وزیر راه و شهرسازی از تصویب تسهیل دستورالعمل شهرک سازی در اطراف شهرها در شورای عالی شهرسازی و معماری خبر داد.
به گزارش پایگاه " اخبار معماری " به نقل از مهر، محمد اسلامی امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه ساخت ۲۰ هزار واحد مسکونی در استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: غربالگریها در استان تهران انجام شده و اراضی این ۲۰ هزار واحد تخصیص داده شده است. کل مراحل نام نویسی و شروع به ساخت نیز الکترونیکی است و حتی در بانکها هم نیاز به حضور برای انجام کارها نیست.
وی با اشاره به اهمیت صنعتی سازی کلیه اقلام واحدهای ساختمانی صنعتی گفت: این اقلام در کارخانه تولید شده و فقط نیاز به نصب آنها در محل کارگاه است.
وزیر راه و شهرسازی درباره کارت مصالح افزود: کارت اعتباری مصالح اجباری شده و دو الگو را در دست اقدام داریم. یکی به صورت تهاتر و دیگری صدور کارت اعتباری مصالح که بانک مسکن با بنیاد مسکن برای ساخت ۶۰ هزار واحد از طرح اقدام ملی مسکن آن را دنبال میکند.
اسلامی درباره بخش اجاره گفت: دو بسته سیاستی و حمایتی در بخش اجاره تدوین شده که بخشی از آنها با حضور معاون اول رئیس جمهور روز گذشته بررسی و نهایی شد و بخشی دیگر نیز در جلسه ستاد اقتصادی دولت به ریاست رئیس جمهور نهایی خواهد شد.
وی در خصوص تغییر الگوی مصرف ساختمان گفت: ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی داریم که از تعداد خانوارها بیشتر است و این غیر از واحدهای ویلایی مردم به شمار میآید اما در حال حاضر استطاعت مردم به خرید واحدهای مسکونی کم متراژ است و عمده خرید و فروشهای انجام شده به زیر ۸۵ متر رسیده است.
اسلامی ادامه داد: در طرح اقدام ملی مسکن دهکهای یک تا ۷ را در نظر گرفته ایم. برای دهکهای یک و دو بیش از ۱۵ سازمان و نهاد حمایتی با محوریت بنیاد مسکن ۲۰۰ هزار واحد مسکونی را احداث خواهند کرد.
به گفته اسلامی برای دهکهای ۳ تا ۷ نیز ۳ الگو در نظر گرفته ایم. یکی واگذاری زمین به صورت ۹۹ ساله که قیمت آنها پایینتر خواهد بود. الگوی دیگر به صورت قرارداد مشارکتی با سازنده و الگوی سوم نیز واگذاری زمین به خود متقاضیان برای ساخت و ساز است ضمن اینکه تنوع جمعیتی برای ساکنان این واحدها هم در نظر گرفته شده است.
وزیر راه با اشاره به تصویب روان سازی دستورالعمل شهرک سازی در شورای عالی شهرسازی و معماری اظهار داشت: اراضی اهداف شهرها را در اختیار بخش خصوصی قرار میدهیم و ۲۰ نوع شهرک در اطراف شهرها ساخته میشود.
به گفته اسلامی یکی دیگر از موارد تسهیل فرایند افزایش عرضه مسکن، تصویب طرح ۲۰ درصد – ۸۰ درصد در شورای پول و اعتبار است. به این معنا که اگر سازنده ۲۰ درصد آورده مورد نیاز برای ساخت پروژه مسکونی را به بانک بدهد بانک نیز ۸۰ درصد مابقی آن را تسهیلات میدهد تا سازنده شروع به ساخت و ساز کند.