر پایلوت دوره اجرایی آموزشی شهر دوستدار کودک از سوی یونیسف خبر داد.
آیین نامه «الزامات پدافند غیرعامل ساختمان های بلندمرتبه» تدوین شد
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به تدوین و چاپ آیین نامه«الزامات و ملاحظات پدافند غیرعامل در ساختمان های بلندمرتبه» برای نخستین بار در کشور شد.
خیابان ولیعصر یک گام به ثبت جهانی نزدیک شد
رییس دبیرخانه کمیسیون ماده پنج با اشاره به تصویب طرح ساماندهی و ارتقاء کیفی خیابان ولیعصر (عج) درکمیسیون ماده پنج گفت: تصویب این طرح، گامی در راستای حفاظت از میراث طبیعی، هویت تاریخی و ارزش های فرهنگی– اجتماعی خیابان ولیعصر (عج) به عنوان یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده شهر تهران و تلاش برای ثبت این خیابان در فهرست میراث فرهنگی جهان است.
یک باغ و ۳ متولی مانع ثبتجهانی
برخی ناهماهنگیها میان شهرداری، اداره اوقاف و میراث فرهنگی، باغ تاریخی گلشن طبس را از ثبتجهانی دور کرده است.
چهارمین خودکشی در جاذبه گردشگری نیویورک
جاذبه گردشگری وسل در شهر نیویورک که به دلیل سه مورد خودکشی بسته شده بود، دو ماه پس از افزایش موارد امنیتی و ایمنی و بازگشایی دوباره باز هم تعطیل شد.
نامه گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر به منتخبان شورای شهر
از جانِ شهر برای فربه کردن تنِ آن هزینه نکنید
گروه معماری و شهرسازی فرهنگستان هنر نامه ای را خطاب به منتخبان ششمین دوره شوراهای اسلامی شهرهای کشور منتشر و در جریان آن بر تغییر نگاه ها از توسعه کمّی به ارتقای کیفی تاکید کرد.
نمایش آثار «آلوار آلتو» معمار فنلاندی در فرهنگسرای نیاوران
نمایشگاه عکس آلوار آلتو (معمار صاحب نام فنلاندی) در گالری شماره ۱ فرهنگسرای نیاوران برپا شده است.
تاریخ سازی اماراتیها با معماری شهر بستک ایرانی
وقتی شیوخ عرب امارات در پی تاریخ سازی برای کشورشان هستند و محله بستکیه دوبی را مهمترین المان تاریخی خود می دانند، شهر بستک در ایران بناهای تاریخی خود را یک به یک از دست می دهد.
دبیر کمیته پیگیری و نظارت شهر دوستدار کودک:
الزامات و ضوابط عام «شهر دوستدار کودک» تصویب شد
دبیر کمیته پیگیری و نظارت شهر دوستدار کودک از تصویب الزامات و ضوابط عام «شهر دوستدار کودک» خبر داد.
پورتو پانزدهمین خواهرخوانده اصفهان شد
با امضای تفاهمنامهای میان شهردار اصفهان و پورتو، این شهر به جمع خواهرخوانده های اصفهان پیوست.
برگ بَرنده «هورامان» برای ثبت در فهرست میراث جهانی چه بود؟
هورامان یا اورامانات که با ساختوسازهای مخرب در بافت سنتی روستاهایش مواجه است، چگونه رأی مثب یونسکو را برای ثبت در فهرست میراث جهانی گرفت؟
پل بتنی چاپ سهبعدی در ونیز به نمایش درآمد
یک پل بتنی چاپ سهبعدی که نخستین نمونه در نوع خود به شمار میرود، در ونیز به نمایش درآمد.
چرا راهآهن ایران در یونسکو ثبت شد؟
رئیس هیات مدیره انجمن توسعه گردشگری چهارباغ گفت: احداث خط آهن ایران در معماری، برنامهریزی شهری و فناوری ایران تحولات شگرفی ایجاد کرد و ایران چندگانه را به سوی یک نظام متحد و هماهنگ شهری و معماری رهنمون ساخت.
یک اثر ایرانی در بین نامزدهای «جشنواره جهانی معماری» + تصاویر آثار
فهرست نامزدهای نهایی «جشنواره جهانی معماری» ۲۰۲۱ با حضور پروژههایی از سراسر نقاط جهان اعلام شد.
راهآهن ایران ثبت جهانی شد
راهآهن ایران به فهرست آثار جهانی یونسکو وارد و به عنوان بیست و پنجمین میراث جهانی ایران ثبت شد.
نگاهی به فضای جدید شهر توکیو در دوران برگزاری بازیهای المپیک ۲۰۲۰
تعدادی از معماران و هنرمندان ژاپنی غرفههای در شعاع سه کیلومتری ورزشگاه ملی توکیو طراحی کردند.
پرونده ثبت جهانی "هگمتانه" در آستانه ارسال به یونسکو
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: پرونده ثبت جهانی "منظر تاریخی هگمتانه تا همدان" تکمیل و در وزارت میراث فرهنگی در حال ویرایش نهایی است و پس از این مرحله ترجمه و به یونسکو ارسال میشود.
معاون معماری و شهرسازی شهردار خبر داد
برگزاری اجلاس سازندگان و طراحان نما در تبریز
معاون معماری و شهرسازی شهردار تبریز از برگزاری اجلاس سازندگان و طراحان نما در روزهای سوم و چهارم شهریور ماه سالجاری در تبریز خبر داد.
آشنایی با ورزشگاه ملی ژاپن، میزبان اصلی بازیهای المپیک توکیو | طرحی که جایگزین طرح زها حدید شد
ورزشگاه ۶۸ هزار نفری ملی ژاپن مسئولیت طراحی آن را کنگو کوما بر عهده داشته است، میزبان مراسم افتتاحیه و مراسم اختتامیه بازیهای المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو است.
هشتمین قسمت از نگاه دوموس به ایران؛
معماری نسل نوی ایرانی در رصد مجله ایتالیایی
هشتمین قسمت از مستند «نگاه دوموس به ایران» به مقالات مجله دوموس از طراحیهای «پویا خزائلیپارسا» میپردازد که همراه با دیگر معماران ایرانی در پیشرفت و مطرح شدن معماری ما طی یک دهه گذشته نقش عمدهای دارند.
مرمت بد، مرمت بدتر!
طی روزهای گذشته، گروهی از طرف استانداری اصفهان به همراه چند تن از موافقان و مخالفان مرمت گنبد شیخ لطفالله از این بنای ثبت جهانی شده بازدید کردند و در این بازدید، یکی از موافقان این مرمت، در دفاع از کار انجام شده اعلام کرد که وضعیت مرمت گنبد مسجد جامع عباسی، به مراتب بدتر از گنبد مسجد شیخ لطفالله است!
حال نزار باغشهرهای ایران
در این گزارش در پرونده ویژهای، وضعیت این روزهای ۱۳ باغشهر نامدار کشور را بررسی شده است.
بزرگترین گلخانه گرمسیری جهان در دوسالانه معماری ونیز
هفدهمین دوسالانه معماری ونیز امسال میزبان بزرگترین گلخانه گرمسیری جهان است.
بهرهبرداری از اولین پُل حاصل چاپ سهبعدی در جهان
اولین پُل فلزی جهان که با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی ساخته شده است، روی یکی از قدیمیترین کانالهای پایتخت هلند نصب شد.
طراحی یک باغ-مدرسه با مسیر دوچرخهسواری بینهایت در هند + تصاویر
یک مدرسه جنگلی با یک مسیر دوچرخهسواری بینهایت در پشت بام خود در هند ساخته خواهد شد که هدف آن این است که در مورد محیط زیست و تغییرات آب و هوا به دانشآموزان بیاموزد.
هیچ خطری نارین قلعه را تهدید نمیکند
مدیر پایگاه پژوهشی میراثفرهنگی میبد در اشاره به اخبار و کلیپ منتشرشده در خصوص تخریب قسمتی از بنای نارین قلعه، تاکید کرد: حال نارین قلعه خوب است و خطری متوجه این بنای تاریخی نیست.
خطر خروج بقعه شیخ صفیالدیناردبیلی از فهرست یونسکو / توقف احداث ساختمان 6 طبقه
نقض حریم منظری بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی سر و صدای زیادی در فضای مجازی و در میان مهندسان، متخصصان و صاحبنظران، فعالان مدنی و دوستداران و کنشگران میراث فرهنگی به پا کرده است.
سودای جهانی شدن در سر «قیصریه»
ثبت جهانی بازار تاریخی اردبیل با اجرای طرحهای مرمتی براساس اصول علمی، در دسترس است.
نگاهی به زندگی و فعالیتهای معماران مشهور از دریچه فیلمهای مستند
فیلمهای مستند در ژانرهای مختلف در سالهای اخیر مورد اقبال عمومی قرار گرفتهاند.
تعرض به حریم بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی
ساختمانی ششطبقه حریم منظری بقعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی را مخدودش کرده است. حالا پرونده به دادگاه کشیده شده و درخواست تخریب دو طبقه از این ساختمان داده شده است.
هفت بنای تهران ملی شدند
در جلسه کمیته ثبت ملی آثار تاریخیِ وزارتخانه میراث فرهنگی، هفت پرونده تهیهشده توسط یک گروهِ داوطلبِ تهیه پروندههای آثار تاریخی و معاصر تهران ثبت ملی شدند و چهار پرونده آثار تاریخی نیز در فهرست بناهای واجد ارزش مُهر تایید خوردند.
طراحی یک پردیس سیار شناور ۱۰۰ درصد خودکفا+تصاویر
یک پردیس سیار شناور صد درصد خودکفا برای منهتن طراحی شده است که قادر است تمام انرژی و آب مورد نیاز خود را تولید کند.
اولین باغموزه قنات استان یزد در زارچ احداث شد
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار یزد از احداث اولین باغموزه قنات استان در زارچ خبر داد.
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری:
ضوابط بلندمرتبه سازی و عدم تخریب باغ های شهری را تصویب شد
دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری از تصویب ضوابط بلندمرتبه سازی و عدم تخریب باغات برای ساخت و ساز مسکونی در این شورا خبر داد.
معماری فضایی در بزرگترین موزه ستارهشناسی جهان + تصاویر
بزرگترین موزه ستارهشناسی جهان با معماری که بازتابی از ظاهر کیهان است، به زودی افتتاح خواهد شد.
بالانشینی کرونا در بلندترین قلعه شنی جهان / پنج هزار تن شن و ۲۱ متر بلندی برای ثبت در گینس
چند ساعت پیش از آنکه تیم ملی فوتبال دانمارک با ناکامی برابر انگلیس از رفتن به بازی نهایی یورو ۲۰۲۰ بازبماند، بزرگترین قلعه شنی جهان به بلندی بیش از ۲۱ متر در سواحل شمال این کشور ساخته و وارد کتاب رکوردهای گینس شد.
پروژه حفاظت کاخ صاحبقرانیه آغاز شد
پروژه حفاظت پیشگیرانه و فاز آمادگی سطوح مختلف مدیریت بحران در کاخ موزه صاحبقرانیه مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران آغاز شد.
انتشار فراخوان جایزه معمار 1400
فراخوان بیست و یکمین دوره جایزه معمار 1400 منتشر شد.
بزرگترین مجسمه جهان در ابوظبی ساخته میشود؟
مراحل اولیه پروژه ساخت بزرگترین مجسمه جهان در ابوظبی آغاز شده است.
شیوههای مرمتی و حفاظت گنبد شیخ لطف الله تایید شد
مدیرکل دفتر امور پایگاههای جهانی میراث فرهنگی کشور در خصوص مرمت کاشیکاری گنبد مسجد شیخ لطف اله؛ دلایل حواشی آن گفت: شیوههای مرمتی قبلی و ادامه حفاظت گنبد شیخ لطف الله بر اساس طرح پیشنهادی مورد تایید قرار گرفت.
فراخوان «جایزه معماری حفاظت و احیای فضاهای ارزشمند ایران» منتشر شد
فراخوان جایزه «معماری حفاظت و احیای فضاهای ارزشمند ایران » با تأکید بر حفاظت، مرمت، احیای بناها و فضاهای تاریخی میراث فرهنگی منتشر شد.
مرتفعترین هتل جهان در شانگهای چین افتتاح شد | ۶۰۰ متر بالاتر از زمین
جی هتل برج شانگهای که بر فراز دومین آسمانخراش بلند جهان ساخته شده، با ۱۶۵ اتاق در فاصله حدود ۶۰۰ متری زمین در کلانشهر و قطب اقتصادی چین افتتاح شد.
رییس شورای سیاستگذاری ستاد احیای هویت تاریخی تبریز:
هویت معماری و بافت تاریخی تبریز تخریب شده است
رییس شورای سیاستگذاری ستاد حفظ و احیای هویت فرهنگی تاریخی تبریز گفت: بخش زیادی از هویت معماری و بافت تاریخی تبریز تخریب شده و تنها بخشهایی از آن به صورت مواریث مادی باقی مانده است.
اتصال گذشته و حال با آب اثر هنرمندان دانمارکی در دوسالانه معماری ونیز
پاویون کشور دانمارک در هفدهمین دوسالانه ونیز پروژه «اتصال» اثر گروهی از معماران شرکت لوندگارد و ترنبرگ را با مدیریت و هماهنگی ماریانا کروگ در منطقه جیاردینی به نمایش گذاشته شده است. این آثار برگزیده کنت مارتینوسن و مرکز معماری دانمارک ست.
با «قصه سنگلج» آشنا شوید
نشریه «روایت تهران» با مرور قصههای سنگلج منتشر شد.
نماد معماری ایرانی در موزه هنرهای معاصر
تهران در میانه دهه ۵۰ قد میکشید و بزرگ میشد.
