معاون میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، گفت: روستای تاریخی کندوان به دلیل معماری منحصر بهفردش توجه ویژهای میطلبد، از این رو معاونت میراث فرهنگی استان عملیات اندودکاری، حذف مداخلات معماری و احیای جلوه تاریخی کندوان را با جدیت دنبال میکند.
به گزارش رسانه " اخـبــار معـمـاری " به نقل از تسنیم، وحید نواداد در جلسه هماهنگی احیای بافت تاریخی کندوان از آغاز عملیات اندودکاری این روستا در راستای حذف مداخلات معماری و همگنسازی بصری روستای تاریخی کندوان در آستانه اولین سالگرد ثبت جهانی این روستا در سازمان جهانی گردشگری خبر داد.
وی با اشاره به اهمیت حذف مداخلات معماری این روستا، گفت: در آستانه اولین سالگرد ثبت روستای تاریخی کندوان در بهعنوان اولین روستای جهانی گردشگری ایران، عملیات اندودکاری این روستای تاریخی در راستای احیای بافت تاریخی آن، حذف مداخلات معماری و همگنسازی بصری آغاز شد.
معاون میراث فرهنگی آذربایجانشرقی ادامه داد: روستای تاریخی کندوان به دلیل معماری منحصر بهفردش که شامل خانههای سنگی و کران مخروطیشکل است، اهمیت توجه به جلوه معماری سنتی آن را دوچندان کرده و در این راستا معاونت میراث فرهنگی آذربایجان شرقی، عملیات اندودکاری، حذف مداخلات معماری و احیای جلوه تاریخی کندوان را با جدیت ویژهای دنبال میکند.
نواداد با اشاره به سرمایهگذاری 2 میلیارد و 200 میلیون تومانی پروژه بافت تاریخی کندوان، افزود: حفظ هماهنگی بصری و جلوگیری از مداخلات غیرمجاز معماری میتواند به اصالت و یکپارچگی روستا کمک کند.
وی متذکر شد: این روستای منحصربهفرد، با خانههای سنگی و کرانهای مخروطی شکل که در دل صخرهها کنده شدهاند، به عنوان یک نمونه برجسته از معماری سنتی و طبیعی شناخته میشود که در این راستا، تکمیل عملیات اندودکاری کندوان نه تنها به حفاظت از سازههای این روستا کمک میکند، بلکه نقش مهمی در همگنسازی بصری و حفظ هویت معماری روستای تاریخی ایفا خواهد کرد.