در ایامی که صنعت گردشگری کشور تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا است، اما شاهد تاسیس گسترده موزه در شهرهای مختلف کشور هستیم.
به گزارش پایگاه " اخبار معماری " به نقل از هنرآنلاین مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اردبیل گفت: براساس هدفگذاریهای انجام شده و با توجه به تعداد بالای آثار تاریخی و باستانی در کوثر، موزه آثار تاریخی در این شهرستان راهاندازی خواهد شد.
نادر فلاحی افزود: همواره موزهها یکی از مکانهای پربازدید گردشگری به شمار میروند، با توجه به اهمیت راهاندازی موزه آثار تاریخی و باستانی میتواند زمینه برای رونق هرچه بیشتر شهرستان کوثر را فراهم کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اردبیل با اشاره به قول مساعد فرماندار در خصوص اختصاص اعتبارات برای راهاندازی این موزه افزود: در صورت حمایت فرمانداری و نقل مکان محل موزه میتوانیم تا هفته دولت شاهد بهرهبرداری از این موزه و آمادگی برای بازدید گردشگران از آن باشیم.
او با اشاره به ظرفیتهای بالای گردشگری شهرستان کوثر گفت: افتتاح و آغاز به کار موزه کوثر مقصد جدید گردشگری در این شهرستان را ایجاد خواهد کرد. شهرستان کوثر در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری دارای ظرفیت و قابلیتهای بسیار بالایی است.
موزه وقف در گرگان
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان نیز گفت: راهاندازی موزه وقف گرگان در معاونت میراثفرهنگی استان مورد بررسی قرار گرفت.
احمد تجری با اعلام این خبر افزود: راهاندازی موزه وقف در استان توسط ادارهکل اوقاف و امورخیریه و با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی استان، شرکت عمران و بهسازی و شهرداری گرگان راهاندازی خواهد شد.
او بیان کرد: باتوجه به ظرفیتهای موجود در موقوفات و بقاع متبرکه اعم از کتیبهها، وقفنامهها، صندوقهای چوبی و درهای قدیمی امامزادهها و... این موزه با هدف حفظ آثار و پشتیبانی و ترویج فرهنگ وقف ایجاد میشود و میتواند برای عموم بسیار جذاب بوده و مورد استقبال قرار گیرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان با اشاره به اینکه فضای پیشنهادی برای ایجاد موزه وقف، مهدیه آستان مقدس امامزادهنور گرگان است، خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه امامزادهنور یکی از معدود بناهای دوره سلجوقی در بافت تاریخی گرگان و دارای حریم مصوب است، راهاندازی این موزه در مهدیه این امامزاده با رعایت ضوابط عرصه و حریم بنا مورد تأیید معاونت میراثفرهنگی استان قرار گرفت.
روحالله سلیمانیفرد مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان نیز در ارتباط با تأسیس موزه وقف در استان گفت: راهاندازی موزه وقف در استان با توجه به ظرفیتهای موجود در موقوفات و بقاع متبرکه اعم از کتیبهها، وقفنامهها و... که متعلق به چند قرن پیش است میتواند برای عموم بسیار جذاب بوده و مورد استقبال قرار گیرد.
او افزود: فضای پیشنهادی برای ایجاد این موزه، مهدیه آستان مقدس امامزاده نور (ع) در شهرستان گرگان است.
تبدیل بناهای قدیمی اداره ماهیان خاویاری بندر ترکمن به موزه
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ترکمن از احیای بناهای قدیمی اداره ماهیان خاویاری در جزیره آشوراده و تبدیل آن به موزه خبر داد.
محمد نصیری با بیان این خبر گفت: اداره ماهیان خاویاری بندر ترکمن با سابقه بالا و با قرارگیری در موقعیتی مناسب و داشتن بناهای قدیمی این پتانسیل را دارد که علاوه بر معرفی پیشینه صنعت شیلات و ماهیان خاویاری در کشور، بهعنوان قطب گردشگری در این شهر بندری فعالیت کند.
او افزود: از نتایج مثبت این اتفاق باروری و شکوفایی فرهنگی در سطح منطقه، جذب گردشگر، رونق اقتصاد محلی، افزایش درآمدزایی و ایجاد بستری مناسب برای محققان و پژوهشگران در زمینه صنعت صیادی، دریانوردی، پرورش آبزیان و بهخصوص ماهیان خاویاری خواهد بود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بندر ترکمن بیان کرد: باتوجه به اهمیت و ضرورت طرح و بازدید مسئول امور موزههای استان سعی بر این است تا با همکاری سایر نهادها و ارگانهای مرتبط، علاوه بر شناخت هر چه بیشتر قابلیتهای منطقه، بهخصوص تاریخچه بناها، ادوات و تجهیزات باقیمانده از صید ماهی و صیادی، نسبت به ایجاد منطقه گردشگری، به خصوص موزه تخصصیتاریخی شیلات و صیادی شمال ایران و معرفی صنعت دریانوردی، صیادی و ماهیان خاویاری در بندر ترکمن اقدام شود.
او گفت: طبق ماده 14 آییننامه اموال فرهنگی، هنری و تاریخی، مصوبه شماره 50446/ت 25214 ه مورخ 81/12/14 نهادهای عمومی و دولتی مجاز خواهند بود نسبت به تأسیس موزه تخصصی در خصوص موضوع فعالیت خود، تحت نظارت فنی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اقدام کنند.