یک متر آپارتمان در نیویورک پنج میلیارد تومان / مالک پنتهاوس ۱۷۰ میلیون دلاری میلیاردر سعودی است
یک سرمایهدار میلیاردر سعودی که پنج سال پیش یکی از گرانترین آپارتمانهای آمریکا و جهان را در شهر نیویورک به بهای ۸۸ میلیون دلار خریده بود، این روزها برای فروختن آن دنبال مشتری ۱۷۰ میلیون دلاری است.
انتشار کتاب «نقد معماری معاصر ایران: سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران»
«نقد معماری معاصر ایران: سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران» به کوشش نیّر طهوری از سوی پژوهشکده هنر فرهنگستان هنر منتشر شد.
معرفی هنرمندان حرفهای به جامعه معماری در نمایشگاه گروهی «بنآرت»
نخستین نمایشگاه گروهی «بن آرتـ» از یازدهم تیر تا اول مرداد ۱۴۰۰ با هدف معرفی هنرمندان حرفهای به جامعه معماری و طراحان داخلی کشور آغاز به کار کرد.
«گیتی اعتماد»، معمار و شهرساز :
جای تندیس مشاهیر در محلهها خالی است
شنیدن مزایای نصب احجام، مجسمهها و المانهای شهری در معابر، بوستانها و محلهها از زبان دکتر «گیتی اعتماد» یکی از صاحبنظران حوزه شهرسازی و معماری کشور خالی از لطف نیست.
نمایش آثار نوید عظیمی سجادی در دو بنای تاریخی ایتالیا
چیدمانهایی از نوید عظیمی سجادی در دو مجموعه تاریخی ایتالیا به نمایش درآمده است.
راه اندازی اولین مدرسه مرمت ایران در یزد
به دنبال توافق میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری و آموزش و پرورش استان یزد، اولین مدرسه مرمت کشور در یزد راه اندازی میشود.
مرمت گنبد شیخ لطفالله را متوقف کنید
تعدادی از استادکاران مرمت و دوستداران میراث فرهنگی استان اصفهان، با حضور در دفتر اتحادیۀ صنف صنایعدستی این استان، خواستار توقف مرمت گنبد مسجد شیخ لطفالله تا برگزاری کنگرۀ نقد مرمت و رفع شبهات موجود شدند.
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد خبر داد:
آغاز مرحله نخست عملیات حفاظت از ساختارهای خشتی در پاسارگاد
مدیر پایگاه میراث جهانی پاسارگاد از آغاز مرحله نخست عملیات حفاظت از ساختارهای خشتی جبهه شرقی تل تخت در مجموعه جهانی پاسارگاد خبر داد.
پایان مرمت حمام باغ فین و پیکرههای محل قتل امیرکبیر
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان از پایان مرمت حمام باغ فین و پیکرههای محل قتل امیرکبیر با صرف هزینه یک میلیارد ریال از محل اعتبار ملی خبر داد.
تفاوت در سبک معماری مساجد | رونمایی از پاویون موزه ویکتوریا و آلبرت در هفدهمین دوسالانه معماری ونیز
«سه مسجد بریتانیایی» عنوان نمایشگاه موزه ویکتوریا وآلبرت لندن در هفدهمین دوسالانه معماری ونیز است.
یک دیوار و هزار درس
طی روزهای گذشته، تصویر یکی از دیوارهای کاشان که در آن، بخشی از یک خانۀ تاریخی با خوشسلیقگی حفظ شده بود، در شبکههای اجتماعی مورد توجه قرار گرفت؛ طراح این اثر که مرمتگر سرای عامریها نیز هست، دربارۀ روند شکلگیری فرهنگ مرمت در کاشان، حرفهای جالبی برای گفتن دارد.
پای باغ دولت آباد یزد به مجموعه مینیورلد ملایر باز شد
شهردار ملایر گفت: عمارت، بادگیر خشتی و حوض اصلی باغ دولت آباد واقع در شهر یزد با نصف ابعاد واقعی در مجموعه مینیورلد ملایر در حال ساخت است و تا اواخر مرداد ماه اتمام و به بهرهبرداری میرسد.
نخستین شهرک هوشمند کشور در پردیس ساخته میشود
تفاهمنامه ساخت نخستین شهرک هوشمند کشور (فردوس) در شهرستان پردیس عصر شنبه با حضور محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی و سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری امضا شد.
افتتاح جدیدترین پروژه فرانک گری با ۱۱ هزار ورق فولادی به یاد ونگوگ
برجی که فرانک گری با حدود ۱۱ هزار پنل فولادی ضد زنگ به یاد مشهورترین ساکنان شهر آرل ساخته، در آینده نزدیک در جنوب فرانسه افتتاح میشود.
دروازه عالی قاپوی اردبیل بعد از هفتاد سال احیا شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل گفت: دروازه عالی قاپو مجموعه جهانی شیخ صفی الدین اردبیلی با اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار بعد از ۷۰ سال احیا شد.
رتبه اول برای دانشجویان دانشگاه شیراز در مسابقه جهانی معماری منظر دیجیتال
سه تن از دانشجویان کارشناسی ارشد معماری منظر دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز، موفق به کسب مقام نخست مسابقه بینالمللی کنفرانس معماری منظر دیجیتال شدند.
مرمت گنبد شیخ لطفالله با حاشیه شروع شد!
پس از گذشت دو سال و در حالی که هنوز، به سؤال بسیاری از منتقدان دربارۀ چندوچون مرمت گنبد شیخ لطفالله پاسخی اصولی داده نشده، خبر میرسد که روند مرمت ترکهای بعدی گنبد، به دست همان گروه مرمتگر پیشین آغاز شده است؛ باستانشناسی که اعلامشده بود بهعنوان ناظر بر ادامۀ مرمت این گنبد نظارت خواهد داشت اما، از شروع مرمت بیاطلاع است!
طراحی برج آسمانی معلق در چین
طراحی جدید "سو فوجیموتو"(Sou Fujimoto) معمار ژاپنی شبیه به آبنمایی است که در واقع با پایههای فلزی در هوا معلق شده است.
بر اساس نظرسنجی مرسر در سال ۲۰۲۱
گرانترین شهرهای دنیا برای زندگی کداماند؟ | جایگاه شهرهای ایران
نظرسنجی ۲۰۲۱ مرسر در حالی انجام شد که به نظر میرسد وسیعترین و پرجمعیتترین کشور منطقه استراتژیک خاورمیانه در آن دیده نشده است؛ علت چیست؟
بنیاد هنری شارجه میزبان آخرین چیدمان منیر فرمانفرماییان
«فواره خیام»، یکی از بلندپروازانهترین آثار چیدمان منیر شاهرودی فرمانفرماییان در بنیاد هنری شارجه به نمایش درآمده است.
حریم منظری " پل خواجو" اصفهان ، همچنان اسیر کمند ساخت و ساز
ساختمانی که سال گذشته در حریم منظری پل خواجو اصفهان قد علم کرده و از سوی مراجع قضایی دستور توقف گرفته بود، با استناد به حق مکتسبه رفع توقف شد. اتفاقی که از نگاه کارشناسان، با مخدوش کردن منظر یکی از بیبدیلترین آثار تاریخی ایران، حقوق عامه را ضایع خواهد کرد.
هتلی که آسمان میراث ملی شیراز را زشت کرد؛ ۲۰ ساله شد!
هتلی که آسمان ارگ کریمخانی را زشت کرده، ۲۰ ساله شد ولی هنوز مشکل حذف آن از منظر بصری و حریم ارگ کریمخانی شیراز حل نشده است.
شعبه جدید موزه «مادام توسو» در دُبی
شعبه ای از موزه مشهور «مادام توسو» در سال جاری در «دُبِی» افتتاح خواهد شد.
احداث اولین ساختمان با فناوری چاپ سهبعدی در کشور
محققان پارک علم و فناوری دانشگاه تهران موفق به احداث ساختمانی با فناوری چاپ سهبعدی شدند.
معماری جدید و قدیم اصفهان در قسمت جدید مستند «نگاه دوموس به ایران»
هفتمین قسمت از مجموعهمستند «نگاه دوموس به ایران»، به نام «باغهای ایرانی اصفهان و گرایشهای جدید شهری» به همت سفارت ایتالیا در ایران ساخته و منتشر شد.
مرمر موزهای که از پیش از انقلاب موزه مانده است
عمارت مرمر، بنای زیبا که خاطرات دورههای مختلفی را در خود حفظ کرده، خاطراتی از مراسم ازدواج پهلوی، تا قوه قضاییه را در سینه خود دارد؛ این موزه که پیش از انقلاب کاربری موزه داشته، امروز سالگرد ثبت ملی آن است.
با تصویب شورای عالی شهرسازی؛
تعیین ضوابط بلندمرتبه سازی و تراکم در هر شهر به استانها واگذار شد
شورای عالی شهرسازی تعیین ضوابط بلند مرتبه سازی و میزان فروش تراکم در هر شهر را به ادارات کل راه و شهرسازی استان ها منوط به تأیید نهایی این شورای عالی واگذار کرد.
مسجد تاریخی بدون سقف +عکس
حدفاصل دو شهر گوموشخانه و ترابزون کشور ترکیه، منطقه ییلاقی «کادرگا» مسجدی بدون سقف را در پهنه سرسبز کوهپایههای خود جای داده است.
نمایش اثر هنرمند ایرانی در دوسالانه معماری ونیز / روایتی متفاوت از آرامش در پاویون آلمان
«آرامش جدید» عنوان پروژه کشور آلمان در هفدهمین دوسالانه معماری ونیز است.
بازسازی ١٢٠ هزار مترمربع از بافتهای فرسوده دانشگاه شهید بهشتی
معاون پشتیبانی، اداری و مدیریت منابع دانشگاه شهید بهشتی از بازسازی ١٢٠ هزار مترمربع از بافتهای فرسوده این دانشگاه خبر داد و گفت: در حال حاضر ۹ پروژه فعال با اعتباری برابر با ۲۰۰ میلیارد تومان در دانشگاه در حال انجام است.
اولین مسجد جهان برنده گواهینامه بین المللی محیط زیست
مسجد فرودگاه استانبول به عنوان نخستین مسجد جهان، گواهینامه بین المللی محیط زیست را از سوی شورای ساختمان سبز ایالت متحده آمریکا اخذ کرد.
آشنایی با موزه لوور ابوظبی
موزه لوور ابوظبی یک موزه هنر و تمدن است که در ابوظبی، امارات متحده عربی واقع شدهاست.
آسباد؛ مهندسی باد!
آسباد یا آسیاب بادی را باید نماد استفاده از انرژی پاک در روزگاران قدیم خراسان جنوبی دانست
مفهوم زباله صفر در معماری / نگاهی به پاویون ژاپن در دوسالانه معماری ونیز
اثر «مالکیت مشترک در عمل: گذرگاه عناصر» مصرف انبوه و استفاده مجدد در معماری را به چالش میکشد.
مسجدجامعی :
خواهرخواندگی «آزادی» با برج های بزرگ دنیا /حفظ برج ۵۰ ساله تهران ردیف بودجه میخواهد
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه نگهداشت برج ۵۰ ساله آزادی تهران، ردیف بودجه جداگانهای می خواهد، از مقدمات خواهرخواندگی آزادی با برجهای بزرگ دنیا از جمله برج ایفل خبرداد.
با حضور وزیر میراث فرهنگی
هتل بوتیک اُرُسی تبریز افتتاح شد
هتل بوتیک اُرُسی تبریز با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این کلانشهر افتتاح شد و به بهره برداری رسید.
واقعیتهای شگفتانگیز درباره کولوسئوم روم باستان
هیچ اثری مانند کولوسئوم، نمونه روم باستان نیست؛ این قطعه نمادین از معماری رومی که بین سالهای 70 و 80 میلادی ساخته شده است و نه تنها بزرگترین سالن آمفی تئاتر ساختهشده در آن زمان بوده، بلکه نمادی از فرهنگ ایتالیا نیز است.
کشف سازه معماری در کنار برج طغرل
گمانهزنیهای باستانشناسی در جبهه غربی برج طغرل شهرری که در جریان برخورد به آثار و شواهد فرهنگی-تاریخی در حین خاکبرداری در این محدوده انجام گرفت به کشف سازه معماری احتمالا مربوط به دوره سلجوقی منجر شد.
ابلاغ ثبت ملی خانه وارطان و بنای اتاق بازرگانی به استاندار تهران
مراتب ثبت ۳۳ اثر از جمله خانه وارطان و ساختمان اتاق بازرگانی در فهرست میراث فرهنگیتاریخی ملی از سوی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به استاندار تهران ابلاغ شد.
ساخت یک کتابخانه با الهام از مغز انسان
یک استودیوی آمریکایی طرح ساخت کتابخانهای با الهام از ساختار و کارکرد مغز انسان را ارائه داده است که در آن بشر، علم و طبیعت با هم تلاقی میکنند.
برنامههای ایران برای اکسپو دبی
معاون گردشگری گفت: همزمان با نهایی شدن پروتکلهای بهداشتی ورود گردشگران به کشور و احتمال بازگشایی مرزها در ماه آینده، حضور جدی و بهرهمندی از ظرفیتهای بیشمار اکسپو ۲۰۲۱ دبی، فرصتی طلایی برای گردشگری ایران فراهم کرده است.
آشنایی با بیینال معماری ونیز
بیینال یا دوسالانه معماری ونیز (Mostra di Architettura di Venezia) بخش معماری دوسالانه ونیز است که در سال ۱۹۸۰ تأسیس شد.
مرمت در آناهیتا پس از 20 سال
مدیر پایگاه ملی معبد تاریخی آناهیتا کرمانشاه گفت: پس از 20 سال سکون در معبد آناهیتا، مرمت ضلع جنوب غربی این معبد تاریخی آغاز شده است.
سرو آجری گلستان در انتظار بازبینی تعیین حریم منظری
بلندترین برج تمامآجری جهان در گنبدکاووس استان گلستان نیاز به مرمت دارد و امسال سه میلیارد ریال برای مرمت بنا از محل اعتبارات ملی و استانی تخصیص یافت.
