از خانههای وسیع و پنت هاوسهای لوکس زیاد شنیدهاید اما داستان باریکترین ساختمانهای جهان خواندنیتر است.
از خانههای باریک و عجیبی که در زمینهای کوچک توکیو بلند شدهاند تا شگفتیهای مهندسی که دیگر جزو خط افق نیویورک شدهاند، در سالهای اخیر ساخت ساختمانهای باریک رواج پیدا کرده است؛ دلایل زیادی برای ساختن ساختمانهای بسیار باریک وجود دارد؛ مسائل اقتصادی، فضای محدود و حتی انتقام: «خانه کینه» بیروت را مردی با انگیزه انتقام ساخته و میخواسته دید بردارش را به دریا کور کند.
با شتاب گرفتن این روند، نمونههای باورنکردنی بسیاری از سازههای باریک در سرتاسر جهان ظاهر شدهاند - از جمله خانه باریک لندن، طراحی شده توسط Alma-nac، که تنها ۲.۳ متر بر دارد! همچنین خانهای به عرض ۱.۸ متر توسط معماران YUUA در توکیو، ژاپن، شهری که به خاطر فضاهای زندگی متراکم و اقامتگاههای بسیار کوچکش مشهور است.
برای جلوگیری از شلوغی فضای داخلی، YUUA بر روی باز و آزاد نگه داشتن فضای داخلی تمرکز کرده و بسیاری از اتاقها در سطوح تقسیم شده قرار گرفتند و نیاز به دیوار را کاهش دهد.
در انتهای دیگر طیف، برجهای بسیار باریکی در ردیف ساختمانهای میلیاردی منهتن ساخته شدهاند و شکلهای باریک خود را به ارتفاعات چشمگیر کشاندهاند. این منطقه اکنون باریکترین آسمانخراش جهان را در خود جای داده است.
از میان بسیاری از ساختمانهای باریک در سراسر جهان، ما چند مورد قابل توجه را انتخاب کردهایم. اینها یا رکورد دارند یا در نوع خود مشهور هستند، یا در استفاده نوآورانه از فضاهای کوچک چشمگیر هستند.
در کشوری که به خاطر فضاهای باز و گستردهاش مشهور است، این آسمانخراش فوق العاده باریک نمادی از تراکم در شهرهای بزرگ است؛ برج فونیکس که به عنوان یکی از لاغرترین ساختمان ملبورن ایستاده است، ۶.۷ متر عرض دارد. بد نیست بدانید که مقامات شهر نیویورک اجازه نمیدهند آسمانخراشها در زمینهایی با عرض کمتر از ۱۳ متر ساخته شوند.
تنها یک آپارتمان در هر طبقه قرار دارد و فضای بسیار تنگ باعث شده آسانسورها مستقیما به داخل خانه باز شوند.
باریکترین هتل جهان در چند قدمی الحمرای معروف گرانادا واقع شده است. این هتل با حداکثر عرض ۵.۲ متر و عمق ۱۶.۴ متر، رسما از سال ۱۹۹۶ عنوان دار باریک ترین هتل جهان بوده است.
هتل مولینوس ۹ اتاق در سه طبقه دارد و همچنین یک میز پذیرش که به عنوان یک کافه تریا عمل میکند. قبلا تنها راه دسترسی به الحمرا از طریق لابی هتل بود که باعث شهرت مولینوس در سراسر جهان شد.
این سازه رکورد جهانی گینس را برای لاغرترین ساختمان تجاری به خود اختصاص داده است. ملک اصلی توسط یک شرکت اسباب بازی در سال ۱۹۰۲ خریداری شد؛ آن زمان این ملک یک قطعه با اندازه استاندارد بود.
با این حال، دولت تصمیم گرفت در سال ۱۹۱۲ خیابان همسایه را تعریض کند و این زمین اصلاحیه پیدا کرد. پس از اینکه آنها از پرداخت غرامت مناسب خودداری کردند، این شرکت به عنوان اعتراض یک ساختمان دو طبقه در ملک باقی مانده ساخت. این سازه هنوز به عنوان فضای اداری مورد استفاده قرار میگیرد و نقشی کلیدی در توسعه و حفاظت از میراث محله چینی ونکوور دارد.
باریکترین خانه در آمستردام - شهری که ساختمانهای باریک زیادی دارد - این ساختمان معروف کانال است. شهرت این بنا باعث شده حتی مجموعه لگو خود را نیز داشته باشد! این خانه محصول اجتناب خلاقانه مالیاتی است، زیرا قبلا مالیات خانهها بر اساس میزان عرض آنها و اینکه چه مقدار از خیابان کانال را گرفتهاند محاسبه میشد.
در نهایت عنوان لاغرترین ساختمان جهان به خانه کرت در ورشو میرسد، عرض آن در باریکترین نقطه تنها ۹۲ سانتیمتر است - و در پهنترین بخش آن فقط ۱.۲۲ متر عرض دارد.
این خانه در اصل به عنوان یک مفهوم هنری به ظاهر غیرممکن ساخته و به جشنواره WolaArt سال ۲۰۰۹ ارائه شد. شهر پس از جنگ شاهد توسعه موقت و تصادفی بود که منجر به یک منظر شهری آشفته شد.
خانه کرت برای پر کردن فضای بین دو ساختمان متفاوت طراحی شده و با ارائه یک فضای زندگی کاملا کاربردی، موجودیت را به بخش غیرقابل استفاده شهر باز گردانده است. این خانه اکنون به طور نامحدود به عنوان یک خانه موقت به نویسندگان دوره گرد تعلق دارد.
چیزی که این خانه لبنانی را مورد توجه قرار میدهد دلیل ساخت آن، یعنی نفرت بین اعضای خانواده است! نمای جانبی این ساختمان بیشتر شبیه یک دیوار است تا مکانی برای زندگی اما علیرغم ابعاد باریکش، قابل سکونت است.
طبق داستان، دو برادر زمینی را از پدرشان به ارث بردند اما به دلیل اصلاحات بعدی نتوانستند تقسیم عادلانهای از آن داشته باشند. به همین دلیل برادری که ضرر کرده بود و قطعه نامناسب را به ارث برده بود تصمیم گرفت منظر ملک ارزشمند برادر دیگر را محدود کرد. این ملک با اکراه و همچنین با سرکشی در یکی از بهترین مکانهای بیروت به حیات خود ادامه میدهد، تنها زمان نشان میدهد که سرنوشت آن چه خواهد شد.
همشهری آنلاین - فاطمه عباسی