طرحهای مختلفی برای پیشگیری از آبگرفتگی معابر غرب تهران در حال اجراست
سیــلاب دیــگر میدان آزادی را نمیبرد
بارش باران در سالهای گذشته برای ساکنان حوالی میدان «آزادی» دردسرهای بسیاری را به همراه داشت.
معمار سرشناس مصری و عضو گروه بازسازی مسجد موصل قربانی کرونا شد
صلاحالدین هریدی، معمار سرشناس و تحسینشده مصری و عضو گروه معماران برنده رقابت طراحی یونسکو برای بازسازی مسجد تاریخی موصل به دلیل ابتلا به کرونا درگذشت.
سرای عامریها در میان برترین هتلهای خاورمیانه
رئیس ادارهی میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی کاشان خبر داد که پایگاه جهانی تریپ ادوایزر، بار دیگر اقامتگاه سنتی سرای عامریها را به عنوان یکی از ۲۵ هتل برتر خاورمیانه در سال ۲۰۲۱ معرفی کرده است.
اطلاعیه شروع ثبتنام و زمان برگزاری مجموعه آزمونهای احراز صلاحیت حرفهای در نظام مهندسی کشور
اطلاعیه شروع ثبتنام و زمان برگزاری مجموعه آزمونهای احراز صلاحیت حرفهای در نظام مهندسی کشور توسط روابط عمومی دفتر مقررات ملّی و کنترل ساختمان منتشر شد.
خانه-برج جلال شهرستان خواف در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از ثبت خانه-برج جلال شهرستان خواف به شماره۳۳۳۷۳در فهرست آثار ملی ایران خبر داد.
افتتاح گام نخست مجموعه باغ ایرانی دامغان
شهردار دامغان گفت: مجموعه باغ ایرانی دامغان که گام نخست آن افتتاح شد، متناسب با تاریخ کهن این شهر ساخته شده و جلوهای از قدمت تاریخی دامغان در حال تکمیل است.
دروازه تازه کشفشده تخت جمشید به روی گردشگران گشوده شد / ۱۰ سال تحقیق روی دروازه ۲۵۰۰ ساله
دروازه تخت جمشید بعد از یک دهه کاوش باستانشناسی به روی گردشگران گشوده شد تا به عنوان جاذبه جدید گردشگری استان فارس در فهرست جاذبههای تاریخی و گردشگری ایران قرار گیرد.
پیچیدگیهای عجیب در آجرهای برج قابوس
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گلستان با اشاره به آغاز مطالعات به منظور مرمت اصولی برج گنبد قابوس، گفت: در بررسیهای اولیه مشخص شد آجرهایی که در این بنا بکار رفته از پیچیدگیهای معماری خاصی برخوردار است که این سطح از دانش و مهارت در ۱۰۰۰ سال قبل موضوع عجیبی است
باغ مجسمه موزه هنرهای معاصر باز میشود
مدیرکل هنرهای تجسمی درباره اقدامات در حال انجام در موزه هنرهای معاصر اظهار کرد که نورپردازی مجسمههای موزه آغاز شده است و ظرف یک ماه آینده با اتمام نورپردازی، درهای باغ مجسمه به روی عموم مردم باز خواهد شد.
میدانگاه و مجموعه عباسی اصفهان ثبت ملی شد
میدانگاه و مجموعه فرهنگی عباسی یکی از بناها و فضاهای شهری معاصر اصفهان در پیوند با هتل عباسی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
نگاهی به مسجد ۹۹ گنبدی ماکاسار اندونزی
مسجد ۹۹ گنبد شهر ماکاسار، این شهر را به یک مقصد گردشگری تبدیل کرده است.شهر ماکاسار واقع در استان سولاوسی جنوبی راست و از مسجد ۹۹ گنبد که به عنوان نماد این شهریاد می شود.
رییس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران:
اجرای طرح "خط آسمان" عدالت اجتماعی در مناطق کم برخوردار را محقق میکند
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران طی تذکری به وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری، اجرای طرح خط آسمان را در راستای تحقق عدالت اجتماعی دانست و گفت: اجرای خط آسمان، عدم النفع چندین هزار پارسل و ملک در مناطق غیربرخوردار را جبران می کند.
بازبینی طراحی آندره گدار و نیکلای مارکوف دو معمار بنام در قلب تهران
یک شهر در دل دانشـگاه تهـران!
دانشگاه تهران، اوج آرزو، نهایت خواسته و حسرت بهدلمانده خیلیهاست.
فراخوان همایش ملی جلوههای هنر و معماری مکتب زند و قاجار شیراز
رئیس گروه امور هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس از برگزاری همایش ملی جلوه های هنر و معماری مکتب زند و قاجار شیراز خبر داد و گفت: این همایش ۲۸ و ۲۹ مهرماه ۱۴۰۰ در شیراز برگزار میشود.
«برج طغرل» را بابتن و سنگهای مرمر گره زدند!
نامش را «مجموعه تاریخی و گردشگری رازی» گذاشتند و درست بیخ گوش «برج طغرل» یعنی یکی از قدیمیترین برجهای ری باستان آن را ساختند، حتی به کج شدن آن و آسیبهایی که احتمالا به دنبال گودبرداری و این ساختوساز در عرصه و حریم یکی از قدیمیترین برجهای ری باستان رخ داد، اعتنایی نکردند.
یکی از ارزشمندترین بناهای تاریخی ایتالیا نوسازی میشود
دولت ایتالیا تصمیم گرفته بنا تاریخی کولوسئوم رم باستان را که مربوط به قرن اول میلادیست، احیا کرده و با هزینه 22.2 میلیون دلار آن را به دوره اوج خود بازگرداند.
به مناسبت هفتمین سالگرد درگذشت هوشنگ سیحون؛
معماری که ۶۰ سال پیش بدقواره شدن شهرها را هشدار داد
هوشنگ سیحون طراح بناهای یادبود «بوعلیسینا»،«خیام»،«نادرشاه افشار» و «فردوسی» که نقش مهمی در بازآفرینی هویت ایرانی در معماری داشت، حدود ۶۰ سال پیش نسبت به بحران ساختمان های بدقواره شهری هشدار داد و آن را حاصل هرج و مرج زائیده تحول بیمقدمه معماری ما در مواجهه با مدرنیته می دانست.
میراث ایران در ۱۰۰ سال چگونه حفاظت شد؟
تغییرات و تحولات حفاظت از میراث فرهنگی ایران در یکصد سال گذشته بررسی شد.
ساخت چراغ خیابانی که با انرژی باد کار میکند
یکی از دانشجویان آلمانی برای نخستین بار چراغی را مخصوص نصب در خیابانهای کلانشهرها طراحی کرده با انرژی باد کار میکند و باعث کاهش آلودگیهای محیطی ناشی از تابش نور میشود.
۴ خیال شیرین برای شهرهای جهان در ۱۰۰ سال آینده
چهره ۴شهر بزرگ دنیا در سال ۲۱۲۱چگونه خواهد بود؟+تصاویر
اغلب برنامهریزان شهری در سراسر جهان، طی دهههای اخیر تلاش کردهاند مفهوم پایداری را در طراحی شهرها بیش از هر چیز دیگر مورد توجه قرار دهند و مناطق دوستدار محیط زیست به وجود آورند تا شهرنشینان را از مزایای بیشمار آن بهرهمند کنند.
دوسالانه معماری ونیز با ۶۱ کشور آغاز شد
هفدهمین دوره دوسالانه معماری ونیز با شرکت ۶۱ کشور در بخش ملی، برای چند ماه میزبان هنرمندان و معمارانی از سراسر جهان خواهد بود.
پروژه فرهنگی شهر ارد برنده جایزه انجمن معماری جهانی
پروژه فرهنگی شهر ارد ( در کنار یکدیگر ) در سی و هفتمین دوره جایزه انجمن معماری جهانی در دو بخش کمیته داوری و آرای مردمی برنده شد.
کلنگ ساخت پل سبز زندگی گیشا به زمین میخورد
عملیات ساخت پروژه «پل سبز زندگی» پس از یک سال تعویق، به زودی با هزینه کلی ۱۴۰ میلیارد تومانی، آغاز خواهد شد.
سیمون آیوازیان نشان درجه یک هنری گرفت
نخستین جلسه شورای نظارت بر آموزشگاههای آزاد در سال جدید با حضور اعضای شورا و همچنین اعطای نشان درجه یک هنری به سیمون آیوازیان، برگزار شد.
موزه هفت تپه برای سومین سال پیاپی موزه برتر سال شد
موزه هفت تپه در سیزدهمین آئین موزه برتر ایران، در چهار شاخص به عنوان موزه برتر معرفی شد.
دعوت رسمی عراق از ایران برای نجات «طاق کسری»
دولت عراق سرانجام از ایران برای نجات و مرمت «طاق کسری» رسما دعوت کرد.
تصاویری تماشایی از معماری دوران نازیها در آلمان
در دوران سلطه آلمان نازی، ساختمانهای زیادی با معماریهای چشمگیر ساخته شدند.
ارسال پرونده «گنبد علویان» برای ثبت در فهرست میراث جهان اسلام
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: پرونده گنبد علویان برای ثبت در فهرست میراث جهان اسلام(آیسسکو ) برای سال ۲۰۲۱ میلادی تدوین و ارسال شده است.
۱۰ جاذبه معروف دنیا و «نسخه دوقلو» آنها
انسانها و تمدنهای گوناگون سازههای معماری متنوعی را در دورههای مختلف ساخته اند، اما شباهتهای برخی از آنها غیرقابل انکار است.
نجات باغهای شهر با لغو یک مصوبه / خانهباغها جای «برجباغ» را گرفتند
در راستای حفظ باغهای پایتخت اجرای مصوبه خانهباغ به جای برجباغ در پایتخت به اجرا درآمده است.
کلاسیکترین کلیسای تهـران
کلیسای سرکیس مقدس تنها کلیسای تهران نیست، اما بزرگترین آنهاست و شناختهشدهترینشان. این کلیسا را معماری مشهور به نام اوژن آفتاندلیانس ساخته است.
رویکرد جدید ساخت تراس و پشت بامهای سبز تهران تبیین شد
مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران از قوانین جدید ساخت تراس و پشت بامهای سبز خبر داد و گفت: در قوانینی که پیشبینی میشود دنبال آن هستیم که فضای باز و نیمه باز را از جریان اقتصادی مسکن خارج کنیم و تعریفهایی برای آنها داشته باشیم.
به مناسبت زادروز حسین محجوبی
طراح پارکهای «ساعی» و «ملت» ۹۱ ساله شد
حسین محجوبی، هنرمند نقاشی که قلمو و بومش طرحی جز طبیعت را نمیشناسد، در حالی پا به سن ۹۱ سالگی گذاشته است که همچنان پویا و فعال است و حتی در روزهای سخت قرنطینه خانگی نیز فرصت را غنیمت شمرده و خودش را مشغول خلق آثار جدید کرده است.
توسط سفارت فرانسه در تهران
فراخوان سفارش طراحی گرافیکی با الهام از بنای حافظیه منتشر شد
فراخوان سفارش طراحی گرافیکی با الهام از بنای حافظیه توسط سفارت فرانسه در تهران منتشر شد.
انتشار فراخوان مسابقه اسکیس موزه آبگینه و فرش
معاون میراثفرهنگی استان تهران از برگزاری مسابقه اسکیس موزههای آبگینه و فرش به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراثفرهنگی خبرداد.
توصیف معماری کاشان با چهار مضراب قمصری
علی قمصری در سومین گام از پروژه «تار ایرانی» به کاشان رفت تا در میان معماری خانههای قدیمی این شهر، چهارمضرابی را در «سه گاه» بنوازد.
توسط جهاد دانشگاهی قزوین
کتاب «عملکرد ساختاری میراث معماری ایران» منتشر شد
مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین گفت: کتاب «عملکرد ساختاری میراث معماری ایران» که توسط انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشرشده؛ مؤلفههای مختلف معماری ایرانی ازجمله مفاهیم و معانی، پایداری، سازگاری با طبیعت و هندسه موردبحث قرارگرفته است
آرتور گنسلر معمار مشهور آمریکایی درگذشت
آرتور گنسلر که در کارنامه او طراحی فروشگاههای شرکت اپل و بلندترین آسمانخراش چین با ۶۳۲ متر ارتفاع به چشم میخورد، از دنیا رفت. این معمار آمریکایی هنگام مرگ ۸۵ سال داشت.
برنامههای روز جهانی موزه در سعدآباد
مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد با اشاره به فرارسیدن روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی از برگزاری ۲۰ برنامه شاخص فرهنگی به صورت مجازی خبر داد.
۱۰ نظریه معقول درمورد ساخته شدن اهرام باستانی
اهرام باستانی از جمله اهرام مصر، همیشه یکی از سازههایی هستند که در ذهن انسانها سوالات زیادی را به وجود آورده اند.
همایش بینالمللی «ایران و تمدن سازی جهانی» برگزار میشود
در آستانه روز ملی ایرانشناسی، همایش بینالمللی «ایران و تمدن سازی جهانی» سه شنبه ۲۸ اردیبهشتماه ۱۴۰۰ برگزار میشود.
الزام صدور شناسنامه فنی ساختمان برای متراژ ۱۵۰۰ متر به بالا
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران از اجباری شدن صدور شناسنامه فنی و ملکی ساختمان برای متراژهای ۱۵۰۰ متر به بالا خبر داد و گفت: شناسنامه فنی ساختمان به ارتقای کیفیت منجر میشود.
مراحل مستندنگاری و فنشناسی طرح مرمت برج قابوس انجام شد
مدیر پایگاه میراث جهانی گنبدقابوس گفت که با همکاری دانشگاه شهید بهشتی تاکنون مراحل مستندنگاری و فنشناسی پروژه تهیه طرح جامع مرمت پوسته خارجی قسمت مخروطی (گنبد رک) این بنای تاریخی متعلق به سده چهارم هجری قمری انجام شد.
روایت مهدی حجت از
تخریب قبر دو شاه و چند ماجرای بحثبرانگیز
مهدی حجت به مرور چند ماجرای بحثبرانگیز و حاشیهساز در میراث فرهنگی و همچنین مدیریت شهری پرداخت و از پیشفرضهای انتخابات ریاستجمهوری گفت.
تاریخ دقیق آزمون نظام مهندسی اعلام شد
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاریخ دقیق آزمون نظام مهندسی را اعلام کرد.
آپارتمان مخفی معمار برج ایفل در بالای برج
برج ایفل که بیش از 130 سال در پاریس قرار دارد، به نمادی فرهنگی از شهر نور تبدیل شده است؛ اما شاید تعداد کمی از مردم بدانند که گوستاو ایفل، معمار و طراح این برج، یک آپارتمان مخفی و شخصی در بالای این برج داشته است.
توضیحات شهردار منطقه ۹ در باره تخریب یک پارکینگ:
هویت تاریخی برج آزادی احیا میشود
شهردار منطقه ۹ تهران، هدف از تخریب یک پارکینگ در میدان آزادی را احیای هویت تاریخی این میدان عنوان کرد و مدعی شد که ساخت این پارکینگ در ۱۴ سال پیش از سوی بنیاد رودکی بدون اخذ مجوزهای لازم صورت گرفته است.
مرمت و نصب مجدد کلید مجسمه"فرهاد قفل زن " در مجموعه تئاتر شهر
شهردار منطقه 11 در پی شایعاتی مبنی بر دزدیده شدن کلید مجسمه " فرهاد قفل زن " در پیرامون مجموعه تئاتر شهر، از انتقال این کلید سنگین به داخل مجموعه تئاتر شهر برای مرمت و نصب دوباره خبر داد.
ایران برنده بزرگترین جایزه طراحی جهان شد
«پردیسخانه» و «کبوترخانه» از استودیو معماری کیوانی برنده جایزه آ دیزاین شدند.
آغاز فعالیت اولین پایگاه پژوهش ملی میراث فرهنگی کشور در البرز
اولین پایگاه پژوهش ملی میراث فرهنگی کشور روز چهارشنبه در مجموعه کاخ تاریخی مروارید مهر شهر استان البرز فعالیت خود را آغاز کرد.
شهرداری منطقه ۱۲ باغ سابق علاءالدوله را خرید
چراغ خانه حاکم تهران روشن میشود
خیابان فردوسی و حوالی آن گنجینهای ارزشمند از خانههای تاریخی پایتخت را در دل خود جای داده است.
بازسازی کف بزرگترین تماشاخانه امپراتوری رم
مهندسان ایتالیایی یک کف جدید برای تماشاخانه باستانی کولوسئوم میسازند که برای اولین بار به بازدیدکنندگان این محوطه تاریخی شانس ایستادن در میدان نبرد گلادیاتورها را میدهد.
یک شهر جدید دیگر در حاشیه شرق تهران ساخته میشود
شورای عالی شهرسازی از تقاضای استانداری تهران و اداره کل راه و شهرسازی استان تهران برای تأسیس شهر جدید خوارزمی در اراضی معوض شهرک زیتون خبر داد.
بیستون در انتظار یک ثبت جهانی دیگر
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان از ارسال پرونده کاروانسرای بیستون برای ثبت جهانی در قالب پرونده "کاروانسراهای ایرانی" خبر داد.
اهدای شیر طلایی افتخاری دوسالانه معماری ونیز به معمار ۸۳ ساله اسپانیایی
جایزه معتبر شیر طلایی یک عمر دستاورد در هفدهمین دوسالانه معماری ونیز به رافائل مونیو، معمار و منتقد و استاد ۸۳ ساله اسپانیایی اهدا میشود.
خشم باستانشناسان از طرح نوسازی «آکروپولیس»
دهها باستانشناس، استاد دانشگاه و افراد دیگر با امضای نامهای نسبت به طرح تغییرات در بنای تاریخی و جهانی آکروپولیس یونان اعتراض کردند.
محوطههای ذوب آهن متعلق به دوره هخامنشی در یزد شناسایی شد
سرپرست هیأت باستان شناسی از بررسیهای باستانشناسی خاتم یزد خبر داد و گفت: محوطههای ذوب آهن متعلق به دوره هخامنشی در این استان شناسایی شده است.
تلاش برای ساخت اولین شهر شناور جهان
مالدیویها به جای مهاجرت و تبدیل شدن به پناهنده از شر تغییرات اقلیمی، با استفاده از مهندسی و توسعه اولین شهر شناور جهان درصدد فائق آمدن بر مشکل بالا آمدن سطح دریا هستند.
ساخت باغ معلق در میدان اصلی میلان ایتالیا
گروهی از معماران خوشذوق ایتالیایی طرحی شگفتانگیز برای بازطراحی یکی از میادین اصلی شهر میلان به مقامات ارائه دادهاند که بر اساس آن قرار است این فضای عمومی از باغی معلق برخوردار شود.
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی منطقه آزاد کیش:
مقاوم سازی کاخ مرجان کیش در حال انجام است
مدیر توسعه گردشگری و میراث فرهنگی منطقه آزاد کیش گفت: طرح مقاوم سازی کاخ مرجان این جزیره هم اکنون با ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده در حال انجام است.
۴۱ زیبای خفته ایرانی در خلیج فارس
حدود ۹۵ جزیره در خلیج فارس وجود دارد که بیش از ۴۰ جزیره در جغرافیای ایران قرار گرفته است. بیشتر این جزیرهها زیستگاه گونههای جانوری، پایگاه نفتی و غیرمسکونی است و فقط در دو جزیره ایرانی زیرساخت گردشگری وجود دارد.
مدیرکل معماری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران:
اجازه ساخت ساختمانهای بلندمرتبه ۱۵، ۲۰ یا ۴۰ طبقه در تهران داده نمیشود
مدیرکل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان این که پروانه های ساختمانی در چارچوب مقررات صادر می شود، گفت: دیگر اجازه ساخت بلندمرتبه های ۱۵، ۲۰ یا ۴۰ طبقه در تهران داده نخواهد شد.
رنگِ مو از نقش فتحعلیشاه پاک شد
معاون میراثفرهنگی تهران گفت: نقشبرجسته قاجاری چشمهعلی که در روزهای اخیر توسط فرد یا افرادی به وسیله رنگ مو و مواد شیمیایی مخدوش شده بود، با انجام یک کار مرمتی پاکسازی شد.
کشف «شهر طلایی گمشده» در مصر
سرانجام «شهر طلایی گمشده» مصر پیدا شد؛ تیمی از باستانشناسان مصری به سرپرستی دکتر زاهی هواس، وزیر پیشین آثار باستانی در 8 آوریل سال 2021 میلادی، در بیانیهای اعلام کردند که شهر باستان آتن را کشف کردهاند.
«مینی ورلد» ملایر، میزبان المان یکی از عجایب هفت گانه دنیا
شهردار ملایر از پیشرفت ۸۰ درصدی عملیات عمرانی ساخت المان بنای مسجد تاج محل هندوستان به عنوان یکی از عجایب هفت گانه جدید دنیا، در مجموعه مینی ورلد ملایر خبر داد.
مزایای ثبت جهانی در یونسکو چیست؟
رقابت شدید و رایزنیهای پیچیدهای برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو وجود دارد؛ تا جایی که بسیاری از کشورها با ظرفیت میراث جهانی از قافله عقب میمانند و برخی کشورها حاضرند هزینه سنگینی برای این ثبت بپردازند. اما مزیت ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو چیست؟
بهسازی سازههای گرادیان مجموعه فرهنگی گردشگری دریاچه خلیج فارس
مدیرعامل شرکت عمرانی کارکنان شهرداری تهران از بهسازی و مرمت سازههای گرادیان موجود در پهنه جنوبی مجموعه فرهنگی گردشگری دریاچه شهدای خلیج فارس که دچار فرسودگی و گسست شده بود، خبر داد.
مسجد «جامع المتوکل»؛ یکی از عظیمترین مساجد جهان اسلام
معماری مساجد در طول تاریخ همواره از دلایل شکوه و عظمت آن به حساب میآید. سبک و شیوه ساخت مساجد مختلف در سراسر جهان موجب شده علاوه بر کارکرد اصلی خود، به جاذبههایی خیرهکنندهای از تاریخ و فرهنگ ملل تبدیل شوند. قاره آسیا دارای بیشترین مساجد در دنیا بوده و این مساجد از لحاظ معماری بسیار متنوع هستند.
معمار ایرانی نامزد جایزه معماری «ادکس» شد
برادران کیوانی (نیما و سینا) با دو پروژه ساختمانی کبوترخانه و پردیسخانه نامزد جایزه معماری ادکس (جایزه طراحی برجسته/ADEX) شدند.
«شهرهای خلاق» برگزیده معرفی شدند
برگزیدگان نخستین دوره «شبکه شهرهای خلاق» با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شدند.
اطلاعیه تعویق زمان برگزاری آزمونهای ورود به حرفه اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰
زمان برگزاری آزمونهای ورود به حرفه اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ به تعویق افتاد.
افشا راز 400 ساله میدان نقش جهان اصفهان
در جوار زاینده رود شهری است که آن را سپاهان یا اسفهان مینامند، شهری تاریخی که برای 300 سال پایتخت یکی از مهمترین و موثرترین حکومتهای ایران بوده است. صفویه اصفهان را برگزیدند چون از مرزها به دور بود و هم آب و هوایی مناسب داشت. شاه عباس اول، پادشاه معتبر صفویه تصمیم گرفت تا علاوه بر بناهای فاخر معماری، یک فضا معماری فاخر نیز پدید بیاورد و اینجا بود که مهندسان بیهمتا عصر صفوی، یکی از ممتازترین و بزرگترین فضاهای معماری تاریخ ایران را طراحی و اجرا کردند، میدان نقش جهان، میدانی که در آن دو مسجد و یک کاخ قرار گرفته و یک بازار بزرگ آن را در آغوش گرفته است، میدانی برای بازی چوگان و رژههای نظامی و آتشبازی، تا عظمت دربار صفوی را به رخ همگان و علیالخصوص مهمانان خارجی آن بکشد.
به مناسبت روز بزرگداشت شیخ بهایی؛
حمام شیخ بهایی، رازها و نیازها
در عالم گردشگری، بیش از آن که میزان مساحت یا حقایق تاریخی مهم باشد، قصه و افسانه مهم است و حمام شیخ بهایی، پر از این قصههاست.
یونسکو «سرزمین کاروانسراها» را در سمنان برای ثبت جهانی ارزیابی میکند
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان گفت: کاروانسراهای شهرستان میامی، که به سرزمین کاروانسراها شهرت دارد، توسط ارزیاب یونسکو برای ثبت در فهرست جهانی بررسی میشود.
افتتاح فاز اول پایگاه ملی محوطه باستانی شهر یری تا یک ماه آینده
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان مشگینشهر گفت: با توجه به پیشرفت اجرا، پیشبینی میشود فاز اول پایگاه ملی محوطه باستانی شهر یری تا یک ماه آینده افتتاح شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی خبر داد
مرمت و بازسازی کاروانسرای "مقصودیه" توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از مرمت و بازسازی کاروانسرای مقصودیه واقع در مجموعه دانشکده معماری تبریز، توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز خبر داد.
نگاهی به پروژههای شاخص مرمتی اصفهان در سال ۱۴۰۰؛
مرمتهای اصفهان؛ از گنبد تا کاخ
عملیات مرمت گنبد مساجد شیخ لطفالله، جامع عباسی و مدرسه چهارباغ، همچنین تزئینات سقف چهلستون، چهار پروژه شاخصی است که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان، امسال در دستور کار این اداره کل قرار دارد.
سیدمحمد بهشتی در بزرگداشت مرحوم محمد کریم پیرنیا مطرح کرد؛
پیرنیا شخصیت استثنایی در مطالعات معماری ایرانی است
مراسم بزرگداشت مرحوم استاد محمد کریم پیرنیا استاد دانشگاه، محقق، نویسنده و نظریهپرداز معماری ایرانی، یکشنبه ۲۹ فروردین ماه به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در فضای مجازی برگزار شد.
بازگشایی در تاریخی کاخ گلستان در اردیبهشت
مدیر مجموعه جهانی کاخ گلستان از بازگشایی باب عالی واقع در خیابان ناصر خسرو این کاخ در اردیبهشت سال جاری خبر داد.
در روز بناها و محوطههای تاریخی
نظام فنی مرمت در ایران نقد میشود
همزمان با گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطههای تاریخی، نظام فنی و اجرایی مرمت در ایران تحلیل و بررسی میشود.
معماران مصری مسجد تاریخی موصل را بازسازی میکنند
هشت معماری مصری برنده رقابتی شدند که سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد - یونسکو برای طراحی و بازسازی مسجد تاریخی موصل برپا کرده بود.
کارشناسان هشدار می دهند،
سَردر مدرسه چهارباغ اصفهان در معرض خطر ارتعاشات عبور مترو
برخی آگاهان و فعالان حوزه میراث فرهنگی بر این باور هستند که سر در مدرسه چهارباغ اصفهان پس از چهارسال از عبور مترو از زیر چهارباغ عباسی و سی و سه پل در معرض خطر تدریجی ارتعاشهای حاصل از عبور و مرور روزانه قطار شهری قرار دارد.
شهر یزد پایتخت معماری ایران معرفی میشود
رییس انجمن صنفی مهندسان معمار یزد با اشاره به اجرای طرح داوطلبی این شهر به عنوان پایتخت معماری ایران گفت: این امر با هدف ایجاد دغدغه بیشتر در مهندسان و جلب توجه هرچه بیشتر به مدیریت شهری در این رشته که به عنوان لباس و ظاهر شهر صورت می گیرد.
نمای شهری بر شکلگیری هویت افراد موثر است
یک جامعهشناس گفت: هویت خیابانها، محلات و کوچهها که از هویت نمای ساختمانها ساخته میشود، تاثیر مستقیمی بر روند شکلگیری هویت افراد دارد.
راهاندازی پلتفرم شهر هوشمند در ۳ شهر کشور
یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان شمالی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به راهاندازی پلتفرم شهر هوشمندی شد که زیر سیستمهای تعبیه شده در آن شامل شبکه اجتماعی و پیامرسان، بازار آنلاین، مدرسه هوشمند، سازمانساز هوشمند حرفهای است.
انتشار فراخوان جایزه سالانه جامعه منتقدین و نویسندگان معماری
فراخوان نخستین جایزه سالانه ۱۴۰۰ جامعه منتقدین و نویسندگان معماری با موضوع «نقد معماری ایران در سده واپسـین» منتشر شد.
تماشای مارپیچ آثار هنری در «موزه گوگنهایم»
تماشای آثار هنری و تاریخی به جا مانده از جوامع گذشته برای هر فردی هیجانانگیز است. دیدن این آثار موجب آشنایی افراد با تفکر جامعه قبل از خود میشود و سفری در زمان برای آنها به ارمغان میآورد. موزهها از مکانهایی هستند که این تجربه هیجانانگیز و سفر در زمان را برای بازدیدکنندگان خود به همراه دارند.
فاز دوم آواربرداری خانه علی مسیو در تبریز آغاز شد
شهردار منطقه هشت تبریز گفت: عملیات اجرایی فاز دوم آواربرداری خانه قدیمی و تاریخی علی مسیو در این شهر آغاز شده است.
نگاهی به آثار آیویوی، هنرمند چینی
هنرمندی که اعتراض میکند و میترسد!
«اگر هنر من هیچ ارتباطی با رنج و اندوه مردم نداشته باشد، پس اساسا هنر برای چیست؟ اثری هنری که قادر به ایجاد احساسی تکاندهنده و حتی ناخوشایند در مخاطبش نیست، ارزش خلق کردن ندارد!»؛ این را آیویوی، هنرمند چینی میگوید که به شکستن تابوهای اجتماعی، تاریخی و هنری شهره است.
انتقاد رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان از شیوه تعیین نرخ تعرفه خدمات مهندسی:
تعرفههای ناچیز موجب نابودی حرفه مهندسی است
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان در پست اینستاگرامی خود، تعرفههای ناچیز را موجب نابودی حرفه مهندسی بیان کرد.
چه خبر از «نوتردام»؟
دو سال پیش فرانسه و جهان شاهد آتشسوزی مهیب کلیسای تاریخی «نوتردام» بودند، حالا مدتی است روند آمادهسازی مرمت این بنا آغاز شده تا برای سال ۲۰۲۴ برای میزبانی آماده باشد.
پیچیدن صدای ساعت شمس العماره در کاخ گلستان پس از سال ها /عقاید تهرانی ها در مورد ساعت معروف شهر
ساعت کاخ گلستان که هدیه ملکه انگلیس به ناصرالدین شاه قاجار بود، پس از سالها خاموشی دوباره به کار افتاد و صدای ناقوس آن صبح امروز در تهران پیچید. تهرانی ها خاطرات و البته عقاید ویژه ای از این ساعت معروف دارند.
نگاهی دوباره به سازهای که چون نگینی درخشان در پهنه رودکی میدرخشد
تالار وحدت؛ هویت فرهنگی شهر
تالار وحدت خاطره جمعی تهرانیان است. اگر ساختمانهایی فقط به دلیل صاحبانشان یا معمارانشان و معماریشان مشهورند و ارزشمند، تالار وحدت هویت فرهنگی یک شهر است.
نیما کیوانی داور جایزه بینالمللی «لوپ دیزاین» شد
نیما کیوانی به عنوان داور جایزه بینالمللی «لوپ دیزاین» که در کشور پرتغال برگزار میشود انتخاب شد.
نژادبهرام ضابطه مندسازی ساختمانها را تشریح کرد
ساختمانسازی بیشتر از یکسال جریمه میشود / کدام ساختمانها مشمول عوارض ۷ برابری میشوند؟
عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران گفت: طبق قانون، مالکان موظف هستند در طول یکسال ساختمان مورد نظر را بسازند و اگر به هر دلیلی ساخت وسازشان دریکسال تمام نشود باید مجوز ساخت تمدید شود؛در غیراین صورت مشمول عوارض ۷ برابری می شود.
باغ مشاهیر جهان اندرخم یک کوچه/ وعده ۳ سالهای که ۱۳ ساله شد
ساخت سه ساله باغ موزه مشاهیر جهان در جوار آرامگاه حافظ به عنوان یکی از ارزشمندترین پروژه های فرهنگی کشور به ۱۳ سال رسید تا چشم لسان الغیب به حضور همسایگانش هنوز روشن نباشد.
کشف شهر گمشده ۳ هزار ساله در مصر
باستانشناسان با کاوش در منطقه جنوبی شهر اقصر مصر بقایای یک شهر گمشده با قدمت بیش از ۳ هزار را کشف کردند.
آشنایی با موزه فرش ایران اثر فرمانفرماییان
برای کسانی که علاقهمند به معماری، موزهها و تاریخ هستند و همچنین کسانی که در حوزه فرش فعالیت میکنند و یا علاقهمند به این حوزه هستند کسب اطلاعات از موزه فرش ایران میتواند بسیار مفید باشد.
بندهای تخریب در برج آزادی!
پنجاهمین سال بهره برداری از برج آزادی زمانی جشن گرفته میشود که در کنارش ۸ توپ شلیک شد و در طی این سالها هر بار گزندی به آن وارد شده، کاشیهایش ریخته و دیوارهایش نم دارد و ترک برداشته است.
آشنایی با میدان «حسنآباد»، میدان متقارن پایتخت
کلانشهر تهران بیش از ۷۰۰ میدان دارد؛ اما یکی از آنها میشود میدان حسنآباد که با داشتن ۴ ساختمان یک شکل در چهارطرف آن، به سبک اروپایی ساخته شده و به متقارنترین میدان پایتخت شهرت دارد؛ میدانی که حتی الگوی دیگر شهرها هم شده و میدان امام همدان دقیقا از روی آن ساخته شده است.
تخریب خانه تاریخی کوزه کنانی تکذیب شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت: خانه تاریخی کوزهکنانی پابرجاست و هیچگونه آسیب و تخریبی به اصل بنا و معماری این خانه تاریخی که دارای ارزش و تزئینات معماری نیز هست، وارد نشده است.
رویداد عکاسی «فتوواک» با موضوع نمای مطلوب برگزار می شود
همزمان با برگزاری سومین جشنواره نمای مطلوب، رویداد عکاسی «فتوواک» در قم برگزار می شود.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورایشهر تهران وشهردار منطقه ۵ ازساخت تفرجگاهی متفاوت در غرب تهران میگویند
«دژباغ» حافظ میراث طبیعی کن
اغلب محلههای کلانشهر تهران در گذشتهای نه چندان دور، زمانیکه هنوز آپارتمانها و بزرگراهها مانند قارچ سبز نشده بودند، بستر مناسبی برای کاشت و برداشت محصولات کشاورزی محسوب میشد.
شهردارتهران لایحه ساختمان سبز را به شورا فرستاد
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار از ارسال لایحه «توسعه ساختمان سبز و معماری پایدار در شهر تهران» به شورای اسلامی شهر تهران با هدف صرفه جویی مصرف انرژی در ساختمان ها و جهت گیری به سوی ساختمان سبز خبر داد.
تملک باغ علاءالدوله؛ احیا و مرمت خانه حاکم تهران در قلب طهران
شهردار منطقه ۱۲ تهران اعلام کرد: تنها بخش بهجامانده از خانه-باغ علاءالدوله، حاکم تهران در دوره ناصرالدینشاه و انقلاب مشروطه، واقع در حد فاصل خیابان لالهزار و خیابان فردوسی خریداری شد.
کشف لایههایی از دوران پیش از تاریخ در قصرشیرین
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه از اتمام عملیات کاوش و گمانه زنی در محوطه تاریخی خیابان ساحلی قصرشیرین خبر داد و گفت: بدنبال اجرای عملیات گمانه زنی در این محوطه باستانی، به لایه هایی از دوران پیش از تاریخ تا عصر معاصر برخوردیم.
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:
مباحث ۲۲گانه مقررات ملی و کنترل ساختمان با هدف کاهش مخاطرات بازنگری شد
رییس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن مروری بر عملکرد آن مرکز در دولت تدبیر و امید، گسترش کوره آتش و گسترش فعالیت آزمایشگاه مصالح ساختمانی را بخشی از اهم برنامههای مرکز برای ارتقای تابآوری در برابر مخاطرات و افزایش بهرهوری، برشمرد.
فراخوان مسابقه ملی «طراحی کتابخانه عشایری» منتشر شد
نهاد کتابخانههای عمومی کشور فراخوان مسابقه ملی «طراحی کتابخانه عشایری» را منتشر کرد.
تشریح اقدامات اجرایی ثبت جهانی خیابان ولی عصر
شهردار منطقه ۱۱ تهران به تشریح اقدامات اجرایی برای ثبت جهانی خیابان ولی عصر (عج) پرداخت.
سَرِ هرکول در کجای ایران است؟
مجسمه هرکول بازماندهای از دوران حکومت اشکانیان و سلوکیان بر ایران است که سال ۱۳۳۷ خورشیدی در یک پروژه عمرانی نزدیک کوه بیستون کرمانشاه کشف شد؛ مجسمهای که سر آن دو بار دزدیده شده است.
نگاهی به قلعه بمپور بلوچستان
قلعه بمپور که بر فراز تپهای مصنوعی در شهرستان ایرانشهر بنا شده یکی از بزرگترین بناهای خشت و گلی جنوب سیستان و بلوچستان است که همچون نگینی در جنوب این استان میدرخشد.
شهردار تهران در نشست هیات مدیره متروپلیس؛
بازآفرینی شهری در تهران از مقیاس محلی آغاز شد
شهردار تهران گفت: بازآفرینی شهری که مأموریت تاب آور کردن فضاهای ناکارآمد شهر را بر عهده دارد از مهمترین اولویتهای شهرداری تهران در چند سال اخیر بوده است.
چهارطاقی آغمیون قدیمیترین چهارطاقی آذربایجانشرقی
قدیمیترین اثر چهار طاقی در آذربایجانشرقی و روستای آغمیون صحرای شهرستان سراب است.
هتل پر حاشیه چهارباغ در حال کوتاه شدن
امروز که بیش از ۱۰ سال از تعدیل ارگ جهاننما به دلیل نقض حریم میدان نقشجهان میگذرد، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان از تعدیل بخشهایی از طبقه آخر هتلی که ارتفاع آن حریم محور تاریخی فرهنگی اصفهان را نقض کرده بود، خبر داد.
ترکها برای قطر یک هتل گردان در خلیج فارس میسازند
شرکت معماری هایری اتک ترکیه (Hayri Atak) یک هتل شناور و گردان برای قطر در خلیج فارس احداث میکند.
150 سالگی رویال آلبرت هال +تصاویر
رویال آلبرت هال ۲۹ مارس ۱۸۷۱، درست ۱۵۰ سال پیش در چنین روزی با حضور ملکه ویکتوریا در منطقه کنزینگتن لندن افتتاح شد و در این سالها میزبان انبوه رویدادهای هنری و ورزشی بوده است.
ساخت نخستین جزیره مصنوعی کشور در دریای خزر
نخستین جزیره مصنوعی کشور به شکل گل ارکیده در دریای خزر ساخته می شود.
دهانه غلامان تخت جمشید خشت و گلی ایران
دهانه غلامان واقع در حوزه سیستان تنها شهر باستانی خشت و گلی کشف شده از دوران هخامنشی است که علاوهبر معماری منحصر به فرد حاکمیت کامل ایران بر نواحی شرقی خود را به خوبی نشان میدهد.
طراحی پنج سکونتگاه انسانی در مریخ
این روزها به نظر میرسد تقریبا همه افراد در جستجوی خبرهایی از مریخ هستند، از سازمانهای اکتشافات فضایی گرفته تا افراد خصوصی، همه عاشق سیاره همسایه شدهاند و با وجود اینکه هنوز هیچ انسانی پا به مریخ نگذاشته است برخی از علاقهمندان در حال برنامهریزی برای ایجاد مستعمراتی در سیاره سرخ هستند.
گنبد سلطانیه عظمت باشکوه هنر و معماری ایرانی
گنبد تاریخی سلطانیه نماد باشکوهی از هنر و معماری ایرانی و اسلامی مقتدر و استوار از دل تاریخ برآمده تا در هر گوشهاش زیبایها و ظرافت خاص از هنر و معماری ایرانی را به رخ بکشد.
ثبت جهانی قلعه پرتغالی های جزیره هرمز شایعه است
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: این اداره کل درحال حاضر برنامه ای برای ثبت جهانی قلعه پرتغالی های جزیره هرمز نداشته و این موضوع شایعه است.
تندباد به دومین بنای عظیم خشت گلی ایران خسارت زد
مدیر پایگاه ملی شهر تاریخی بلقیس اسفراین گفت: تندباد نخستین ساعات بامداد روز -پنجشنبه- به بخشی از سازهها و دیوارهای دومین بنای عظیم خشت و گلی ایران پس از ارگ بم در جنوب خراسان شمالی خسارت زد.
مسجد جامع ارومیه شاهکار معماری ایرانی اسلامی
حکایتهای شگفتآوری برای تعریف دارد اما همچنان ساکت و آرام، روزشمار تاریخ را نظارهگر بوده و پیشهاش رازداری و مهماننوازی است؛ اسم آن "مسجد جامع ارومیه" است که شاهکاری از هنر معماران ایرانی به شمار می رود.
سردر تاریخی جورجیر اصفهان نهایت سادگی و ظرافت
سردر "جورجیر" از آثار بیبدیل میراث فرهنگی اصفهان و متعلق به دوران دیلمی است، برای دیدار این هنر عالی آجرکاری و گچبری که در عمق نقوش آن به سابقه همزیستی ادیان در اصفهان اشاره دارد باید به دیدار مسجد حکیم شتافت.
کوچه رنگارنگ بادبادکها آماده بازدید شهروندان
همزمان با نوروز ، کوچه رنگارنگ بادبادکها به بهرهبرداری رسید.
اصلاح و بهینهسازی نورپردازی میدان نقش جهان پس از ۳۰ سال
اصلاح و بهینهسازی نورپردازی میدان نقش جهان بعد از ۳۰ سال فرسودگی تجهیزات روشنایی انجام شد.
چند حقیقت درباره بنای باستانی ماچو پیچو
بنای تاریخی و باستانی ماچو پبچو ازجمله میراث جهانی یونسکو محسوب میشود که نه تنها پربازدیدترین بنای تاریخی پرو است، بلکه یکی از 7 عجایب باستانی و فرهنگی جهان نیز به شمار میرود.
ارائه طرح دو برج منحنی سبز در ونکوور کانادا
یک شرکت معماری انگلستانی برای نخستین بار طرح دو برج دوستدار محیطزیست را که به شکل منحنی هستند، برای اجرا در شهر ونکوور کانادا ارائه داده که مورد استقبال هم قرار گرفته است.
استاد برنده جایزه یونسکو درگذشت/خاکسپاری پیشکسوت عرصه مرمت و معماری در قطعه هنرمندان یزد
ستاد «علی امیری اردکانی» پیشکسوت و استاد مرمت و معماری استان یزد و برنده جایزه یونسکو در مسابقه مرمت میراث فرهنگی، بر اثر عارضه سرطان خون درگذشت.
پلیس ساختمان در راه است
رئیس پلیس آگاهی ناجا از آغاز به کار پلیس ساختمان خبر داد.
نمای تازه شهر تاریخی پارسه نمایان شد/ معماری شگفت انگیز «تل آجری»
دروازه کورش و «تل آجری» ابعاد تازه ای از شهر تاریخی پارسه را نمایان ساخت.
معماری تهران دوره قاجار در پنجمین قسمت «نگاه دوموس به ایران»
پنجمین قسمت از مجموعه مستند دهقسمتی «نگاه دوموس به ایران» با عنوان «تهران قاجار؛ موزه آبگینه و سفالینه و محل اقامت سفیر ایتالیا در ایران» رونمایی شد.
اعضای هیئتعلمی دانشگاه تهران که در سال ۹۹ از بین ما رفتند
روابط عمومی دانشگاه تهران یادنامهای را برای اساتید درگذشته این دانشگاه در سال ۱۳۹۹ تهیه کرد.
رهبر انقلاب ۱۴۰۰ را سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری کردند
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، با تبریک عید عید نوروز به هممیهنان بویژه خانوادههای معظم شهیدان و جانبازان و همه ملتهایی که نوروز را گرامی میدارند، و با ابراز امیدواری به کسب برکات مادی و معنوی از تقارن سال جدید با اعیاد شعبانیه و متبرک شدن سال ۱۴۰۰ به دو عید نیمهشعبان و جشن ولادت حضرت ولیعصر(عج)، سال جدید را سال «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها» نامگذاری کردند.
نوروز در تختجمشید + عکس
نوروز ریشه عمیقی در ایران باستان دارد و پرسپولیس (تختجمشید) پایتختی بود که آیینهای مهمی همچون نوروز در آن جشن گرفته میشد، در بقایای بازمانده از کاخها نقشهایی حجاری شده که گویای این ماجرا است.
برخی المانهای شهری در جهان
المان یا نماد شهری، بهعنوان بخشی از تلاشهای مداوم سازمان بازآفرینی شهری برای تقویت شایستگی طراحی شهری در نظر گرفته میشود و دانش و مهارت ویژه طراحی شهری بهعنوان ابزاری برای ادغام مهارتهای متنوعی است که شرکتکنندگان مانند طراحی معماری، طراحی منظره و تحلیلهای اجتماعی و زیست محیطی ارائه میدهند.
گفتوگو با دکتر منصور فلامکی پیرامون
شهرسازی خالی از هویت ایرانی
با روند روبهرشد شهرنشینی، سبک زندگی مردم نیز بهتدریج تغییر یافته و خانههای یک طبقه قدیمی و باصفا جای خود را به آپارتمانهای بیروح داده است.
پوئمسمفونی و ویدئومپینگ شب نوروز در میدان آزادی اجرا میشود
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران با اشاره به برنامههای این نهاد به مناسبت نوروز ۱۴۰۰ گفت: پوئمسمفونی به همراه ویدئومپینگ (نورپردازی سه بعدی) شنبه و یکشنبه(۳۰ اسفند۱۳۹۹و یکم فروردین۱۴۰۰) در میدان آزادی اجرا میشود.
مدیرکل دفتر مقررات ملی ساختمان خبر داد
تدوین مبحث جدید مقررات ملی ساختمان در حوزه شهرسازی
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی از تدوین مبحث جدید در حوزه شهرسازی خبر داد.
مسجد جامعی :
کاخ مرمر وقف مردم است / امیدوارم این کاخ به مردم تهران برگردد
عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه کاخ مرمر وقف مردم تهران است، گفت: امیدوارم در سال ١٤٠٠ این مکان با توجه به سند، به مردم تهران برگردد.
چرا در کاخ گلستان گردوخاک شد؟
فعالیتهای شبانه روی دیوار ورودی شرقی کاخ گلستان حساسیتبرانگیز شده است. معاون فنی کاخ توضیح میدهد: پاکساری جداره آجری درحال انجام است تا این ورودی که ۳۰ - ۴۰ سال بسته بود، به روی مردم باز شود.
میدان بزرگ امام علی (ع) بهارستان در آستانه بهره برداری
در آستانه نوروز، میدان امام علی (ع) یکی از بزرگترین میدانهای ورودی شهرهای جدید کشور در ورودی شهر بهارستان آماده بهره برداری شد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی:
سوم اردیبهشت به عنوان روز معمار در تقویم ثبت شد/تصویب سند معماری
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تصویب روز معمار در جلسه این شورا خبر داد و گفت: روز سوم اردیبهشت که سالروز تولد شیخ بهایی است به روز معمار نامگذاری شد که به تقویم رسمی کشور اضافه می شود.
گنجینه آب مجموعه سعدآباد پس از مرمت بازگشایی شد
موزه و گنجینه آب مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، پس از یک دوره مرمت، با حضور شماری از مسئولان وزارت نیرو و میراث فرهنگی بازگشایی شد.
طراحی خانه تابستانی که حمل میشود
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که بتوانید یک خانه تابستانی با یک استخر در قسمت پشتبام آن داشته باشید که در مکان مورد علاقه خود آن را قرار داده و حتی این خانه را به سایر فضاهای دلخواهتان انتقال دهید؟
شهردار تهران :
خیابان ولیعصر بزودی ثبت جهانی می شود
شهردار تهران در مراسم بهره برداری از فاز چهارم پروژه احیاء و ساماندهی درختان چنار خیابان ولیعصر (عج)، این معبر را یکی از خیابانهای نادر در جهان دانست و گفت: مدیریت شهری فعلی تلاش خواهد کرد تا به هرجهت این خیابان حفظ و نگهداری شود.
کاشت ۳۵۰۰ درخت «چنار» کهنسال در خیابان ولیعصر
مدیر عامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران از کاشت ۳۵۰۰ اصله درخت چنار کهنسال در خیابان ولیعصر خبر داد.
ابلاغ نقشه محدوده عرصه و حریم ۶ اثر به استاندار تهران
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامههایی به استاندار تهران نقشه محدوده، عرصه، حریم و ضوابط حفاظتی و معماری شش اثر فرهنگیتاریخی در این استان را ابلاغ کرد.
تپه نوشیجان از نگاه دیوید استروناخ اسکاتلندی
کاوش در تپه نوشیجان ملایر طی تابستان سال های ۱۹۶۷، ۱۹۷۰، ۱۹۷۳، ۱۹۷۴ و ۱۹۷۷ به انجام رسید. در طول پنج فصل کاوش، بیش از ۴۰ نفر به عنوان اعضای هیئت کاوش به نوشیجان آمدند. دیوید استروناخ مدیریت هیئت و نیز تهیه بخش اصلی تصاویر گرفته شده را به عهده داشت.
بیتوجهی شهرداری به نخستین دیوار تاریخی شهر تهران/ حصار طهماسبی در حال تخریب است
عضو شورای شهر تهران نسبت به بی توجهی شهرداری به نخستین دیوار تهران که به آن جنبه شهریت داد به شهردار تهران تذکر داد.
از سوی معاون شهردار تهران ابلاغ شد:
ساختوساز و گودبرداری در تهران از ۲۳ اسفند ممنوع است
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، بخشنامه استقبال از بهار ۱۴۰۰ را با محوریت ساماندهی کارگاههای ساختمانی و توقف کلیه فعالیتهای ساختوساز در ایام منتهی به پایان سال و تعطیلات نوروزی ابلاغ کرد.
وزیر میراث فرهنگی:
مرمت ۳۲۰ بنای تاریخی کشور تا پایان دولت تمام میشود
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به تلاش برای بهرهبرداری حداکثری از ظرفیت بناهای تاریخی کشور گفت که تا پایان دولت دوازدهم مرمت و احیای ۳۲۰ پروژه تاریخی، فرهنگی و مذهبی کشور تکمیل و بخش عمده آنها به مکانهای اقامت گردشگران تبدیل خواهد شد.
مجسمههای شهری میتوانند مقصد فرهنگی باشند
هنرمند مجسمهساز در تشریح نقش مجسمههای شهری گفت: این آثار میتوانند در ارتباط مستقیم با مخاطب قرار بگیرند و مقصد فرهنگی برای دوستداران هنر باشند.
مارکوف روسی، معمار ساختمان شاخصترین دبیرستان ایران
«البـرز» جلوهای از معماری ایرانی و فرهنگی
دبیرستان البرز شناختهشدهترین دبیرستان تهران است و بعد از دارالفنون قدیمیترینش. اما ساختمان فعلی آن، زیر پل کالج و در کوچه البرز، نخستین ساختمان آن نیست.
ماجرای افتتاح یک کتابخانه و اشتباه در بافت تاریخی و جهانی یزد
کتابخانه مرکزی یزد بعد از ۲۵ سال، درحالی افتتاح شد که هنوز وجود این بنا در بافت جهانی یزد، چالش برانگیز است. بنایی که میبایست دو طبقه از آن حذف میشد ولی با حذف یک طبقه شروع به کار کرد.
کمپین نمای تبریز در خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود
معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز از برگزاری کمپین نمای تبریز در خرداد ۱۴۰۰ خبر داد که هدف از آن معرفی نما و نماکاران تبریز و سبک نمای تبریزی است.
اطلاعیه ثبتنام و زمان برگزاری آزمونهای ورود به حرفه مهندسان اردیبهشتماه سال ۱۴۰۰
اطلاعیه ثبتنام و زمان برگزاری آزمونهای ورود به حرفه مهندسان اردیبهشتماه سال ۱۴۰۰ منتشر شد.
رونمایی از شهر شناور خودپایدار سازمان ملل
با افزایش سطح دریا و کمبود مسکن ارزان قیمت که به یک مشکل جهانی تبدیل شده است، طراحان، معماران و توسعهدهندگان با رویآوردن به دریا، منظره شهری متفاوتی را ایجاد میکنند.
تغییر پارادایم از شهرسازی سوداگرا به شهرسازی انسانگرا
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر توقف چرخه باطل شهر فروشی را ابر پروژه مدیریت شهری دوره پنجم دانست و با بیان اینکه دوقطبی شدن شهر نتیجه شکل گیری چرخه باطل شهر فروشی است به تشریح این چرخه باطل و دستاوردهای این دوره مدیریت شهری در راستای دستاوردهای کیفیسازی و تحقق حقوق عمومی پرداخت.
لغو مجوز ساخت کافی شاپ در حریم کاروانسرای مشیرالملک
در پی اعتراض برخی از فعالین حوزه میراث فرهنگی و پیگیری رسانه ها مجوز کافی شاپ در حریم کاروانسرای مشیرالملک برازجان لغو شد.
ایوان قدمگاه، یادگار دوران هخامنشیان در فارس مرمت شد
ایوان قدمگاه یا چاشتگاه، بنای یادمان بازمانده از دوران هخامنشیان که در طول قرنها کمتر شناختهشده، پس از مرمت آماده بهرهبرداری مجدد شد.
پارک ملی «ایران کوچک» در کرج افتتاح شد
پارک «ایران کوچک» در کرج توسط رئیس جمهور به وسیله ویدئوکنفرانس و با حضور محدود مسئولان استان البرز افتتاح شد.
ابلاغ معیارهای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی غیرمنقول
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامهای به معاونان، مدیرانکل ستادی، رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری و مدیرانکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان ها معیارهای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی غیرمنقول را ابلاغ کرد.
مدیرپایگاه جهانی تختجمشید:
کشفیات "تلآجری" روشنگر زوایای "شهر پارسه" است
مدیر پایگاه میراث جهانی تختجمشید تاکید کرد که آثار به دست آمده و کشفیات محدوده مطالعاتی "تل آجری"، به نوعی روشن کننده ابعاد و زوایایی از پیشینه "شهر پارسه" است.
کاخ گلستان تهران؛ ترکیب هنر و معماری شرق و غرب /۱۰ تور مجازی برای بازدید از بناهای شگفتانگیز جهان
کاخ گلستان که بنایی بازمانده از دوران قاجار در قلب تهران است، در فهرست ۱۰ گزینه برتر سایت معتبر گاردین برای گشت و گذار مجازی در زمانه کرونا جای گرفت.
اختصاص ۲۰ میلیارد تومان به تملک آثار ارزشمند معماری معاصر تهران
عضو شورای شهر تهران گفت: در ردیف بودجه سال ۱۴۰۰ به پیشنهاد کمیته معماری و طرحهای شهری مقرر شد ردیفی با رقم ۲۰ میلیارد تومان به منظور تملک آثار ارزشمند معماری اختصاص پیدا کند.
ماجرای عاشقانهی شاهگلی تبریز
رد پای پرنسس یونانی در محبوبترین پارک تبریزیها
بعید به نظر میرسد که پشت تاریخچه ایجاد معروفترین و محبوبترین پارک تبریز، ماجرایی عاشقانه باشد، اما جالب است بدانید که اگر دسپینا خاتون، پرنسس یونانی و همسر حسن پادشاه آق قویونلو، افسرده نمیشد و حوصلهاش بعد از آمدن به تبریز سر نمیرفت، شاهگلی تبریز هم ساخته نمیشد.
انتقاد اعطا از حذف ردیف بودجه تاسیس موزه معماری در لایحه ۱۴۰۰شهرداری تهران
سخنگوی شورای شهر تهران گفت: شهرداری نسبت به ایجاد موزه معماری بی توجهی می کند.
جزییات یک اکتشاف جدید در ساخت و سازهای مقبرهالشعرای تبریز
تبریز، یک بار در زمین لرزه ۱۱۹۴ قمری بلعیده شده و زیر زمین رفته است، با توجه به ساخت و ایجاد تبریز جدید بر روی تبریز قدیم که در زلزله از بین رفت، احتمال خودنمایی بخشهایی از تبریز قدیم در حفاریها و عملیاتهای عمرانی وجود دارد که جدیدترین آن به کشف یک سازهی تونل مانند حین انجام عملیات عمرانی در مقبرهالشعرا برمیگردد.
داستان عجیب «مارکوف» و ساختمانهای ماندگارش
نخستین زندانی قـصر سازندهاش بود
زندان قصر، قصر قجر بوده است. آن زمان که تهران بسیار کوچکتر از حالا بوده، داستان این محوطه، داستان شاه قاجار بوده که هر از گاهی برای استراحت به شمال پایتخت میآمده است.
یک کارشناس درباره حریم تئاتر شهر مطرح کرد
ایجاد حریم برای تئاتر شهر سادهترین راه است
یک معمار و کارشناس میراث فرهنگی با بیان اینکه ایجاد حریم فیزیکی دور تئاتر شهر نوعی عوامفریبی است چون دیوار، بزه را از بین نمیبرد،میگوید برای رفع مشکلات اطراف تئاتر شهر نباید نگاه بسته داشت و به جایش باید یک جریان اجتماعی به راه انداخت.
تنها بادگیر گرد ایران در سرزمین «ترین»های بادگیرها
دیار بادگیرهای خشتی جهان نه تنها بلندترین و عریضترین بادگیرها یا تنها بادگیر دوطبقه جهان را به خود اختصاص داده بلکه تنها بادگیر گرد ایران و چه بسا دنیا را نیز در دل یکی از شهرهایش جای داده است.
زیباترین و حیرت آورترین پلهای جهان+تصاویر
پلهای معلق مدرن با معماری شگفت انگیز، پلهای طبیعی زیبا و یا پلهای قدیمی، همگی از جاذبههای گردشگری هستند.
مدیر پایگاه تخت جمشید خبر داد
تلاش برای تبدیل محوطه شهر استخر به یک پایگاه پژوهشی
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید با اشاره به آغاز کار پروژه مرمتی و حفاظتی در محوطه تاریخی شهر استخر، ابراز امیدواری کرد که این محوطه نیز در آینده به یک پایگاه پژوهشی و حفاظتی دائمی تبدیل شود.
فراخوان پنجمین جشنواره ملی طراحی مبلمان شهری (دایره خلاق)
فراخوان پنجمین جشنواره ملی طراحی مبلمان شهری (دایره خلاق) منتشر شد.
جلوهای ویژه از سبک معماری آنتونی گائودی
آنتونی گائودی از معماران برجسته اسپانیا، با استفاده از ایدههای کاملا رنگی و پر از جنبوجوش و هیاهو توانست سبک معماری مخصوص به خود را در سال 1885 میلادی به ثبت برساند که این ساختمان محسورکننده هم جلوهای ویژه از همین سبک معماری را دارد.
مرمت خانه تاریخی "متین دفتری" آغاز شد
شهردار منطقه ۱۱ تهران گفت: مرمت خانه تاریخی متین دفتری با قدمت بیش از یکصد سال که پیش از این حکم دیوان عدالت اداری مبنی بر تخریب ملک برای آن صادر شده بود، با پیگیری های این شهرداری و همکاری مالک آغاز شد.
معاون شهرسازی شهرداری خبر داد؛
آغاز فراخوان جشنواره «ساختمان برتر سال شهرداری تهران»
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از آغاز فراخوان «جشنواره ساختمان برتر سال» با هدف ارتقای کیفی فرهنگ ساختوساز در شهر تهران خبر داد.
جزئیاتی دربارۀ «شیر طاقچه»
بخشی از گالری سعدی حوزه هنری اصفهان، بهتازگی به نمایش تک اثر هنرمندان مختلف اختصاص پیدا کرده و حجم «شیر طاقچه»، ساخته احمدرضا میرمقتدایی نخستین اثری است که در این گالری، به نمایش درآمد.
کتاب «تهران در قاب کاشی» رونمایی شد
کتاب «تهران در قاب کاشی» با موضوع نگاهی به کاشی کاری دوره قاجار در پایتخت، امروز /دوشنبه/ در خانه اتحادیه، رونمایی شد.
موزه دفینه با عنوان مجتمع فرهنگی سردار آسمانی افتتاح میشود
ساختمان موزه دفینه با عنوان مجتمع فرهنگی سردار آسمانی به زودی توسط بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی افتتاح می شود.
طراحی بزرگترین دِراور جهان برای ورودی یک فروشگاه مبلمان
اگر به کارولینا شمالی بروید، حتما یک میز توالت بزرگ با ابعادی بینظیر مشاهده میکنید که نظر شما را بهسوی خود جلب می کند.
اکوموزه قلعه صلصال لیسار تالش به بهرهبرداری میرسد
معاون میراثفرهنگی گیلان از برنامهریزی ادارهکل میراثفرهنگی گیلان برای راهاندازی اکوموزه قلعه صلصال لیسار تالش در شش ماهه اول ۱۴۰۰ خبر داد.
طراحی یک معماری متفاوت در آلمان/ساخت مسجد، کلیسا و کنیسه در یک مکان
با طراحی یک مرکز مذهبی در آلمان، یک مسجد، یک کلیسا و یک کنیسه در کنار یکدیگر ساخته خواهند شد.
بزرگترین شهرک مسکونی ایران در انتظار تصمیم حناچی
«اکباتان به یک محله یا ناحیه تهران تبدیل شود.» این پیشنهاد را عباسآخوندی، وزیر سابق راه و شهرسازی اخیرا در نامهای به پیروز حناچی مطرح کرد؛ پیشنهادی که مورد استقبال عضو هیات رئیسه شورای شهر قرار گرفت.
ثبت ملی سازه و سقف ایستگاه مترو وکیل الرعایا شیراز
بزرگترین سازه فلزی موجی معلق متروهای ایران در ایستگاه مترو وکیلالرعایا ثبت ملی شد.
انتقاد شهرسازان و فعالان هنرهای نمایشی از طرح حصارکشی دور تئاتر شهر
تئاتر شهر محصور میشود
قرار است دور تئاتر شهر حصار بکشند. اطراف بزرگترین مجموعه تئاتری ایران که در زمان پهلوی دوم ساخته شد. اینکه بنا از هویت اصلی خودش فاصله گرفته است را بهانه کردهاند و میگویند باید دورتا دور ساختمانی که علی سردار افخمی در سالهای ۴۶ تا ۵۱ ساخته را محصور کنند تا از گزند آسیب محفوظ بماند.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید مطرح کرد
ضرورت توجه به نقش زیستبوم تختجمشید برای توسعه گردشگری
مدیر پایگاه میراث جهانی تختجمشید بر لزوم توجه به زیست بوم و ظرفیتهای طبیعی دشت مرودشت به عنوان بخشی از منظر تختجمشید تاکید و آن را در توسعه گردشگری این منطقه بسیار تاثیرگذار توصیف کرد.
موزه قلعه "فلک الافلاک" خرمآباد ایمنسازی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان گفت: فصل نخست بهسازی و ایمنسازی موزه قلعه تاریخی "فلکالافلاک" خرمآباد به پایان رسید.
آسبادهای شرقی؛ هنری جهانی برای بهرهگیری از انرژیهای پاک
مدیر پایگاه آسبادهای خراسان جنوبی گفت: آسبادها که در خراسان جنوبی تعدد زیادی دارند، جلوهای از ترکیب معماری سنتی با نیازهای زیستبوم زندگی و بهرهگیری مناسب از انرژیهای پاک بهشمار میآیند.
دیدار ناتمام از خانه وارطان هوانسیان
شاعرانگی یک معماری
از میدان فلسطین که به سمت طالقانی بروید، همان اول خیابان، خانه را خواهید دید.
بازگشت زندگی به «ولیعصر»با اجرای طرحهای بازآفرینی
طرحهای نهایی گروههای کارگاه ملاقات با خیابان ولیعصر برای احیای ۱۴ نقطه در این خیابان تا دو هفته آینده تکمیل میشود. به این ترتیب بازآفرینی طولانیترین خیابان خاورمیانه یک گام دیگر به اجرا نزدیکتر شد.
8 واقعیت درباره پارتنون، نماد یونان باستان
هنگامیکه فردی به تمدنهای بزرگ تاریخ فکر میکند، غیرممکن است که یونان باستان را فراموش کند. یونان باستان برای قرنهای به تولد فرهنگ غربی کمک کرده و اثری پاکنشدنی را در میراث فرهنگی جهان به جا گذاشته است.
طراحی و اجرای بی نظیر ستون با مدلسازی پارامتریک در بانکوک
یکی از رستورانهای شهر بانکوک تایلند با استفاده از ستونهای دیدنی چوبی طراحی شده که برای ساخت این ستونها از فناوری مدلسازی دیجیتال پارامتریک همراه با دانش توسعه کاربردی صنایع دستی و سنتی استفاده شده است.
مفهوم شهر انسانگرا و شهر خودروگرا در شهرسازی
مفهوم شهر انسانگرا در مباحث علمی و در ادبیات شهرسازی در مقابل شهر خودروگرا قرار داشته و سعی میکند با رواج این مفهوم، از پیامدهای منفی وجود خودرو مانند آلودگی، مصرف انرژی، تصرف فضا و رواج مصرفگرایی در فضای شهری بکاهد.
اجرای طرح «بافت عضلانی» در یک آسمانخراش
یک گروه معماری و طراحی ترکیه برای نخستین بار یک طرح ساخت آسمانخراش در شهر نیویورک را ارائه دادهاند که با الهام گرفتن از «بافت عضلانی» بوده و پیچش منحصربهفردی را نمایان کرده است.
اُرسیخانه ایرانی زیر ذرهبین ایتالیایی ها
چهارمین قسمت از مستند ۱۰ قسمتی «نگاه دوموس به ایران» با بررسی مقاله مجله دوموس در مورد بنای «اُرسیخانه» ساخته برادران کیوانی رونمایی شد.
مسجدی با معماری مدرن در سوماترای اندونزی
مسجد جامع سوماترای غربی یا مسجد رایا سومترا بارات در اندونزی مسجدی است با معماری مدرن که گنبد ندارد بلکه سقف ساختمان شکل پارچهای را که برای حمل حجر الاسود استفاده شد، به تصویر میکشد.
حناچی در کنگره آیزوکارپ:
تهران در مسیر آیندهای سبز قرار دارد
شهردار پایتخت در اختتامیه کنگره جهانی آیزوکارپ بر عزم تهران برای آیندهای سبز و دوری از سوختهای فسیلی تأکید کرد.
سند بخشی از میدان آزادی به نام شهرداری تهران صادر شد
مدیر عامل سازمان املاک و مستغلات اعلام کرد: سند بخشی از میدان آزادی به نام شهرداری تهران صادر شد.
خطر از بیخ گوش میدان نقش جهان گذشت
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان اطمینان داد که حادثۀ انفجار کپسول گاز در حیاط سرای منجم میدان نقش جهان، آسیبی به این میراث جهانی وارد نکرده است.
در منزل معمار فرانسوی معماری مدرن خودنمایی میکند
نگاهی به خانه پر رمز و راز موسیو گدار
خانههای ایرانیان تنها به دست معماران ایرانی ساخته نشدهاند. معمارانی هم از کشورهای دیگر به این سرزمین سفر کردهاند وگاه مدتی ماندهاند و عدهای هم آنقدر پاگیر شدهاند که برای خود خانه ساختهاند. «آندره گدار» فرانسوی یکی از این معماران است.
ماجرای کشف قبر زکریای رازی در شهرری چه بود؟
پس از اعلام خبر کشف محل دفن زکریای رازی در شهرری، مدیر پژوهش مرکز نجوم آستان مقدس حضرت عبدالعظیم میگوید: کشف تازهای اتفاق نیافتاده و ادعای جدیدی مطرح نشده؛ فقط بر اساس اسناد و بررسیهای میدانی، محدوده محل دفنِ احتمالی زکریای رازی اعلام شده است.
سرپرست گروه ایرانی کاوشهای تختجمشید :
دروازه کوروش در نزدیکی تخت جمشید کشف شد
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید گفت: با اجرای فصل دهم کاوش در محوطه «تل آجری» دروازه کوروش در نزدیکی تخت جمشید نمایان شد.
هر ۱۰ روز یک بنای میراثی تهران تخریب میشود
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: اعطا گفت: هر ده روز یکبار خبر تخریب یکی از بناهای میراثی را که هویت کالبدی و منظری تهران است را میشنویم.
پاکسازی اقیانوسها با یک "قاره" شناور!
یک طرح مفهومی که برنده جایزه بزرگ معماری و نوآوری نیز شده است، یک سازه شناور خود پایدار است که زبالههای اقیانوسی را جمع آوری کرده و سپس آنها را برای بازیافت خرد میکند.
یزد با شهر خیوه ازبکستان خواهرخوانده شد
دو شهر میراث جهانی یزد و خیوه در استان خوارزم ازبکستان در خلال برگزاری وبینار مشترک، رسماً خواهرخوانده شدند و سند یادداشت تفاهم به امضای شهرداران دو شهر رسید.
فراخوان سعدآباد برای دعوت به همکاری دانشجویان
سعدآباد با همکاری مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران از دانشجویان برای همکاری در این مجموعه فرهنگی و تاریخی دعوت به همکاری کرد.
سد شاه عباسی، نازکترین سد جهان
سد شاه عباسی توانسته به مدت ۵۵۰ سال لقب بلندترین سد در کل دنیا را به خود اختصاص دهد و به عنوان قدیمیترین و بزرگترین سد قوسی در کل دنیا شناخته میشود.
طرح نورپردازی صحن حضرت زهرا(س) به اتمام رسید
صحن حضرت زهرا (س) با زیربنایی در حدود ۲۲۰ هزار متر مربع یکی از مهمترین بخشهای توسعه و ساماندهی فضای حرم مطهر علوی به شمار میرود و شامل ۴ طبقه و دارای چندین رواق بزرگ است.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز:
تبریز، دومین شهر بلند مرتبه کشور بعد از تهران است
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز گفت: شهر تبریز به دلیل توپوگرافی نامناسبش موجب سختی اجرای عملیات اطفاء حریق شهر برای آتش نشانان شده و به لحاظ بافت شهری و بلند مرتبهسازی، دومین شهر بلند مرتبه کشور بعد از تهران است.
آموزش عالی، معماری را دچار عدم اهلیت کرده است
پیشکسوت حوزه میراث فرهنگی تاکید کرد که آموزش عالی، معماری را دچار عدم اهلیت کرده است.
شهر جدید هوشمندی که بیش از 7 میلیون گیاه دارد
یکی از گروههای بزرگ معماری در ایتالیا طرح شهر جدید هوشمند در کنکون را ارائه داده که این شهر بیش از 7 میلیون گیاه متنوع و مختلف خواهد داشت.
۲ خانه تاریخی اردبیل ثبت ملی شد
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل از ثبت ۲ خانه تاریخی شهر اردبیل در فهرست آثار ملی ایران خبر داد.
انتشار پيش نويس ويرايش پنجم مبحث دهم جهت نظرخواهي +فایل ویرایش شده
پيش نويس ويرايش پنجم مبحث دهم مقررات ملي ساختمان از سوي كميته تخصصي جهت نظرخواهي و ارائه و پيشنهادات منتشر شد.
کلیات طرح بازنگری در قانون نظام مهندسی تصویب شد
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: کلیات طرح بازنگری در قانون نظام مهندسی پس از بررسی به تصویب رسید و مقرر شد جزییات آن در کمیتههای مربوطه مطرح و مورد بررسی قرار بگیرد.
آیا منظر باغ داشتن، دلیلی بر باغ بودن یک ملک است؟
اعضای شورای شهر تهران امروز-سه شنبه- پرونده چند ملک را به لحاظ باغ بودن یا نبودن بررسی کردند و این سوال در صحن مطرح شد که آیا داشتن منظر باغ، توجیهی بر باغ بودن ملک است یا خیر؟
جشنواره «ایراننما» برگزار میشود
سومین جشنواره بینالمللی «ایراننما» با رویکرد ایرانشناسی برگزار میشود.
بنیاد سوئیسی به جای ایران پروژه نجات طاق کسری را بر عهده گرفت
روزنامه همشهری در گزارشی نوشته " ایران با بازی بوروکراسی فرصت مرمت و حفاظت از مهمترین اثر ساسانی خارج از مرزها را از دست داد و وزارت فرهنگ عراق پروژه نجات طاق کسری را به بنیاد سوئیسی و دانشگاه پنسیلوانیا واگذار کرد."
معماری جالب کتابخانه دانشگاه دولتی ترکیه
دانشگاه کارابوک، در سال ۲۰۰۷ به عنوان دانشگاه دولتی در شهر کارابوک کشور ترکیه تاسیس شد.
بازسازی مزار ابوریحان بیرونی توسط ایران یا ازبکستان؟
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی درحالی دستور داده که هرچه سریعتر با کشور افغانستان هماهنگیهای لازم برای بازسازی مقبره «ابوریحان بیرونی»، دانشمند و ریاضیدان ایرانی در شهر غزنی انجام شود که افغانستان چندینبار از به مشارکت گرفتن ازبکستان برای بازسازی مزار این چهره سخن گفته است.
مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه:
برج و باروهای «هگمتانه» مرمت میشوند
مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه گفت: در شورای راهبردی باستان شناسی طرحی مطرح و با یکی از متخصصان مرمت بناهای تاریخی قراردادی منعقد شد و حدود ۹ گزینه برای مرمت و حفاظت برج و باروهای ضلع شرقی و سایر آثار مکشوفه پیشنهاد داده و روی برج و باروهای ضلع شرقی که واقع در بلوار هگمتانه یا بلوار نظربیگ است، تمرکز کردیم.
کلیسا جامع فلورانس، میراثی که ساخت آن چند قرن طول کشید
کلیسا جامع فلورانس که یک گوهر معماری در ایتالیا بهشمار میرود و جز میراث فرهنگی یونسکو ثب شده، میراثیست که ساختوساز آن از سال 1296 پیش از میلاد آغاز و اجرا آن چندین قرن بهطول انجامید.
بیش از یکونیم هکتار پلازای شهری در میدان راهآهن تهران اجرا شد
شهردار منطقه ۱۱ در نشست بررسی طرحهای اجرایی کارگاه ملاقات با خیابان ولی عصر (عج) از اجرای پلازای شهری، تقویت سرانههای خدماتی، بازطراحی و ساماندهی عمقی محدوده میدان راه آهن خبر داد.
گیتی اعتماد:
معماری امروز ایران ملغمه ای ناگفتنی است
گیتی اعتماد مطرح کرد:معماری امروز ایران ملغمه ای ناگفتنی است
معماری نئو-فوتوریسم چیست؟
در اواسط دهه ۶۰ و از ابتدای دهه ۸۰ معماری پست مدرن سروشکلی گرفت. و سرانجام آن به معماری نئو-فوتوریسم ختم شد. چهرههای بینالمللی برجسته مانند پیتر کوک، رنزو پیانو، ریچارد راجرز، نورمن فاستر، سانتیاگو کالاتراوا و زها حدید پرچمداران این سبک شناخته میشوند.
تعطیلی چهارساله موزه هنر مدرن «پمپیدو» در پاریس
مرکز فرهنگی "ژرژ پمپیدو"، بزرگترین موزه هنر مدرن جهان، از سال ۲۰۲۳ به مدت چهار سال برای انجام عملیات نوسازی تعطیل میشود.
ساماندهی خیابان ولیعصر(عج) تهران تا خرداد ۱۴۰۰ برای ثبت جهانی
مشاور و مدیرکل دفتر شهردار تهران اعلام کرد: طرح ساماندهی خیابان ولیعصر تا خرداد ۱۴۰۰ تکمیل می شود تا در مسیر ثبت جهانی این خیابان حرکت کنیم.
درهای موزه هنرهای معاصر بعد از ۲ سال باز شد
موزه هنرهای معاصر تهران بعد از بیش از دو سال تعطیلی به منظور مرمت و بازسازی، در نهایت عصر روز پنجشنبه (۹ بهمنماه) با نمایش مجموعه آثار اهدایی زندهیاد منیژه میرعمادی، از هنرمندان معاصر ایران، به صورت رسمی افتتاح شد.
در سفارت ایتالیا در تهران برگزار شد؛
رونمایی از کتاب تهران من، گنجینه معماری پایتخت
کتاب «تهران من» اثر امیررضا فرهبد، معمار ایرانی با حضور رییس شورای شهر تهران و سفیر ایتالیا رونمایی شد.
تا دعوت رسمی عراق نباشد، برای مرمت تاق کسری نمیرویم
«اگر بخواهند مرمت تاق کسری به صورت قطعی انجام شود، باید شرایط مهیا شده و آنها رسما از ما دعوت کنند تا بلافاصله یک تفاهمنامه رسمی امضا شده و پژوهشگران و مرمت گران برای کار به آن منطقه بروند، وگرنه متاسفانه وزارتخانه میراث فرهنگی نمیتواند کاری برای مرمت و ساماندهی تاق کسری انجام دهد.»
آشنایی با شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران (شهرک حاتمی)
شهرک سینمایی و تلویزیونی ایران در بزرگراه شهید لشگری، (کیلومتر ۱۵ خیابان ۵۵ ام) روبروی شرکت سایپا جای گرفتهاست و در سال ۱۳۵۸ توسط کارگردان فقید ایرانی، علی حاتمی ساخته شد.
شیوه معماری به روایت داور دومین نمایشگاه و همایش نما
وقتی معماری حال شهر را خوب میکند
طراحان، معماران و مسئولان شهری بار دیگر در کنار هم جمع شدند تا با همفکری بتوانند برای ساختمانهای بلند و کوتاه و معماری ناهمگون پایتخت نسخهای بپیچند.
آثار الهام گرفته از موجهای رودخانه شیکاگو / رونمایی از اینستالیشن اولافور الیاسون
اثر جدید اولافور الیاسون با عنوان "دیواره موج اتمسفر" در برج ویلیس شیکاگو به نمایش درآمد.
چهار کاروانسرای آذربایجانشرقی نامزد ثبت جهانی شدند
معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانشرقی اعلام کرد: تعداد چهار کاروانسرای این استان در فهرست نهایی وزارتخانه برای نامزدی ثبت جهانی در سال جاری میلادی قرار گرفتند.
انتشار فراخوان ششمین سمپوزیوم مجسمهسازی جزیره کیش
فراخوان ششمین سمپوزیوم مجسمهسازی جزیره کیش با هدف ارتقای کمی و کیفی آثار هنری شهری کیش منتشر شد.
ایجاد روستای شناور سازگار با محیط زیست در هلند
یک شرکت معماری هلندی از ساخت خانههای شناور بر روی آب و سازگار با محیط زیست به منظور تکمیل یک طرح روستایی در این کشور خبر داده است.
استاد کاشیکاری گنبدهای فیروزهای آسمانی شد
استاد علیاکبر کار اندیش استاد معرقکار کاشی و سرامیک فارس به دیدار معبود شتافت.
وبینار توسعه فرهنگی در ژاپن از دریچه معماری و شهرسازی برگزار می شود
سومین نشست از مجموعه وبینارهای توسعه فضاهای فرهنگی در جهان امروز با عنوان «توسعه فرهنگی ژاپن از دریچه معماری و شهرسازی» (پنجم بهمنماه) برگزار میشود.
سرمایهگذار در راه خانه پدری جلال
«سرانجام خانه پدری جلال آل احمد در آخرین فراخوان عمومی صندوق احیا به کاربری «فرهنگی، هنری و آیینی» تن داد و سرمایهگذارش قول داده تا در احیای خانه پدری جلال، با مطالعات تاریخی، پیشینه بنا و شخصیتهای برجسته آن از جمله حاج سیداحمد طالقانی، جلال آل احمد و شمس آل احمد را به دنیا معرفی کند.»
وعده بازگشایی موزه هنرهای معاصر محقق میشود؟
پروژه مرمت موزه هنرهای معاصر تهران که از اردیبهشت ماه سال ۹۷ آغاز شد، حالا بعد از گذشت بیش از دو سال به پایان رسیده و قرار بود تا پایان دیماه نیز افتتاح شود. این درحالی است که به گفته مدیرکل اداره هنرهای تجسمی به دلیل همپوشانی برخی از برنامهها زمان افتتاح موزه تعویق افتاده و قرار است تا هفته آینده نشست خبری بازگشایی موزه برگزار شود.
در راستای توسعه گردشگری شبانه؛
تخت جمشید نورپردازی هوشمند می شود
نورپردازی میراث جهانی تخت جمشید برای توسعه گردشگری شبانه اجرا می شود.
کلیسا قرن شانزدهم ایتالیا که در هوا شناور است
کلیسا ایتالیایی قرن شانزدهم که در نزدیکی دریاچه گاردا در کوه بالدو واقع شده است، بهنظر میرسد بهدلیل قرار گرفتن در قفسه نازکی از سنگ که از صخره بیرون زده، در هوا شناور است.
«دیوار الاکلنگی» برنده جایزه «طراحی سال» شد
مجموعهای از الاکلنگهای صورتی که به مردم این امکان را میدهد تا از پشت مرز ایالاتمتحده و مکزیک با همدیگر ارتباط داشته باشند به عنوان برنده جایزه «طراحی سال» معرفی شده است.
سیر تحول اتفاقات کالبدی شهر در معماری موزه خیابان "ولیعصر" / تلاش برای ثبت جهانی خیابان ولیعصر در میراث جهانی یونسکو
پنجشنبه 25 دی ماه بخش عکاسی کارگاه ملاقات با خیابان در پایگاه میراثی خیابان ولیعصر برگزار شد.
پایههای عمارت تاریخی ساعت تبریز مرمت میشود
شهردار منطقه هشت تبریز گفت: به منظور ساماندهی و بازسازی عمارت تاریخی ساعت این شهر، عملیات مرمت پایههای این مکان شروع شده است.
ضرورت اجباری شدن بیمه کیفیت برای ساختمانهای بلند
عضو شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: امروزتوجه به بیمه کیفی سا